Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Snart kommunalvalg

Af Monster Supporter Meskalin | 25-10-2021 13:31 | 513 visninger | 12 svar, hop til seneste
Satte 1:1 mit kryds efter en test i '17. Hvad siger i, kan i bruge dem til noget? https://nyheder.tv2.dk[...] (DR, Altinget og nogle lokalmedier har også tests)
--
#1
Business
Mega Supporter
25-10-2021 13:33

Rapporter til Admin
Endte med at være mest enig med en Enhedslisten via TV2s.. Det stemmer jeg i hvert fald ikke :D
--
#2
Survey
Maxi Supporter
25-10-2021 13:36

Rapporter til Admin
#1 - der er kæmpe forskel på kommunal og folketingspolitik - så der kan være store forskelle på enigheden - jeg stemmer altid efter dem jeg er mest enige med kommunalt, fordi det er i nærområdet. Så kan man altid vurdere de overordnede linjer ved folketingsvalget.
--
Consider it as a free bump
#3
Wut
Semi Nørd
25-10-2021 13:45

Rapporter til Admin
Testene er rædselsfuldt dårlige! Eksempelvis i min kommune: Kommunen bruger i dag for mange penge på at hjælpe mennesker, der godt kunne klare sig selv og for få penge på mennesker, der virkelig har brug for hjælp Altså... det aner man jo ikke som almindelig borger, hvorvidt kommunen bruger for "få" eller "for mange" penge på "mennesker, der godt kunne klare sig selv". Det er i øvrigt også meget subjektivt, hvem der "godt kan klare sig selv". Man ender jo enten med at svare "neutral" eller svare på et andet spørgsmål, f.eks. "Skal arbejdsløse have et los i røven?" eller "Skal vi give arbejdsløse en bedre chance?" Hvor mange penge bruger min kommune? Hvor mange penge i forhold til andre kommuner? Hvor mange er der, som "godt kunne klare sig selv"? osv osv. Både jeg og min kone tog testen og vi fik begge to de samme 4 kandidater fra hhv, Radikale, Venstre, Socialdemokratiet og LA foreslået.... og vi er slet ikke enige om politik, så det beviser bare, hvor ringe spørgsmålene er. Det ville være langt bedre med spørgsmål a la: "Byrådet diskuterede sidste år, om der skal etableres en omfartsvej via Bydel X til 25 mio kroner. Det blev også diskuteret, om folkeskolerne i område Z skal løftes. Hvis du var kommunalpolitiker ville du så: A: Etablere omfartsvejen B: Investere i skoler og ungdomsinstitutioner C: Give ældreplejen et løft D: Bruge pengene på noget helt andet" Jeg er sikker på, at politikerne har forskelligt syn på det, og folk har forskelligt syn på det. Det ville give mere mening som en test, imo.
--
Proud survivor of the Copenhagen earthquake 2008-12-16
--
Sidst redigeret 25-10-2021 13:49
#4
Wut
Semi Nørd
25-10-2021 13:50

Rapporter til Admin
#3 inb4: Jeg ved godt, at nogle penge er øremærket til forskellige ting, og der er budgetter og pis og papir, men det var bare et eksempel på et spørgsmål, som man kunne have en holdning til, og som kunne hjælpe med at fortælle, hvem man bør stemme på (hvem man er mest enig med).
--
Proud survivor of the Copenhagen earthquake 2008-12-16
#5
Business
Mega Supporter
25-10-2021 13:55

Rapporter til Admin
Ja, de er meget vage.. Desværre, men de har nok ikke mandskab til at gå mere i dybden. Personligt har jeg fornyeligt tjekket nogle kommunale budgetter i min kommune, det overraskede mig at et Kulturudvalg havde et årligt budget på 95 millioner, i en kommune med knap 100.000 indbyggere.
--
#6
Comicsdk
Elite Supporter
25-10-2021 13:56

Rapporter til Admin
De er svært ubrugelige, de tests. Jeg synes det er meget vanskeligt at finde et parti man i overvejende grad er enig med. Jeg tror snart jeg har stemt på samtlige partier til folketingsvalg og kommunalvalg, hvis man lige ser bort fra Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti. Der er mere fidus i at stemme personligt, og så krydse fingre for at vedkommende ikke bliver kvalt i partipolitik. Men det er heller ikke optimalt, for det er heller ikke lykkedes mig at lokalisere et parti der ikke praktiserer kæft trit og retning eller er en luder for meningsmålinger.
--
Sidst redigeret 25-10-2021 13:59
#7
fisk7aal
Junior Supporter
25-10-2021 13:58

Rapporter til Admin
Jeg synes at præmissen for halvdelen af spørgsmålene i TV2s test var decideret forkert. Desuden så er der en masse andre ting jeg kigger på hos en kandidat. For mig betyder det noget at den jeg stemmer på har erhvervserfaring fra det virkelige live, og helst fra både det private OG det offentlige da jeg tror på at det er godt med et indblik i begge sider. Min ideelle kandidat har børn, uddannelse og erhvervserfaring. Ud over det skal vi være nogenlunde enige om det overordnede. Jeg endte med at være mest enig med en gymnasieelev. Jeg kan godt afsløre, at den person ikke får mit kryds.
--
#8
Lowice
Supporter Aspirant
25-10-2021 14:06

Rapporter til Admin
Demokrati er en forældet styremåde vi skal af med ligesom diktatur og alle de andre vi har prøvet. At deltage er at erkende at systemet virker og da jeg ikke gør det, så kan jeg ikke deltage men jeg kan da i det mindste få lov til at brokke mig, da jeg ikke har været en del af det. Husk at hvis du stemmer, så erkender du at systemet virker og har derfor ikke ret til at brokke dig hvis det ikke går som du vil have det.. Du spillede jo selv med. Os andre der ingen del har i at opretholde det, ja vi kan brokke os alt det vi vil :) https://www.youtube.com[...]
--
#9
Foamy.
Ny på siden
25-10-2021 14:14

Rapporter til Admin
Synes testen er dårlig. Det er svært at svare på mange af spørgsmålene uden at lyde fuldstændig uden empati for andre sociale og udsatte grupper. De fleste spørgsmål handler om hvordan man skal bruge flere og flere penge, og kun sølle 2 omkring skatten.
--
Sidst redigeret 25-10-2021 14:16
#10
ToFFo
Guru
25-10-2021 14:16

Rapporter til Admin
Stemmer blankt igen i år, præcis om jeg plejer. De er alle en flok fjolser. Så i stedet for at stemme på "the lesser evil" stemmer jeg bare blankt. Det er også lettere når folk vil diskutere politik :D Jeg har været sofavælger i mange år, fordi jeg fejlagtigt troede at ingen stemme var det samme som en blank stemme. Men nu stemmer jeg trofast blankt hvert år og det bliver jeg nok ved med. Med mindre der kommer en fornuftig politiker på banen. Jeg kan ikke engang skrive "fornuftig politiker" uden at grine xD
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 25-10-2021 14:16
#11
Comicsdk
Elite Supporter
25-10-2021 14:21

Rapporter til Admin
8 Der er vist en der person i lokalet tager George Carlins standup lidt for seriøst. Jeg siger ikke at han ikke var sjov, det var han jo. I øvrigt var han ikke apolitisk i sit liv uden for scenen, du burde næsten se nogle af de interviews han har deltaget i. Man kan vel snildt påstå at et samfund ikke flytter sig en meter, hvis flertallet ser passivt til og nøjes med at sidde i sofaen og onanere, mens de postulerer at systemet ikke fungerer men stort set altid er ude af stand til at pege på et seriøst alternativ.
--
#12
Foamy.
Ny på siden
25-10-2021 14:25

Rapporter til Admin
#10 Mange lokalpolitikere brænder netop for nærmiljøet, så at sige der ikke findes fornuftige politikere, er nok at skyde alle over en kam. Der er jo stor forskel på hvordan og hvorledes de enkelte politikere vil drive kommunen.
--

Opret svar til indlægget: Snart kommunalvalg

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning