Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Pålagt ny emhætte

Af Megabruger Cozco | 13-11-2021 16:31 | 3033 visninger | 14 svar, hop til seneste
Hej Hol Jeg bor i en andelsbolig med centralsug. Den person, jeg købte lejligheden af, har installeret emhætte med motor, hvilket vi ikke må. Dette står der dog ikke noget om i vedtægterne, men har hørt fra nogle, at det fremgår af byggereglementet. Kan jeg blive pålagt at skifte min emhætte? Er det i øvrigt en betingelse, at man har en emhætte tilsluttet? Vil det være nok, hvis jeg fjerner motoren eller skal jeg opsætte et nyt emfang, som foreningen bestemmer? Det skal bemærkes, at flere har emfang, som er defekte, og disse personer har ikke fået samme besked.
--
#1
Michael
Gæst
13-11-2021 16:42

Rapporter til Admin
Mon ikke der er nogen, som har klaget enten over støj eller "dufte" bliver leveret via emhætte. Det er altid godt med god naboskab. Det går ikke røg af en brand, uden at der er ild i den.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Martin.v.r
Guru
13-11-2021 16:44

Rapporter til Admin
så er det man er glad fot at eje eget hus ,skal i også bruge samme farve på wc papier ?? :D
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWKIntel Core i5-10600K Processor @ 5GHZ 2x8 G.Skill F4000 TRIDENTz RGB 17-17-17-39 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#3
Cozco
Megabruger
13-11-2021 16:49

Rapporter til Admin
#1 Helt klart og derfor skal der også findes en løsning, men spørgsmålet er mere, hvor meget de kan bestemme. #2 Haha nogle gange er det lige før :) Der er i hvertfald en del man ikke må.
--
#4
Business
Mega Supporter
13-11-2021 17:11

Rapporter til Admin
Bor i lejlighed med centralsug, da jeg flyttede ind, var der ingen emhætte, blot en ventil i væggen over komfuret. Det undrede jeg mig over, og spurgte om jeg måtte opsætte en emhætte. Svaret var nej. Jeg spurgte herefter andre beboere i opgangen, om de havde emhætte, og det havde de fleste - også med motor. Efterfølgende har jeg fået lov til at sætte en emhætte om, uden motor, som er beregnet til centralsug. Mon ikke de bare vil bede om, at motor bliver fjernet eller koblet fra?
--
Sidst redigeret 13-11-2021 17:11
#5
Cozco
Megabruger
13-11-2021 17:17

Rapporter til Admin
Det tænker jeg for har jo stadig emhætte hvor der vil kunne suges. Eventuelt må det vel også antages at være mit eget problem i forhold madlugt.
--
#6
Cayuse
Bruger Aspirant
13-11-2021 18:52

Rapporter til Admin
Hvis du har købt andelsboligen som “ulovlig” er det vel foreningens ansvar at kontrollere dette inden boligen sælges til dig. Jeg kan ikke se de kan påføre dig en udgift, hvis bestyrelsen ønsker du ændrer noget købt i god tro må de selv betale.
--
#7
Gæsten
Gæst
13-11-2021 18:58

Rapporter til Admin
Det giver jo god mening, du blæser jo din mados ind i de andre lejligheder, du kommer til at få nogle pissesure naboer.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
gæst
Gæst
13-11-2021 20:01

Rapporter til Admin
jeg er enig med #7 centralsug er det ikke bare en kanal som #4 beskriver. som ikke er beregnet til emhætte (da de jo siger nej det må man ikke). så kan du kun bruge en emhætte med kulfilter. Som ikke skal føres nogle steder hen. Der skal du bare vaske det filter alt efter behov. Sådan en bruger andre lejemål osse hvis der ikke er en decideret udtag til det.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Tomtop
Ny på siden
13-11-2021 20:44

Rapporter til Admin
#8 iflg. Nyt bygnings reglement skal der hvis der er lavet direkte udsugning eller central udsugning bruges dette. Hvis dette ikke er der, skal en af delene opsættes. #0. Du kan fjerne de 2flapper som bliver aktiveret når motoren begynder at blæse, 2 stykker plastik og så er der hul igennem hele tiden, ingen grund til at fjerne motor eller andet. Emhætte til central er et spjæld som kan åbne og lukke. Virkelig en dårlig løsning.
--
#10
Wut
Semi Nørd
13-11-2021 21:28

Rapporter til Admin
Emhætter uden aftræk (dvs dem med bare et kulfilter og så bliver luften recirkuleret) er det argeste bras. Deres eneste funktion er at fjerne fedt/olie fra luften. Mindre partikler som stegesod drøner lige igennem, så man fylder hjemmet med kræftfremkaldende os. Se f.eks. https://realdania.dk[...] Dertil fjerner de ikke fugten fra madlavningen. Centralsug/central-ventilation kan være bygget som rørføringer fra hver lejlighed ned til en central suger, som en lang streng med fælles sug og nedregulerede slutpunkter (dvs et rør med mange sug), eller en kombination, hvor X stk slutpunkter kobles ind i samlekasser. Alt efter hvordan det er lavet, så risikerer man enten et reducere sugestyrken i de andre lejligheder ved at købe en emhætte med egen motor, eller man risikerer at blæse os ind i de andre lejligheder, som sidder på samme rør eller samlekasse. Hvis der er centralsug/centralventilation, så bliver man nødt til at sætte en emhætte op uden egen motor - og i princippet også én som er beregnet til centralsug. For det første for at motoren ikke blæser os ind i de andre lejligheder, og for det andet for at den lukker et spjæld, når den ikke bruges. Ellers er der sug på hele tiden, som reducerer sugestyrken i de andre lejligheder (alt efter rørføring), og det koster på varmeregningen at have det ekstra unødvendige sug i lejligheden (udsugningen styres som regel på andre slutpunkter i f.eks. badeværelset, hvor det er nedreguleret til at have det nødvendige sug uden at give træk gennem lejligheden).
--
Proud survivor of the Copenhagen earthquake 2008-12-16
--
Sidst redigeret 13-11-2021 21:29
#11
Cozco
Megabruger
16-11-2021 09:46

Rapporter til Admin
Jeg kan oplyse, at man pålægges at skifte emhætten med begrundelsen om, at individuelle forandringer i lejlighederne ikke må medføre gener for andre beboere. Dette synes egentlig også rimeligt. #9 I forhold til, om man måtte fjerne motoren, så der kom hul var mindre vigtigt, da dette jo i sidste ende kun vil genere en selv. Så længe udskiftning af luften i de andre lejligheder opfyldte kravene i bygningsreglementet, var det egentlig i orden. #6 Bestyrelsen nævnte, at der var foretaget synsrapport af administrator, og derfor skulle man rette kravet mod dem, hvis man ikke selv havde opsat emhætten ulovligt.
--
#12
Cayuse
Bruger Aspirant
16-11-2021 11:24

Rapporter til Admin
#11 Det er da altid noget bestyrelsen anerkender du har købt en andelsbolig som er ikke lovlig synet. Jeg mener det er bestyrelsens ansvar, da de har ansat en administrator til at udføre deres arbejde. At administrator ikke har udført arbejdet godt nok, er du som køber fuldstændig uden skyld i. Det kan kun blive et anliggende mellem bestyrelsen og administratoren med mindre jeres vedtægter siger noget andet. Bestyrelsen har vel godkendt købet og at boligen er synet?
--
#13
Quartex
Elitebruger
16-11-2021 13:10

Rapporter til Admin
Hvad hvis du får en emhætte med kulfilter og bare lukker for det centrale sug? Dette giver vel også en væsentligt forbedret sugeevne da du så kan have en motor kørende? :)
--
#14
Cozco
Megabruger
17-11-2021 19:41

Rapporter til Admin
#13 Man må ikke lukke for det centrale sug, da det giver "dead ends". Herved bliver sugeevnen dårligere hos de andre beboere. Det er jo egentlig det en emhætte med motor gør, når den er slukket. Der skal altså altid være hul igennem, uanset om man laver mad eller ej. Når man så laver mad vil man kunne åbne spjældet yderligere. Desværre medfører dette jo så også, at en del varme vil forsvinde fra lejligheden grundet det konstante sug.
--

Opret svar til indlægget: Pålagt ny emhætte

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning