Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Philips hue armaturer nulstiller?

Af Monsterbruger Danny Andersen | 24-11-2021 15:47 | 473 visninger | 9 svar, hop til seneste
Halløj i forummet.Jeg har for nyligt anskaffet mig et par Philips Hue belysningarmaturer, et being plafond-armatur og et adore badeværelsesarmatur.Da familien herhjemme ikke er helt med på smart-bølgen, styrer vi vores belysning via en traditionel afbryder (og så styrer vi lysstyrke og farve via fjernbetjening/app). Jeg har en del Ikea trådfri der fungerer upåklageligt på 1-polet afbryder, men de nye hue-armaturer nulstiller konstant til standard farve og 100% lysstyrke - nok hver anden gang jeg tænder dem. Jeg har ingen hue bridge (endnu), men da det er de nye med indbygget bluetooth, kan jeg programmere dem via bluetooth-app'en. Armaturene er indstillet til at starte på en bestemt farve og styrke ved afbrydelse af strømmen (som ved brug af 1-polet afbryder). Nogen der har et bud på hvad der kunne være galt?
--
#1
Hagman
Guru
24-11-2021 16:37

Rapporter til Admin
Det kan du gøre nemt hvis du køber Hue-bridgen. Jeg har 29 Hue-pære (nogle med Ledvance Zigbee). Jeg har haft samme problem som dig; Mig den eneste der lever i en smart-verden i huset. Konen fatter minus, og børnene bruger kun deres lys på deres værelse. Du kan sætte hvér pære op med fx 50% lys-styrke efter strømnedbrud (eller stikkontakt slukker). Jeg har hængt Hue-dimmers op ved hvert rum, i håb om at de bruger den - hvilket de gør i 80% af tilfældene. Jeg har også visse steder måtte 3D-printe nogle covers, så man ikke kan slukke slyset på kontakten. Den bedste løsning er Hue-dimmers og konstant strøm i stikdåsen. ...eller gøre noget som jeg aldrig har kunne - lære familien hvordan de skal bruge lyset :) Og suppler´dine Hue-pære med en Google Nest - så kan du også bruge stemmen. ...men Bridgen er et must.
--
Revenge is the single most satisfying feeling in the world ! You'll Never Walk Alone !
--
Sidst redigeret 24-11-2021 16:38
#2
ToFFo
Guru
24-11-2021 19:49

Rapporter til Admin
Som #1 siger... En Hue Bridge er en absolut nødvendighed hvis du vil lave noget smart med Philips Hue. Jaja der er noget med at Ikea Trådfri også virker med hue, men jeg orker ikke at bøvle med det for at spare de småpenge. Bevares det kan blive til mange penge hvis man skal have 50 spots for eksempel. Hue Bridge og hård opdragelse i ikke at bruge de almindelige kontakter. Min dame fattede det heller ikke i starten. Så jeg satte tape på alle kontakterne. Det meste af tiden er det bare en vane lige at klaske kontakten, ligesom at lukke køleskabsdøren. Men hvis man klasker kontakten og intet sker, kommer man i tanke om man skal bruge Hue kontakten. Indenfor et par uger, har man vænnet sig til at bruge hue kontakten og tape kan fjernes :D
--
- Indsæt signatur -
#3
Danny Andersen
Monsterbruger
24-11-2021 20:48

Rapporter til Admin
Hold fast et format den fik postet på fra telefonen i #0 - beklager Tak for jeres input, men hue dimmer er ikke en mulighed, da der også er almindelige lyskilder (der ikke kan udskiftes til hue) på samme afbryder, hvilket jeg glemte at nævne i min første post. Jeg har overvejet at sætte et nordtronic zigbee relæ med fjedertryk, men jeg vil jo egentlig bare gerne kunne bruge den almindelige afbryder uden at armaturerne nulstiller, hvilket jeg aldrig har oplevet på trådfri. Jeg må have fat i en bridge og se om det kan løse problemet. Jeg kan i øvrigt anbefale Facebook-gruppen “ZigBee kontakt til LK FUGA”, hvis i har fuga i hjemmet og vil have hue switches integreret - der er nogle passionerede zigbee nørder derinde. :)
--
#4
CMJ
Semibruger
24-11-2021 20:58

Rapporter til Admin
En bridge vil ikke løse problemet, hue pærer skal have spænding konstant for at huske det de er indstillet til, har selv bøvlet lidt med det herhjemme og troede jeg kunne løse det med en bridge.
--
#5
ToFFo
Guru
24-11-2021 21:34

Rapporter til Admin
Det er sandt en Hue Bridge ikke løser problemet, men er klart at anbefale hvis man bruger hue. Ellers er man noget begrænset.
--
- Indsæt signatur -
#6
MadsAG
Junior Supporter
24-11-2021 22:45

Rapporter til Admin
#4 og #5 Det har da siden 2018 været muligt indstille pærerne/hubben til at huske deres indstilling? Om man også kan indstille pærerne til det uden hub ved jeg dog ikke.
--
Sidst redigeret 24-11-2021 22:48
#7
Hagman
Guru
24-11-2021 22:48

Rapporter til Admin
#4 Jeg tror du tager fejl. Mine Hue-pærer kan godt huske deres indstilling. Både farve og lysstyrke. ... så jo, en Hue bridge vil løse problemet.
--
Revenge is the single most satisfying feeling in the world ! You'll Never Walk Alone !
#8
Danny Andersen
Monsterbruger
25-11-2021 09:13

Rapporter til Admin
#6 Som jeg nævner i mit første opslag, er det BT-udgaven af armaturerne, så de kan indstilles gennem HUE BT-app'en, som jeg formoder fungerer på samme vis som at bruge en bridge. Det virker også delvist, jeg oplever dog bare, at ca. hver 3. gang jeg tænder for lyset på afbryderen, nulstiller den til 100% lysstyrke og default farve. #7 Tænder og slukker du via afbryder og har ingen problemer?
--
#9
Hagman
Guru
25-11-2021 13:34

Rapporter til Admin
#8 Ja - slukker jeg for strømmen, så vil bridgen huske lysstyrke og farve på pæren. Jeg ved ikke hvorfor nogle påstår det ikke virker - men det virker altså. Hue-bridgen husker den sidste indstilling (hvis du altså tillader det i Hue-appen).
--
Revenge is the single most satisfying feeling in the world ! You'll Never Walk Alone !

Opret svar til indlægget: Philips hue armaturer nulstiller?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning