Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Sælge bil, ærlighed omkring ny motor.

Af Gæst Motormanden | 21-01-2022 06:34 | 1347 visninger | 31 svar, hop til seneste
Så her er dilemaet. Jeg skal sælge en bil, den har kørt 175.000 Motoren derimod, har kun kørt 75.000 (den gamle åd et stempel for 2 år siden) - dokumentation haves selvfølgelig. Når jeg går ud og sætter bilen til salg, er det så en positiv gode at motoren ikke er så slidt som resten af bilen, eller er det negativt at folk får indtrykket af der har været noget alvorligt galt med bilen. Skal jeg skrive det i annoncen, eller holde det hemmeligt. Bilen er i prisklassen 60.000 Hvad tænker i?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Motormanden
Gæst
21-01-2022 06:51

Rapporter til Admin
#1 Jeg antager du kun har læst overskriften, men det er ok. Og tak for dit sprogbrug, jeg lader moderator tage en vurdering af denne. Jeg anser det selv som positivt at kunne fortælle motoren er nyere, og vil egenligt gerne bruge det i annoncen, men jeg får blandede tilbage meldinger om hvorvidt det er en god ide. Der er intet forkert i at holde informationen for mig selv, det er heller ikke påkrævet at jeg fortæller trækakslen er blevet skiftet eller venstre støddæmper er ny.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Kasperkk
Monster Nørd
21-01-2022 06:54

Rapporter til Admin
#0 Hvordan ville du selv have det, hvis du købte en bil og ikke var blevet informeret om et motorskift? Det er jo svindel ikke at være åben om sådan nogle ting. Pludselig kan man jo reelt ikke regne med KMtæller osv. Det er kun en vej og det er fuld åbenhed.
--
HO, HO, FUCKING HO!
#4
Motormanden
Gæst
21-01-2022 06:55

Rapporter til Admin
#3 qua motoren er nyere end resten af bilen ville jeg faktisk kun se det positivt?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Motormanden
Gæst
21-01-2022 06:59

Rapporter til Admin
Og svindel er satme en stærkt ord at smide omkring sig, jeg kunne forstå det hvis der var smidt en gammel motor i bilen, i det her tilfælde blev motoren skiftet da bilen havde kørt 120.000, motoren der blev sat i havde kun kørt 50.000 Jeg undersøgte om man måtte rulle speedometeret tilbage ved motorskift, det var ikke lovligt, ergo kan man netop stole på kilometer tælleren da loven er overholdt. Jeg synes for en stund folk skal have for minde at vi snakker ikke om en kneppet gammel golf jeg har kørt ræs i, det en blot en familie bil vi har været uheldige med.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
Motormanden
Gæst
21-01-2022 07:00

Rapporter til Admin
**Motoren blev sat i ved 150.000, beklager fik ramt forkert på tastaturet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
Kasperkk
Monster Nørd
21-01-2022 07:01

Rapporter til Admin
#4 Jeg ville heller ikke se om det som en ulempe, men jeg ville bestemt ikke bryde mig om hvis det blev fortiet. Hvad er der ellers af uregelmæssigheder der ikke er informeret om? Det handler jo om tillid til at man køber det man umiddelbart ser.
--
HO, HO, FUCKING HO!
#8
Yoda626
Elite Supporter
21-01-2022 07:23

Rapporter til Admin
Du er den person, som du selv vælger at være. Forhåbentlig bliver vi bedre versioner af os selv med tiden. Jeg ville ikke holde noget hemmeligt omkring motorskift, jeg ville personligt følge, at jeg var uærlig. Jeg ville ikke sælge min integritet, specielt ikke for 5.000-10.000kr, det er peanuts. Men måske har du et helt andet moralkodeks? "Den kloge narrer den mindre kloge!". Hustler mentaliteten kommer ofte når der er nød, er du i nød? Men måske mener du, om du skal skrive det i din annoncen eller først når de henvender sig til dig? Det er så en gråzone, men jeg plejer at fortælle alle de fejl som jeg kender omkring bilen og så må personen selv vurderer om vedkommende vil købe bilen.
--
Sidst redigeret 21-01-2022 07:25
#9
Motor
Gæst
21-01-2022 07:26

Rapporter til Admin
#8 du bruger ordet fejl, kan du ikke uddybe hvordan det ord passer ind i det jeg skriver?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
Torben67
Elitebruger
21-01-2022 07:30

Rapporter til Admin
#0 Vil svare på to planer, det salgsmæssige og det juridisk/moralske: Salgsindgangsvinkel: Det er afgjort en fordel at motoren ikke er halvt slidt op! At du har været uheldig - tjah, køber ved nok godt at ting kan gå i stykker og han nu har en næsten fabriksny motor vil da være fedt. Juridisk/moralsk indgangsvinkel og der er en grund til brug af gæsteprofil: Det er tankevækkende, at du tænker på at holde væsentlige informationer væk fra køber, fordi du frygter en lavere salgspris! For det første skal du informere om væsentlige ting - og det er dette. Ligesom hvis du har kendskab til fejl ved hus, SKAL du oplyse det ved udarbejdelse af tilstandsrapport. Alt andet end ærlighed hedder i jurasprog "at handle svigagtigt". For det andet viser det en dårlig moral og personligt, hvis du havde skrevet fra din normale profil, ville jeg lave en note til mig selv om ikke at handle med dig. Dette er self grunden til at du bruger en gæsteprofil, du ved godt, at du har gang i noget snavs - ellers ville du bruge din rigtige profil. https://danskelove.dk[...]
--
#11
Motor
Gæst
21-01-2022 07:32

Rapporter til Admin
Og pak venligst lomme psykologien ned igen, jeg mener bestemt ikke det er en gråzone qua der hverken er en defekt eller fejl i min optik, tværtimod vurdere jeg det er positivt at bilen har 100.000 mindre kilometers slid end opgivet, ergo har mit moralske kompleks det også ganske fint. uanset hvad jeg skriver i annoncen er prisen den samme, det her handler blot om hvad der giver bedste indtryk af bilen og i det har du ihvertfald tydeliggjort for mig nu, så jeg siger tak og smider sedlen ud ;)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
Torben67
Elitebruger
21-01-2022 07:35

Rapporter til Admin
#11 Dit moralske kompas indikerer du selv, ved at gemme dig bag en gæsteprofil - for du ved inderst inde godt at det er forkert og du ønsker ikke, at miste troværdighed på din login profil. Jeg bakker Yoda626 op, fint indlæg!
--
#13
Juusuhako
Guru
21-01-2022 07:45

Rapporter til Admin
Vær nu bare ærlig! Har en kollega der fortalte sidste uge, at hendes søn havde solgt sin bil velvidende, at motor-lampen lyste op i tide og utide. "Heldigvis", lyste den ikke op da køberen prøvede bilen af, men gjorde det så efter køb da han var kørt væk (endte med noget kompensation på et par tusinde kroner - men hvad hjælper det hvis hele motoren ender med at skulle udskiftes...). Jeg var ærligt i chok, at hun fortalte det så åbent, som om det var helt i orden at gøre. Måske det bare er sådan de gør i Jylland...
--
ASUS TUF B460M-Plus • i5 10400F • 16GB 2933MHz • Asus RX580 4GB • Cooler Master Q300L • Corsair MP400 M.2 1TB
#14
Torben67
Elitebruger
21-01-2022 07:50

Rapporter til Admin
#13 Enig! Vi skal alle leve med vores valg og personlig vil jeg helst holde mig gode venner med min veninde karma! Tror dog at du taler for døve ører! Han ved godt at det er forkert og det er grunden til, at han bruger gæsteprofil! Han er kun interesseret i salgsprisen er højest og vil så vurdere om ærlighed understøtter dette.
--
#15
stallemanden
HOL Moderator
21-01-2022 07:50

Rapporter til Admin
#0 Du oplyser selvfølgelig, at motoren er skiftet. Du vil få en masse spørgsmål til det, men du kan også blot være på forkant og beskrive årsagen til, hvorfor motoren blev skiftet. Så mange detaljer på mordet som muligt. Det fortæller en potentiel køber, at du er en ærlig og reel sælger. Der skal selvfølgelig ikke tegnes et billede af bilen, der ikke stemmer overens med virkeligheden. Jeg ved, at der er nogen der bruger det, og nogle gange får lokket for mange penge ud af en køber, men tilgangen må være, at vi er ærlige om det produkt vi sælger.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#16
Motormanden
Gæst
21-01-2022 08:01

Rapporter til Admin
#13 Kan du på nogen som helst måde se en forskel på det du skriver og det jeg skriver? Og hvor går grænsen for hvad jeg skal fortælle. Er jeg forpligtet til at fortælle bremserne blev skiftet for 4 måneder siden? Er jeg forpligtet til at fortælle v. Trækaksel kun er 12 måneder gammel? Er jeg forpligtet til at fortælle en støddæmper og 4 fjeder er skiftet inden for de sidste 2 år. Er jeg forpligtet til at fortælle kæden er skiftet for 2 år siden? Er jeg forpligtet til at fortælle både vinter og sommerdæk kun har en sæson på røven? Forstå mig ret, alt det overstående er jo positivt, men jeg er jo en hustler hvis ikke jeg nævner det? Var det en gearkasse skulle jeg så fortælle det? En kobling? Hvad definere grænsen for hvor jeg er en svindler med lav morale der fortier noget? er det et spørgsmål om økonomi? Kun dyre ting skal nævnes.. jeg har også skiftet bliklys pærerne et par gange?? Der er ikke tale om fejlkoder der er skjult, en bil der sveder fra toppakningen eller rust der er malet over. Vi snakker slet og ret om hvorvidt det er positivt eller negativt motoren er skiftet til en nyere og mindre slidt motor (motoren er rent faktisk også 2 år nyere end den gamle motor) Jeg spurgte ikke fordi mit morale kompleks fejler det mindste, da jeg oprigtigt minder det er en positiv værdi for bilen, jeg spurgte for det psykoligske aspekt af hvordan folk vil opfatte en annonce hvis det stod nævnt. Prisen bliver hverken sat højere eller lavere af den grund, prisen er som den er sat ud fra tilsvarende biler på markedet, det kommer motoren ikke til at ændre på. Hvorom alting er, så har jeg fået et fint indtryk af hvor i verden vi befinder os så det kommer ikke til at fremgå af annoncen, og min morale har det ganske fint med det :) Og i behøver skam ikke frygte at løbe ind i at handle med mig her på hol.dk det er alligevel en 4-5 år siden jeg stoppede med at sælge herinde, så tag det blot med ro. Og ja, muligheden for gæstebrugeren er fantastisk, jeg er super fortaler for den netop fordi man kan stillle et spørgsmål uden at skulle hænges op i gabestokken efterfølgende, jer hårde sprogbrug, tone og at galgen allerede er fundet frem viser netop sin berettigelse, gæstebrugeren har i særdeleshed stadigvæk sin nødvendighed. #14 Vi har hørt dig nu ;)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#17
waskustobaskus
Super Nørd
21-01-2022 08:02

Rapporter til Admin
Der er intet negativt i at en motor er skiftet. Bare du ikke skriver: bil til salg, kun kørt 75.000km. Men der imod: bil til salg, kørt 175.000km, motor kun kørt 75.000km.
--
#18
Yoda626
Elite Supporter
21-01-2022 08:06

Rapporter til Admin
#8 du bruger ordet fejl, kan du ikke uddybe hvordan det ord passer ind i det jeg skriver? Ultra kort, fejl og "mangler". Jeg kan huske at jeg læst noget om at en sælger (kun forhandler?) skal oplyse hvis bilen har haft en større skade. Større skade er forbundet med en høj regning. Motorskift er ofte forbundet med en høj regning, så derfor moral, ville jeg føle at det skal oplyses. Så er der også et andet element, at når man har lavet en omfattende renovering af en bil, så er det ikke sikkert at bilen er samlet korrekt og der kan opstår mange småfejl, som sker fordi man har rodet "dybt" i bilens konstruktion. Misforstår mig ikke, jeg siger ikke at mit eksempel falder under købeloven, men min egen moral er også indover. Jeg tror at de fleste mennesker gerne vil ønske at vide hvis der er lavet et motorskift, inderst inde ved du godt, at du burde oplyse det. Mit råd er, at lad værd med at være bekymret for at du ikke kan få den solgt hvis du er 100% ærlig. Hvis købernes normen er, at en bils værdi er forringet ved motorskift, så er den mindre værd (handelsværdi). Det ser sådan ud, siden du forsøger at holde det skjult for at få en ekstra skilling.
--
#19
stallemanden
HOL Moderator
21-01-2022 08:16

Rapporter til Admin
#18 Er det mig, eller har jeg misset, hvor #0 udtrykker, at han ikke ønsker at oplyse det for at få en højere pris? Lige modsat, synes jeg at kunne læse, at han forestiller sig at det er en positiv ting, at motoren er nyere. Jeg ser det som et ønske om, at få en indikation af, hvorvidt andre købere ser det som en positiv oplysning. For mit vedkommende. Med hensyn til bilen: Lidt ligemeget, men nok mest positivt. Med hensyn til sælger: Positivt med ærlighed. #16 For hvad angår de ting der måtte være skiftet, som under normale omstændigheder ikke ville være skiftet ved 175.000 km, ville jeg oplyse det. Dertil kan det selvfølgelig være en fordel, at oplyse hvor mange km de forskellige vitale sliddele har kørt. Det er med stor sandsynlighed alligevel noget køber vil spørge om.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#20
Motormanden
Gæst
21-01-2022 08:24

Rapporter til Admin
#19 Nej du misser intet, folk greb blot direkte i krænkelses kassen efter opdragelses stokken uden rent faktisk at læse hvad jeg skriver :) Jeg har et bud fra forhandleren, jeg ved også hvor maks værdien for bilen befinder sig på det private marked. Jeg har sat min pris lige i mellem de 2, prisen er super fair og den er fast, den er bøjet i neon og flytter sig ikke. Byder folk under ryger den blot til forhandleren i stedet. Det her handler udelukket om jeg vil skrive en fin annonce, se om jeg kan rykke bilen selv og tjene til et par vinter dæk til den nye, og lykkes det ikke får forhandleren blot bilen i bytte om 14 dage. Det er en 10 år gammel bil, med 175.000 på klokken for at sætte tingene lidt i perspektiv. Motor skiftet, udført af mekaniker vel og mærke, stod mig i 20.000, en gearkasse til en ford koster typisk det dobbelte ;)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#21
Wut
Semi Nørd
21-01-2022 08:28

Rapporter til Admin
#0 Jeg ville være 100% ærlig om det. Så undgår man en masse bøvl, og man undgår at være en røv og evt blive beskyldt for en masse ting ;-) Jeg ville betragte det som en fordel, hvis motoren kun har rendt 75.000 km, så det vil jeg faktisk tage som et plus som køber - med forbehold for at den "nye" motor er 15 år gammel, og har kørt 2x5 km hver dag, så den reelt muligvis er ringere end den originale, som måske har kørt mere skånsomt de 150k km. Uanset hvad, så ville jeg oplyse om det. Så må køber vurdere, om det er en fordel eller ulempe. Man handler jo biler på et åbent marked, så nogle vil se det som en ulempe og andre som en fordel. Men oplyser man ærligt om det, så får man den bedst mulige pris, som den højeste byder vil komme med. Det er ikke fair at holde ting hemmeligt for købere, så de reelt ikke ved, hvad de byder på.
--
Ignorer gæster eller udvalgte brugere, se: https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Sidst redigeret 21-01-2022 08:33
#22
Jens
Gæst
21-01-2022 08:35

Rapporter til Admin
#4 kan du ikke lige forklare den... du ser det hele som positiv? men du er i tvivl om du skal oplyse det ved evt. salg? hmm hvorfor vil du da ikke oplyse positive ting ved et salg? Vil du kun oplyse negative ting da? Det er nødvendigvis ikke en positiv ting at få skiftet motoren da der er flere ting som spiller ind som feks pasning og pleje af motoren fra tidligere ejer, opbevaring af motoren (har den stået indenfor på en palle eller udenfor? Og sidst men ikke mindst monteringen af motoren, er det gjort hjemme i indkørslen eller er der dokumentation på det er gjort af autoriseret værksted? det er ikke nødvendigvis en dårlig ting det er gjort i egen indkørsel det kan nogengange være bedre end hos den autoriseret, det kommer selvfølgelig an på hvem og hvem. Men som regel er der en form for garanti fra den autoriseret.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#23
Motormanden
Gæst
21-01-2022 08:42

Rapporter til Admin
#22 Det er heller ikke fordi jeg i 5 linje i #2 skriver min tvivl kommer over andres tilbagemeldinger. Og glem ikke at se bort fra #0 hvor jeg skriver 2 år siden (deraf ved du også der ingen garanti er) og slutteligt så lad os springe let og elegant over #20 hvor jeg skriver mekaniker :) men det ok, jeg forlader tråden herfra nu, kommer hverken til at følge tråden eller svare igen. God dag til jer alle.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#24
R4p70r
Monster Supporter
21-01-2022 08:50

Rapporter til Admin
#21 +1 Det er fuldstændig ligesom når der bliver oplyst at der er skiftet "det, det og det" inden for de sidste 6 måneder. For mig skal du HELT KLART oplyse det, især når der er dokumentation på det fra et værksted. Ser det også som det er fint nok motoren har gået lidt mindre end bilen. Det er jo i bund og grund en nyere motor = fordel. Ville nok se det som en ulempe hvis motoren var skiftet i Johnny's baghave uden dokumentation på km osv.
--
It seems like I'm always getting stuck Between the handshake and the fuck
#25
Inside
Super Nørd
21-01-2022 09:56

Rapporter til Admin
- Du har en iPhone som er 2 år gammel. - Du kommer til at smadre skærmen og får den skiftet til en helt ny - Telefonen er nu 3 år gammel, men skærmen er kun 1 år gammel - Du sætter telefonen til salg Ca. samme situation. Tvivler på at folk vil skrive i DBA annoncen at skærmen er blevet udskiftet for 1 år siden. Jeg tror lagt de fleste bare vil sælge den, og køber er glad for der ikke er ridser i skærmen fra de sidste 3 års brug. Når det så er sagt, så ville jeg selv se det som en positiv ting, at motoren har kørt langt mindre end forventet. Så jeg ville nok selv skrive det i annoncen. Men jeg ville også have det fint med at det ikke stod i annoncen, men at jeg fik det at vide af sælger over email/tlf inden jeg tog ud og kiggede på bilen, eller at jeg fik det at vide imens jeg var ude og se bilen (på det her tidspunkt ville jeg også bede om de sidste værkstedsregninger, og så ville jeg jo se regningen på motorskifte).
--
Ses vi? Det tror jeg nok vi gør!
#26
CyboKid
Ny på siden
21-01-2022 10:02

Rapporter til Admin
Hvorfor ikke bare være ærlig og oplyse om det? Jeg vil da hellere tage en beslutning på et oplyst grundlag, fremfor efterfølgende at føle mig ført bag lyset, fordi væsentlige oplysninger er fortiet. Så ville jeg nok nærmere tænke over hvad der ellers er fortiet. Jeg kan heller ikke se det som andet end positivt - Det er trods alt en motor, med færre km end den oprindelige. Jeg skal ikke kloge mig på hvordan andre ville forholde sig - Men jeg ville personligt gerne have det oplyst
--
#27
Beaviz
Juniorbruger
21-01-2022 10:07

Rapporter til Admin
Hvis du handler bil kommer du alligevel til at skrive en slutseddel før eller siden. Alle standardformularer indeholder om der er skiftet motor. Hellere være ærlig - og i dette tilfælde er det ikke noget der er et minus - tværtimod.
--
...og det' jazz!
#28
Zerock
Elitebruger
21-01-2022 10:12

Rapporter til Admin
I dit sted, ville jeg fremhæve det som en positiv ting. Du er sælger, så du sætter tonen i den indledende kommunikation (salgsannoncen). Der skal den bare have fuld gas med motor der kun har kørt 7x.xxx km, skiftet på yyy værksted, samt dokumentation selvfølgelig medfølger. Held og lykke med salget!
--
#29
spangsbjerg
Elitebruger
21-01-2022 10:45

Rapporter til Admin
Sidder med bilopkøb i fritiden - og jeg synes når du oprettet bilen skal det være med chassis km. Synes tit jeg bliver skuffet når man går ind og ser at selve bilen har gået en del længere men folk lister motors kilometer. Ellers er jeg enig at det selvfølgelig skal nævnes i annoncen at motor er skiftet og du har fuld dokumentation herfor.
--
#30
Juusuhako
Guru
21-01-2022 15:07

Rapporter til Admin
#16 Jeg skrev intet om din morale eller at du forsøgte skjule en masse fejl, skrev blot du skulle være ærlig. Jeg kan ikke se hvorfor en ny motor skulle ses som noget negativt. Hvis det gør for nogle få, hvad så... så må de jo finde en anden bil. Kan bare ikke se idéen med at holde det fra en eventuel køber.
--
ASUS TUF B460M-Plus • i5 10400F • 16GB 2933MHz • Asus RX580 4GB • Cooler Master Q300L • Corsair MP400 M.2 1TB
#31
Juniper
Bruger Aspirant
21-01-2022 16:05

Rapporter til Admin
Nvm
--
Sidst redigeret 21-01-2022 16:06
#32
madssiig
Ultra Supporter
21-01-2022 16:57

Rapporter til Admin
Jeg er enig med mange andre, jeg ser det kun som en positiv ting, at du har behandlet din bil så godt, og du blev nød til at skifte motor og trækaksel efter 150k, det ser man jo hele tiden...... Der er det ved lov der hedder at handle i svig, og det er forbudt, og det ville dette lige præcis kunne gå ind under.
--
Sidst redigeret 21-01-2022 16:58

Opret svar til indlægget: Sælge bil, ærlighed omkring ny motor.

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE