Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Familiesammenføring efter eu-reglerne

Af Gæst Allan | 16-04-2022 21:42 | 1065 visninger | 17 svar, hop til seneste
Hej, hol. Har nogen af jer været igennem denne process? jeg har været sammen med en udlandsk pige i snart 3 år. Hun er ikke fra Eu, så derfor er det rigtigt besværligt at få hende til Danmark efter dansk familiesammenføring. jeg er blevet fortalt, at familiesammenføring efter eu-reglerne skulle være en del nemmere. jeg overvejer derfor at flytte til Tyskland og bevare mit arbejde mv. i Danmark, så må jeg bare pendle 200 km dagligt! er der nogen der har været processen igennem eller ved noget til alt det her, som måske kan vejlede mig til den hurtigtste måde at få det her til at lykkedes? mvh Allan
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
DLB
Monsterbruger
16-04-2022 23:12

Rapporter til Admin
Flyt til Sverige, bo der 5 år, også søg til DK efterfølgende. Er der mange der gør
--
#2
Cayuse
Bruger Aspirant
17-04-2022 00:34

Rapporter til Admin
Det er ikke umuligt at få familiesammenføring efter de danske regler, hvis man opfylder betingelserne. Der er meget hjælp at hente her http://forum.aegteskabudengraenser.dk[...] Der er/var også en gut som mod beskeden betaling hjælper, hvis du drømmer om at flytte til Flensburg. Han har/havde en profil på FB som vist hedder “flyt til Flensborg”. Du er velkommen til at sende en PB hvis du har flere spørgsmål.
--
Sidst redigeret 17-04-2022 00:35
#3
sadasdas
Gæst
17-04-2022 04:20

Rapporter til Admin
Hey Kender et familiemedlem er der er i gang med den samme proces gennem Tyskland. Hun skal have ophold i Tyskland, så søger du familiesammenføring. Husk dokumentation for din daglig dag i Tyskland. køb af dagligvare mm. osv i Tyskland. De har lige fået brev om vielsesattest, ellers står der, at de lægger vægt på, at han vil tage sig af ægtefællen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
sadasdas
Gæst
17-04-2022 04:22

Rapporter til Admin
tilføjelse. Han arbejder også i DK, men har lejet bolig i Tyskland. Han har købt bil i Tyskland. Ellers er de i DK. De render bare derned engang i mellem for at tjekke post, samt at handle ind, så de har kvitteringer osv på, at de opholder sig i Tyskland.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Cayuse
Bruger Aspirant
17-04-2022 06:58

Rapporter til Admin
#4 Det er virkelig dumt hvis det er sandt at dit familiemedlem opholder sig mest i dk. De mennesker jeg var i kontakt med, da jeg var i gang med at undersøge muligheden for at bo Tyskland, frarådede alle dette. Retten til at køre i tysk indregistreret bil forsvinder, de tyske myndigheder kan lave kontrol af om parret bor der, når man skal søge ophold efter eu-reglerne skal man bevise man har boet i tyskland, samt at der bliver taget billeder af hvor mange gange man krydser grænsen i bil (det sidste stiller jeg mig tvivlende overfor). Jeg tror hvis man bliver taget i at svindle, skal man nok ikke regne med at få ophold i DK
--
#6
Aslund
Monsterbruger
17-04-2022 08:06

Rapporter til Admin
Jeg er selv gift og familiesammenført med en udlandsk pige. Hvor er hun fra, hvis man må spørger? Det vigtigste er at I bliver gift. Hvis I er gift og hun er i Danmark, fx på turist visum, så kan hun blive i Danmark under det der hedder processuelt ophold. https://www.nyidanmark.dk[...] Der er mange sten på vejen, men det kan godt lykkes, hvis I vil hinanden og hænger i. For os, så havde min kone arbejdstilladelse i Sverige, så det gjorde det noget nemmere, men at blive gift, hold da op et besvær. Da hun er fra Nepal, så var der ekstra krav. Hun skulle have fra sin kommune i Nepal dokumentation på at hun var ugift. Det skulle så legaliseres, hvilket betød at den skulle også underskrives af det Nepalesiske udenrigsministerium og den daværende danske ambassade i Nepal. Så kort sagt. Den nemmeste og hurtigste måde for jer at være sammen på er at forberede at blive gift i Danmark. https://familieretshuset.dk[...] Der vil nok være spørgsmål til forholdets varrighed. Dokumentation af billeder på jer begge vil være bedst. Afhængig af hendes statsborgerskab, så kan der være yderligere krav. Hun skal så ansøge et turistvisum til Danmark. I bliver gift her og søger om familiesammenføring. Husk så at overholde kravene om passende bolig og sikkerhedsstillelse.
--
#7
freak_master
Superbruger
17-04-2022 13:13

Rapporter til Admin
#6 Så længe det er uden for EU skal man uanset have disse papirer om at hun er ugift samt papirene skal "legaliseres", altså der skal et stempel på fra landet hun kommer fra. Jeg står i samme situation (vi tager dog ikke til Tyskland) men da hun er fra Ukraine er det meget, meget svært at skaffe disse papirer pt. Alle disse regler er et helvede at skulle igennem, og man ender med at have flere HUNDREDE sider med dokumenter der skal skaffes. Jeg skal blandt andet have fundet mine 9. klasses afgangspapirer, for at bevise at jeg kan skrive og tale dansk. Sindsyge regler nogle af dem, og vi kan ikke navigerer dem uden en advokat på området, så vi har en til at gøre det for os, det koster så også lige 20.000 ekstra (husk de 126.000 der skal smides i depositum). Jeg kan ikke helt hjælpe med "Tysklands-metoden", men jeg har hørt om andre der har opholdt sig der i et år for derefter at flytte til Danmark igen. Sygt at man har flere rettigheder i et andet EU land end i sit eget hjemland! Jeg skal nok lade være med at lave et kæmpe rant, jeg ønsker jer held og lykke med navigationen igennem de tonsvis af regler og KÆMPE bureaukrati der ligger foran jer.
--
#8
Lars
Ultra Nørd
17-04-2022 15:40

Rapporter til Admin
Jeg er gift med en Thailænder, og hun har fået midlertidig opholds- og arbejdstilladelse her i landet for ca 2-3 år siden. Den gled lige igennem på trods af en monster lang processtid. Jeg tror vi ventede i lidt over 10 måneder. Jeg ved ikke hvordan kravene til jer begge er nu. Men den med bankgaranti var nem nok, for på nogle af de sidste sider står der for reglerne om familiesammenføring, at man kan bruge en anfordringsgaranti i stedet for. Vi fik banken til at lave en anfordringsgaranti til os, og gav os beviset derpå til udlændingestyrelsen. Nul problemer. Hvis man ikke har muligheder for at spare +100.000 kr op, så er en anfordringsgaranti et ret lokkende alternativ som også accepteres af udlændingestyrelsen. Vi har også et Thai-Dansk vennepar, som boede tre måneder i Flensborg uden problemer. De er også for længst flyttet tilbage til Danmark igen. #7 Måske kan hun får lov at blive her, fordi hun nu kan søge om særlig opholdstilladelse pga krigen. Det var da et forsøg værd, hvis da ikke allerede har prøvet det ;-)
--
Motto: Den der går i seng med en røv der klør, vågner op med fingre der lugter. Status på B/W-listen: 5+/0-
--
Sidst redigeret 17-04-2022 15:42
#9
Weide
Nørd Aspirant
17-04-2022 15:55

Rapporter til Admin
Facebook gruppen der hedder "Dansker i Flensborg" bliver ikke brugt til anden end den slags, der er en person derinde der vidst skulle have gjort det til et erhverv. Hvor han rådgiver og hjælper en igennem alt papir arbejdet. Mindes det tog 2 år, før man kunne ansøge om Dansk statsborger skab til ens ikke EU partner.
--
I5 2500K 3.3 GH--P8P67 PRO--GTX 670--Samsung 840 500 GB--Western Digital Black 500GB-Seagate 2TB-Cool master 700 Watt--8GB 1600 Kingston Hyperx
#10
Lars
Ultra Nørd
17-04-2022 15:59

Rapporter til Admin
#9 Jeg har snakket med ham. Og han er pænt dyr at bruge, når man selv kan gøre det bare ved at snakke med kommunen i Flensborg. Jeg mener at hvis han skulle lave alle papirer for os, samt aflevere og hente dem, så ville det koste os 7500 kr - for noget vi selv kunne, hvis vi bare gik ned på kommunen og spurgte selv ad. Jeg er sikker på, at han tjener godt på det. De må vende tilbage efter 3 måneder, ikke 2 år.
--
Motto: Den der går i seng med en røv der klør, vågner op med fingre der lugter. Status på B/W-listen: 5+/0-
--
Sidst redigeret 17-04-2022 16:00
#11
Allan
Gæst
17-04-2022 17:46

Rapporter til Admin
#6 hun er fra Kosovo. Så du foreslår, at vi bliver gift/viet her i DK, når hun er på turistvisum og derefter evt. tage til Tyskland for familiesammenføring?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
Cayuse
Bruger Aspirant
17-04-2022 18:21

Rapporter til Admin
#11 Jeg synes du skal bruge det forum jeg linker til i #2, da der er rigtig meget hjælp at hente fra folk der arbejder med det dagligt. http://forum.aegteskabudengraenser.dk[...] Denne er for EU-reglerne. Jeg har selv brugt det med stor hjælp. Tip: Sørg for at få lavet særeje hvis I gifter jer :)
--
#13
Aslund
Monsterbruger
17-04-2022 19:35

Rapporter til Admin
#11 Mit umiddelbare forslag er gift og ansøgning i Danmark. Jeg stod selv og tænkte forskellige løsninger igennem i sin tid. Det man skal tænke på, når man tager en person væk fra sit hjemland, så tager man også personens rødder væk. Er det så bedst at tage er tur forbi Tyskland eller Sverige? Det synes jeg ikke. Jeg synes personligt fokus skal være på at søge derhen, hvor man tænker at leve. Så er der ro og fokus på at bygge et tilværelse op. Det er bare min holdning, men det afhænger igen af dine personlige forhold. Har du modtaget kontanthjælp? Har du et stabilt arbejde med en fornuftig indkomst? Har du en bolig i passende størrelse? Kan du ligge en sikkerhedsstillelse? Jeg kan ikke helt følge #7 historie omkring bevis for dansk kunstskaber. Jeg er selv højtuddannet, med en fornuftig løn, ingen kontanthjælp og en fornuftig bolig. Jeg brugte dog en advokat, mens af alt for at undgå at lave nogen fejl, men ansøgningen advokaten lavede var meget simpel og det eneste krav fra mig af, var et dokument fra min tidligere kommune på at jeg ingen kontanthjælp havde fået, løn sedler, bevis for bolig og et ægteskabsbevis. For hende, så skal hun nok sørge for at have bevis på at være ugift, men jeg vil nok anbefale du selv graver ned i detaljerne. Vigtigste er at I kan dokumentere, at I har haft et forhold de to år I har været sammen. #8 Lyder mere som vores sag. Lang ventetid, men ellers gik det på skinner. Nu har jeg knoklet med familiesammenføring og også ordnet visum til familiebesøg fra svigerfamilien. Der er mange papirer og bureaukrati, men skal jeg sige noget positivt, så har jeg aldrig oplevet at blive kanøflet. Regler er regler, mangler der nogle papirer, bliver man oplyst om dette og gør du som systemet vil have det, så er der ingen problemer. Jeg har to svigerbrødre i USA. Der er bureaukratiet meget meget mindre, men den person der tildeler visum, kan uden videre afvise dig. Ingen grund nødvendigt. Mine svigerforældre måtte blive i Nepal, da deres søn blev Ph.D i USA. Hvorfor? Fordi intervieweren ikke fandt det sandsynligt at en studerende havde de penge på kontoen, som deres søn stillede som sikkerhed (Han læste på et stipendiat, så han var ikke tynget økonomiske). Så må jeg sige at jeg faktisk foretrækker de rigide danske regler. Følg dem og alt er ok.
--
#14
Aslund
Monsterbruger
17-04-2022 19:40

Rapporter til Admin
#11 Som #12 kan man overveje særeje før giftemål. Jeg er nok romantiker, men tænk også over hvordan det ser ud at hun skal rykke sit liv op og flytte, mens du holder armene om alt dit. Alternativt er særeje på måske bolig, og måske overveje tidsbegrænset særeje. Men igen, det er personlig præference. Jeg havde selv 5 år særeje på bolig, men det var mest fordi min familie pressede på. Jeg synes stadigvæk det var en bitter besked at give sin kommende hustru, som opgav alt for at komme her.
--
#15
Allan
Gæst
17-04-2022 22:11

Rapporter til Admin
Tak for alle jeres svar! Det rr utrolig værdsat. den primær grund til at vi overvejer Tyskland er primært pga 24-års regelen. Jeg er 22, hun er 23. Ellers opfylder jeg kravene for familiesammenføring efter danske regler… Jeg bevarer mit job i Dk, men hvordan er det med hende og Tyskland evt.? Har hun ret til arbejde der, i de måneder vi skal være derover? Hun er uddannet sygeplejerske og kan faktisk tysk
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
Aslund
Monsterbruger
18-04-2022 07:51

Rapporter til Admin
#15 Nu lyder jeg nok som en gammel mand, men når I ikke er ældre og det faktum at hun kan tale tysk, så kunne hun måske søge om arbejdstilladelse i Tyskland. Jeg tvivler på det er et problem med at finde et arbejde som sygeplejerske. Så kan I flytte sammen i Tyskland i en periode og se forholdet an. Hun kan så også bruge tid på dansk undervisning, for at få en føling med sproget. Det lyder ikke på dig at I har haft meget fysisk kontakt, det kunne være en god mulighed for at se om forholdet også vare når dagligdagen slår ind.
--
#17
Rog
Gæst
18-04-2022 09:03

Rapporter til Admin
#14 som fraskilt kan jeg kun anbefale særeje. Jeg vil dog foreslå ægtefællebegunstigende særeje, hvor der er særeje ved skilsmisse, men ikke ved død. Især hvis man har en større sum og ikke børn før. Jeg foreslog det selv, da jeg blev gift, da jeg kom med mindst, men eks'en afviste, formentlig af romantiske årsager, og endte med at fortryde det pænt meget, da skilsmisse blev en realitet. Jeg finder det dog ikke urimeligt, da vi i fællesskab havde taget nogle valg, hvor jeg var den økonomiske taber. Det er ikke romantisk og svært at snakke om, men nogle gange skal man huske at tænke på sig selv og det udfald (skilsmisse) man absolut ikke håber på
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Familiesammenføring efter eu-reglerne

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE