Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Hvorledes skal krisen tolkes?

Af Junior Nørd Comicsdk | 30-04-2022 12:46 | 2017 visninger | 24 svar, hop til seneste
Vedr. krisen på forbrugsområdet, el, varme, brændstof et cetera. Jeg læser artikler i aviserne og er med på at Vladimirs krigstogt spiller ind, gassen er en faktor etc. I forlængelse af Covid-19 er jeg begyndt at spekulere i om jeg er på vej til at måtte dele mere snor ud til de personer jeg normalt betragter som konspirationstosser. Umiddelbart er mit indtryk at der over en bred kam ikke synes at være krise hos andre end forbrugerne. Min bezinpusher storsmiler, mit elselskab har rundt regnet fordoblet min forbrugsregning uden at tigge om lån og samtlige supermarkeder har hylderne proppet med varer i en grad så tilbuddene ikke umiddelbart er færre end før Covid og Ukraine, tvært i mod. Jeg er klar over at konsekvenserne af påvirkninger af markedet snildt kan være forsinkede, men umiddelbart ser det ud til at der over hele linien bliver solgt som aldrig før. Jeg er på nippet til at kalde krisen konstrueret til lejligheden. Er her nogle brugere med indsigt der har tid, lyst og overskud til at dele ud af forstanden, synes jeg det ville være en fin lørdag eftermiddagsbeskæftigelse at læse med. Personlige angreb er også velkomne.
--
#1
Gill Bates
Elite Nørd
30-04-2022 12:56

Rapporter til Admin
Ja krisen kommer af krigen og inflation generelt. Men nu er der jo ikke "krise" på alt. Med nogle ting er det bare mindre prisstigninger. Du tænker krisen er konstrueret fordi der stadig sælges varer i supermarkedet? o.0 Skal det være en meget HÅRDERE krise før du tror på at den er ægte? Det er meget simpelt. Selvfølgelig sender virksomhederne prisstigninger videre til forbrugerne, sådan er det altid. De har ikke andre steder at skaffe penge
--
Sidst redigeret 30-04-2022 12:58
#2
Tomruk
Monsterbruger
30-04-2022 12:58

Rapporter til Admin
Den såkaldte krise er jo ikke engang på top 5 over diverse kriseperioder der har været i Danmark og verden siden 1. Verdenskrig. Coronakrisen var stort set også bare en genudsendelse af den spanske syge. Folk er generelt elendige til historie nu om dage.
--
#3
crankyrabbit
Semibruger
30-04-2022 13:06

Rapporter til Admin
https://imgur.com[...] Men det hele skal gå Gør som jeg læn dig tilbage og vent på bedre tider.. https://imgur.com[...]
--
I may be crazy But I'm not stupid.... No One Dies A Virgin - In The Very End Life Fucks Us All
#4
Comicsdk
Junior Nørd
30-04-2022 13:09

Rapporter til Admin
1 Nej, jeg er ikke helt ude i tovene. Men jeg er ved at rode mig ud i at påstå at det er belejligt med prisstigninger for alle andre end forbrugerne. Og at det ikke nødvendigvis hænger sammen med hvad der foregår på krigsstien. 2 Jeg er også elendig til historie, men jeg mener heller ikke at krisen behøver at være på top 5 eller 10, før man som almindelig dødelig spekulerer over at mindre prisstigninger sneget ind under dække af krig og pandemi, uden tvivl er mere letfordøjelige konsekvenser for den gennemsnitlige forbruger. Altså.. Ingen i min omgangskreds stiller spørgsmål til det, der er ingen kritisk tilgang til merudgifterne. På ølhuset drikker vi jo igennem som vi plejer, der går snakken mere på om Putin skal have en flad eller et skulderklap for ikke at lade sig rulle over af resten af Europa. Folk er sure over elregningen, men tager det ikke videre alvorligt- og bajerne er pudsigt nok ikke steget i pris.
--
#5
NitroBlast
Guru
30-04-2022 13:15

Rapporter til Admin
Hvis du fjerner 30% af verdens hvede-produktion samt en endnu større del af solsikke-produktionen, så skal du forvente at prisen på varer, der indeholder disse ingredienser (brød, madolie, fritureting mv.), stiger. Hvis du forbyder import af russisk kul og olie, så skal du forvente at priserne på energi stiger. Hvis vejret får produktion af grøn strøm til at falde, så skal du forvente at prisen stiger - særligt når kul og gas til konventionel produktion er steget i pris. Hvis Kina lukker storbyer ned pga corona, så forsvinder en del af produktionsapparatet, hvilket betyder færre varer til rådighed. Hvis mængden af skibe, der kan fragte containere rundt på kloden, falder fordi corona forhindrer folk i at arbejde, kombineret med nedlukninger af havne, så skibene ikke kan lastes og losses, plus højere brændstofpriser, så stiger priserne på global fragt. Samlet set drejer det sig om udbud og efterspørgsel. Jeg er dog ikke i tvivl om, at nogen benytter lejligheden til at få lidt ekstra ud af situationen.
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
#6
Comicsdk
Junior Nørd
30-04-2022 13:23

Rapporter til Admin
3 Har du mon været i Manchester for nylig.. https://imgur.com[...]
--
#7
Gill Bates
Elite Nørd
30-04-2022 13:30

Rapporter til Admin
Ret utroligt at du ovenpå hvad der er sket i verden tænker "denne krise.. det kan ikke passe. det må være noget de bare finder på".. Det må være fordi du på nogle områder mærker krisen men på andre områder slet ikke mærker krisen. Så går din hjerne i stykker ;) Hvis vi får gasproblemer eller stigninger i dk, så skal øllene nok blive dyrere
--
Sidst redigeret 30-04-2022 13:35
#8
kikophil
Nørd Aspirant
30-04-2022 14:12

Rapporter til Admin
Nu sker der jo så meget på samme tid, og langt mere er på vej. Inflationen har nærmest intet med russernes lille landsoperation at gøre, da den allerede var godt på vej af multible andre grunde. Den største krise har vi stadigvæk til gode, når forsyningsproblemerne starter på alle de områder vi så under coronakrisen. I øjeblikket ligger der langt over 500 containerskibe og vugger på redde udenfor flere kinesiske havne, uden at ku` komme af med deres varer - og efterfølgende fylde op igen. Det er simpelthen umuligt at vurdere hvor man selv bør sætte ind for, at fremtidssikre sig selv - om ikke optimalt (pisse dyrt) så i det mindste bedst muligt. Hvornår nøjagtigt Gassprom lukker for den danske gas ved vi heller ikke, men Nordstrøm nægter at betale for nye forsyninger efter 1/6 så jeg der har gaskomfur med bygas ved så ikke, om jeg skal lave det om til et brændekomfur med emhætten på fuld knald ud af vinduet hehe.. Har så et nyt gaskomfur stående, der kan vente til bedre tider. Alle vil så gerne ha` deres indtægter til, at modsvare de stigende udgifter, men det bliver der ikke meget af, medmindre folk selv finder/arbejder mere. De med færrest kroner får det selvf. sværest, da der er mange huller i de kommende hjælpepakker, således mange af de lavere lønnede alligevel ikke kan få del i hjælpen - hvilket der så er debat om på borgen. At danmark hører til de mere velpolstrede økonomiske lande, betyder så ikke, at vi udover milliarddoneringer/deltagelse i krigen samt skal bygge nye boliger til 1000 vis af flygtninge incl. forsørgelse/uddannelse mm. kan betale alle disse ting uden stigende gæld, der jo på et tidspunkt skal betales tilbage (den tid den sorg) Dette er ingen kritik af flygtningesituationen som vi jo selvf. skal deltage i !!! Nu forlyder det så også, at indien står med en hidtil uset varme, der brænder det meste af deres ris af, og da ris jo er et must i landet, vil vi både se kommende hungersnød hos dem, samt mangel på samt stygge prisstigninger hos "os" Nå men vi har vel ikke problemer større end Holger Danske sku` ku` klare i en håndevending, når landet stander i kvåde hehe..
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#9
SkylineGTR
Guru
30-04-2022 15:52

Rapporter til Admin
Jeg forventer at der kommer en økonomisk nedgang på et tidspunkt og vi har ikke set det værste i nu hvad angår inflation og pris stigninger. Fra noget begynder at ske, til vi for alvor mærker det tager tid. Dr sker en kædereaktion lidt lige som domino brikker. Først falder en også den næste. Når så nok brikker er faldet og forbrugere har mistet nok tillid til de økonomiske tillid, ja så holder de igen med at bruge penge og vi har en ressesion eller finanskrise. Det kan vare måneder eller et års tid før vi mærker det værste. Flere økonomiske experter spår sidst i år eller i 2023 at en endelig økonomisk krise for alvor sætter ind og koster arbejdspladser og økonomisk elendighed. Jeg vil blive oven ud overrasket, hvis vi undgår en ressesion. Godt nok har danskerne generelt en sund opsparing og rekord lav ledighed. Men det vare ikke for evigt. Personligt gør jeg det at jeg holder igen med forbrug, spare op og får gæld afviklet. Det nu man skal sørge for at have noget at stå mod med og vente til man står uden job evt. Nogle snakker jo om nu at krigen kan vare I flere år lige frem og det vil betyde økonomiske kvaler i lang tid i nu. Men jeg er nu ikke nær så bekymret for de fremtidige økonomiske udvikling som hvad krigen kan udvikle sig til. Et mareridt senarie for mig er krig mellem Nato og Rusland samt en dyb ressesion på samme tid.
--
5600X/5950X - ASUS B550-I/DARK HERO X570 - G.SKILl 32 GB 3600 MHz CL14 - GTX 1650/RTX 3080 - SAMSUNG 980 PRO 1 TB/2 TB - WD RED/GOLD 4 TB/14 TB
#10
Lars
Ultra Nørd
30-04-2022 16:00

Rapporter til Admin
Der er også den med, at butikkerner planlægger deres tilbud og derved også deres egen økonomi mindst et halvt år ud i fremtiden. Så de priser du oplever nu, er med stor sandsynlighed fastsat før krigen i Ukraine - måske enda fra før Julen 2021.
--
Motto: Den der går i seng med en røv der klør, vågner op med fingre der lugter. Status på B/W-listen: 5+/0-
--
Sidst redigeret 30-04-2022 16:00
#11
trolleleet
Ultrabruger
30-04-2022 16:29

Rapporter til Admin
Vi har printet for mange penge under "krisen" for at beskytte og oppuste alle de riges aktiver. Inflation har altid, ALTID været pga. pengepolitik og har intet med krigen at gøre. De super rige har nydt godt af den lempelige og uansvarlige pengepolitik aka. gratis kokain før, under og efter "krisen. Mens står alle de fattige tilbage og bliver knust.
--
although the world may be round, we still trapped in the square
#12
Lars
Ultra Nørd
30-04-2022 17:47

Rapporter til Admin
#11 Skræmmende tankegang. Vi er i Danmark, ikke USA... håber sgu ikke at du har ret.
--
Motto: Den der går i seng med en røv der klør, vågner op med fingre der lugter. Status på B/W-listen: 5+/0-
#13
Mr. WoLF
Guru
30-04-2022 17:49

Rapporter til Admin
Mange firmaer sætter prisen op med undskyldninger om det er PGA. krigen i Ukraine
--
#14
Gill Bates
Elite Nørd
30-04-2022 18:01

Rapporter til Admin
Grønlænderne står bag det hele!
--
#15
Lars
Ultra Nørd
30-04-2022 18:29

Rapporter til Admin
#14 Det er jo også et iskoldt folkefærd, fordi det er... så... koldt... der... Jeg finder selv døren
--
Motto: Den der går i seng med en røv der klør, vågner op med fingre der lugter. Status på B/W-listen: 5+/0-
#16
Kasper Køhlert
Monsterbruger
01-05-2022 06:38

Rapporter til Admin
#17
Comicsdk
Junior Nørd
01-05-2022 07:00

Rapporter til Admin
Jeg havde regnet med et hav af vilde teorier. Det grønlandske folk er det tætteste vi kommer på vild teori.
--
#18
ReneWagner
Semi Supporter
01-05-2022 07:46

Rapporter til Admin
Korn rammer lige så hårdt og bredt som gas problematikken, udover den gode mel til min pizza er det også foder til køerne --> mælk, kød osv - jeg er OVERBEVIST om at ret mange hopper med på - alting stiger, så det gør mit produkt også - jeg er også overbevist om at når først krisen er slut, så er prisnedsættelser ikke det første vi ser :)
--
Ryzen 5 3600x - GTX1080 TI STrix 11gb - 32gb Ram
#19
Comicsdk
Junior Nørd
01-05-2022 07:50

Rapporter til Admin
18 Jeg tør godt satse en halvtredser på at du har fuldstændig ret.
--
#21
inckie
Guru
01-05-2022 14:16

Rapporter til Admin
Det er fordi vi kører efter hockeystav modellen, bare vent til lidt senere, så tager det fart.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
#22
Christian88
Elite Supporter
01-05-2022 20:20

Rapporter til Admin
Source: Arrig Youtube- og/eller Facebook-konspirationsteoretikere
--
#23
thechillum
Giga Supporter
02-05-2022 07:33

Rapporter til Admin
Der er ingen tvivl om at krigen i Ukraine betyder rigtig meget, 30-35% af verdens hvede produktion kommer derfra og det sætter sit aftryk. Her er et godt eksempel fra min hverdag. Jeg pjelede at betale 230kr for min 20-25minutter klipning hos min lokale frisør som driver salon fra hjemmeadressen i et værelse. Nu betaler jeg 310kr for præcis det samme, hun har flere gange overfor mig påpeget at hun ikke kan lide mørkt brød, det skal være hvidt hvedebrød. Så her er der jo en logisk forklaring for en prisstigning på næsten 40%
--
#24
Dan R. Hansen
Supporter
02-05-2022 20:37

Rapporter til Admin
#0 Alle kriser og konflikter anvendes for magt og profit. Det skræmmende er at der er folk som er i stand til at filtrere alt indtryk ud, så deres virkelighed kan matche den TVet diktere.
--
#26
MFPedersen
Monsterbruger
18-05-2022 20:43

Rapporter til Admin
Var henvendt til #25, men den blev efterfølgende slettet.
--
3700X - Gigabyte X570 I - Dark Rock Pro 4 - Intel 660P M.2 1TB - Vengeance LPX 3600 C18 - 5700 XT Red Devil - SF750 Platinum - Define Nano S - XG32VQR
--
Sidst redigeret 18-05-2022 20:46

Opret svar til indlægget: Hvorledes skal krisen tolkes?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE