Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Krav fra italien

Af Monsterbruger WedgeU | 23-06-2022 20:13 | 2569 visninger | 22 svar, hop til seneste
Håber der sidder nogen der måske kan give en smule juridisk bistand i forbindelse med en motorvejsafgift fra italien. Tilbage i 2019 rejste jeg rundt med kæresten i italien i vores egen bil. Mange steder i italien har de så betalingsveje (motorvej) hvor der forekommer bomanlæg ved de fleste til- og frakørsler på motorvejen, kaldet telepass. Man trækker billet ved indgang og aflevere ved udgang og det koster så et antal € alt efter ruten. Er så i den situation at jeg er blevet kontaktet af en advokat fra italien der mener at jeg har kørt en rute (som højst sandsynligt nok skal passe) fra Lucca og til Napoli, en tur på lidt over 5 timer. Og jeg skulle angiveligt ikke have betalt for motorvejsafgift. En tur hun skriver der oprindeligt koster 53.20€ men fordi at det er blevet fremsendt til en advokat nu koster 94.98€. Hun sender mig et billede af bilen der er taget i Napoli hvor hun vedlægger notat af at ''Dette billede tjener som bevismateriale da de billeder kun bliver taget hvis der ikke er betalt motorvejs afgift.'' Hun vedlægger dog ikke noget omkring hvor man kan skulle være kørt på motorvejen til trods for et stykke tekst. Nummer 1 synes jeg slet ikke jeg kan genkende så dyre telepass overgange at de overstiger 50€. Og nummer 2 Hvordan skulle man overhoved kunne komme ud af telepass exit's uden at smadre deres bomanlæg, hvis ikke man har betalt? Så kan ikke se hvordan dette krav kan være gyldigt. Nogen der har prøvet lign.?
--
#1
mmunkn
Ultra Supporter
23-06-2022 20:38

Rapporter til Admin
Jeg mener at du kan køre gennem Telepass bommen uden at betale, men forudsætter jo så nok PayByPlate (eller den Italienske sammenligning) eller deres lille boks. Så hvis du har gjort det, så kan jeg da se mening med det.
--
#2
Eiezo
Bruger
24-06-2022 12:10

Rapporter til Admin
Jeg skal ikke kunne sige hvordan det fungere med at betale via PayByPlate. Går vel udfra at der er flere dukumenter med end et billede? Jeg ville gøre følgende, hvis jeg var dig, såfremt du ikke kan genkende kravet; 1) Undersøge om denne advokat overhovedet er en advokat - altså er fimaet legit. 2) Bestride kravet. Skriv tilbage at du ikke kan genkende kravet. Det er vigtig at du ikke bare smidder brevet i skraldespanden, men aktivt bestrider kravet, ellers kan det opfattes som accept, hvorfor du kan komme til at hæfte. Sådan er det i hverfald i dansk ret. Ved at bestride kravet sender du bolden tilbage til dem, så må de afgøre om, de vil gå videre med sagen. Dette kan resultere i en stævnelse hos en italiensk domstol, hvilket kan medfører flere udgifter. (det er yderst tivlsomt om de vil gå videre alene pga. 100 euro. Husk at bede advokaten om at sende dig samlige akter. Er der tale om et PayByPlate, må der være dato, tidsregistreringer samt billeder af bilen som passere et betalingsanlæg. Alternativt kan du, hvis firmaet er legit, og du ikke orker hovedpinen, skrive til dem, at du bestrider omkostningerne (advokatens gebyr) da sagen er så gammel og at du ikke var klar over, at du kørte på en betalingsvej, men at du kan tilbyde at betale motorvejs-pengene. Det vigtigeste er dog, at du ikke forholder dig passivt.
--
#3
Raskolnikov
Super Supporter
24-06-2022 12:43

Rapporter til Admin
ca 40-50 Euro for en tur på 500km+ er ikke usandsynligt, så det passer nu nok. I kan jo have betalt kontakt, MEN hvis du véd at I normalt betaler med kreditkort er det vel bare at gå tilbage og se ad, om der er en betaling fra dengang, der svarer til situationen? Hvis ikke, har i (måske) ikke betalt, og så er kravet måske legit nok?
--
#4
Max
Gæst
24-06-2022 12:46

Rapporter til Admin
Tænk at have et et "job" hvor man bare tager billeder af udenlandske biler og nummerplader. Har adgang til et system eller en tredjepart, hvor man kan slå nummerpladser op og få kontakt oplysninger. Send et brev og håb på folk bare betaler. Og hvad er oddsene for det sådanne setup.. Men den dag en person modtager mere end et brev fra forskellige advokater så bliver det rigtigt interessant. #0 Jeg ville sikre mig de kan bevise, ud over enhver tvivl, deres påstand.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
CyberOpz
Ultra Supporter
24-06-2022 12:50

Rapporter til Admin
Nu beskriver du ikke om du har anvendt Telepass, der jo minder lidt om brobizz eller du har betalt kontant. Jeg har lejet en bil i Rom for nogle år siden med Telepass og det virkede ganske fint. Det er mere irriterende at skulle betale med kontanter eller kort, selvom det også virker. Hvis du er medlem af FDM, så kan du prøve at søge hjælp der, men ellers er det vel ret beset bare at betale. Jeg går ikke ud fra du ligger inde med dokumentation for den kørte strækning. Og jeg går ud fra du har udelukket scam.
--
#6
CyberOpz
Ultra Supporter
24-06-2022 12:57

Rapporter til Admin
#7
WedgeU
Monsterbruger
24-06-2022 22:49

Rapporter til Admin
Tak for alle kommentare. Har allerede før jeg oprettede denne tråd taget kontakt til advokaten og skrevet at jeg ikke acceptere deres krav. Det resulterede i et modsvar hvor hun naturligvis fastholder hendes krav og i at hun sendte mig et billede af bilen taget i Napoli. Samt at medmindre jeg kan fremvise kvittering for den strækning at hun ikke kan annullere sagen. Denne kvittering har jeg ikke. Man kan se ''bevismaterialet'' her: https://docdro.id[...] Har undersøgt virksomheden (Avv.Eliana Baldi) og hun er ganske rigtigt advokat lokalisereret i Firenze. Vi boede rundt omkring i Italien hvert fald 1 års tid. Vi har naturligvis brugt mange af deres betalingsveje og jeg mindes ikke at de har været oppe i det prisleje på nogen af vores strækninger. Vi har ikke brugt telepass med Paybyplate. Der blev betalt både med Visa samt med kontanter i automaterne og vi mindes ikke at have kørt en strækning hvor man skulle have betalt men ikke har gjort det. Er det ''bare'' at betale eller ville det være forkert at stille på bagbenene? Værste fald er vel den bliver sendt til dansk inkasso firma som tillægger yderligere gebyrer men hvor jeg er nød til at reagere.
--
#8
WedgeU
Monsterbruger
24-06-2022 22:56

Rapporter til Admin
Faldt over denne artikel https://jyllands-posten.dk[...] Som beskriver situationen. Her skriver de også at Italien fastholder bøden i op til 5 år mens Danmark kun fastholder i op til 3 år. Rettelse. artiklen er selvfølgelig gammel og reglerne kan have ændret sig.
--
Sidst redigeret 24-06-2022 22:59
#9
Morelo
Gæst
25-06-2022 00:31

Rapporter til Admin
Lidt utroligt at der bruges så meget krudt (og penge) på en advokat i Italien, omkring en dansk billist tilbage i 2019, der måske/måske ikke har betalt en motorvejsafgift. I princippet kunne sagen trækkes i langdrag og blive endnu dyre for dem, uden de nogen sinde ser en dansk krone.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
anno
Gæst
25-06-2022 00:46

Rapporter til Admin
Det luger. på billede kan det ses at ruden til førersædet er nede. og i side spejlet ser du ud til at lænde dig forover. som om du er ved at lægge en pung væk. så mon ikke i har betal.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Mr. WoLF
Guru
25-06-2022 01:58

Rapporter til Admin
Er kravet til ejeren af bilen eller kunne du have lånt din bil til en du ikke kan huske hvem var?
--
#12
EQuiNoX
Nørd
25-06-2022 07:02

Rapporter til Admin
1# I foto dokumentationen står der, du er kørt på ved 779 - NAPOLI NORD BARRIERA i spor 52. Det tyder på at være en bane med både kreditkort betaling og automatisk plade scanner. Udfra "J - PISTA PRO USC AUT+BANCOMAT" ( så nok ingen bom i den bane.) Du kan tjekke dine krdit kort transaktioner fra dagen og tidspunktet ( 09/10/19 16:01:12 ) og se om den skulle være der. Er den der ikke, så er der nok ikke andet at gøre end at betale
--
Capitalism is the extraordinary belief that the nastiest of men for the nastiest of motives will somehow work for the benefit of all.
#13
Coolcat
Ultrabruger
25-06-2022 19:50

Rapporter til Admin
Har du evt bilen endnu? Så tag lige et billede af nr pladen og smid op herinde. Jeg tror ikke på at det er den rigtige nr pladen der er på billedet af bagenden af bilen. Jeg er selv mekaniker og ville aldrig sætte en nr plade fast med en så skæv skrue som den i højre side bag på. Og det er lidt det samme med nr pladen foran.
--
#14
Vuy
Monsterbruger
25-06-2022 20:10

Rapporter til Admin
#13 I forlængelse af hvad #13 siger, så ser det første billede ikke særligt autentisk ud. Det ser ud som om at tallene "peger" mod kamera'et og ikke mod vejen. At det skinner skarpt at lidt weird men det kan vel være noget reflektion osv, men det ser lidt spøjst ud. Nummer 2 ser bedre ud men det er også blurry så det er sværre at se eventuelle photoshop fejl. Ikke at jeg ved meget om den slags men de to nummerplader har forskellige placering af skruer så de er ihvertfald ikke ens, og hvis man vil gå rigtig i detaljer så er der de der små sorte hakker på nummerpladen, og over "0" tallet så er den lidt mere til venstre på det ene billede end det andet, som kunne tyde på at billederne ikke er originale. Edit: Men igen hvad er chancen for at de har fundet en bil magen til din og fundet en nummer plade de har været i Italien præcist på det tidspunkt du har og sendt en regning til den.
--
2x ASUS STRIX 1070 OC, I7 AIO WaterCooled, 16GB RAM, Samsung 850 Evo, 500Gb, x34a 100HZ UWQHD 3440x1440 G-SYNC. K70 RGB Keyboard, M65 Pro RGB Mouse
--
Sidst redigeret 25-06-2022 20:11
#15
bamdk
Bruger Aspirant
25-06-2022 23:08

Rapporter til Admin
Danmark får da ikke penge ind for bøder fra udenlandske borgere. Hvordan kan Italien så få dem ind? og gider de virkelig gå videre med sagen for de småpenge hvis det kom til retssag? Det kan også være at det er fake, men ja det er da lidt underligt lige at ramme samme bil som vedkommende har kørt i. Men kan det ikke slås op via nummerpladen? Så er det vel let at finde en magen til og rette nummerpladen i photoshop? Italien er vel stadig korrupt. APG advokater bruger altså også tvivlsomme metoder i deres jagt på pirater. Det kan godt være de er advokater, men det er virkelig svinestreger noget af det. Banditter i habitter :-)
--
Sidst redigeret 25-06-2022 23:09
#16
JS
Gæst
26-06-2022 14:50

Rapporter til Admin
Er din personbil blå eller hvid ?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#17
TopSwagCode
Gæst
27-06-2022 09:30

Rapporter til Admin
Well. Jeg fik også tilsendt regning fra england. Bro afgift som koster 20 kr. Men der blev 400kr gebyr. Jeg betalte bare og fik det ud af verden. Jeg havde kørt på broen. Brugte GPS og den sendte mig over uden jeg opdagede det. I DID IT. I PAY IT :) Ja det er træls. Men det er på egen regning den rute man kører. Det er meget normalt at når man kører i udlandet at man enten skal betale på forhånd og have klistermærke i bilen eller lignende. Det er kun fair.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#18
freak_master
Superbruger
27-06-2022 10:13

Rapporter til Admin
Hvis der ingen bom er, som #12 skriver, så er der vel risiko for at du ikke har fået betalt. Derudover er det lidt af en glidebane at begive sig ud på, når man betvivler billederne. Jeg har selv fået samme billeder fra Norge da jeg kørte rundt der, og på grund af lyset kan det nemt se fake ud, men er det altså ikke. I Norge tager de altid billeder og du får en konto online hvor du kan se dem alle, og der kommer et opkrav i din postkasse op til et år senere. Hvis der ikke er nogen bom, og du selv mener du har betalt, er det vel ikke utænkeligt at den har afvist dit betalingskort ved en fejl, og du har antaget at den har taget imod kortet? Det samme skete for mig i en butik da jeg for nyligt var i Prag. Jeg gik ud af butikken uden at have betalt fordi der var sket en fejl med kortet, så de kom løbende efter mig uden at jeg forstod noget som helst. Samme kan vel være sket her? Fordi at en sag er forældet i Danmark efter 3 år betyder det ikke at det er samme regler i Italien, hvis de har 5 år er sagen stadig gyldig, og hvis du nægter at betale kan det, uden at vide det, måske have konsekvenser for at du kan komme ind i Italien senere i livet. Havde det været mig var pengene blevet betalt, dog ikke uden lige at tænke mig om, som du selv har gjort her.
--
#19
Romaniuz
Semi Supporter
27-06-2022 11:38

Rapporter til Admin
Det er bare at betale, hvis du ikke kan bevise at du har betalt. Du siger jo selv du har kørt der, du synes bare det er dyrt. En ekstra opkrævning er jo ikke kun selve beløbet, men også en 'dummebøde' oveni. Og betaler du ikke nu, til deres rabataftale, og trækker den. Så kan de bede Skat om at trække det direkte fra dig. Vi kan ikke længere slippe for de statslige bøder/afgifter fra EU-lande. Så de gange jeg har fået en hilsen fra Italien, er det bare med at få dem ud af verden. Parkeringsbøder, dem kan de glemme alt om, private selskaber (og til dels kommuner) har ikke samme muligheder for at indkræve pengene.
--
#20
krauq
Bruger Aspirant
27-06-2022 14:56

Rapporter til Admin
Hvis man finder afkørslen på Google Maps og zoomer ind, er der bomme i både kreditkort og TelePass banerne: https://www.google.dk[...] Så tvivler på at man kan køre igennem uden at betale.
--
mvh Jesper \
#21
DaddyeN
Semi Supporter
27-06-2022 15:06

Rapporter til Admin
Man kan også sige at du har vinduet nede, i den side hvor du egentlig skal betale. Så det kan jo hentyde til, at du har betalt også kørt videre inden du tog vinduet op! Må indrømme at det ser sku mærkeligt ud med den nummerplade. Men det kan vel også have noget at gøre med den refleksion som den giver, når der bliver taget billeder.
--
#22
bamdk
Bruger Aspirant
27-06-2022 15:08

Rapporter til Admin
Det kan jo være hvilken som helst afkørsel ud fra billederne. Der er ingen beviser på stedet. Det er sikkert spam mail, hvor en udgiver sig for at være advokat, lige som der kommer mails fra fbi osv. Jeg er ikke jurist, men skal man ikke bestride det og vælge at de så tager den til retten. Det vil de sikker ikke for 100€. Men hvis folk bare betaler er det jo nemt.
--

Opret svar til indlægget: Krav fra italien

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE