Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Mobil aircon eller varmepumpe med 2 slanger.

Af Gæst Lars Læsø | 14-08-2022 18:24 | 1263 visninger | 8 svar, hop til seneste
Hej hol. Vores trofaste blok varmepumpe er desværre gået til. Derfor skal vi finde en afløser. Jeg har dog utroligt svært ved at finde nogle mobil aircondition med 2 slanger. Altså til indsug og udkast. Er det gået helt af mode? Har i nogle gode forslag til en rimelig pris? En luft/luft varmepumpe med udedel er ikke en mulighed.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
gæst
Gæst
14-08-2022 18:29

Rapporter til Admin
#0 øhhh indsug er da i front/siden af den mobile aircon.... der er da kun en slange du skal fører ud : ) der er stor forskel på varmepumpe/mobil aircon "Jeg har dog utroligt svært ved at finde nogle mobil aircondition med 2 slanger. Altså til indsug og udkast"
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Lars Læsø
Gæst
14-08-2022 19:18

Rapporter til Admin
#1 Der findes både mobil aircon med 1 og 2 slanger. Det gjorde der i hvert fald en gang. Både varmepumper og mobile aircon er sådan set ret ens. Der er i hvert fald ikke stor forskel. Jeg kan dog godt se, at markedet for mobile aircon med både ekstern udkast og indtag er stærkt begrænset efterhånden, men der er dog nogle stykker og jeg håber, at der er nogle der kender til fine modeller til en god pris.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
andmm
Mega Supporter
15-08-2022 02:27

Rapporter til Admin
https://www.hardwareonline.dk[...] se #16 og #24 hvor en har lavet sin egen ekstra slange
--
Sidst redigeret 15-08-2022 02:31
#4
alfaman
Monsterbruger
15-08-2022 09:21

Rapporter til Admin
Jeg har undersøgt muligheden for at få en to slange enhed, både i Danmark og EU. Sådan som jeg forstår det, så er enheder med to slanger blevet forbudt i EU, ligesom vinduesmodeller heller ikke er en ting. Nogle skriver dual hose er forbudt pga. større risiko for brand, men det er nok bare et rygte. Der findes mobile aircondition anlæg som har en indedel og udedel, og stadig ikke behøver monteres via huller i væggen osv. (hvilket for os der lejer ikke er en mulighed). Det flytter larmen fra kompressoren udendørs, og gør enheden mere effektiv.. Det er dog voldsomt dyrt. EcoFlow wave er helt ny, og sælges desværre ikke i EU endnu. Men den har 2 slanger og er mobil https://www.ecoflow.com[...] Som mere traditionelle mobile anlæg har jeg f.eks. fundet frem til: Krone Ulisse 13 DCI Eco Mobile til 1784 euro eller 13380kroner. https://www.amazon.de[...] Du kan også købe Remko RKL 495 til 1629 euro: https://www.idealo.de[...] Eller Climia til 1578 euro: https://www.climia.de[...] Har også fundet danske firmaer som sælger split enheder med inde/udedel. Koster ca. 15000kr. Til sammenligning kan du købe et mini-split anlæg, aka en varmepumpe, som skal monteres med huller i væggen osv. Til gengæld er det mere effektivt og meget meget billigere. F.eks. ned til 500 euro, dog uden at kende anlægget: https://www.amazon.de[...] Hvis du finder en løsning som ikke koster en arm. Del gerne.
--
Mvh Anders
#5
Lars Læsø
Gæst
15-08-2022 09:58

Rapporter til Admin
#3 Tak for svar, og det er en rigtig god idé, men jeg leder efter en mere permanent løsning. #4 Ja, må da også sande, at der er umuligt at opdrive modeller med 2 slanger til en rimelig pris. Det er nogle dyre modeller du har fundet, kan jeg se. Vii ønsker ikke en luft/luft varmepumpe, da vi allerede har en luft/vand varmepumpe til opvarmning, samt en vægmonteret motor til emfang på den pågældende gavl. Det bliver lidt for "vildt" med endnu en pumpe. Derudover indeholder de ofte så meget kølemiddel, at de skal serviceres årligt. - Det er lidt overkill, når vi skal bruge den til nedkøling 10 dage om året. Den vi udskifter er også af typen "monoblock varmepumpe" som er vægmonteret og har indtag og udkast på bagsiden. Jeg har fundet et par afløsere, men de koster ca 8-10.000 kr f.eks https://www.skousen.dk[...] Problemet er, at den kun dækker en brøkdel af effekten på den gamle, som nemt kunne holde det meste af vores 173m2 nedkølet, selv i 30 grader. Jeg tror desværre, at vi må undvære aircon for nu. Så glemmer jeg det nok hen af vejen, indtil varmen igen presser på en dag.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
MadsAG
Semi Supporter
15-08-2022 10:09

Rapporter til Admin
#5 Har selv luft/luft og luft/vand samtidigt. Jeg bruger kølingen noget mere end 10 dage om året - derudover giver den også god COP om vinteren hvor vores luft/vand godt kunne hænge lidt i det grundet vi kører med radiatorerer. Og så er det altid rart med noget backup når en varmekilde står af :-) Nyd du har elopvarmning så du får lidt under en krone i rabat på kølingen og smid en luft/luft op. Eneste issue jeg har er køling på 1. salen, det er ikke nemt at få den kolde luft derop fra stuen. Det med service på varmepumperne synes jeg er latterligt, det bliver snart ændret til hvert 2. år. Mine pumper får ikke ét serviceopkald før de står af - Jeg kan vel købe en ny luft/luft efter 8 år i stedet for service hvert år.
--
#7
Lars Læsø
Gæst
15-08-2022 10:40

Rapporter til Admin
#6 Jeg kender problemet. Vi bor i et hus fra 2019 med energimærke BR18. Så det er godt isoleret og ekstremt tæt. Vi skulle aldrig have haft luft/vand. Vi har gulvvarme, men det er aldrig varmt. Selv om vinteren bliver rumtemperaturen hurtigt højere end telestaterne står til op af dagen, og der bliver lukket for varmen før gulvene overhovedet bliver varme. Jeg prøvede kort med telestater der måler gulvtemperaturen i badeværelserne, i stedet for luften, så badeværelsesgulvene i det mindste var varme - men så blev der så varmt derude, at det ikke kunne betale sig at gå i bad. Man var våd af sved før man fik tørret sig. Vi kunne sikkert godt nøjes med en luft/luft varmepumpe - også til opvarmning. Er det ikke lovpligtigt at have årligt eftersyn? Det er nemlig min største anke. Vores nuværende smed skal have 1500 pr. eftersyn og det synes jeg sgu er dyrt. Kan der være nogle konsekvenser ved ikke at overholde de eftersyn?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Ronson
HOL Moderator
15-08-2022 15:45

Rapporter til Admin
#7: Hvis du holder dig under 1000 gram kølemiddel så er der ikke krav om serviceeftersyn. Jeg er i hvert fald glad for at jeg købte et Qlima splitanlæg for 3 år siden. 7500 kr leveret og installeret er ingen penge for at kunne sove køligt om natten. Som bonus larmer den mindre end en loftsventilator.
--
Klik her for evig lykke: http://chipsguiden.dk[...] Klik her for HOL Bladet: http://chipsguiden.dk[...]

Opret svar til indlægget: Mobil aircon eller varmepumpe med 2 slanger.

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE