Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Gælder 5 meter regel cykeludk. ved afspærring?

Af Elitebruger Isaac R. | 15-08-2022 13:26 | 707 visninger | 17 svar, hop til seneste
Det er cykeludkørsel Har bare et hurtigt spørgsmål. Det er ikke et oplæg til en snak om parkeringsregler, men vil bare se om jeg kan være heldig at slippe for endnu en afgift pga en regel jeg selvfølgelig ikke anede noget om, ej heller havde intention om at bryde. Parkerede bag den hvide udkørsel MEN der galdt så yderligere en 5 meter regel jeg intet anede om, det gør jeg nu pga p-afgift. Det drejer sig om en cykeludkørsel(forhøjet ca 2 meter asfalteret kant malet med hvid maling), midt på en lang cykelsti i indre kbh. Jeg kan godt tage billeder hvis det er, men det korte af det lange cykeludkørsel den slipper man ikke for ifm 5 meter regel afstand, MEN hvis den i den modsatte side direkte over på den anden side af vejen munder ud i en afspærret vej, gælder 5 meter reglen så? Dvs cykeludkørsel fin nok, 5 meter regel gælder normal, MEN udkørsel munder ud i 2 ting, 1 tværgående cykelsti dvs ikke direkte udkørsel til cykelsti men direkte udkørsel til en almindelig lille trafikkeret vej. Denne vej er totalt spærret af pga vejarbejde og renovering. Så ved i om 5 meter reglen er annuleret ifm ændrede vejforhold hvor udkørslen munder ud? Man kan nemlig godt cykle over til en alm cykelsti MEN udkørsel er selvsagt forbundet på den anden side med en lige vej der er totalt afspærret?
--
#1
Isaac R.
Elitebruger
15-08-2022 13:33

Rapporter til Admin
Har lige snakket med en klog mand fra KBhs politi. Han mener klart og tydeligt hvis der IKKE er skiltet klart og tydeligt om en undtagelse, så kan jeg ikke blive undtaget så at sige uanset vejforholdene på den anden side. Dvs reglen gælder uanset hvad med mindre kbhs vej og traffik selv ophæver udkørslens forhold og regler ved skiltning eller lignende. Han lød meget sikker i sin sag desværre.
--
#2
Dragonheart
Guru
15-08-2022 13:37

Rapporter til Admin
Tror den bliver svær at kommentere på uden billede. Men ja 5 meter uanset hvad. Vejarbejde kan ikke ændre på færdselsloven medmindre der er skiltet med noget andet. Som fx nedsat hastighed, parkering forbudt etc. https://fdm.dk[...] https://www.retsinformation.dk[...] EDIT Kan se du kom først. Husk blot at politiet ikke er specialister i loven. Du skal have fat i en erfaren jurist eller Færdsels -eller Trafikstyrelsen da det er dem der reelt er "eksperterne"
--
Sidst redigeret 15-08-2022 13:40
#3
Isaac R.
Elitebruger
15-08-2022 13:46

Rapporter til Admin
@2 Dragonheart ja det var også det jeg fik at vide. Jeg gider bestemt ikke betale for at gå i fogedretten hvis jeg ingen sag står med, hvis det vil være umuligt at få ophævet afgiften. Det drejer sig om Gothersgade ved cinemateket, der er på cykelstien langs kongens have en cykeludkørsel midt på vejen, den munder så ud i Sjæleboderne kan jeg se. 1. Sjæleboderne er ensrettet(på google earth men jeg kan køre forbi i dag og dobbeltjekke det hele de ændrer løbende ensretninger, fik afgiften i går) NED mod kongens have, dvs man kan ikke cykle fra gothersgade ned imod Sjæleboderne men kun fra Sjæleboderne mod Kongens have) 2. Hvad jeg lige fik set var at hele Sjæleboderne gaden er spærret helt og totalt af pga vejarbejde og renovation af cinemateket. Så tænkte jeg: Da udkørslen teknisk set munder ud i ingenting(tværgående cykelsti er vel ikke en udmunding så at sige, man kan ikke konstatere andet end at udkørsel munder ud i en totalt afspærret gade) så må vejforholdene også annulere udkørselsreglerne. Den munder ud i BÅDE en ensrettet vej den forkerte ensretning ift udkørsel OG en vej der er totalt spærret af for alt undtagen stilladser og arbejdsmænd så at sige. Tænker måske der er andre herinde der gået videre med lignende sager og fået medhold ved fogedretten.
--

--
Sidst redigeret 15-08-2022 13:48
#4
Dragonheart
Guru
15-08-2022 13:52

Rapporter til Admin
Ja tror ikke der er noget at komme efter. Men lige det sted der er skisme også irriteende som cyklist (hvis man følger loven). Mere eller mindre alle cyklister jerner over for rødt når de kører langt Gothersgade. Fordi man jo reelt kun kan ramme fodgængenere og så de få cyklister der måte komme fra Sjæleboderne. Her kunne der tjenes mange penge ved at udstede bøder til cyklister.
--
#5
Isaac R.
Elitebruger
15-08-2022 13:54

Rapporter til Admin
Det er LØNPORTEN vejen hedder og ikke Sjæleboderne. Fik taget fejl, det er 100% Lønporten cykeludkørslen munder ud i, jeg tjekker lige efter senere i dag, det kan være jeg har taget fejl og den ikke er 100% spærret af, det var på øjemål fra gothersgadesiden ved kongens have. Men det korte af det lange er faktisk bare om ændrede vejforhold dvs afspærring eller ændret ensretning feks der umuliggør fuldførelse af udkørslen ændrer reglerne vedrørende udkørsel. Det skulle et normalt tænkende menneske jo mene MEN i en gigantisk regeljungle så får jeg så foreløbigt at vide af ham politimanden fra vej og traffik at kun skiltning kan ændre parkeringsreglerne, og ikke ændrede vejforhold. Hvis det er rigtigt så står jeg med ingen sag det siger sig selv.
--
#6
Isaac R.
Elitebruger
15-08-2022 14:01

Rapporter til Admin
@Dragonheart jeg kunne skrive en hel bibel angående traffik og hvad der er galt og hvad er kunne gøres. Men jeg prøvede så også at spørge til regelsættet, som er simplificeret og helt konkret, som man kan se når man får udstedt p-afgiften på en hvid strimmel. Den henviser til færdselsloven den er 100% god nok, men p-vagterne har en meget præcis og konkret regel-liste eller sæt de har adgang til. Dvs færdselsloven er renskrevet og udformet i en version de kan bruge nemt når de går rundt på gader og stræder. Så ringede jeg til Kbhs kommune og Frederiksberg Kommune, og tænkte at en så smart og god version af parkeringsreglerne(der står feks 18a , 21a, 21b og det er ikke paragraffer men stykker de har fået udformet og lavet til gavn for p-vagterne)kunne være MEGET praktisk at have adgang til enten udprintet, online eller lignende. De har jo adgang til den fra deres mobile terminaler, dvs den findes i nogle systemer som NEMT kan gøres tilgængelig for borgerne. Men men men hverken kbh eller frb havde den dejlige gode p-liste til borgerne, den findes kun og kan kun skaffes adgang til af p-vagterne ALENE. Vi andre må bruge HELE færdselsloven https://www.retsinformation.dk[...] for at guide os rundt i parkerings reglerne i Kbh og Frb. Det er 99,99% umuligt for menig mand at få sig et rimeligt overblik ud fra en gigantisk bibel af en færdselslov. Det er jo også derfor p-vagterne har fået en meget mere smart og simpel version til deres brug. Hvorfor vi andre borgere så IKKE også kan se den liste af regler, det fandt jeg aldrig ud af. De links og regler der står på kbh og frb´s hjemmeside er totalt ubrugelige, meget mangelfulde.
--
#7
Robotten
Gæst
15-08-2022 14:03

Rapporter til Admin
#3 Du kommer kun i fogedretten hvis du ikke betaler afgiften. De afgør ikke sager om parkering, det er derfor det er en afgift. Du står med en afgift og kommunen har nu et krav mod dig. Det kommer fogedretten til at anerkende og så er det pant i din bil eller betal. Hvis du vil kæmpe mod kommunen og du reelt mener du har en sag ja så er det dig der skal stævne dem. Det er nemlig derfor man ændrede det fra en parkeringsbøde til en parkeringsafgift ;) Når det så er sagt tror jeg som #2 skriver at det er nemmere hvis du smider et billede.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Isaac R.
Elitebruger
15-08-2022 14:15

Rapporter til Admin
@robotten på den måde okay. Er det så feks byretten der skal afgøre parkeringsspørgsmåls-tvister mellem borger og kommune dvs offentlig parkering? Fogedretten tager de udelukkende stilling til om afgiften er berettiget? Er det byretten man skal bruge hvis man mener at afgiften er uberettiget så? Du mener at fogedretten vil anerkende kommunens p-afgift krav uden at tage stilling til selve kravets berettigelse? Lad os sige at jeg hævder at den paragraf der henvises til korrekt, ikke er gældende i mit tilfælde pga ændrede vejforhold. Det sker jo løbende, at der er ændringer og at de så ikke er gældende og kommunen kan jo også sløse ift skiltning osv. Så hvis jeg bestrider afgiftens berettigelse, og fogedretten som du skriver per automatik godkender afgiften og kravet om betaling, hvad så? Så skal kommunen stævnes i byretten?
--
#9
Parkeringseksperten
Gæst
15-08-2022 14:16

Rapporter til Admin
#OP Det jeg forstår af hele dit skriv er at fordi gaden overfor nedkørslen er spærret, så er nedkørslen fra cykelstien og ud på gaden annulleret i følge din mening?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
Isaac R.
Elitebruger
15-08-2022 14:23

Rapporter til Admin
@9 Udkørsel ikke nedkørsel. Om den er annulleret det er jo det et fornuftigt menneske vil mene, ligesom hvis udkørslen direkte førte ind i en betonvæg. For at sætte det på spidsen, så skal udkørslen i min verden være en udkørsel videre til noget andet, ellers så er udkørslen ikke mere en udkørsel. Den starter med en funktion, og skal så også slutte og munde ud i noget konkret. Det er sådan det fungerer, også i lyskryds og afkørsel osv. Der er en start og en slutning på det konkrete tiltag og forhold. Man kan ikke have et tiltag(kald det hvad du vil) på offentlig vej der kun er halv fuldendt, og så hævde at de regler der er oprettet for at sikre at tiltaget også kan fuldføres(5 meter regel er for bedre udsyn for cyklisterne) også er gældende selvom de ikke har en funktion under de ændrede forhold. Ligesom hvis udkørslen munder ud i en asfalteret vej der er lukket, så ophæves udkørselsfunktionen og reglerne dertil det siger sig selv. Uden at jeg er jurist, så vil jeg klart mene at det er sådan regler og paragraffer fungerer, de skal have en funktion og denne skal kunne opretholdes for at reglen gælder. Anyways det er ikke sikkert at jeg vil få medhold i nogen ret, det er ikke det jeg siger. Staten støtter nok staten/kommunen som udgangspunkt, det er jo det som nok også vil være det store problem, regler og lovværk kan normalt kun bøjes af det offentlige selv, hvorimod borgerne er prisgivet uanset hvad.
--
#11
Dragonheart
Guru
15-08-2022 14:28

Rapporter til Admin
Formålet med love er jo netop at man ikke skal tænke, vudere og fortolke. Man skal gøre. Bum fædig, 100% forudsigelighed og så ikke mere for den 25-øre. Og er lovene ikke tidssvarende så må man til tasterne og engarere de demokratiske muligheder for ændring af love. Selvom det ofte kan være ret tungt. Så fx på udstyrsbekendtgørelsen. Der står nogle reflekser på cykler skal være gule. Resten af EU bruger orange reflekser hvilken også er det de eneste man kan få. Og en cykeltrailer må max veje 60 kg og 100 kg(med påløbsbremse). Mon ikke cykler i dag kan klare noget tungere.
--
Sidst redigeret 15-08-2022 14:30
#12
Parkeringseksperten
Gæst
15-08-2022 14:29

Rapporter til Admin
#10 Tak for den udvidede forklaring. Den dag skulle jeg fra cykelstien og over i postkassen på hjørnet af bygningen på modsatte side af gaden...
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
Isaac R.
Elitebruger
15-08-2022 14:46

Rapporter til Admin
@11 Dragonheart ja men når der så opstår tvivl og fortolknings-problemer, så har vi normalt retten til at afgøre det. Det kunne være rart hvis andre har prøvet at gå i byretten eller hvor det så måtte være, og hvad det endte med af dom, hvis man har parkeret under nogle specielle forudsætninger. Det sker ret ofte at p-vagterne tolker reglerne til kommunens fordel ene og alene fordi de kan afkræve en afgift. Ikke ensbetydende med at de har ret det er bare deres udgangspunkt. Nogle af jer andre der har prøvet lignende og har vundet i retten? @12 Udkørsler munder ud i veje eller lignende normalt, så det er ikke det som har ændret sig. Én ting er at man godt kan fuldføre kørslen på en eller anden måde, en anden ting er at det kan man så også gøre fra resten af cykelstien langs kongens have, komme over på den anden side af vejen men så er det ikke længere udkørsel men bare almindelig kørsel fra cykelsti til hvor cyklisten end kører hen. Men udkørsel har selvsagt et specifikt formål det er derfor de er lavet, de er lavet for at man kan køre over på den næste vej der starter i det her tilfælde Fra Gothersgade, til Lønporten og videre til Vognmagergade.
--
#14
robotten
Gæst
15-08-2022 14:46

Rapporter til Admin
#8 1: Fogedretten tager stilling til om du skylder penge, og da de har udstedt en afgift til dig, ja så skylder du penge. 2: Byretten tager stilling til om afgiften er berettiget givet, men det er dig der skal stævne kommunen og ikke omvendt. Det betyder altså at du skal i gang med en advokat og hvad det så koster. 3: Ja fogedretten vil anerkende kommunens afgift da de med afgiften kan se at de har et krav imod dig. De kigger ikke på hvorfor. 4: Ja hvis du mener du ikke er berettiget kan du jo starte med at klage til kommunen og se om de vil omstøde afgiften. Alternativt, ring til en advokat og få kom i gang med en retssag på din regning. 5: Ja hvis du ikke vil betale så skal du i retten med kommunen og det er som sagt dig der skal stævne kommunen. Jeg har siddet med mange af den slags sager. Havde det bare været et privat selskab ja så kunne du jo have brugt parkeringsklagenævnet. Men det kan man ikke over for det kommunale. Glæder mig til billedet btw!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#15
Parkeringseksperten
Gæst
15-08-2022 14:50

Rapporter til Admin
#13 Du er noget snævertsynet. Hvorfor skal du bestemme om folk der har cyklet for langt og vil over gaden for at fortsætte i modsat retning, mødt en dejlig dame som man vil over til på det mest logiske sted på cykelstien, nemlig hvor der er en egnet udkørsel? Så fordi vejen overfor er spærret for indkørsel så udelukker det simpelthen alle andre handlinger som en udkørsel kan bruges til?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
Isaac R.
Elitebruger
15-08-2022 14:57

Rapporter til Admin
@15 det er ENE og alene 5 meter reglen, der hedder at man skal parkere 5 meter BAG en cykeludkørsel, det er den jeg har fået afgift for. Resten af cykelstien er ikke relevant for mit problem, det er en anden snak. Jeg prøver sådan set bare at hævde min ret, og se om jeg kan få annulleret den afgift(både fordi jeg blev fanget i en regel jeg ikke anede, det er der så desværre ingen undskyldning for) men også fordi jeg orienterede mig og kunne se at den vej udkørslen førte ud i var afspærret helt. MEN jeg dobbelttjekker i dag, over på den anden side, og er der muligt at køre ind i gaden fra cykeludkørslen så har jeg taget fejl og står med ingen sag så at sige, andet end at jeg er harm over at jeg var i god tro, forsøgte at parkere hvad jeg troede var lovligt bag den hvide malede udkørsel midt på cykelstien(der var en på Østerbro der faldt i samme fælde det kan man læse på trustpilot gider ikke lige finde det frem i kan selv finde det). Men jeg må lige dobbelttjekke Lønporten for at se om det er muligt at cykle ind på den gade, fordi så har jeg ingen ret så at sige, men det vil så eventuelt gælde i lignende tilfælde hvor udkørselsvejen vitterligt er helt lukket for cykeltraffik og traffik generelt.
--
#17
Dragonheart
Guru
15-08-2022 15:22

Rapporter til Admin
#13 Altså de tmed at få retten til at afgøre tvivl er jo "last resort". Hvis styrelserne er enige (altså dem der eksekverer og kodifierer) er det meget usandsynligt en domstol vil være uening. Men ja.. der jo tonsvis af ting der ikke er retspraksis for endnu. Mht det med de 5 meter er fortolkning unødvendig. Den er slet ikke åben for fortolkning. Men det er de rmange ting der er. FX loven om en ringeklokke og hvordan den skal lyde.
--

Opret svar til indlægget: Gælder 5 meter regel cykeludk. ved afspærring?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE