Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Næste skridt ift cryptopenge ift brug er?

Af Elitebruger Isaac R. | 22-09-2022 18:32 | 1335 visninger | 21 svar, hop til seneste
Jeg vil gerne høre hvad status er pt ift cryptovalutaer ift rigtigt brug. Fysisk brug ude i butikkerne i DK og på online webbutikker af normal karakter feks Elgiganten, Power, Nemlig.com og tøjbutikker og alle de steder vi normalt handler har jeg endnu ikke set cryptovaluta som en betalingsmulighed. Så er det brug der kom for nogle år siden, feks ved diverse softwarekøb, gambling(ikke i DK men Aus har vist stake.com som er stort det kan også spilles fra diverse eu-lande) udvidet som sådan, og så er der handel med alle former for illegale narkotiske midler og våben og sorte penge. Hvorfor er det gået i stå ift brug og implementering af cryptovalutaer? Nogle af jer der for alvor gør jeg i selve brugen af crypto som kan opdatere status som sagt, hvor vi står nu og hvad der sker i den kommende tid? Feks supermarkeder og de største onlineshops som elgiganten og Amazon, bilforhandlere, elselskaber osv osv osv, hvad er udsigterne de næste par år? Står de på spring, mangler der lovgivning, er de lunkne ift en decentraliseret møntenhed der ikke er reguleret eller udsted af centralbanker?
--
#1
Chucara
Mega Nørd
22-09-2022 21:10

Rapporter til Admin
Har været forsøgt. De fleste "almindelige virksomheder" der på et tidspunkt tog imod BTC har mig bekendt omstemt sig igen. Det er for besværligt for Hr. & Fru. Jensen at sætte sig ind i. Volatiliteten i kursen gør at ingen fornuftig virksomhed tør ligge ind med en reserve i enheden, så de skal have systemer der kan handle det over i rigtige penge meget hurtigt. Man kan også vende det om og spørge - hvad er fordelen for virksomhederne i at tage imod crypto nu hvor det værste af hypen har lagt sig?
--
#2
trolleleet
Ultrabruger
22-09-2022 21:53

Rapporter til Admin
Hvis du flytter til El Salvador kan du bruge dine scamcoins. Bare husk det nok er det mest korrupte land der eksisterer og har de højeste rater indenfor tyveri, voldtægt og mord. God rejse! Udover dette kan du stort set ikke bruge dem til en skid..
--
although the world may be round, we still trapped in the square
#3
Isaac R.
Elitebruger
22-09-2022 22:34

Rapporter til Admin
Det undrer mig også bare hvor stor værdi crypto har samlet set, ca 1000 mia $ godt og vel, det er jo en stor slat der ligger derude i cryptovaluta, og alligevel så er der vel ikke sket en skid de seneste par år ift at bruge dem i stedet for vores kroner og vores debit og kreditkort og i banken osv.
--
#4
Lars2222
Maxi Nørd
22-09-2022 23:54

Rapporter til Admin
Danske aryze forsøger at gøre det meget nemmere at betale med crypto men hvor du betaler med eEuro eksempel. Deres tokens er backed op af danske stats obligationer hvis nok.
--
My first computer was a Vic 20 at that time computer was new
#5
Gill Bates
Guru
23-09-2022 00:01

Rapporter til Admin
Kryptopenge er heldigvis på vej væk
--
#6
Isaac R.
Elitebruger
23-09-2022 12:19

Rapporter til Admin
Nå andre med en idé om hvad der sker i den korte fremtid?
--
#7
JD-79
Mega Supporter
23-09-2022 12:30

Rapporter til Admin
Flere af de større cryptobørser, som f.eks Binance, Crypto.com, etc. udbyder jo visakort med mulighed for cashback og eller andre goder. Jeg har benyttet mig af den slags "længe" og ser ingen grund til at det skulle ophøre lige foreløbig.
--
MSI G250 I | I5 7600K | 16GB @ 2400mhz | Nvidia 1070-TI |Samsung 840 EVO SSD 240GB | EVGA GQ 650 | Fractal Design Nano S
#8
Isaac R.
Elitebruger
23-09-2022 13:48

Rapporter til Admin
@JD-79 Det er vel lidt ligesom mobilepay også bare er betalingskort forklædt som mobilbetaling, eller om du vil mobil betaling med betalingskort, og IKKE en reel mobil betalingsløsning der står alene så at sige. Man har flyttet feks Visa og Mastercard ind i en mobil app så at sige. Som det er nu så er crypto stadigvæk forbundet til almindelig FIAT valuta, da du skal veksle det før eller siden til almindelig penge der kan bruges almindelige steder så at sige. Jeg tror nok også det er sådan det hænger sammen, det er vekslingen der stadig skal foregå som vil være næste skridt væk fra FIAT, at man ikke mere skal veksle om til de rigtige penge, men hvor crypto bliver betragtet som de facto rigtige penge standarden. Men det siger sig selv jeg aner ikke hvad fremtiden vil bringe, jeg har bare tænkt siden dag 1 jeg opdagede crypto i hvad er det 12-13 stykker, at centralbankerne og regeringerne kan lukke det hele så godt som ned , og at det illegale marked aldrig bliver mere end en niche globalt set. Matadorpengene aka cryptopengene(alle har kunnet lave dem ud af den blå luft, uden nogen som helst garanti ift værdi og udstedelse, tænk hvis det samme var gældende med FIAT så ville tiltroen til FIAT være væk da alle kunne udstede dem så at sige i feks fysiske sedler) tror jeg før eller siden bliver erstattet af FIAT digitale penge. Jeg forstår så stadigvæk ikke hvordan der er tiltro til crypto den dag i dag på det plan, da det trods alt konkurrerer med FIAT penge, om man vil det eller ej. Du skal både have vekslet crypto før eller siden til FIAT, og fysiske penge(omend der er få af dem) og betaling af løn og skat osv osv stadigvæk er monopoliseret af FIAT, fordi det vil undergrave og underminere en masse stats-økonomier hvis folk kan køre deres penge udenom skattefar så at sige. Men jeg er faktisk bare nysgerrig for at få et overblik hvad den korte fremtid vil bringe, ikke så meget af nye cryptovalutaer eller nyt teknologi der lige introducerer et eller andet version 2.0 eller 2.1 eller 3.0 MEN hvordan udviklingen vil være ift mere brug og udviklingen ift FIAT. Hvad politikerne ønsker, forretningerne ønsker, og borgerne ønsker.
--
#9
Isaac R.
Elitebruger
23-09-2022 14:09

Rapporter til Admin
Det skal lige siges at penge allerede er digitale tror det er 90% af alle danske penge der er udstedt findes kun digitalt i et stort system. Men det er ikke E-penge så at sige, de kan veksles til fysiske sedler 1:1 du kan hæve dem som udgangspunkt med forbehold(1000kr sedler er svære at få fat på, og der er grænser for feks hvis skal hæve 10 mio eller 100 mio på en gang hvordan det kan lade sig gøre) Jeg ved ikke engang hvad jeg håber på i fremtiden, jeg bryder mig IKKE om at staten og private banker kan spore alle mine transaktioner når jeg betaler med mit visa/mastercard, og at de kan se(hvem der kan se hvad, ved jeg ikke helt men banken kan udlevere alle data til staten hvis det bliver nødvendigt) hvem og hvad jeg handler med digitalt. Omvendt så håber jeg heller ikke at man har tonsvis af valutaer flydende rundt, der kan kollapse når som helst. Vi vil vel alle gerne have ro i maven, når vi køber og handler store ting, og i det hele taget har vores værdier primært enten i bankerne, eller i form af husværdi der også er indeover store banksystemer/gældssystemer der er bakket op og forbundet af staten på forskellige måder. Hvor mange der har investeret i crypto har set det som ét stort casino de sidste 2-7 år? Hvor mange der feks har kroner liggende ser det som lotterisedler? Hvem investerer normalt tusindvis hvis ikke millioner af deres penge i kroner og euro og dollars? Det er denne spekulation der for mig både er usund og unormal, og som ikke bør kunne skabe en solid bund for fremtidige digitale valutaer. Men hvad ved jeg, jeg er før blevet overrasket over udviklingen.
--
#10
NitroBlast
Guru
23-09-2022 14:25

Rapporter til Admin
Jeg tror aldrig, at det slå igennem som et gængst betalingsmiddel, da det er umuligt at beregne, hvor meget det reelt er værd. Ser du på bitcoin (BTC), så har det været helt oppe i $67,5K og ligger pt. på knap $19K og dermed er værdien reduceret til under en trejedel på mindre end et år. Samme gælder for Etherium (ETH), som har været oppe i $4,8K og pt. ligger på $1,3K - også indenfor et år. Så hvis man som forretningsdrivende sælger en vare til DKR 100,- betalt med BTC i dag, så får man måske reelt kun DKR 80,- ind på kontoen. Selvom det også kunne være gået den anden vej, og have været en god forretning, så er det alt for risikabelt. Der går sikkert ikke længe, så tager narkohandlere og andre kriminelle heller ikke imod krypto længere, og så er det komplet værdiløst.
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
#11
Isaac R.
Elitebruger
23-09-2022 14:45

Rapporter til Admin
Man kan også forestille sig FIAT dvs stat/centralbanks cryptopenge der er 100% digitale, og som er delvis krypterede. Dvs du bevarer en hvis anonymitet men ikke helt. Altså sådan lidt imellem. Jeg tror problemstillingen med at anonyme penge er svære at kradse ind ift skattepenge og afgifter osv gør at staterne nok pønser på en løsning midt imellem. Jeg ved ikke helt hvordan, men en officiel stats-cryptovaluta hvor kun nogle få kan spore det, et system der kradser skatter og afgifter ind MEN hvor det er anonymiseret feks i form af specielle cpr-numre kun systemet har adgang til, og hvor der er helt styr på det. Så en form for anonym og grænsefri digital valuta, dog hvor bestemte offentlige systemer har direkte adgang til at spore dem, og derved kunne opretholde stats-indtægter, men hvor borgerne så nyder godt af en langt større anonymisering. Men helt at skjule dem for staterne ahhh det tror jeg ingen stat har interesse i. Det er kun borgerne der kan drage fordel af det. Sådan kunne det være fremtiden vil blive ift de rene digitale cryptovaluter at staterne får laver løsninger der er en blanding hvor borgerne og staten begge får noget reelt ud af det. Det siger sig selv at crypto viser vejen hvor det kan/rent faktisk går hen, men at det som alt i livet blot er noget midlertidigt der bliver erstattet af noget lidt mere permanent som FIAT udstederne også er tilfredse med.
--
#12
maho
Bruger
23-09-2022 15:03

Rapporter til Admin
Har svært ved at see at crypto bliver mainstream som betaling direkte i butikker.
--
#13
Lars2222
Maxi Nørd
23-09-2022 16:08

Rapporter til Admin
Danske Aryze, er måske til at ændre den måde vi betaler på :) De Kan vise sig at være betalings løsninger , svar på den gang skype kom frem , der var en del programmer som kunne nær det samme, men Skype gjorde det bare så meget bedre. www.aryze.io[...]
--
My first computer was a Vic 20 at that time computer was new
--
Sidst redigeret 23-09-2022 16:10
#14
mr.hein
Nørd Aspirant
23-09-2022 16:29

Rapporter til Admin
#5 Du ender som en meme med den kommentar der :P man kan bruge sine krypto valuta via et krypto visa kort.
--
Brug for hvidevare råd? - smig mig en PB :)
#15
mr.hein
Nørd Aspirant
23-09-2022 16:30

Rapporter til Admin
#8 Du er med på at USD fiat ikke er bakket op af noget som helst ikke? det er KUN "trust" guld standarden endte i 1971
--
Brug for hvidevare råd? - smig mig en PB :)
#16
Isaac R.
Elitebruger
23-09-2022 16:43

Rapporter til Admin
@15 De er støttet så om du vil af staten/centralbankerne/hvem der end bakker op om de 2 første. Kan man veksle alle pengene til feks guld? Nej. Er der tillid til pengenes værdi qua staternes opbakning til feks $? Ja. Det er jo også et meget centralt punkt, ift cryptovalutaer tilliden til dem ligger jo ikke i der hvor de plejer nemlig staternes støtte og holde hånden under dem. Det ligger ene og alene i en usikker fremtid hvor de MÅSKE kan bruges eller måske bliver afløst af noget lidt tilsvarende, eller måske bliver ulovliggjort og erstattet af andre penge der kan spores bedre. Men igen jeg afgør ikke noget, aner heller ikke hvad udfaldet bliver i nær fremtid. Men egentligt var oplægget i min første post hvad kryptos næste skridt bliver ift brug. Og der har jeg bare meget svært ved at se hvordan handlende og selvfølgelig også stater og regeringer vil håndtere den slags betalingsmidler, de skal jo gå hånd i hånd. Det er vel også det som der virkelig mangler, nemlig at vælger en digital mønt/krypto strategi for alvor fra de store regeringer. MANGE andre forhold kan private firmaer selv regulere og klare, men betalings-enheder/møntfod som er meget centralt i ethvert samfund, det er en helt anden størrelse. Vi har jo aldrig set den problemstilling før i det moderne samfund, nemlig at folk selv printer penge der kan bruges i teorien til alle køb(løn og skattebetaling etc. i Danmark har jeg endnu ikke hørt skulle være muligt eller lovligt med kryptopenge).
--
#17
mr.hein
Nørd Aspirant
23-09-2022 16:53

Rapporter til Admin
#16 kan se du intersser dig for emnet, den her video fandt jeg selv ret interssant omkring fiat emnet https://www.youtube.com[...] ETHERUM er gået i Merge, med flere store opdateringer down the road. kalendren viser pt. noget der ligner 1992, og "det hersens internet" - aka. cryptovaulta er netop blevet aktuelt. Brugerne ved ikke hvad det er, og om der er behov for det? tro mig krypto bliver mere aktuelt end nogensinde. husk over 1 milliard mennesker har ikke en bank, eller ikke gider bruge en bank pga korruption. USA taler pt. om at etabere deres egne digitale $
--
Brug for hvidevare råd? - smig mig en PB :)
#18
Jacob XP
Ultra Nørd
23-09-2022 16:58

Rapporter til Admin
Sverige og Kina har forsøg med digitale penge. Jeg snakker ikke om dankort eller lignende. Men CBDC (Central bank digital currency ) https://en.wikipedia.org[...]
--
A clean house is a sign of a broken computer
#19
Olding
Semibruger
23-09-2022 18:52

Rapporter til Admin
#10 Har du tænkt det du skriver igennem ? Kurs på crypto valutaer vil blive mere stabile hvis de bliver brugt i alm transaktioner
--
#20
Isaac R.
Elitebruger
26-09-2022 17:25

Rapporter til Admin
Bliver spændende at følge i fremtiden, desværre var jeg ikke klog nok til at investere i krypto dengang det var 100-1000$ pr BTC. Men anyways lad os se hvad der kommer af alternativer fra regeringer etc.
--
#21
mr.hein
Nørd Aspirant
26-09-2022 17:40

Rapporter til Admin
#20 hvis det er en trøst, så havde du nok alligevel solgt ved 30-50 % profit (who wouldnt!!)
--
Brug for hvidevare råd? - smig mig en PB :)

Opret svar til indlægget: Næste skridt ift cryptopenge ift brug er?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE