Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Philips Hue Ambilight til PC

Af Mega Supporter Vandkanden | 02-10-2022 09:08 | 304 visninger | 3 svar, hop til seneste
Er der nogle som bruger dette? Jeg er en kæmpe sucker for Philips Ambilight på TV men har lidt svært ved at se, om jeg vil kunne lide det på PC også hmm.. Er det lige så lækkert på TV som ved computeren når man gamer?
--
#1
ToFFo
Guru
02-10-2022 09:53

Rapporter til Admin
Jeg fik det monteret i forgårs og det er mega lækkert. Det er ikke helt som Ambilight på TV da der her er tale om en RGB LED strip. Det er som om det ikke reagerer ligeså hurtigt og ligeså præcist som Ambilight på TV. Men det ser stadig mega godt ud og er ikke noget man bemærker med mindre man ser en Ambilight-demo eller sådan noget. Jeg var især i tvivl om hvordan fanden det ville synkronisere med computeren, når der ikke er noget kabel fra Hue til computer. Strippen forbindes via WiFi som med alt Hue og så installerer du et program på PC. Så trække strippen simpelthen info fra grafikkortet og får på den måde farverne til at følge med. Programmet starter selv og lyset tænder selv, når programmet starter, hvis altså man har valgt at det skal starte selv. Ellers kan du styre det via Hue app eller via stemmestyring med fx. Google Home. Min stationær er på kablet netværk, mens Hue jo bruger WiFi men det virker fint så længe de kan se hinanden på netværket. Strippen lyser kraftigt, men er meget stiv i det og temmelig tyk. Den kan godt drille lidt med montering. Især når man skal stå og bøvle med at montere de plastic-holdere der holder strippen fast på skærmens bagside. Her skal man lige måle ud for at sætte dem korrekt. Det er lettest hvis skærmen kan ligge face down på et bord. Få det monteret ordentligt første gang. Personligt synes jeg Ambilight på TV er irriterende at se på. Men til min PC monitor synes jeg det ser godt ud. Ved ikke hvorfor jeg har det sådan, det virker bare mere "naturligt". Du skal være opmærksom på at strippen ikke går hele vejen rundt. Den dækker kun top og sider. Den lyser ikke ned. Det er let at sætte op, som det jo er med Hue. Hvis ikke man bruger det som decideret ambilight, kan man også bare bruge det som statisk lys i en fast farve. Om aftenen når jeg ser serier, synes jeg det er lækkert at den lyser en fast gul/rød farve. Det er bare rart for øjnene synes jeg. Da jeg bruger Nattelys funktionen i Windows efter kl. 20, men ikke vil have loftlampen tændt, passer det gule faste lys perfekt. Jeg gav 1.279kr hos Proshop for min strip da jeg skulle bruge modellen til 32-34" skærme. Det er alt, alt for dyrt for en lightstrip! Men jeg tænker det er pga. der er noget dyrt tech i den lille boks man klistrer bag på skærmen. Eller også sidder det i strømadapteren. Som er forholdsvis stor. Men det er fedt den kan synkronisere uden den der latterlige Hue HDMI boks. Er der noget specifikt du gerne vil vide så sig til :)
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
#2
Vandkanden
Mega Supporter
02-10-2022 09:56

Rapporter til Admin
#1: Feeeeeeeeeeeeeedt indlæg! Tak :D Hvordan er det at game med? Vil man kunne lokke et par billeder, evt. en video ud af dig også- altså med ambilight på PC'en ;P
--
#3
ToFFo
Guru
02-10-2022 10:14

Rapporter til Admin
#2 - Det burde være til at finde på reviews på youtube. Der er af videoer af højere kvalitet end hvad jeg selv kan præstere at lave. Det er ret svært at filme fordi der skal være mørkt i rummet og så fucker lyset med kameraet i min telefon, så det bliver fuldstændig blown out. Altså, det ser sådan... meget kunstigt og overdrevet ud når jeg filmer det. Det er ikke ligeså nøjagtigt som man vil opleve på et stort TV. Men det giver mening, når den fysiske størrelse af skærmen er meget mindre. Der er jo gigantisk forskel på fx. 32" og 65". Så der er bare mindre lightstrip at arbejde med og derfor kan det virke knapt så præcist. Som om det ikke følger helt med. Men det gør det og det lyser snildt hele mit kontor op. Jeg synes bestemt ikke det er prisen værd. En mere realistisk prissætning ville være 800kr. Men nu er det jo relativt nyt, så mon ikke det falder i pris. Om end til black friday.
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
--
Sidst redigeret 02-10-2022 10:14

Opret svar til indlægget: Philips Hue Ambilight til PC

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE