Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

2 jobtilbud - Hvilken?

Af Gæst NotMe | 08-12-2022 21:46 | 1198 visninger | 8 svar, hop til seneste
Hej. Jeg står imellem 2 job tilbud lige pt. Kan dog ikke helt bestemme mig. A: 53.000kr + 10% firma betalt pension ~ 58.300 kr (+chance for bonus) B: 56.000kr + 4% firma betalt pension ~ 58.240 kr (ingen bonus) A er giga virksomhed med god økonomi B er alm. virksomhed med god økonomi A er full remote. B er remote 4 dage om ugen. Personligt har jeg noget kronisk sygdom, hvor jeg regner chancen for mig at nå pension alder nok er meget lille + jeg er let overvægtig ( kan der gøres noget ved :D ). Jeg har dog kæreste og barn. Ved ikke helt hvad der sker med min pension når / hvis jeg dør før tid. Personligt hælder jeg lidt mod B. Bare fordi det er flere penge imellem hænderne nu. Kan betale hus af hurtigere og bare nyde livet. A -> Bonus. Jeg har læst lidt på den og kan ikke gøre noget til eller fra. Men som verdens økonomi ligger lige pt. regner jeg nok ikke med at det er noget man skal regne med at få :D
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Mattii
Ultra Nørd
08-12-2022 21:50

Rapporter til Admin
Hvor synes du opgaverne / cheferne har virket “bedst”?
--
#2
NotMe
Gæst
08-12-2022 21:59

Rapporter til Admin
#1 -> Hmm. Tror B nok ville have de bedste opgaver. Chef er sådan 50/50 og begge er nede på jorden. A opgaver er lidt all over the place. De har lige mistet en del af teamet. Så de er på udkig efter scrum master og devops'er. De mangler sådan set lidt af alt. Og nok det der nok holder mig væk. At de sådan set mangler alt og er meget "ungt" team. Imens B er ældre team. A -> Gennemsnit ansat 1 år. B -> Gennemsnit ansat 3 år. Ved B ville jeg også kunne have kollegaer her i landet, mens A er spredt i hele verden.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Wing Man
Super Nørd
08-12-2022 22:14

Rapporter til Admin
I forhold til job, så vælge det hvor du vil være gladest. Så simpelt er det at vælge mellem de 2 job. Vedr. din sygdom og økonomi : Bliv gift, og skriv testamente, så sikre du din kæreste og barn bedst når du er gået bort.
--
Den som ler sidst, tænker langsomst!
#4
Chucara
Mega Nørd
08-12-2022 22:16

Rapporter til Admin
Hvis en etableret virksomhed mangler mange medarbejdere pga. udskiftning ville jeg se det som et skidt tegn. Og efter hvad du skriver, så lyder det til at din mavefornemmelse siger B. Så gå med den :D Og hvis de bedste opgaver ligger hos B, så er det det, der gør dig gladest. Vælg altid det over lønnen. Husk også at du altid kan betale mere ind på pension. Og du kan tegne forsikringer gennem pensionen, der giver dækning til dine børn mm. i tilfælde af sygdom eller død.
--
#5
pvangsgaard
Ny på siden
09-12-2022 07:46

Rapporter til Admin
Min erfaring er at de mindre virksomheder er bedre arbejdspladser og du kan jo selv vælge at betale mere til pensionen, men penge ville jeg slet ikke have fokus på med mindre vi er nede i noget meget skrabet. En lille virksomhed kan rent fagligt også være mere spænende, du har også mere indflydelse på hvilken retning evt projekter skal gå og du vil have mere ejerskab over det område du har fået. Er der udfordringer privat eller andet, så er den mindre virksomhed ofte mere fleksibel. Der er nogle gange mindre udskiftning i de små virksomheder og bedre arbejdsmiljø, fordi deres ansatte ofte er mere værdsatte. På CV ser den store virksomhed god ud, men dit arbejde er en meget stor del af dit liv og trivsel, så det ville jeg have fokus på hvis altså økonomi som her ser fornuftig ud begge steder. Jeg har begået MANGE fejl med jobskift og ofte kan man ikke bare komme tilbage til en gammel arbejdsplads, heller ikke selvom de har været glade for en, de har måske fået ansat en anden som godt kan finde på at blive der i mange år ;-) Lige pt. vil jeg slet ikke anbefale jobskift uanset hvad, men store virksomheder er meget mere tilbøjelige til at fyre folk i kristetider, i hobetal, den lille vil forsøge at holde på dem man har og har måske slet ikke råd til at miste folk der så render med værdifuld viden og knowhow som er svær at finde nye folk til En stor virksomhed kan altid finde nye folk desværre, så de tænker mere kynisk og rationelt når der skal spares. Der er måske heller ingen personlige bånd mellem ledere og ansatte, det er en ting der kan være i en lille virksomhed som ofte kan fungere som en lille familie.
--
-- Peter
#6
pvangsgaard
Ny på siden
09-12-2022 07:51

Rapporter til Admin
Jeg blev selv fyret efter kort ansættelse i 2008 som nyansat i en stor international konsulentvirksomhed, nåede ikke at komme igang med opgaver så kom krisen, der var rigtig mange der røg der og vi fik aldrig rigtig en samtale eller en forklaring, bare "der er alligevel ikke brug for dig" havde skiftet fra et job jeg var glad for men de lokkede med god løn og pension....sådan et firma kan man ikke have på CV'et så det var heldigt det var så kort, men kostede mig hårdt på privatøkonomien, der gik næsten et år før jeg kom igang igen og det var med eget firma, jobmarkedet var sten dødt.
--
Linux bruger og admin, jeg elsker at have godt med diskplads, ram og en masse computere at lege med.
--
Sidst redigeret 09-12-2022 07:51
#7
pvangsgaard
Ny på siden
09-12-2022 08:07

Rapporter til Admin
Men husk hvor meget af din tid der går med arbejde, der er det vigtigt man har det godt, 37 til måske 60 timer om ugen er meget af ens liv ;-)
--
Linux bruger og admin Elsker at have godt med diskplads, ram og en masse computere at lege med.
#8
NotMe
Gæst
10-12-2022 00:06

Rapporter til Admin
#5 #6 #7 / pvangsgaard -> Jeg tror også jeg hælder mere til lille virksomhed. Jeg savner lidt at have kollegaer at snakke med og har pt. været meget alene de sidste par år :/ Har prøvet at være i en stor virksomhed og det var sådan meget op og ned. B / den lille virksomhed spurgte også ind til hvad der skulle til før jeg blev i en virksomhed i flere år. (Pt. har jeg skiftet ~ 2år). Jeg er 35 år nu og har pt. kun arbejdet et sted hvor jeg kunne se mig selv blive i lang tid. De gik fra at være stabile til at gå efter at være det nye facebook og det gik hårdt ud over alle ansatte. Tak for alt det gode feedback.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: 2 jobtilbud - Hvilken?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE