Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Manglende konti i bank.

Af Bruger Tomtop | 05-01-2023 09:33 | 2496 visninger | 47 svar, hop til seneste
Hej HoL. Har et par spørgsmål til dem der har nogen viden om bank sektoren. Jeg har gennemgået budget, realkredit lån og huslån i den her uge. Gøre klar til skatten for 2022 skal rettes. Men har opdaget et par sære transaktioner som jeg ikke helt kan forklare, og ønsker ikke lige at min egen bankrådgiver behøver vide noget endnu. Jeg har fundet 9 overførsler i løbet af året som er skrevet ind på forskellige konti jeg har, som 'betaling lån' men til konti jeg ikke har adgang til. Kontiene er ikke i min normale oversigt, heller ikke min 'skjulte' oversigt, og kan generelt ikke se hvor pengene skulle forsvinde hen. Vil gerne indrømme at jeg generelt kun ser på mine konti én gang årligt, og medmindre jeg ser noget gentaget mønster lægger jeg ingen værdi i det. Men de her beløb render op i 32.000kr som jeg ikke lige forstår hvad skulle betale, kan se det er min rådgiver der har oprettet dem, men har ingen papirer i mail eller mapper i netbank om de her nævnte konti. Er der nogen som ved, om jeg kan kontakte min bank og bede dem få en anden i banken til at gennemgå de her betalinger? Frygter jo mere sladder i banken og at min rådgiver får det at vide og deraf bliver såret/mistænkeliggjort hvis der intet er i det, kan jo sagtens måske have en gammel konti jeg ikke husker til. Har ikke tjekket om de samme konti skulle optræde for 2021 endnu, men vil helt klart kigge igennem.
--
#1
Zapster
Monsterbruger
05-01-2023 09:41

Rapporter til Admin
Du bør nok kontakte din bank og be om en redegørelse for de her overførsler hvor der er fjernet penge fra dine konti som du ikke har godkendt. Som en princip sag gennemgår jeg altid vores bank konti mindst 1 gang om måneden for at sikrer mig alt forløber som det skal.
--
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum
#2
7430
Ultra Nørd
05-01-2023 09:44

Rapporter til Admin
I sen beløbsgrænse havde jeg hængt i røret nu..
--
jep jep
#3
SUPERBOY
Ultra Nørd
05-01-2023 09:54

Rapporter til Admin
#0 Ring til din bank og sig du gerne vil høre hvad de 9 overførsler er gået til. Jeg tvivler på din rådgiver har gjort noget han/hun ikke må, men ring evt. bare til "kundeservice" - de burde også kunne se hvor pengene er havnet henne.
--
Tag altid BACKUP!!
#4
Peter.
Elitebruger
05-01-2023 10:00

Rapporter til Admin
"Frygter jo mere sladder i banken og at min rådgiver får det at vide og deraf bliver såret/mistænkeliggjort hvis der intet er i det, kan jo sagtens måske have en gammel konti jeg ikke husker til." En bank rådgiver er ikke din ven, det er en sælger, hvis der intet forkert er sket, tror jeg de er ret ligeglade tror det er meget normalt folk stiller spørsmåls tegn til overførsler, er der sket noget forkert burde det netop belyses. Men har du lagt f.eks realkreditlån eller andet om, så det kunne være udgifter i forbindelse med det?
--
#5
the688
Guru
05-01-2023 11:46

Rapporter til Admin
Kan du ikke se i din netbank hvor overførslerne er gået hen? Det lyder helt bizart at der er ikke er oplyst et kontonummer de penge er overført til.
--
"ORK SATME!"
#6
Tomtop
Bruger
05-01-2023 12:11

Rapporter til Admin
Svarer lige her alle, undtagen #2 da jeg ikke lige forstår personen. Jeres forslag er at bede om adgang eller oversigt over de her konti som jeg har konto numre på igennem en anden del af banken, men vil de ikke bare smide den videre til min rådgiver da det er det typiske/letteste? #4 det har strukket sig over 12 måneder, så uanset hvad ville det jo ingen mening give? #5 kan se hvilken konto de er ført til, men har ikke den her konto på oversigt ved hverken netbank, papirer eller hos skat. Kan se det er et konto nummer tilhørende i banken, men udover det intet. #1 stoler på at mine penge gør som jeg har sat det hele til, det er derfor jeg ikke forstår hvem der skulle have oprettet de her beløb. Andre forslag?
--
#7
NeoLite
Super Supporter
05-01-2023 12:17

Rapporter til Admin
#6 nr 2 mener at han havde ringet til sin bank med samme, når beløbet er af den størrelse :)
--
#8
Jesper
Gæst
05-01-2023 12:23

Rapporter til Admin
#6 Der må være noget du ikke fortæller, siden du er så "bange" for at ringe til banken og spørge om: Jeg er faldet over de her 9 overførsler, hvad er det helt præcist de dækker? Der er da ingen banker (eller rådgivere) der vil tage en sådan simpel forespørgsel ilde op.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
NeoLite
Super Supporter
05-01-2023 12:26

Rapporter til Admin
# 8 Det er jo ikke utænkeligt at rådgiveren har stjålet pengene fra hans konto.
--
#10
Jesper
Gæst
05-01-2023 12:31

Rapporter til Admin
#9 Det tror jeg nu ikke er tilfældet, og hvis han havde, hvad skulle forespørgslen så skade? (Uanset svar og reaktion vil overførslerne jo kunne ses efterfølgende) Er svaret ikke tilfredsstillende, så kontakter man jo blot banken igen (taler med en anden person/afdeling), og fortæller hvorfor man ikke finder svaret tilfredsstillende, samt beder dem undersøge/forklarer sagen yderlig.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
the688
Guru
05-01-2023 12:36

Rapporter til Admin
#9 - jo, det er ret utænkeligt. Der er næppe nogen bankrådgiver der vil svindle så åbenlyst. Og igen - hvad skulle der så ske ved at spørge? Lad os antage at han HAR stjålet pengene. Hvad skulle han så gøre? Møde op og forlange knæskaller? Hvis man spørger, og han ikke har et fornuftigt svar, så tager det 1 minut at ringe op igen til bankens hovednummer, og forklare dem situationen, og så skal de nok tage sig af det internt. OP kigger på sine konti en gang om året. Det er nok mere sandsynligt at der er lavet nogle arrangementer som vedkommende har glemt/misforstået/ikke-har-gidet-læse-i-eboks - og at ens første mistanke er tyveri (som er så komisk dårligt skjult!) tyder også på at der er nogen her som ikke har styr på sin økonomi overhovedet.
--
"ORK SATME!"
#12
7430
Ultra Nørd
05-01-2023 12:40

Rapporter til Admin
Forstår slet ikke set kan være noget man stiller spørgsmål ved. Ring til din bank. Du får ikke engang fat i din personlige rådgiver det kræver du ringer til et specifikt nr.su får fat i en random tlf bankperson der straks kan hjælpe dig Derudover er din bankrådgiver ikke en ven. Det er en ser får løn for at varetage dine penge
--
jep jep
#13
Mion
Maxi Nørd
05-01-2023 12:43

Rapporter til Admin
der er seriøst ingen grund til ikke at melde det som mistænkelig, nu har du observeret noget mistænkeligt, hvilket betyder hvis det sker igen, så har du været medskyldig fordi du ikke har rapporteret det. Lidt som hvis du mister dit Dankort midt om natten, og opdager næste dag at nogle har brugt det, og du stadig venter 2-3 dage på at rapportere det, så er du ansvarlig for det der er blevet brugt, efter det bliver klart for dig, at dit kort var væk, og du INTET gjorde for at spærre det. det kan da godt være det er kriminelle transaktioner, og kan da også være du ryger ind i et forløb hvor du bliver forhørt, men har du rent mel i posten, så er det bare at komme igang. det er ikke småpenge.. havde det været småbeløb, så havde jeg nok bedt om som minimum at få lukket ned. mine forældre var uden for det samme, dog til mindre udgifter, på en eller anden ferie, der blev deres kort brugt på et eller andet abon. der sugede 100kr om mdn. de opdagerede det ikke, før ved gennemgang efter 12 måneder, da kortet reelt var blevet misbrugt af anden part, så blev de refunderet. selvom der var gået lang tid.. banken forsøgte dog først at give dem skylden, så bagefter en "50/50" og til sidst gik de med til fuld refusion. da der ikke var nogen ond tro i noget.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#14
the688
Guru
05-01-2023 12:44

Rapporter til Admin
Hvis der da skulle være et "sandsynligt" scenarie, var det nok mere at nogen har adgang til OPs konto, og så overfører penge ud til sig selv, ved at forsøge at camouflere det som låneafdrag. Sker de regelmæssigt? Altså, hver månedsskift? Hvert kvartal? Eller er det helt tilfældigt?
--
"ORK SATME!"
#15
Peter.
Elitebruger
05-01-2023 13:18

Rapporter til Admin
Ja det lyder godt nok lidt weird af OP, jeg havde sku ringet til banken med det samme, hvis jeg skulle opdage bare en eneste hævning på min konto jeg ikke vidste hvad der var.
--
#16
Tomtop
Bruger
05-01-2023 13:39

Rapporter til Admin
#14 det sker fuldstændig random, nogen måneder er der 2 transaktioner, så kan der gå 1 uden noget, så er der 1 den næste, så 2 mere og i december er det så 3, hvilket også undrede mig. Jeg prøver at ringe til banken og spørge om en oversigt over de konti som pengene er overført til. Kan bare ikke forstå hvilken slags lån jeg skulle have som kræver så uregelmæssige beløb? Huslån er fast. Realkredit er fast. De her er bare meget sære, grunden til jeg spørger herinde er netop jeg ikke ønsker at ligne en idiot, og beskylde min bankrådgiver for noget som helst, har aldrig haft et problem med hende og vi snakker sammen når vi ses i by billedet. Som skrevet, prøver at ringe til en anden del af banken som kan tilgå de(der er 2) konti og sende en mail med udskrifter.
--
#17
Thomas
BOFH
05-01-2023 13:40

Rapporter til Admin
Som alle andre siger, så ring til banken og hør hvad betalingerne dækker over. Det har jeg da selv gjort en gang imellem hvis der har været poster som jeg kunne kunne få til at passe. Men lad være med at beskylde din bankrådgiver for noget, bare spørg helt normalt. Det er faktisk en del af deres job at svare på den slags spørgsmål.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
--
Sidst redigeret 05-01-2023 13:41
#18
the688
Guru
05-01-2023 14:00

Rapporter til Admin
..jeg har stadig 431 kroner stående på en eller anden weird-ass konto i forbindelse med at vi købte hus for 14 måneder siden. Jeg har spurgt et par gange, og ... spurgt om MANGE andre "dumme ting" - så skyd da endelig. Du kan jo bare sige at I er ved at kigge på budgettet for 2023, og om du kan få en opsummering af hvad de indbetalinger er gået til, fordi det ikke fremgår konkret af oversigten i din netbank? Så virker det forhåbentlig som om du er i færd med at "kigge fremad og tage økonomien seriøst" - det må banken da være glade for :)
--
"ORK SATME!"
#19
NeoLite
Super Supporter
05-01-2023 14:28

Rapporter til Admin
#16 Og du har ikke en ekskone der har adgang til dine konti? :)
--
#20
Tomtop
Bruger
05-01-2023 14:48

Rapporter til Admin
Det er nok bare mig der nåede at overtænke det hele, prøver at få fat i en udskrift af de forskellige overførsler. Tak for hjælpen alle sammen, HoL er mere end man tror.
--
#21
Mattii
Ultra Nørd
05-01-2023 14:58

Rapporter til Admin
#20 Vend gerne tilbage med hvad synderen var ;)
--
#22
7430
Ultra Nørd
05-01-2023 15:01

Rapporter til Admin
du kan bare ringe sige de her datoer .-.- så¨siger de hvor det er gået hen og hvorfor? istedet for du skal sidde lege detektiv på egen hånd..
--
jep jep
#23
NeoLite
Super Supporter
05-01-2023 15:09

Rapporter til Admin
Manden har nok glemt at han havde noget studiegæld som han er begyndt at betale af på :)
--
#24
kb-
Super Nørd
05-01-2023 15:12

Rapporter til Admin
#23 Det er en gang i kvartalet eller hver anden måned mener jeg, ikke 3 gange i december.
--
.
#25
|Smash|
Guru
05-01-2023 15:34

Rapporter til Admin
Er du et muldyr? https://www.dr.dk[...]
--
FFHAU!
#26
Eiezo
Bruger
05-01-2023 16:46

Rapporter til Admin
#0 Stop sig selv... Er der transaktioner på din konto du ikke kender til/ forstår, så ring til din bank og spørg. Alt andet her er gæt værk....
--
#27
Monze
Ultrabruger
05-01-2023 17:42

Rapporter til Admin
Kan det være du har et prioritetslån med rentemodregning af indestående på indlån kontoen? Og hvilken bank?
--
#28
Tomtop
Bruger
06-01-2023 11:07

Rapporter til Admin
Ringede til min bankrådgiver som kunne se kontoerne de var overført til var nogen konti som tilhører mig, men hun kan ikke helt regne ud hvad overførslerne går ud på, hun mener det er nogen jeg har bedt om på et givent tidspunkt, men udover oprettelses datoen kan hun ikke sige andet end at pengene kan komme retur da de bare står på kontiene. Overførslernes datoer havde hun ingen forklaring på, der ville hun prøve at snakke med en der var mere inde i systemet om hvordan det hang sammen da de var så forskellige. Har hverken studiegæld eller evner som muldyr, desværre. #27 alt du skrev skulle Googles.
--
#29
Tomtop
Bruger
06-01-2023 13:34

Rapporter til Admin
De har lige vendt tilbage og sige at det er beløb jeg selv skulle have overført. Problemet er at jeg ikke kan tilgå de her konti, så skulle fysisk skrive dem ind på kontoerne hver eneste gang. Min hukommelse er ikke videre god åbenbart, for jeg har overført 7943kr d. 30/12 og 3411kr d. 1/1 og det mindes jeg ikke lige. Jeg har igen bedt om papirer på konti samt overførsels oversigt så jeg kan se hvor langt tilbage det går, for umiddelbart er det kun lige i år. Jeg vender tilbage hvis der dukker noget sært op som jeg har brug for svar på. Obs. Det er Sparekassen Danmark af 1859.
--
#30
Jesper
Gæst
06-01-2023 13:41

Rapporter til Admin
Well, foreløbig må det positive være du er blevet 32000 kroner rigere end du troede for nogle få dage siden. Når du siger "de" er vendt tilbage, er det så samme person du har talt med hvergang?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#31
Tomtop
Bruger
06-01-2023 13:44

Rapporter til Admin
#30 ja hun skulle jo have fat i en, som så har undersøgt det og givet hende en besked. Er da glad for pengene, men indtil videre er jeg meget kritisk overfor de her overførsler jeg selv skulle stå for.
--
#32
Jesper
Gæst
06-01-2023 14:01

Rapporter til Admin
Hvis du er 100% sikker på du ikke selv har lavet de overførsler, og jeg mener [b]100[/b]% sikker, og det er eneste forklaring din rådgiver kan komme med, så ville jeg kontakte en anden i banken, og forklare... Du er 100% sikker på du ikke har lavet de overførsler og høre om der er mulighed for en anden person kan kigge på sagen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#33
MadsFerguson
Junior Nørd
06-01-2023 14:02

Rapporter til Admin
#12 Nej. man ringer ikke, man får et skriftligt svar på skriftlig henvendelse for sådan noget her.
--
Systems Engineer, High Performance Computing.
#34
Jesper
Gæst
06-01-2023 14:15

Rapporter til Admin
#33 Man kan godt starte med at ringe, og så efterfølgende gå over til skrift såfremt svaret i tlf ikke er tilfredsstillende. For det meste er der jo tale om man får en "nåå ja, det havde jeg glemt" eller "ahh naturligvis" oplevelse når man spørger om sådan noget. (Altså at man havde glemt noget eller der var noget man havde overset/misforstået) Her synes dog at være tale om overførsler #0 forsat intet kender til efter forklaringen. Og så kunne det måske være en ide at overgå til skrift, hvor man skriver til bankens hovedmail etc. Jeg ville i dette tilfælde skrive til denne mail... https://www.spard.dk[...] Så er man ret sikker på der kommer andre øjne på sagen hvis man beder om det. Man klager over at have fået at vide, at man selv skulle have lavet overførslerne, selvom man er HELT sikker på det ikke er tilfældet. (Og beder derfor om, om en anden vil være rar at se på sagen)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#35
NeoLite
Super Supporter
06-01-2023 17:16

Rapporter til Admin
Det lyder sku meget skummelt alligevel.
--
#36
Jesper
Gæst
06-01-2023 17:21

Rapporter til Admin
#35 Ja hvis sagen er som fremlagt og #0 er HELT sikker på ikke på nogen måde at have foretaget eller bedt om at få foretaget overførslerne, så er der noget skummelt. I bedste fald prøver kunderådgiveren så at dække over bankens fejl. (Hvilket naturligvis heller ikke er ok) I værste fald, hmmm
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#37
HvidtfeldtD
Maxi Supporter
09-01-2023 21:01

Rapporter til Admin
Nogen opdateringer?
--
#38
the688
Guru
10-01-2023 07:53

Rapporter til Admin
#37... måske fik jeg ret, og bankrådgiveren er kommet efter knæskaller'n!! *Gys* Jeg er også ved at dø af spænding!
--
"ORK SATME!"
#39
Tomtop
Bruger
10-01-2023 11:18

Rapporter til Admin
Undskyld den sene opdatering. Har modtaget oversigt fra begge konti. Min bankrådgiver siger at de overførsler til de her konti kun kan være foregået ved hjælp af at jeg har skrevet det hele ind, når jeg har lavet en overførsel. Mit svar var at jeg ikke engang kunne se de her konti, så skulle det være skjulte konti for mig selv, men hvorfor så 2? Her måtte hun sige at da jeg selv har overført pengene så måtte jeg også selv have en idé om grunden for overførslerne. Jeg spurgte så efter om der ikke fandtes noget dokumentation der kunne bevise at det var fra min telefon at de kom fra. Her måtte hun erkende at lige præcist det vidste hun ikke. Jeg spørger om disse konti er slettet nu hvor de er tømt. Nej, men hvis jeg ønskede det kunne hun godt gøre det. Det bekræftede jeg, og spurgte så om der ikke skulle være noget kommunikation mellem os på skrift for at disse konti var blevet oprettet i 2020? Men det var der ikke, og det kunne jo være en mundtlig aftale. Indtil videre lader jeg det ligge, det er stadigvæk et irritations moment da jeg ikke har lavet de her overførsler, men pengene er tilbage og konti er slettet. Men vil holde mere øje fremover. Måske jeg skulle spørge om der findes flere hemmelige konti jeg ikke ved noget om.
--
#40
kb-
Super Nørd
10-01-2023 11:33

Rapporter til Admin
Det lyder sgu lidt som om en eller anden medarbejder opretter konto og overfører penge dertil. Er der ingen der stiller spørgsmålstegn ved disse får personen på den ene eller anden måde penge ud efter et par år. Jeg var gået til ledelsen 100%.
--
.
#41
Mattii
Ultra Nørd
10-01-2023 11:38

Rapporter til Admin
Det virker sygt fishy det der. Hvordan skal du kunne overføre penge til en konto du ikke kan se? Det kan jeg i hvert fald ikke, i min bank... "Det bekræftede jeg, og spurgte så om der ikke skulle være noget kommunikation mellem os på skrift for at disse konti var blevet oprettet i 2020?Men det var der ikke, og det kunne jo være en mundtlig aftale." Virker meget mærkeligt. Min bank opretter intet uden underskrift.
--
#42
Tomtop
Bruger
10-01-2023 11:48

Rapporter til Admin
Jeg er helt enig med jer. Men pengene er gået ind og har ikke rykket sig. Det ville måske give mening ved en mange millionær/milliardær hvor der flyttes rundt på ting eller der er dyre køb, men hos en familie med en standard indkomst på 1 mil. Årligt giver det jo ikke noget mening, hvis de havde skjult udgifterne med 'institution' eller noget i den dur, så ville jeg aldrig have lagt mærke til noget. (Udover dobbelt overførslen sidste måned der startede det her). Som skrevet. Indtil videre holder jeg øje, og bruger tid hver måned på at tjekke tingene igennem.
--
#43
Peter.
Elitebruger
10-01-2023 11:55

Rapporter til Admin
#41, "Hvordan skal du kunne overføre penge til en konto du ikke kan se? Det kan jeg i hvert fald ikke, i min bank..." arh det tror jeg nu ikke på, hvordan vil du ellers lave konto overførsler til andre :) Bare pga de ikke står under "overførsel mellem egne konto" kan man jo godt overføre penge med reg + konto nr til hvem som helst.
--
#44
Mattii
Ultra Nørd
10-01-2023 11:57

Rapporter til Admin
#43 Når jeg overfører penge til andre, får jeg oftest et kontonr + regnr. Tænker umiddelbart det er svært at overføre penge til en konto, man ikke har adgang til. Hvis du ikke har adgang til den - hvor finder du så kontonr + reg nr? :-)
--

--
Sidst redigeret 10-01-2023 12:00
#45
Peter.
Elitebruger
10-01-2023 12:02

Rapporter til Admin
#44 taste fejl? hvis de ligner hinanden.
--
#46
Mattii
Ultra Nørd
10-01-2023 12:05

Rapporter til Admin
#45 Det er da ligemeget de ligner hinanden, når man ikke ved at den findes?! 1. Du har ikke adgang til kontoen. 2. Du ved ikke engang kontoen findes. Hvordan skal #0 selv have lavet overførslen?
--

--
Sidst redigeret 10-01-2023 12:10
#47
Zapster
Elitebruger
10-01-2023 13:58

Rapporter til Admin
#42 - Nu er 32.000 jo ikke små penge, du må jo tydeligvis også have en løn i den højere ende siden du ikke opdager der mangler 32.000 før efter 1 år nærmest, du burde helt sikkert gå til ledelsen i den bank og forlange de graver i sagen, for de kan ikke dokumentere du har flyttet de penge eller svare på hvordan det er sket, nu aner jeg så heller ikke hvor du bor men nu kender jeg tilfældigvis Afdelingsdirektøren i Frederikshavn, så hvis du bor heromkring kan jeg da godt prikke til ham når jeg ser ham næste gang, hvilket sker et par gange om ugen.
--
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum

Opret svar til indlægget: Manglende konti i bank.

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE