Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Cardio vs. Styrke - Overvægt + keto

Af Gæst Fit4fight | 07-02-2023 07:48 | 769 visninger | 20 svar, hop til seneste
Der kom nogle rigtige gode råd i den forrige tråd omkring vægttab, så håber lidt i kan hjælpe mig videre på min færd. *** Lang post. Vi er i gang med en livsstils ændring, og tiden er kommet til at supplere kosten med noget motion. Men er i tvivl om hvilken vej jeg skal gå ned af. Skal jeg fokusere på cardio til jeg opnår min idealvægt, og derefter springe på musklerne... Eller er det bedre at fokusere på styrke træning og så lade den øget forbrænding æde overvægten som tiden går.. og hvordan pokker stiller jeg op med muskelopbygning på en kulhydrat fattig kost?. Hvilken slagplan ville i gå med. Facts. 37 år gammel (og kroppen knager i muskler og led) 177 cm Nuværende vægt: 86,6 Idealvægt: 74 kg. BMI: 27,7 Siden første januar -6 kg Arbejde: VVS (medium fysisk aktivitet) Ligner den midterste figur. https://st2.depositphotos.com[...] Kost: keto/kulhydrat fattigt, (og det går godt). Som familie har vi samlet smidt omkring 14 kg. - Det fungere for os og vil gerne forsætte ad denne vej for at støtte kone og datter bedst muligt. Træning: Har mulighed for at træne 3 dage ugentligt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
kiomis
Nørd Aspirant
07-02-2023 08:18

Rapporter til Admin
Min anbefaling vil være at gøre begge dele. Cardio hjælper på konditionen og forbrændingen her og nu + lidt "afterburn". Det er kendt at stærkere / større muskler forbrænder mere = langtsigtet. Lad være med at kigge på idealvægt hvis du styrketræner, muskler vejer mere end fedt! -Hellere tag mål med målebånd, og skriv dem ned 1-2 gange om måneden (ikke for tit, da styrketræning i starten fjerner lidt omkreds).
--
#2
Fit4fight
Gæst
07-02-2023 08:22

Rapporter til Admin
#1 Tak for svar, ideal vægten er kun noteret herinde så i har en ca ide om min nuværende form. Ændringerne foran spejlet, og den fysiske forbedring er dem jeg er mest interesseret i :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
kiomis
Nørd Aspirant
07-02-2023 09:59

Rapporter til Admin
#2 Idealvægten har intet med form at gøre. Hellere få fat i en fedttang og lær at bruge den rigtigt, end at bruge BMI og Idealvægt. :) Du kan sagtens være 177cm høj, og veje 80kg, eller 85kg, hvor det blot er grundet muskelmassen, også hvor mavemuskler er synlige og du er markeret. -tænker også du ved dette allerede. med 3 ugentlige træningspas vil jeg sige start med et nemt 3-split program, som måske tager 40-45 minutter, og så skift den ud om 8-10 uger. efter hvert pas, ellers før hvert pas tager du 15-20 minutters cardio (som opvarmning fx.) Når du så er kommet til et stadie hvor du syntes du har godt styr på tingene, så tager du fat i en personlig træner, som kan hjælpe med at lave et fullbody program, for vedligehold, og så en enkel dag med lang cardio / styrke på enkelte områder.. Håber overstående giver mening.
--
#4
Minimus
Semi Supporter
07-02-2023 10:15

Rapporter til Admin
Jeg ville lave begge dele
--
#5
7430
Ultra Nørd
07-02-2023 10:27

Rapporter til Admin
på løbetbånden , som opvarming. og masser chili
--
jep jep
#6
forfed2fight
Gæst
07-02-2023 10:35

Rapporter til Admin
Jeg har ca. samme stats som dig.. dog vejer jeg 10 kg mere... jeg kører ren cardio ! og nu når det engang bliver forår igen så hopper jeg på MTB'en :-) har ført tabt 20 kg på den måde.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
MatFraser
Gæst
07-02-2023 10:39

Rapporter til Admin
Det kommer an på hvordan du prioritere din tid - at prøve at tabe sig ved Cardio, er idiotisk - hvis man kigger på antal'et af minutter du skal løbe/cykle/[indsæt andet cardio] for at forbrænde bare 200 kalorier. Derved ikke sagt man skal undlade cardio, men tro ikke at det hjælper dig på din vej til at tabe dig - men brug det som et redskab til at få en bedre kondition. Jeg vil personligt helst bruge så lidt tid i et træningslokale som muligt - og vil derfor hellere lade vær at putte den sidste kartoffel (med sovs) i munden, for at kunne lade vær at bruge 30 minutter på et løbebånd. Min routine er en 5-10 min HÅRD cardio (roning/sjipning/løb i et godt tempo) - efterfuldt af styrketræning hvor jeg køre 2 øvelser (forskellige muskelgrupper) af gangen , så jeg bruger minimalt tid i træningscenteret (~45-50 min), men stadig kommer igennem et ordenligt trænings program. Man kan selvfølgelig argumentere for at jeg måske ikke kan presse mig selv lige så meget, når jeg ikke holder pause - men jeg får holdt pulsen oppe og er hurtigt færdig, og præstere da stadig at løfte "okay" tungt. Nu skimmede jeg lige de andre svar - og kan se at der er nogen som har forslået at køre et "split" - hvilke er helt idiotisk i forhold til du "kun" kan træne 3 dage om ugen - du rammer simpelthen ikke dine muskler så ofte som du bør gøre. I forhold til du "kun" kan træne 3 dage om ugen ville jeg: * Varme op med lidt cardio (5-10 min) * Find et Full body program på google - med så mange af de store compound løft, du orker I starten bør du fokusere super meget på udførslen af øvelserne, og tænke mindre på hvor hurtigt du kommer igennem og hvor meget vægt du har på. Brug youtube, til at se hvordan du udføre diverse øvelser rigtigt - det er ikke mange år siden, at mit "warmup" dødløft set lagde mig vandret i 3 dage hvor jeg ikke kunne bevæge mig - fordi jeg ikke lige tog det super seriøst, når der "kun" var 10kg på hver side af baren :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Mattii
Ultra Nørd
07-02-2023 10:45

Rapporter til Admin
Hvis du bare gerne vil tabe dig, er der mange måder frem... I virkeligheden handler det om at finde noget der virker for netop DIG. Hvis jeg var dig ville jeg nok køre 15 minutter cardio efterfulgt af 45 minutters styrketræning. Som udgangspunkt rammer et split program ikke nok, på 3 træninger ugentligt. (Selvom dette nok er ligegyldigt til at starte med, da du stadig vil få masse). Som #7 Skriver ville jeg nok nærmere anbefale et full body program. Teknik > Vægt. I øvrigt kan jeg anbefale Jeff Nippard eller Athlean X hvis du keder dig en aften. Men som sagt gælder det om at finde noget der fungerer i dagligdagen - og det virker jo til du allerede er på den rigtige sti.
--

--
Sidst redigeret 07-02-2023 10:49
#9
Fit4fight
Gæst
07-02-2023 10:58

Rapporter til Admin
Nu køre toget desværre og har fået formuleret mig dumt i første post så det vist desværre bliver det folk hænger sig i. Jeg ønsker ikke KUN at tabe mig, jeg ønsker at blive i en bedre form end jeg er nu, flere muskler, bedre kondition, færre ømme led og dårlig domme. At veje 15 kg mindre og cykle/løbe halvanden time ugentligt tror jeg ikke på kommer til at give mig andet end en flad mave til sommer. Jeg vil også gerne have det bedre i kroppen, og blive gammel uden det gør ondt. 6 Pack, svumlende overarme og så videre er ikke noget jeg skænker en tanke, det handler om en sundere og bedre krop, og jeg har tilsidesat min krop og dens signaler i for mange år nu. Som skrevet er jeg i tvivl om vejen dertil hedder at tabe sig først ved hjælp af masser af cardio, og så starte på at bygge mig selv og mine muskler op på ny. Eller jeg i stedet skal fokusere noget mere på styrketræningen fra starten og lade de ekstra kg forsvinde som tiden går sin gang. #7 synes at være inde på noget af det rigtige, som håndværker er dagene lange nok i forvejen og jeg har nemlig kun 3 dage til rådighed om ugen (bevares, kan nok smide en gå/lunte/cykel tur ind hist og her ud over dette, men med ungerne på slæb bliver det heller ikke til mere end dette) Tak for svarene fra alle dog. Det hele noteres.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
bopenstoft
Elite Supporter
07-02-2023 11:01

Rapporter til Admin
Begge, uden at overgøre styrke: ALT (som i AAAAALT), for mange ødelægger led og sener fordi at de pludselig begynder at styrketræne med højere vægt end deres led og sener kan klare. Det er vigtigt at du ikke står med en overbelastningsskade midt i din 'rejse' da dette kan sætte en stopper for at træne. Fokus på cardio og styrken du kan få gennem cirkeltræning med egen kropsvægt (så kan det ikke gå helt galt), og ud fra hvad du skriver i #9 så er det det helt rigtige at gøre. Med mindre at du har et meget stærk ønske om at se stor og bloated ud så ville jeg til enhver tid. træne det du føler for med egen vægt + cardio og så evt efter vægttabet begyndt og lægge vægt på styrketræningen (så er dine led og sener også blevet preppet) GL!
--
5900X|X570 GIGABYTE AORUS MASTER|32GB Ripjaws 3600 CL16| 6900XT WATERFORCE EXTREME|ACER 271HU/DELL U2717D WD SN850X 2 TB
--
Sidst redigeret 07-02-2023 11:03
#11
waskustobaskus
Maxi Nørd
07-02-2023 11:16

Rapporter til Admin
At dyrke cardio for et vægttabet er altså tåbeligt: din krop er fantastisk til at tilpasse sig og det vil hurtigt kræve mere og mere cardio for at tabe sig mere. Stopper du så med dit cardio eller skruer ned for det, gæt selv. Dyrk cardio for primært at forbedre, din kondi og dit blodkredssystem. Styrketræn for at få noget muskelmasse på. Tab dig via din kost. Og giv det tid…. Start let ud og så byg på hen af vejen.
--
#12
NeoLite
Super Supporter
07-02-2023 12:03

Rapporter til Admin
At tabe sig så meget uden styrketræning er IKKE en god ide. Du vil tabe % mere muskelmasse, hvis du ikke styrketræner for at signalere til din krop at den skal holde på muskelmasse. Du vil også tabe dig mere effektivt med styrketræning kombineret med cardio end med cardio alene.
--
#13
MonsterBoss
Ny på siden
07-02-2023 12:14

Rapporter til Admin
Jeg vil mene det vigtigste er at finde en træningsform du ikke synes er forfærdelig - eller specielt - kedelig. For mig virkede CrossFit da du derved ikke selv skal programmere, og der er en der instruere i dagen øvelser osv. Det er desværre ikke alle CrossFit instruktører der er lige gode, men de gode findes alle steder, det er bare om at finde dem. Det fede ved CrossFit er at det, som navnet antyder, er en blanding af forskellige træningsformer, dog ofte med fokus på olympisk vægtløftning, kassehop og roning (og en masse andet), men altså både styrke og cardio. Man kan få det samme ud af holdtræning i Fitnessworld etc. så det behøver ikke nødvendigvis hedde crossfit... Hvis du kan holde til konventionel styrketræning og cardio er det helt sikkert også en god vej, men for mig bliver det hurtigt kedeligt, og programmering interessere mig ikke det fjerneste. Og som flere andre nævner er cardio godt for kredsløbet, men det er ikke nødvendigvis den bedste metode at tabe sig på, det foregår i køkkenet.
--
The artist formerly known as ZyckopatZoldat
#14
Lars Johansen
Semi Supporter
07-02-2023 12:19

Rapporter til Admin
Eftersom det er en livstilsændring, så er det psykologiske aspekt nok det vigtigste. Hvis du beslutter dig for 3 gange styrketræning om ugen, pga. nogle gutter på et forum anbefaler det på baggrund af broscience, så holder det nok ikke i længden. Kosten er det som afgør, at du når din idealvægt. Motionen er det, som kan gøre dig (endnu) sundere. I en ideal verden, så gør du nok lidt af begge dele. Især ryggen er vigtig at træne. Kondition er rigtig godt, hvis du vil holde hjertesygdomme på afstand.
--
#15
MadsFerguson
Junior Nørd
07-02-2023 12:22

Rapporter til Admin
Se den her, det er tæt på at være den hårdest nedkogte version forklaringen på vægttab og muskel. De folk der deltager er i toppen af pyramiden. https://www.youtube.com[...]
--
Systems Engineer, High Performance Computing.
#16
Zapster
Elitebruger
07-02-2023 12:43

Rapporter til Admin
Personligt synes jeg det er idioti at bruge en halv time eller en time på en motions cykel eller løbebånd, tag et par fornuftige sko på og gå udenfor og gå i det friske vejr, du skal forbrænde 3500 kalorier for at forbrænde 1 pund fedt, eller hvad der svarer til omkring 400 gram. Og en times træning i et fitness center hvis du træner hårdt er ca. 1200 kalorier, dvs HIT træning, men sørg endelig for at få vejledning i at bruge maskinerne hvis du ikke aner hvad du laver, de fleste centre har 1 gratis time hvis man melder sig ind med en instruktør, bare hold dig væk fra frivægte løftning indtil du har styr på hvad du laver. Evt. kan du følge ham her på youtube, han er 100% reel, begynd og se en masse af hans video'r , de er 100% non bullshit - https://www.youtube.com[...] Men 3 gange om ugen i et fitness center og så lav en full body hver gang tror du træner hver muskel gruppe hver gang og du tager 3 sæt af 12 øvelser på hver maskine med 2-3 minutters hvile mellem hver sæt, så er du meget godt igang og om en 2-3 måneder vil du både se og mærke tydelig forskel på dig selv. Og som nogle har påpeget , din højde og din vægt betyder ikke så meget hvis det er overvejende muskelmasse. Har selv trænet meget on and off de sidste 20 år.
--
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum
--
Sidst redigeret 07-02-2023 12:44
#17
kiomis
Nørd Aspirant
07-02-2023 13:46

Rapporter til Admin
#16: 1200 kalorier på en time -Det er lyder som en and! :)
--
#18
Zapster
Elitebruger
07-02-2023 13:52

Rapporter til Admin
#17 - Ikke helt , du har en efterforbrænding, samtidig med du øger dit stofskifte helt naturligt i 14-24 timer efter endt træning, hvis du har trænet hårdt styrketræning. Du burde sætte dig ind i tingene :)
--
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum
#19
kiomis
Nørd Aspirant
07-02-2023 14:17

Rapporter til Admin
#18 Så er det heller ikke på en time! ;).. Har skam sat mig ind i tingene, det er blot din drejning af det som er misvisende. Du har en efterforbrænding uanset hvad du træner, spørgsmålet er altid hvor effektivt du har trænet, idet han er forholdsvis ny, så tror jeg ikke man skal give en misvisning med 1200kalorier på en time! ;).. Vi er sikkert enige, men siger tingene forskelligt :)
--
Sidst redigeret 07-02-2023 14:21
#20
Mr. Omakåååse
Gæst
07-02-2023 14:34

Rapporter til Admin
#19 Jeg vil gerne appellere til vi lukker den her og i tager kampen internt over en pb i stedet, så tråden ikke drejes på sidespor.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Cardio vs. Styrke - Overvægt + keto

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE