Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Diskussion på Internet= Spild af tid?

Af Supporter Aspirant Isaac R. | 15-03-2023 04:51 | 1302 visninger | 28 svar, hop til seneste
Her kommer et spørgsmål som jeg har funderet over i LANG tid, og det kommer sig af at jeg både har brugt internettet i 25 år cirka, og at jeg har deltaget og kigget på diverse diskussioner primært på danske sider, da jeg bor i Danmark. Det meget korte af det lange som overskriften siger: Er diskussion på internettet spild af tid? Feks her og på reddit(reddit er der vist flest brugere sammen med facebook), har vi engang imellem diskussioner. Så tænker jeg ofte: Har jeg spildt min tid, er resultatet ofte meningsløst og bliver jeg klogere eller udvikler jeg mig? Eller er det bare tidsfordriv? Når jeg nogle som helst vegne, er det progessivt? Feks jeg ser videoer på 10-120 minutter på Youtube hvor der er interviews med Clinton, Oliver Stone, Putin, Nixon, og alt muligt hvor man får en stor indsigt og knowhow. Tv kan også have nogle gode diskussioner og udsendelser med kapaciteter indenfor visse felter. Der indhenter man ikke bare tilfældige mennesker på gaden og inviterer dem ind i studiet, internettet er vel basat folk fra gaden der kommenterer i øst og vest. Så læser jeg kommentarerne og føler mig bare dummere, det er så overfladisk og ligegyldigt i sidste ende og beriger mig slet ikke. Har i andre det også sådan, at det basalt set er tidsfordriv og spild af tid, at begynde diskussioner herinde med primært anonyme personer, ligesom på reddit og youtube? Facebook er vel lige så ligegyldigt og overfladisk, med 2-3 liners ofte. Man kan jo heller ikke kvalitetssortere hvem der kommenterer, man kan svare på hvad man vil eller lade helt være, men det er jo ikke optimalt vel?
--
#1
lalandia
Bruger Aspirant
15-03-2023 05:07

Rapporter til Admin
reddit kommer meget an på hvor.. der er ekstrem forskel på kvaliteten af indhold på subs. Man skal ind på nogle nørde forum så syntes jeg ikke man spilder tiden :)
--
#2
Isaac R.
Supporter Aspirant
15-03-2023 05:13

Rapporter til Admin
Er internettet ikke en stor spild af tid for mange? Udover arbejde, så tænker jeg også at vi bruger det som stort tidsfordriv, ligesom sociale medier også er spild af tid dybest set. MEN spild af tid, dvs forbrug af tid hvor man ikke opnår noget, kan jo også noget. Men mest af alt så handler mit indlæg om diskussioner, bold.dk er også en STOR side hvor der er mange diskussioner i gang ift fodboldkampe. Synes også ofte det går op i hat og briller.
--
#3
Comicsdk
Nørd
15-03-2023 05:22

Rapporter til Admin
Godmorgen. Jeg er personligt lidt ligeglad med om min diskussionspartner hedder Jens Nielsen eller krypto213 de fleste andre steder end her. Det er stort set kun på HOL jeg oplever anonymes bidrag være begrænset til negativt personpis. Men det er som det, jeg deltager selv på samme plan når tonen bliver spids. Jeg kan godt li' det - men folk der ikke lader sig flytte hverken frem eller tilbage når der kommer substans på bordet, er ultimativt tidsspilde. Her på siden har jeg prikket til et par af de mest aktive gæstebrugere, med det resultat at mine kommentarer bliver slettet eller at jeg bliver bannet med baggrund i en eller anden vag fortolkning af den udveksling der har fundet sted i den pågældende tråd. I skylines seneste tråd kan man eksempelvis, hvis ellers man læser tråden, se hvornår og af hvem personpisset bliver startet op - de kommentarer står stadig af en eller anden årsag. Jeg begynder at mene at jeg spilder både min egen og andres tid ved at lade mig rive med ned på bundplanet, men jeg har svært ved at ignorere det pis, det må jeg ligesom tage på kappen. Ellers i store træk er internet-debat en smuk ting, man kan lære en masse af en ordentlig røvfuld personer der ved en masse om alt mellem himmel og jord. Det er nettets force at enhver kan komme rendende med ny lærdom - så skal man bare lære at sortere.
--
#4
Lars
Monster Nørd
15-03-2023 05:49

Rapporter til Admin
#0 Jeg tror det kommer meget an på hvor man befinder sig på nettet. Og foraene udvikler sig også over tid, hvor nogle går til grunde og andre bliver helt vild populære for en stund. Hvis du ser IQ’en dale på et bestemt forum, kan det være at der er flere brugere af høj karat der er smuttet, hvor de så er en klump brugere tilbage som ikke tager det al for seriøst og er mere til small talk i stedet for. Jeg har selv set et lignende kvalitetsnedgang på de subs jeg var på, på Quora som er et Reddit lignende forum. Det var grunden til at jeg forsvandt derfra.
--
Motto: Den der går i seng med en røv der klør, vågner op med fingre der lugter. Status på B/W-listen: 6+/0-
#5
Dennyaaa
Ultrabruger
15-03-2023 06:15

Rapporter til Admin
Word of advice, er emnet relevant? Sidder du med en personlig stærk holdning til det? Har du været i en sårbar situation hvor emnet har berørt dig? I så fald skal man ikke gå ind i en tråd eller debat på et åbent forum. Meget bedre at skrive direkte til den som har oprettet emnet. Der er alt for mange "keyboard krigere" som mener at fordi alle kan skrive hvad de vil på internettet, så skal man gøre det uanset. Og der er mindst lige så mange holdninger til dem som de har til alle emner. You do you. Ligesom med livet, er der ikke en facitliste på internettet, og det er både spændende, skræmmende, overraskende og meget menneskeligt på rigtig mange måder.
--
Unlimited Power...
#6
Zapster
Elitebruger
15-03-2023 07:51

Rapporter til Admin
Man kan lære mange ting ved at bevæge sig rundt på nettet hvis man har nok tid til det, der er selvfølgelig mange meningsløse diskussioner som ikke bidrager med noget, dem hopper jeg let og elefant over, men ellers er der meget information man kan suge til sig og så kan man blive lidt jack of all trades med know how indenfor de fleste vigtige ting i livet, så kan man også klare sig selv uden hjælp fra andre og hjælpe andre som måske ikke har evnerne eller tiden til at sætte sig ind i tingene.
--
Errare humanum est, sed perseverare diabolicum
#7
cyandk
Ny på siden
15-03-2023 08:29

Rapporter til Admin
Det bliver kun værre i fremtiden. Allerede nu kan du ikke se om du taler med et menneske eller AI.
--
#8
-={Squize}=-
Super Supporter
15-03-2023 08:57

Rapporter til Admin
#7 Værre ? Nogle gange tror jeg man får mere substans og indhold ved at skrive med en AI fremfor en rigtig person.
--
#9
Bleuf
Bruger
15-03-2023 09:26

Rapporter til Admin
Synes det er lidt sjovt at starte en diskussion på nettet, som går på om diskussioner på nettet er spild af tid. :D
--
#10
Comicsdk
Nørd
15-03-2023 09:31

Rapporter til Admin
9 Meta-debat i højeste potens.
--
#11
jbred
Giga Supporter
15-03-2023 10:57

Rapporter til Admin
Der var engang man kunne poste billedet med teksten "Arguing on the internet is like running in the Special Olympics, even if you win you are still retarded" Men den går ikke mere :-)
--
#12
Comicsdk
Nørd
15-03-2023 11:25

Rapporter til Admin
11 Det lyder som lidt det samme mange folk skriver til mig når de vil have mig til at fokusere på problemet frem for at fokusere på manden - men er manden problemet, er det jo ligesom bare sådan det er. Her på siden er det mest OT i "hyggekrogen" der må lide under min tilstedeværelse, men i den seriøse del af forum kan folk også skralde helt af på hinanden i en tråd hvor en helt uskyldig topic-forfatter bare har bedt folk om at anbefale en fin processor. Det er go' spas at se moralske overmænd tabe kiksen totalt og gå helt i hyggekrogs-mode uden selv at bemærke det. Men det skal man ikke kommentere på, hvis ellers ens egen dag går udmærket.
--
#13
NeoLite
Super Supporter
15-03-2023 12:25

Rapporter til Admin
På den lange bane er alt hvad vi foretager os spild af tid og ligegyldigt.
--
Sidst redigeret 15-03-2023 12:25
#14
7430
Ultra Nørd
15-03-2023 12:25

Rapporter til Admin
ligger du ikke lidt op til en diskussion her i din tråd?
--
jep jep
#15
Fafler
Ultra Supporter
15-03-2023 12:31

Rapporter til Admin
Internettet er ligesom kloaknettet, lortet flyder bare den anden vej.
--
C:\DOS C:\DOS\RUN RUN DOS\RUN
#17
stallemanden
HOL Moderator
15-03-2023 13:31

Rapporter til Admin
Det følgende er udtryk for min mening, og ikke noget jeg kan faktuelt underbygge med diverse studier. Alle er velkommen til at være uenig, men vær det helst på en sober måde. Jeg udelukker ikke, at noget af det jeg har skrevet kan tolkes anderledes end det er tiltænkt, men så håber jeg at reaktionen kan komme med netop denne viden for øje, og i så fald forsøger jeg gerne at uddybe. Mediet "internettet" og menneskets trang til at dele meninger og holdninger på selv samme, hænger dårligt sammen med formatet på mediet. Dette i udtalt grad, i den skrevne del. Altså ikke mediet i sig selv, men den måde vi har tradition for at ytre vore holdninger. Årsagen er, at et fåtal af dem der ønsker at ytre sin mening på skrift, ikke formår at gøre det på en måde, så modtageren ikke er eller kan være i tvivl om, hvad budskabet i det skrevne er. Man kan aldrig være dækket 100% ind, for man kan ikke sætte sig ind i, hvordan alle hjerne opfanger det der bliver skrevet. Og da slet ikke, hvis det er personer man ingen forhåndskendskab har til. Når man har en dialog med mennesker, ansigt til ansigt, opfanger man et utal af andre signaler, når et budskab skal overbringes. Det kan være et let smil, en armbevægelse et toneleje...ja der er mange ting, der spiller ind når et budskab skal overbringes. Det kan man ikke på skrift. Så kan man sige, "Jamen, jeg havde da lavet en smiley"... Og det er også meget muligt, men problemet er, at man har overbragt budskabet, og slutter af med en smiley, hvor modtageren allerede inden har dannet sig en holdning til det der er skrevet, og det kan en smiley ikke rette op på. Den store forskel er, at man i en face2face dialog, ville have anlagt smilet imens man overbringer budskabet. Er det ikke nok, vil man ofte kunne spotte det på modtageren, at der er noget galt, inden man er færdig med at overbringe budskabet og dermed komme en uheldig og uønsket situation i forkøbet. Anyway, det er min forestilling af, hvorfor det ikke virker optimalt at have meningsudveklsninger på nettet. En anden tinge er; man kan være så godt som sikker på, at modparten ikke har i sinde flytte sig i forhold til holdninger. En afgørende faktor er, bl.a. ovenstående, men også at dialog på et forum som dette, er meget "stop and go". Den er ikke, og kan ikke være så flydende som var det en dialog to mennesker imellem, der sad overfor hinanden. Man låser sig fast, og nok mange gange uden at tænke over det, og ender blot med at skrive de samme ting igen og igen. Til sidst ender det med personfnidder, og pludselig er man kommet væk fra det, det hele handlede om. Jeg er med på, at ovenstående kan virke lidt sært og ytre, når det hele mere eller mindre handler om, at vi som mennesker er elendige til at kommunikere fornuftigt på skrift.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#18
Comicsdk
Nørd
16-03-2023 08:03

Rapporter til Admin
Jeg synes ikke at vi som mennesker elendige til at kommunikere og formulere os på skrift. Vi har skrevet siden skriften blev opfundet og der er et hav af eksempler på hvor langt vi er nået på skrift. Der hvor det for alvor halter, er forståelsen af det skrevne. Er man ude af stand til at læse og forstå afsenderen af et skriv, må man arbejde med dét. Det samme gør sig gældende i tale; et godt eksempel er debat-programmer hvor en eller anden velformuleret politiker forsøger at banke en pointe sammen overfor eksempelvis et stakkels medlem af Nye Borgelige og må se i øjnene at det er håbløst når modtageren er blank som et nypudset bakspejl. Så nytter det ikke så meget at smile, blinke eller vinke.
--
#19
Anomynous
Semi Nørd
16-03-2023 08:30

Rapporter til Admin
Jeg undgår for alt i verden at indgå i debatter on-the-line da jeg også har erfaret det er spild af tid. Hvis en person har taget et standpunkt så kan fakta og alverdens gode argumenter være ligegyldige, vedkommende ændrer det ikke. Folk tér sig ofte som om de ved alt om alt og gud forbyde at der er en lektie at hente fra et andet individ. Jeg nyder ellers en sund debat og jeg går altid ind i den som om at personen ved noget jeg ikke gør. På den måde bevarer jeg et åbent sind. Noget jeg ofte savner fra mine modparter. Facebookerne er de værste af slagsen og jeg kan oprigtigt miste troen på menneskeheden ved at overvære en debat om et-eller-andet herpå.
--
Sidst redigeret 16-03-2023 08:31
#20
stallemanden
HOL Moderator
16-03-2023 08:33

Rapporter til Admin
#18 Som en kollega sagde det, på et tidspunkt hvor jeg havde løst en opgave ud fra de anvisninger vedkommende havde givet. Opgaven var ikke løst med det forventede resultat, og jeg påtog mig selvfølgelig ansvaret for ikke at have forstået anvisningerne korrekt. Hans svar: "Det er mit ansvar som afsender, at mit budskab og anvisninger ikke misforstås" Vi er alle forskellige, og det må forventes, at ikke alle forstår et budskab ens, fordi vi alle har forskellige forudsætninger for at behandle og forstå et budskab. Det samme gør sig gældende i tale; et godt eksempel er debat-programmer hvor en eller anden velformuleret politiker forsøger at banke en pointe sammen overfor eksempelvis et stakkels medlem af Nye Borgelige og må se i øjnene at det er håbløst når modtageren er blank som et nypudset bakspejl. Ovenstående er et meget godt eksempel på noget af det der er/går galt. Du forventer at alle har samme forudsætninger for at forstå et budskab, og det bliver til den konklusion at modtager er uintelligent, og det kobles i samme sætning til, at det er kendetegnende for medlemmer af et politisk parti. Så nytter det ikke så meget at smile, blinke eller vinke. Jeg beklager, hvis min tekst har givet anledning til og tro, at jeg mener at, smile, blinke eller vinke er kuren mod alle misforståelser. Mimikken mener jeg, oftest har værdi i forhold til den "tone" et budskab bliver leveret med.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#21
Comicsdk
Nørd
16-03-2023 08:42

Rapporter til Admin
19 Indrømmet; få debatter online har efterladt mig med følelsen af at have vundet viden. Men de få tilfælde er det hele værd. Når der endelig dukker en stodder op der tager sig tiden til at lægge sin viden på bordet og argumentere oven på dét, kan det være nok så fantastisk. I min optik er det ikke så meget nettet som hele der halter, mere det at det hele i mange tilfælde bærer kraftigt præg af at folk ikke rigtig gider taste for meget når der skal forklares, argumenteres, doceres og what not. "Jeg har bare ikke tid til det pis" "livet er for kort til blablabla" Det skal gå hurtigt, det skal være kort, det skal overståes. Så, vi får hvad vi sender ud. Det er jo en groft generaliserende påstand, det er klart.
--
#22
Comicsdk
Nørd
16-03-2023 08:51

Rapporter til Admin
20 Jeg forventer ikke samme forudsætninger. Jeg siger i grove træk at der er mange der taler om ting de ikke ved noget om og er ude af stand til at strikke argumenter sammen af samme årsag. Det gør det også vanskeligt at debattere med et menneske der hverken har sat sig ind i stoffet eller har intentioner om at lære noget. Finder man det anstødeligt at jeg antyder... eller siger direkte at idioter eksisterer, er det jo sådan det er. Det er ikke mit ansvar at et individ der går mig på klingen i et oplæg, ikke magter eller evner at sætte sig ind i topic og responderer i øst når jeg argumenterer i vest. Så finder man bare et andet individ der tør investere i debatten, uanset standpunkt. Jeg har lært meget af at diskutere med personer langt klogere end jeg, endda også på HOL. Ikke lige den sidste uges tid, men du ved hvad jeg mener.
--
#23
mr.hein
Nørd Aspirant
16-03-2023 11:10

Rapporter til Admin
prøver at holde mig fra det på facebook, oftest ender det altid med at tiltrække trolls, ultra narcisistiske "know it all typer" .... DOG kan man en sjælden gang, være heldig at ramme en ligesindet, som møder en på midten for at udveksle idéer/syn, uden nødvendigvis og skal "vinde" debatten. husk et 6 og 9 tal er ens, det handler blot om perspektiv.
--
----------------------------------- Status på B/W-listen: +2/-0 -----------------------------------
#24
kikophil
Junior Nørd
16-03-2023 14:09

Rapporter til Admin
#23 - Den med 6 og 9 tal er et spørgsmål om perspektiv er helt fin. Det gælder forøvrigt også på samtlige områder, at folk ofte mangler evnerne til - via evner/intelligens/erfaring, at se deres egne mangler i form af perspektiv - udover deres egne egoistiske tilgang til div. emner. De sætter sig selv op på en pedestal, hvorfra de prøver, at sætte andre i en boks, således de "tror" de via sortering, bedre kan styre/kontrollere deres omgivelser. Dette giver så ofte smæk den anden vej, når en person ikke kan være i en enkelt boks, men er bredspektret og giver igen således "The first monkey" får frataget bananen :))
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#25
mr.hein
Nørd Aspirant
16-03-2023 16:57

Rapporter til Admin
#24 måtte unfollow tv2 nyhedernes FB side, trolls og "know it all" typer
--
----------------------------------- Status på B/W-listen: +2/-0 -----------------------------------
#26
Comicsdk
Nørd
16-03-2023 17:08

Rapporter til Admin
Hvor fucked up skal man være for at mene at 9 og 6 er ens, afhængig af perspektiv. Dén ligning er i min optik hovedårsagen til at folk sommetider hilser på hinanden uden at registrere hvem de mødte.
--
#27
mr.hein
Nørd Aspirant
16-03-2023 17:24

Rapporter til Admin
#26 som sagt mangel på perspektiv ;) https://www.lifehack.org[...]
--
----------------------------------- Status på B/W-listen: +2/-0 -----------------------------------
#28
Comicsdk
Nørd
16-03-2023 17:58

Rapporter til Admin
Det holder ikke. Perspektiv er én sag, mangel på perspektiv en anden. Fakta er at 9 er 9 eller ni. Det bliver ikke 6 eller seks, uanset om man har et andet perspektiv eller mangler perspektiv. No pun intended.
--
#29
MIchaelW
Elitebruger
16-03-2023 18:04

Rapporter til Admin
Case in point.
--

Opret svar til indlægget: Diskussion på Internet= Spild af tid?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE