Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

knivslibning!

Af Ultra Nørd 7430 | 10-04-2023 17:16 | 3623 visninger | 49 svar, hop til seneste
er der nogle af jer der ejer en workshop sharp ken onion edt? og kan sige om den er pengende værd.. er træt af stå slibe på sten :D
--
jep jep
#1
Mr. WoLF
Guru
10-04-2023 18:08

Rapporter til Admin
Imerco har samarbejde med nogle pro til slibning så hvad med at tage dem til din lokale Imerco og få dem til at ordne det?
--
#2
7430
Ultra Nørd
10-04-2023 18:31

Rapporter til Admin
Det de kalder pro er de sliber dem på bånd sliber Jeg vil gerne ha muligheden for gøre det selv. Men gider ikke bruge tiden på vådsten og så så jeg denne vidunder maskine:)
--
jep jep
#3
MalloDK
Junior Supporter
10-04-2023 19:49

Rapporter til Admin
https://www.gartentotal.de[...] Jeg har sådan en fætter, og selvom det stadig teknisk set er en "sten" - Er processen ret hurtigt, ca. 1-3min. på hver side af æggen, efterfulgt af 1min med den anden ende, giv den en tur med strygestål, done. Du er fri for larmende maskiner, propriætere sandbånd der skal skiftes, og potentielt at ødelægge din kniv ved en forkert bevægelse. Virker de maskiner? - Ja, sandelig.. Men jeg ville aldrig have en i mit hjem af ovennævnte årsager, når der er andre alternativer.
--
Carpe Diem.
#4
7430
Ultra Nørd
10-04-2023 21:20

Rapporter til Admin
Har kigget på horl men fravælger efter ha ligger div yt reviews
--
jep jep
#5
MickiT
Bruger Aspirant
10-04-2023 21:28

Rapporter til Admin
Jeg har en Horl. Den virker, men jeg syntes sgu aldrig at de bliver så skarpe, som jeg gerne ville. Det tager også længere tid end man regner med. Ville ikke købe den igen.
--
#6
Whoa
Monsterbruger
10-04-2023 22:10

Rapporter til Admin
Jeg kiggede for noget tid siden men fik aldrig købt, men ville nok gå efter et lansky sæt! De fåes i forskellige størrelser og skulle umiddelbart være ret gode og nemme!
--
i5-2500K @4.9Ghz, Antec Kühler 920, Corsair Vengeance DDR3 1600MHz, Asus 1070 Strix , Corsair TX V2 750W, Crucial m4 128GB
#7
jfj
Junior Supporter
10-04-2023 22:57

Rapporter til Admin
Jeg har kigget lidt på denne, men prisen afskrækker mig: https://www.kitchenone.dk[...]
--
Hep Hey
#8
BoreBissen
Guru
10-04-2023 23:20

Rapporter til Admin
Vil klart anbefale at man bruger en vådsliber når vi snakker slibemaskine ala en sådan her: https://www.harald-nyborg.dk[...] Ved ikke at bruge vådslibning, så risikerer man at æggen bliver for varm og man så på den måde ødelægger kniven. Det er kun de rigtig professionelle som benytter tørslibning, da de ved hvad de gør og har erfaring med det.
--
Ryzen 5700x | 2 x 8 GB Corsair 3200 MHz ASUS ROG STRIX B550-F | 2 x PNY 480 GB SATA SSD Gigabyte GTX 1660 ti 6 GB | NZXT C850 | Corsair H115i
--
Sidst redigeret 10-04-2023 23:22
#9
Jegergrim
Ultra Supporter
10-04-2023 23:20

Rapporter til Admin
Jeg benytter selv en Kazak model 100, seneste projekt blev til 0.01 micron polering (14degrees per side). Skærer alt, som jeg holder et barberblad xD
--
Rationally irrational.
#10
7430
Ultra Nørd
11-04-2023 12:11

Rapporter til Admin
jeg gider ik det manual sliberi, derfor er lansky osv udelukket:p jeg vil ha en maskine der stortset gør det idiotsikkert med grader osv, og tormek er bare for dyr iforhold til hvad du får syns jeg:D
--
jep jep
#11
Nunni
Gæst
11-04-2023 12:23

Rapporter til Admin
Jeg kan anbefale at spørge nørderne! https://www.nordisk-forum.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
BoreBissen
Guru
11-04-2023 12:26

Rapporter til Admin
#10 Men der er jo forskel på hvilken vinkel man sliber de forskellige knive. En slagterkniv slibes anderledes end fx en udbenerkniv.
--
Ryzen 5700x | 2 x 8 GB Corsair 3200 MHz ASUS ROG STRIX B550-F | 2 x PNY 480 GB SATA SSD Gigabyte GTX 1660 ti 6 GB | NZXT C850 | Corsair H115i
#13
ReneWagner
Supporter
11-04-2023 12:36

Rapporter til Admin
Jeg kører den gamle stil med 4 forskellige sten (korn) vådsliber 2 min pr korn Det synes jeg giver bedste resultat. De 8 x 8 minutter hver 3 måned er givet godt ud :)
--
Ryzen 5 3600x - GTX1080 TI STrix 11gb - 32gb Ram
#14
7430
Ultra Nørd
11-04-2023 12:38

Rapporter til Admin
12 er klar over der er forskel på graderne, :)
--
jep jep
#15
kikophil
Junior Nørd
11-04-2023 17:42

Rapporter til Admin
Hvad taler vi lige om? :) Man sliber knive, når æggen er ødelagt, enten ved hakker, misfarvninger efter for høj temp. via tørslibning (som regel elektrisk) eller andre former for øv - der har ødelagt vinklerne på æggen. Når man på den ene eller den anden måde efterfølgende har brug for yderligere skarphed - skærper - man æggen, alt efter hvor meget tid, man vil bruge, og hvor skarp æggen og selve metallet er i stand til, at blive, da dette er forskelligt, efter bla. hårdheden og blandingen af øvrige materialer (kulstof) samt antallet af foldninger osv. når man især køber de dyre mærker.. Uanset hvad, er tørslibning hovedsageligt til de grovere ting som økser, der jo selvf. får sig nogle tæsk, når de rammer hårde knaster/andet, og efterfølgende skal skærpes med vand for, at blive klar til en hurtig barbering etc. :) Vådslibning styrer derfor generelt for alle former for slibning/skærpning for bedste resultat - selvom det ikke er den hurtigste fremgangsmåde..
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#16
Carsten O
Junior Supporter
12-04-2023 08:52

Rapporter til Admin
#0 Har den som #7 linker til : https://www.kitchenone.dk[...] Den gør det fremragende og den kan stilles til at slibe i forskellige vinkler! Den sliber jeg alle knive på som Damaskusstål og almindelige slagter kniv som victorinox! Efter slibning vedligeholdes de med et strygestål og jeg kan hold dem skarpe længe.
--
#17
7430
Ultra Nørd
12-04-2023 09:18

Rapporter til Admin
Men 2500 kr når jeg kan få en maskine der kan næsten det samme til små 1100?
--
jep jep
#18
Slettetbruger5612
Guru
12-04-2023 09:27

Rapporter til Admin
Jeg har ikke ken edition, jeg har blot mk2'eren. Den virker, ingen tvivl om den er nem at bruge. Men du skal holde for øje at bælterne skal skiftes fra tid til anden. Knivene bliver flot skarpe og det går også rimelig hurtigt, skal du ikke slibe for hele familien hver weekend er det et godt bud på en fornuftig investering. Men hold for øje at du måske godt kan nøjes med mk2'en, der er en del penge at spare på at gå en tand med og det er langt fra alle der har det behov som ken edition kommer med. Jeg har også Edge pro apex 4, skide godt system der kan give dig urealitisk skarpe knive.. men tager alt for lang tid at bruge. Og så har jeg våd sliber, i stil med den fra harald nyborg der linkes til - det kan jeg ikke anbefale til en nybegynder, man skal vide hvad man laver, du får hurtigt ædt for meget af kniven - Og den fylder også en del i køkken skuffen ;). Sidst men ikke mindst har jeg en graef cc120 - Sidst nævnte er min goto maskine til det daglige, det går skide hurtig og knivene bliver ganske fint skarpe, den er svær at fucke op med for der er hold på vinklen. Jeg har haft den i 5-6 år snart, har ikke skiftet sten eller noget på den endnu.
--
#19
7430
Ultra Nørd
12-04-2023 09:35

Rapporter til Admin
jeg skal have ken da jeg har global knive der har en grad på 15:) hvor ofte skifter du bånd? har haft en lign den graef der og syns den smadre knivene...
--
jep jep
#20
Ladefoged.
Monster Supporter
12-04-2023 09:53

Rapporter til Admin
Jeg har en Ken Onion med blade attachement. Den virker fint, både med og uden blade attachement. MEN! Ved enhver slibning der ikke er en vådslibning kommer man hurtigt til at få så meget varme i bladet at man ødelægger hærdningen i bladet. Jeg vil derfor fraråde at man bruger den. Hvis man ikke er tryg ved at holde en vinkel på en slibesten, så kan man eventuelt bruge en "Edge pro apex" Den eksisterer også i en kopi udgave til 1/10 del. Det der fungerer bedst for mig og de fleste andre kniv nørder, er en Tormek eller en gang slibesten. Jeg bruger slibesten i korn 800, 3000 og 5000. (har også grovere, samt finere, men det er sættet der er i brug til hverdag). Mine egne knive bliver "vedligeholdt" med en tur på korn 5000 og så en tur på en læderstrop bagefter. Det tager ingen tid, da vinklen osv. jo er fin og de bare lige skal have et "touch op". Hvis jeg sliber venners knive der ikke har været vedligeholdt i flere år, så starter jeg på korn 800 eller grovere, hvis der skal fjernes chips etc. og kører op i korn derfra. Kan varmt anbefale at få en sink bridge, så holder du rodet til håndvasken. Læder stroppen gør også virkeligt en forskel! Hvis du/i er bange for slibestenene, så vil jeg anbefale at tage et kursus i slibning hos Tetogi eller Suba Knives. De har tjek på deres ting. Steffen fra Suba er uddannet knivsliber i Japan. (De har iøvrigt også nogle fede knive, hvis i er træt af sættet af globalknive)
--
#21
MrDrunk
Monster Supporter
12-04-2023 10:26

Rapporter til Admin
#20 Kan du linke til kopi-udgaven? :-)
--
#22
Ladefoged.
Monster Supporter
12-04-2023 10:45

Rapporter til Admin
#21 https://www.ebay.com[...] Ingen erfaring med sælger eller lign. tog bare det første link på Ebay.
--
#23
crankyrabbit
Bruger
12-04-2023 11:10

Rapporter til Admin
https://www.happii.dk[...] https://youtu.be[...]
--
I may be crazy But I'm not stupid.... No One Dies A Virgin - In The Very End Life Fucks Us All
--
Sidst redigeret 12-04-2023 11:12
#24
munk9000
Bruger
12-04-2023 11:11

Rapporter til Admin
du kan finde en flok af den type på ebay og amazon https://www.amazon.de[...] De giver god styring af slibningen med den justerbare vinkel. Største problem er fastgørelsen af kniven der kan være lidt hit n miss mellem store og små knive.
--
#25
7430
Ultra Nørd
12-04-2023 11:19

Rapporter til Admin
Alle reviews jeg har set med ken siger de netop kniven ikke bliver varm ?:)
--
jep jep
#26
crankyrabbit
Bruger
12-04-2023 11:23

Rapporter til Admin
https://forbrugsguiden.dk[...]
--
I may be crazy But I'm not stupid.... No One Dies A Virgin - In The Very End Life Fucks Us All
#27
Terns
Ny på siden
12-04-2023 13:13

Rapporter til Admin
Kan klart anbefale Chef's Choice 120. Nem at arbejde med, suveræne test resultater i diverse blade og giver et godt resultat.
--
#28
7430
Ultra Nørd
12-04-2023 13:36

Rapporter til Admin
ja jeg prøver bestille ken, nægter give de priser der for en dims med et par sten i :p
--
jep jep
#29
MadsFerguson
Junior Nørd
12-04-2023 14:06

Rapporter til Admin
Den Ken onion er frådser med dit stål. Køb en Wicked Edge eller lignenede (Edge Pro) hvis du har dyre knive.
--
Systems Engineer, High Performance Computing.
#30
Slettetbruger5612
Guru
12-04-2023 14:33

Rapporter til Admin
#28 Surprice.. du havde jo sådan set også bestemt dig inden du oprettede indlægget her. Ingen har kunne få en fod til jorden her, det er fair nok du er hell bent på det skal være ken modellen. Men den tid vi brugte på at guide dig var jo faktisk spildt. Ps. Global knive høre 00'erne til ;).
--
#31
7430
Ultra Nørd
12-04-2023 14:42

Rapporter til Admin
30 næh men iforhold til argumenter osv, så holder jeg stadig ved det... og global er super knive
--
jep jep
#32
crankyrabbit
Bruger
12-04-2023 14:45

Rapporter til Admin
#30 Ja og så er Global nok også en af de grimmeste knive jeg har set
--
I may be crazy But I'm not stupid.... No One Dies A Virgin - In The Very End Life Fucks Us All
#33
Slettetbruger5612
Guru
12-04-2023 14:47

Rapporter til Admin
#32 Til gengæld holder man bare mega godt på dem!! Kan anbefale en smule vand på hænderne hvis man ønsker at mærke man er i live ;)
--
#34
7430
Ultra Nørd
13-04-2023 11:18

Rapporter til Admin
jamen så køb i de der knive fra qknives og gastrotool og hvad de ellers kalder sig:p jeg er fan af mine global og de kan blive piv skarpe :D
--
jep jep
#35
crankyrabbit
Bruger
13-04-2023 11:21

Rapporter til Admin
#34 Her kommer den så. Er du klar????? Alle knive kan blive piv skarpe hvis de slibes rigtigt... Tag den.lol
--
I may be crazy But I'm not stupid.... No One Dies A Virgin - In The Very End Life Fucks Us All
#36
Carsten O
Junior Supporter
11-05-2023 10:00

Rapporter til Admin
#0 Fik du købt en workshop sharp ken onion ? Ellers har jeg en brugt fra min fars dødsbo!
--
#37
7430
Ultra Nørd
11-05-2023 10:08

Rapporter til Admin
36 niks ikke endnu :) how much?
--
jep jep
#38
Carsten O
Junior Supporter
11-05-2023 12:30

Rapporter til Admin
#0 Ikke brugt meget og der er for mindst 300kr nye bælter med ! Så 675kr + porto Kan sende foto hvis du sender dit mobilnr via pm eller mail!
--
Sidst redigeret 11-05-2023 12:32
#39
Slettetbruger5612
Guru
11-05-2023 12:33

Rapporter til Admin
#38 Den snupper jeg gerne, du får lige en pm :)
--
#40
Carsten O
Junior Supporter
11-05-2023 12:36

Rapporter til Admin
#39 Er lige nødtil at vente på #0 da jeg har tilbudt ham den først! Men den er din hvis han ikke springer til !
--
#41
7430
Ultra Nørd
11-05-2023 14:35

Rapporter til Admin
39 den napper du bare. Du må godt lige skrive din erfaring med den når du får den prøvet af :)
--
jep jep
#42
Carsten O
Junior Supporter
11-05-2023 14:37

Rapporter til Admin
#39 Har sendt dig en pm
--
#43
Carsten O
Junior Supporter
11-05-2023 15:59

Rapporter til Admin
solgt til #39
--
#44
Evil Mushroom
Supporter
11-05-2023 22:03

Rapporter til Admin
Indrømmet, jeg har ikke læst alle 43 indlæg, så jeg giver bare mine 2 cents her - og er enig med #35. Alle knive kan være skarpe, bare man passer dem. I ca år 2000 købte jeg et rundt strygestål, mener det var OBH, kostede omkring en hund. Mine knive får 20 stryg på hver side efter behov, dem jeg sjældent bruger får en omgang når jeg skal bruge den (min flæskestegskniv bla.). Man skal lige lære teknikken med den rigtige vinkel og svirp - men holder man sine knive er de edderhylme skarpe. Mine knive er købt i Kvickly i 1998-99 og bærer ikke noget specielt navn, var ikke specielt dyre (husker omkring 300 kr for 6 stk) men de holder den dag i dag, og jeg kan skære clean gennem dybfrost, gennem ben (i ribbenstege), og franskbrød uden at det flosser. Det behøver ikke være dyrt, man skal bare passe sine knive. Ye oldie fashion - works.
--
@echo off "Bad command or file name" - go stand in that corner!
--
Sidst redigeret 11-05-2023 22:03
#45
Comicsdk
Super Nørd
12-05-2023 08:30

Rapporter til Admin
44 Jeg læste tråden i går og tænkte; hvornår kommer der en dude forbi og smider det åbenlyse alternativ på bordet. Det gjorde du så nu. Jeg ved ikke en skid om knive, jeg købte også bare et strygestål til 2-300 kroner for ti år siden. Det fungerer fint på mine knive af tvivlsom kvalitet.
--
#46
Carsten O
Junior Supporter
12-05-2023 09:32

Rapporter til Admin
Ja, det er dejligt at have en knivskarp kniv! Først det at slibe en sløv kniv op til skarp og så vedlige holde den med et strygestål. Med et strygestål kan man holde sine knive skarpe rigtigt længe hvis man bruger sit stål rigtigt!
--
#47
7430
Ultra Nørd
13-05-2023 12:06

Rapporter til Admin
Strygestål er udelukkende til vedligeholdelse Er en kniv sløv skal den slibes
--
jep jep
#48
Comicsdk
Super Nørd
13-05-2023 12:28

Rapporter til Admin
Jeg ikke kok eller slagter, jeg ved ikke en dyt om knive. Mine knive får en tur med stålet og er skarpere end før turen med stålet. Jeg har endnu ikke ejet en kniv hvor det er lykkedes mig at smadre æggen så meget at en decideret slibning er nødvendig.
--
#49
7441
Gæst
13-05-2023 15:43

Rapporter til Admin
https://www.nordisk-forum.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: knivslibning!

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE