Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Laboratoriesvar - regler

Af Nørd Chaos | 24-05-2023 14:56 | 1419 visninger | 10 svar, hop til seneste
Jeg har været igennem nogle ret øv forløb. Der var nogle laboratoriesvar der var ret vigtige, men de står som slettet lige pludseligt. Jeg kan ikke finde noget entydigt svar, heller ikke fra læge. Men må de godt gøre det uden ens samtykke?
--
#1
kiomis
Junior Nørd
24-05-2023 14:58

Rapporter til Admin
gøre hvad uden ens samtykke? Slette dem, undgå at give dig svar, teste dig eller?
--
#2
Chaos
Nørd
24-05-2023 15:09

Rapporter til Admin
Som ud kan se i mit indlæg står der "de står som slettet lige pludseligt", så er det selvfølgeligt prøver der er taget, registreret og har stået på sundhed.dk
--
#3
stallemanden
HOL Moderator
24-05-2023 15:21

Rapporter til Admin
Du må bede din læge (eller den der har rekvireret prøverne) finde ud af, hvem og hvorfor de er blevet slettet. Det kan være, at der har været en fejl, så de svar der er kommet til at fremgå for dig, stammer fra en test udført på en anden person - altså en forveksling. Burde det kunne ske: Nej Kan det ske: Med stor sandsynlighed.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#4
Tabbing
Bruger Aspirant
24-05-2023 17:28

Rapporter til Admin
Det er teknisk set ikke muligt at slette laboratoriesvar, derfor alle specialer har fundet en vej rundt om det, ved eksempelvis at skifte analysen ud med en analyse som kaldes "slettet" og derefter gensende svaret, hvilket overskriver det tidligere svar. Dog kan enkelte personer se alle svar der er sendt, inklusiv dem der er blevet overskrevet. Dette benyttes især ved personforveksling, men også hvis det opdages at et givent instrument afgiver ukorrekte svar, i hvilket tilfælde det automatisk bør føre til at testen udføres igen når fejlen opdages. Hilsen en IT bioanalytiker der til dagligt vedligeholder et nuværende svarsystem og så sendt som for 2 timer siden sad til møde med alle landets regioner og SSI om udviklingen af et kommende svarsystem.
--
#5
bill.gates
Ny på siden
24-05-2023 22:29

Rapporter til Admin
#4 Selvfølgelig kan man slette et laboratoriesvar, evt. kan man logge på databasen og slette svaret.
--
#6
thomastlm
Ny på siden
24-05-2023 22:33

Rapporter til Admin
Jeg havde da ellers en ansat for et par år siden der blev testet positiv for Corona. Eller det vil sige at hun blev testet 2 gange på 2 dage - og den fra dag 1 var positiv, dag 2 var negativ. Der fortalte den yderst "tillidsfulde" mand mig på coronalinjen at svaret fra dag 2 ville blive slettet fordi hun jo slet ikke måtte tage en test når hun havde en positiv. Hendes læge kunne heller ikke se den negative test efterfølgende. Virker til at være et system man kan stole på ;)
--
#7
Master-Benz
Bruger
24-05-2023 23:02

Rapporter til Admin
#5 Hvorfor svarer du på noget, som du tydeligvis ikke har nogen ide om? Du kan ikke slette journal oplysninger, ligesom du heller ikke kan slette laboratoriesvar. Der er en grund til dette. Læger skal ikke kunne sidde og redigere i deres journaloplysninger, hvis de f.eks. har givet en patient en forkert behandling. Jeg har skam selv været ude for, at jeg ville have noget slettet flere gange, men dette er ikke muligt. Så laver man i stedet et notat, hvor der står, at det de har skrevet før er komplet forkert - hvilket det var i mit tilfælde.
--
#8
JunkStar DeLuxe
Mega Nørd
25-05-2023 12:58

Rapporter til Admin
#5 Nej du kan ikke slette i sådan et system (selvfølgelig er det teknisk muligt at slette i selve databasen omme bag ved) Kig evt her i CFR 21 Part 11 https://www.fda.gov[...]
--
http://www.l0rn.nu[...]
--
Sidst redigeret 25-05-2023 12:59
#9
Tabbing
Bruger Aspirant
25-05-2023 16:14

Rapporter til Admin
#5 i hvilken database vil du slette svaret? Det er teknisk set muligt at få et svar til at forsvinde, men det kræver at svaret bliver omdirigeret til modtager der ikke eksistere. Dog vil svaret stadigvæk kunne findes hos afsender, samt flere systemer det kommer igennem inden det "forsvinder". Hvis du eller andre har behov for at læse lidt om standarterne inden for svarafgivelse findes de her: https://medcom.dk[...] #OP For at finde det analysesvar du mangler, bør du kontakte egen læge. Din egen læge kan derefter kontakte afdelingen og spørge om svaret,. Afdelingerne udlevere ALDRIG oplysninger du ikke selv kan finde, så som åbningstider, forventede svartider osv. De oplyser eksempelvis aldrig om analysesvar eller status på prøven. Edit: #8 FDA er amerikansk, deres sundshedsdata er ekstremt anderledes en i Danmark, og kan på ingen måde sammenlignes.
--
Sidst redigeret 25-05-2023 16:15
#10
Dragonheart
Guru
25-05-2023 19:26

Rapporter til Admin
#9 Tror måske der bare tales "lidt forbi" hinanden. Teknisk kan alle digitale spor selvfølgelig fjernes med de relevante rettigheder i de systemer og databaser informationen er gemt i. At det så praktisk reelt er umuligt for de brugere der benytter systemet er en anden sag. Men der er også et væld af forskellige systemer i de forskellige regioner i DK. For slet ikke at tale om de privatpraktiserende lægers syster. Og de systemer er alle laves af mennesker. Så mon ikke der kan snige sig en fejl ind engang imellem ;-)
--

Opret svar til indlægget: Laboratoriesvar - regler

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning