Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

E-drums?

Af Super Nørd Comicsdk | 07-06-2023 07:57 | 1377 visninger | 23 svar, hop til seneste
Godmorgen. Min kammerat sendte mig et link til Thomann der har E-drums i prisklassen under 3K. Oprindeligt var planen at købe et brugt "akustisk" sæt, men nu bliver man jo nysgerrig og idéen er måske ikke helt åndssvag, set i lyset af at man bor i lejlighed og kan hooke et E-sæt op til høretelefoner så naboerne ikke udvikler PTSD. Er her tilfældigvis en bruger eller to der har erfaringer med E-drums? Jeg har kig på et Millenium MPS-150X. https://www.thomann.de[...]
--
"...it's a song for the deaf, you can't even hear it!"
#1
ZulfoDK
Giga Supporter
07-06-2023 07:59

Rapporter til Admin
Jeg har ikke selv erfaringer med E-Drums, men jeg har hørt (tøhø) at de ikke er så lydløse som man tror, og især hvis man har underboer, skal man være opmærksom på, at de stadig vil kunne høre at du banker løs på trommerne :D
--
----------------- Lars B. / ZulfoDK
#2
the688
Guru
07-06-2023 08:15

Rapporter til Admin
Jeg sender lige linket her til min trommeslager-buddy som har begge dele. *host* Khaine *host* Og ja, man kan sagtens høre sådan et sæt også - men det ER altså ingenting ved siden af et "rigtigt" trommesæt. Det larmer ikke mere end en øveplade gør.
--
"ORK SATME!"
#3
Comicsdk
Super Nørd
07-06-2023 08:24

Rapporter til Admin
1/2 Jeg havde et "rigtigt" sæt stående på et tykt tæppe i soveværelset, det gik jævnt godt med en døv underbo, men efter hun døde, synes jeg ligesom ikke jeg kan tillade mig at gentage den historie. Kun én af mine tre bygnings-fæller arbejder, dvs nu ville det også være en udfordring at finde et godt tidspunkt at larme på. Før var jeg og den afdøde de eneste der ikke var i job, så der kunne man tæve skind i dagtimerne.
--
"...it's a song for the deaf, you can't even hear it!"
#4
Bonnevie
Superbruger
07-06-2023 08:26

Rapporter til Admin
De er et super fedt alternativ til akustiske trommer. Tror aldrig du ville slippe afsted med et rigtigt trommesæt i en lejlighed. Meget anekdotisk: Da jeg boede hjemme sluttede jeg det til en PA og satte noget musik på som jeg spillede med til. Uden høretelefoner skal man skrue en hel del op før den der klakke-di-klak lyd var udvasket. Men mit sæt var også væsentligt billigere end det du viser :)
--
SSUPD Mesh******* - 10% damaged 5600x - Aorus B450-i - 1x16gb Fury 3200 Cl16 - Strix 1080 - Full 280mm EK-Watercooled - SF600 Plat
#5
spacefractal
Monsterbruger
07-06-2023 09:28

Rapporter til Admin
Ude hos vores klub, kan jeg huske det akustiske tromme sæt vi engang havde, larmede vildt meget og det kunne overdøve det hele. Siden da valgte vi også købe et e-tromme sæt, som vi så har brugt lige siden. Dette var så ikke engang pga naboer etc. Det er muligt at man stadig kan høre den, når man rammer dens skin, men der er dog en meget meget stor forskel hvor meget sådan en larmer, og er klart at fortrække et e-trommer sæt. Men det kommer da også an på hvad det er for sange man spiller dog. Desværre kan jeg ikke huske hvilket e-trommesæt vi bruger, men dog blevet ret gammelt efterhånden, men det virker dog stadig upåklageligt den dag idag, og jeg kommer først derud næste uge og lige kunne tjekke det. Men et e-trommersæt larmer ikke i nærheden af en normal tromme sæt.
--
Sidst redigeret 07-06-2023 09:32
#6
spacefractal
Monsterbruger
07-06-2023 09:44

Rapporter til Admin
Samt hvor meget sådan en reelt larmer uden den er tilsluttet pa anlægget. Men uanset hvad, så larmer de dog væsentligt mindre end normalt trommesæt gør, men de er ikke 100% lydløst.
--
#7
ToFFo
Guru
07-06-2023 09:57

Rapporter til Admin
Jeg synes stadig de larmer en del. Det lyder fedt for dig, men irriterende for alle andre. Trommerne er ikke så slemme men bækkenerne er horrible. Dog kan sokker tage en del af lyden så man undgår den der klak-klak lyd der kommer fra bækkenerne. Man sætter simpelthen bare en sok på og slår på den i stedet, det tager det værste af lyden. Jeg vil klart anbefale Roland V-drums. Måske du kan finde et brugt sæt på DBA til en lavere pris og endnu bedre, hvis du kan få mesh-heads til. Det føles helt vildt ægte (altså i forhold til "analogt" slagtøj) og larmer ikke så meget heller.
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
#8
Comicsdk
Super Nørd
07-06-2023 10:52

Rapporter til Admin
Skråt op med det. Jeg køber sgu det sæt næste "lønningsdag" Så må man forsøge sig med at hænge lidt vattæpper op og se om det batter ifht. støj.
--
"...it's a song for the deaf, you can't even hear it!"
#9
Ronson
HOL Moderator
07-06-2023 11:13

Rapporter til Admin
Nu er jeg ikke lige trommeslager men jeg opbevarer MPS-150 (dem uden X) for en anden da vi er et par stykker der spiller sammen en sjælden gang i mellem. Bor i hus så jeg har ikke lige en underbo eller lignende men jeg synes ikke de larmer voldsomt meget. Vil en underbo kunne høre du tramper på pedalerne? Ja, men så er det heller ikke værre synes jeg. Til gengæld skal der (desværre) mange tæpper til for ikke at ridse gulvet.. Ved ikke en skid om trommer så jeg aner ikke hvad det hedder på dansk men tjek lige om man kan slå på "rimmen" på lilletrommen, det kan man ikke på MPS-150.
--
Klik her for evig lykke: http://chipsguiden.dk[...] Klik her for HOL Bladet: http://chipsguiden.dk[...]
#10
Comicsdk
Super Nørd
07-06-2023 11:27

Rapporter til Admin
9 Den nye underbo må bare finde sig i lidt på den konto. Nu har jeg tolereret en lille aggressiv køter i halvandet år. Ingen kan gå forbi udenfor eller op af udendørs trappe til mig og den anden overbo, uden at den køter brænder helt sammen. Man kan ikke gøre noget ved det; den er ikke blevet socialiseret, og får krammere når den splatter ud, for det "får den til at falde til ro" - (eller også bliver den styrket i troen på at det pis er good dog-behavior, hvad ved jeg, jeg har kun trænet to hunde i mit liv) Her i sommeren må man lukke døre og vinduer, medmindre man vil forskrækkes hver gang nogen kommer til at nærme sig bygningen. Jeg er på grænsen til at tabe besindelsen. Nu kan kan det par få lidt konkurrence en times tid om dagen fremover. Beklager OT. -men altså, jeg har et tykt tætvævet rundt tæppe til underlag, og et par vattæpper jeg forestiller mig kunne bremse lidt af lyden hvis jeg hænger dem op strategisk. Mht. rimslag; jeg ved det ikke, men det finder jeg ud af om en måneds tid :D
--
"...it's a song for the deaf, you can't even hear it!"
#11
spacefractal
Monsterbruger
07-06-2023 12:54

Rapporter til Admin
Største problem kan blive at fod pedalen til stor tromme godt kan glide, når den står løst på et gulv, hvis der ikke er noget foran den. Men da netop vores e tronmeer står på et platform med hjul som har en kant rundt om, så glider den næppe..... De kan ikke gøre lydløse, men stadig klart bedre end lydmæssigt kontra analog trommesæt
--
#12
Comicsdk
Super Nørd
07-06-2023 13:25

Rapporter til Admin
11 Ja, jeg kiggede også lidt i den retning. Jeg tænker at skrue en tværstang på selve sæt-rammen eller finde en spånplade til stortrommen. Det sidste er nok det smarteste.
--
"...it's a song for the deaf, you can't even hear it!"
#13
afm|
Semi Supporter
07-06-2023 14:48

Rapporter til Admin
Roland: Playing an acoustic kit at normal to high levels can be anywhere from 90 decibels (motorcycle engine revving) to 120 decibels (standing near a jet engine) In comparison, electronic drum kits use mesh drumheads that measure 60 decibels (normal conversation level) to 75 decibels (a car driving past on the street). Most of this noise comes from the pedals used on the bass drum and hi-hat, which can be reduced even further with Roland Noise Eater. https://www.roland.com[...] Du kan læse resten af deres blog her: https://www.roland.com[...]
--
I7 9700K - StrixZ390 - Strix RTX2070 - 32 GB G.Skill 3600 MHz - M.2 960 Evo 250GB - SSD 860 Evo 1TB - SSD 850 Evo 500GB - Evga 850W G2 - FD Define R5
--
Sidst redigeret 07-06-2023 14:49
#14
Khaine
Giga Supporter
07-06-2023 21:12

Rapporter til Admin
Jeg har både akustiske og elektroniske trommer, og har også brugt mit el-sæt da jeg boede i lejlighed. Jeg kan fortælle fra min gamle underbo, at man ikke kan høre skindene ret meget gennem etagerne, men pedalerne går rent igennem. Jeg endte med at lave noget gør-det-selv afkobling under det rack, som trommerne stod på, samt under både hi-hat og stortromme, a la dette: https://www.youtube.com[...] Det blev ikke lydløst, men det gjorde jeg kunne spille uden underboen var nødt til at forlade lejligheden. Jeg vil klart anbefale dig at tage en god snak med underboen/naboerne og måske aftale nogle faste tidspunkter på dagen/ugen hvor det er ok/ikke ok, at du spiller.
--
#15
Comicsdk
Super Nørd
07-06-2023 22:19

Rapporter til Admin
14 Odin bevare mig et projekt. Det gik fint med det akustiske sæt, et tykt tæppe og den gamle underbo, men hun var så også døv.. Min nye underbo lukker ikke sin hoveddør, hun smækker den så hele bygningen blafrer, måske kunne man time det - Nå, nu ryster væggene, underboen må være gået -så er der øver! Måske er det en elendig idé at have det stående i lejligheden. Jeg magter sgu næsten ikke at være ham de andre er pissetrætte af.
--
"...it's a song for the deaf, you can't even hear it!"
#16
ZulfoDK
Giga Supporter
08-06-2023 07:06

Rapporter til Admin
#15 Løsningen er vel at sørge for at de er trætte af dig af andre grunde, og SÅ købe et akustisk sæt :D
--
----------------- Lars B. / ZulfoDK
#17
Comicsdk
Super Nørd
08-06-2023 07:21

Rapporter til Admin
16 Det virker uoverskueligt. Jeg er utroligt populær uanset hvad jeg gør og siger, både online og IRL. På den seriøse side; jeg er selv temmelig hysterisk mht. støj i hjemmet. Det største problem er at de fleste er søde og rare, det er så godt som umuligt at skrue raseriet op når naboen basalt set bare er uforsætligt ude af kontakt med omgivelserne. Indvendig har jeg lyst til at kværke køteren, eksempelvis. Introvert psykotisk, udadtil tolerant grænsende til det selvudslettende. Jeg tænker bare; gad jeg høre på de pedaler en time eller to flere gange om ugen - Det bliver et NEJ.
--
"...it's a song for the deaf, you can't even hear it!"
#18
Chucara
Mega Nørd
08-06-2023 21:38

Rapporter til Admin
Jeg har et sæt Roland TD-17KV, og vil mene at med et godt tykt tæppe under kunne jeg godt forsvare at have det stående i en lejlighed. Det larmer altså ikke så slemt igen hvis man ikke smadrer igennem (hvilket ikke er nødvendigt med e-drums). Pedalerne er det største problem, men tal med din underbo om hvor meget det larmer og vær indstillet på at gøre noget ved det. I den prisklasse har jeg hørt rigtigt godt om Alesis: https://www.thomann.de[...] Til gengæld vil jeg mene at et akustisk trommesæt i en lejlighed vil være en stærkt formildende omstændighed i mordsagen.
--
#19
Khaine
Giga Supporter
09-06-2023 10:44

Rapporter til Admin
#15 Min gamle lejlighed var i en tudsegammel bygning, så isolering mellem etagerne (eller generelt) var ikke specielt imponerende. Hvis du bor i en nyere bygning med mere beton mellem etagerne går vibrationer nok mindre igennem. Hvis du bare skal teste konceptet af kan du købe en krydsfinerplade, som passer under sættet, bore en masse 30-40mm huller, skære nogle tennisbolde over og placere dem ved hullerne. Så har du en super quick-and-dirty afkobling, som har kostet dig nogle hundrede kroner (træet er nok det dyreste) og en halv times arbejde.
--
#20
spacefractal
Monsterbruger
09-06-2023 16:43

Rapporter til Admin
vores instrumenter stå på der der platforme for at give en ide: https://www.dropbox.com[...] Som sagt kommer jeg først tilbage til klubben på mandag aften, så jeg lige kan tage et billede af trommesættet, og hvordan den står på platformen. Husk dog noget vægt fordelen, da det >kan< title, når man flytter (som er hoved årsagen her).
--
#21
Gill Bates
Guru
10-06-2023 00:28

Rapporter til Admin
De fleste billige E-trommesæt er noget ret tarveligt plastiklort og modulerne er tit skod med skodlyde. Man kan jo nok godt få en slags glæde ud af et sæt til 3000,- hvis man ikke er kræsen eller bare vil tæske nogle tønder ;) Men skal det være nogenlunde skal du købe f.eks Roland til min. 5000,- eller mere. Allerhelst med mesh heads! De er bløde og larmer mindre og har langt bedre feel, som et rigtigt sæt. Og så kan det anbefales at forbinde til en computer via USB og trigge VST trommesæt der. F.eks Addictive Drums eller EZdrummer Så får du som regel meget mere levende og realistiske trommelyde end ved at bruge det modul der følger med sættet
--
Sidst redigeret 10-06-2023 00:33
#22
Comicsdk
Super Nørd
10-06-2023 07:58

Rapporter til Admin
Budgettet ændrer sig ikke, der ligger helt fast. Efter et par dage i tænkeboks, er jeg nået til den konklusion at jeg køber sættet og tester støjniveauet fra underboens lejlighed. Så må man tage skridt til dæmpning efterfølgende. Mit soveværelse ligger forskudt i bygningen, rummet stikker ud, så at sige, tre vægge er solo, dvs tre vægge står frit ifht nabo, fjerde væg er ind til min egen stue, så det eneste seriøse problem ligger ifht underboen, hvis soveværelse er direkte under mit. Det burde kunne lade sig gøre at øve uden at være til gene. Og ellers står den på spånplade og tennis uden ketcher.
--
"...it's a song for the deaf, you can't even hear it!"
#23
spacefractal
Monsterbruger
12-06-2023 22:33

Rapporter til Admin
Bare til inspiration til gulv platformen (nu jeg er kommet tilbage til klubben): https://www.dropbox.com[...] Det kan dog sagtens være bedre med tennis bold eller lignnede og ikke hjul.
--

Opret svar til indlægget: E-drums?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning