Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Kan man fryse rå hamburgerryg?

Af Nørd Aspirant mindbuster | 23-09-2023 18:01 | 2907 visninger | 18 svar, hop til seneste
Har købt mig en stor hamburgerryg, alt for stor til kun mig, så tænkte at skære den halvt over og fryse den ene del, men er det egnet til det, eller skal jeg tilberede den hele først og så fryse bagefter, men igen, er den egnet til det? Kan det overhovedet fryses?
--
10900k, strix z490-gw, tuf3080s, 32gb lpx3200, 1tb sn750, rm750i d15s, lian li pc-a10 alu, aoc cu34g2x
#1
Minimus
Semi Supporter
23-09-2023 18:07

Rapporter til Admin
Det kan du godt
--
#2
Quasimodo
Monsterbruger
23-09-2023 18:07

Rapporter til Admin
Det kan du sagtens.
--
Errare Humanum Est
#3
mindbuster
Nørd Aspirant
23-09-2023 18:13

Rapporter til Admin
Ok, tak for svar, så prøver jeg at fryse den rå og ser hvordan det går. :)
--
10900k, strix z490-gw, tuf3080s, 32gb lpx3200, 1tb sn750, rm750i d15s, lian li pc-a10 alu, aoc cu34g2x
#4
Zerock
Elitebruger
23-09-2023 18:20

Rapporter til Admin
Frys du den bare. Bare husk at tø den langsomt op, når du skal bruge den. Afhængig af vægt så giv den et døgns tid i køleskabet, så har den det bedst på den anden side af en tur i fryseren.
--
#5
mindbuster
Nørd Aspirant
23-09-2023 19:08

Rapporter til Admin
Haha, ja jeg plejer at have alt for travlt med at tø ting op, microovn defrost er forfærdeligt, stakkels kød, har dog kun gjort det et par gange og stoppede hurtigt med det. Nå men så bliver den ene halvdel spist idag og imorgen, idag hollandaise sauce, asparges kartofler og grønne bønner, og imorgen stuvet spinat og asparges kartofler. :p
--
10900k, strix z490-gw, tuf3080s, 32gb lpx3200, 1tb sn750, rm750i d15s, lian li pc-a10 alu, aoc cu34g2x
#6
Petter1979
Mega Supporter
23-09-2023 19:26

Rapporter til Admin
Et godt tip til hamburgerryg er ikke at koge den i gryde. Men pakke den helt tæt ind i staniol, 2 gange. Og så 2 timer i ovnen på 200 grader varmluft. Uanset størrelsen. Så bliver den dejlig mør, når den bliver tilberedt i sin egen vædske.
--
5800X3D/RX5700XT/32GB, Sound BlasterX AE-5
--
Sidst redigeret 23-09-2023 19:27
#7
mindbuster
Nørd Aspirant
23-09-2023 19:32

Rapporter til Admin
Den har jeg ikke hørt før, det må da prøves engang, lidt for sent idag. :p
--
10900k, strix z490-gw, tuf3080s, 32gb lpx3200, 1tb sn750, rm750i d15s, lian li pc-a10 alu, aoc cu34g2x
#8
mindbuster
Nørd Aspirant
23-09-2023 19:48

Rapporter til Admin
#6, tænkte lige, jeg plejer at koge den sammen med laurbærblade og peberkorn, det bliver lidt svært hvis man pakker den ind på den måde, men kan selvf. være den bliver fin uden, da jeg forestiller mig den smager anderledes end kogt.
--
10900k, strix z490-gw, tuf3080s, 32gb lpx3200, 1tb sn750, rm750i d15s, lian li pc-a10 alu, aoc cu34g2x
#9
Flagg
Elitebruger
23-09-2023 19:57

Rapporter til Admin
Jeg plejer at tilberede den, skære i skiver og fryse i passende portioner. Så er det let at optø og lune den mængde du skal bruge...
--
#10
Gill Bates
Guru
23-09-2023 20:49

Rapporter til Admin
overveje at dele den op i mindre portioner (frostposer) Så kan du lige nappe én portion hamburgerryg ved behov ;)
--
#11
kb-
Super Nørd
23-09-2023 20:50

Rapporter til Admin
#6 Hvad med stegepose så? Det virker rigtig godt med kylling.
--
.
#12
mindbuster
Nørd Aspirant
23-09-2023 20:58

Rapporter til Admin
#9, #10, jeg syntes ting bliver for tørt når man portions nedfryser, selvom kødet er pakket tæt i frysepose og luften suget ud syntes jeg det bliver tørt hvis det ligger længe, frysetørring. Små nedfrysninger bruger jeg kun til ting der ikke skal ligge så længe.
--
10900k, strix z490-gw, tuf3080s, 32gb lpx3200, 1tb sn750, rm750i d15s, lian li pc-a10 alu, aoc cu34g2x
#13
Petter1979
Mega Supporter
23-09-2023 23:23

Rapporter til Admin
#11 jeg har ikke prøvet stegepose før, så jeg ved ikke resultatet med sådan en. men 2x tæt staniol virker rigtig godt.
--
5800X3D/RX5700XT/32GB, Sound BlasterX AE-5
--
Sidst redigeret 23-09-2023 23:25
#14
kikophil
Junior Nørd
24-09-2023 05:59

Rapporter til Admin
Prøv at give den et lag sennep (valgfri styrke) med brun farin i. Smid den så i en stegepose med lidt vand i, eller rul den ind i staniol og i ovnen! Staniolen bruger man jo for at indholdet ikke skal fordampe/tørre ud, ligesom når (nogle af os) smider timian og citronsaft i en fisk - derefter i staniol - og så på bålet, mums. Flødekartofler er også godt til banditten :) Du kan evt. åbne staniol eller stegepose lidt før stegen er færdig, og så gi' den grill, hvis du vil ha' lidt skorpe - men hold øje med, den ikke bliver for-brændt :) Kød direkte i fryseren vil altid tørre ud, da væsken også fordamper under frysepunktet. Derfor kan man også tørre tøj i frostvejr. Smid derfor altid lidt vand med i fryseposen, så holder det sig bedre/længere. Man kan også vandglasere alle former for Kød. Man fryser det først ned. Tager det så op igen og skyller det hurtigt under koldt vand, hvilket giver et tyndt lag af is, der hæmmer fordampningen - og så selvf. tilbage i fryseren. Metoden bliver mest brugt til fisk, men virker på alt. Der er dog ikke mange, der gider bruge tiden på det. #5 - Der er forøvrigt stor forskel på hvordan microovne tør ting op. Nogle klarer det ikke særlig godt, og andre faktisk rigtig godt (prisen har meget at sige) så man ikke kan se/mærke forskellen på optøningsmetoden. Havde en multiovn, der ku det hele, men optøning tog lang tid, og resultatet var ikke særlig godt. Det var ellers en dyr bordovn til små 5000. Den gik så pludselig død, så jeg skyndte mig at købe en anden multiovn, der bare ka' det pis, og så på ca. 1/3 tid. Mens jeg ventede på den nye lavede jeg forøvrigt selv den gamle. Det kostede 2,25kr. til en minisikring, og 45 minutters arbejdstid, da der var mængder af plader og skruer der først sku fjernes/samles. Håber det smager - og kaffen er nu klar i den her ende.
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
--
Sidst redigeret 24-09-2023 06:06
#15
jbred
Ultra Supporter
24-09-2023 10:24

Rapporter til Admin
Husk som hovedregel, men man følger den aldrig alligevel. Ting i fryseren kan holde sig evigt :-) https://spisbedre.dk[...]
--
#16
kikophil
Junior Nørd
24-09-2023 10:41

Rapporter til Admin
#15 - ha ha, ja så længe man er ligeglad med smagen :) Spis forøvrigt ikke madvarer med nitrit i alt for tit, da det er kræftfremkaldende! Rullepølse, skinke, pølser og meget andet kød får også nitrit, der holder botulisme bakterien i ave, så vi ikke får pølseforgiftning..
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
--
Sidst redigeret 24-09-2023 10:47
#17
jbred
Ultra Supporter
24-09-2023 12:32

Rapporter til Admin
#16 den med den sorete sprittush og dato fungere altid de første 2 dage. Man bliver overrasket over flæskestegsresten der vist nok var før corona startede :-)
--
#18
kikophil
Junior Nørd
24-09-2023 12:47

Rapporter til Admin
#17 - nemlig - hvad jeg over tid ikke har fisket frem fra frysergemmerne, er ikke småting, men hvis man laver tern og laver gryderet med alverdens valgfri engredienser/krydderier, er der alligevel ingen der kan smage forskel på kødet:) Fed fisk er så en anden ting, da det bliver harsk over tid. Mager fisk bliver brugt som agn til fornyelse af fiskebeholdningen. Man er vel miljøbevidst (i en vis grad) ha ha
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...

Opret svar til indlægget: Kan man fryse rå hamburgerryg?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning