Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Windows PC i Slumre tilstand

Af Ultrabruger Jensen_79 | 28-09-2023 09:03 | 332 visninger | 4 svar, hop til seneste
Hej Det her er nok et dumt spørgsmål, men slider det unødvendigt meget på ens PC at jeg bruger "Slumre" tilstand? Jeg svarer ofte et par mails og så bruger jeg "Slumre" tilstanden på Windows 11, så min computer nærmest går i dvale. Det eneste der er lys i er mine RAM blokke, af en eller anden årsag? Her efter slukker jeg for min skærm, og forlader mit hjem. Når jeg er hjemme igen, så trykker jeg bare på tastaturet, og så vågner computeren igen. Den kan stå i "Slumre" tilstand i flere timer. Er det skidt? Ja den bruger jo strøm, men er det skidt for selve computeren? Og er det bedre helt at slukke for den, og så tænde når jeg er hjemme igen? Normalt plejer jeg også at slukke for computeren, hvis jeg er væk i flere timer, men jeg kan godt bruge "Slumre" tilstand, hvis jeg lige er væk i et par timer fx.
--
#1
the688
Guru
28-09-2023 09:19

Rapporter til Admin
Der er næppe meget "mekanisk" i din PC som kan blive slidt - så nej. Jeg bruger dog aldrig "slumre" - fordi det tager kortere tid at starte PC'en fra lukket, end det gør at trække stolen ud, sætte sig ned, og lægge hånden på musen :)
--
"ORK SATME!"
#2
Jensen_79
Ultrabruger
28-09-2023 09:34

Rapporter til Admin
#1 OK Tak :) Selvom jeg har forholdsvist nyt hardware, og en hurtig nVME som C: så tager det 42 sek. fra jeg trykker på start til jeg har tastet login kode og skrivebordet er klar. Det er væsentligt hurtigere for mig at bruge Slumre :D men point taken.
--
#3
the688
Guru
28-09-2023 10:39

Rapporter til Admin
#2 - shit - måske trænger du til en ny installation eller noget. Min 10 år gamle i7 PC startede fra "powerknap" til Win10 skrivebord (logger så automatisk ind, så skal ikke taste password) på måske 15 sekunder. Win10 installationen var mindst 5 år gammel. Nu har jeg skiftet den ud med en AMD - jeg har ikke engang installeret OS om - bare smidt nyt hardware i, og bootet op. Det tager under 10 sekunder. Men - der er intet galt i at bruge Slumre, udover at du bruger strøm. Det er også "galt nok" - planeten, og alt det her - men hvis det er en stationær (eller en bærbar som sidder i laderen) er der intet i vejen for det. En bærbar på batteri i dvale vil på et tidspunkt "dø" og så risikerer du at miste data fra noget som står åbent - men igen, der er ikke noget der som sådan går i stykker af det.
--
"ORK SATME!"
#4
the688
Guru
28-09-2023 10:48

Rapporter til Admin
Altså "dø" som i "slukke helt" - den "dør" ikke. Dårligt formuleret af mig!
--
"ORK SATME!"

Opret svar til indlægget: Windows PC i Slumre tilstand

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE