Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Energimærkning uændret efter renovering

Af Supporter Niko-H | 28-09-2023 10:15 | 561 visninger | 5 svar, hop til seneste
Jeg har energioptimeret mit hus for 200.000kr ved bl.a. at udskifte et gammelt oliefyr til et helt nyt og meget mere effektivt pillefyr. Derudover er der isoleret med 300mm på overetagens skråvægge, hvor der før var intet, dog enkelte steder var der 100mm. Der er også forskallet 100mm ekstra ud og isoleret indvendig fra på gavlvæggene og der er opsat dampspærrer på hele overetagen. Der er også udskiftet 2 gamle radiatorer i kælder med kuglehaner med 4 nye med termostater. Og i det hele tager er der lavet varmeninstallation på hele overetagen, hvor der før slet ikke var varme trukket op. Varmeforbruget i huset er gået fra 33.000 kr årligt til nu 10-12.000 kr alt efter pillernes pris. Jeg har nu i forbindelse med salg fået lavet en ny energimærkning, og den er helt uændret fra før jeg renoverede, og er fortsat energimærke E. Mit hus på 219 boligkvadratmeter fordelt på 3 etager koster således kun 10-12.000 at opvarme om året, hvilket jeg vil mene er ekstremt billigt, men stadig mener de at der er energimærke E ? Egentlig er jeg ligeglad, så længe det bare er billigt for mig at bo i, men problemet er at jeg skal sælge det, og nu har jeg en ringe energimærkning, og en salgsopstilling hvor varmeudgiften er beregnet ud fra energimærkningen, så her står der også at mit hus koster 30.000 at opvarme, hvilket er næsten 3 gange så meget som virkeligheden. Er der nogen der ved om man kan klage over sådan noget, for det er jo skudt helt ved siden af mål?
--
Sidst redigeret 28-09-2023 10:17
#1
kb-
Super Nørd
28-09-2023 10:20

Rapporter til Admin
Du kan klage til Energistyrelsen og forelægge dine argumenter. En ejendomsmægler kan vel også redigere varmeudgifter hvis det faktiske forbrug er anderledes end det teoretiske.
--
.
#2
vyRog
Maxibruger
28-09-2023 11:05

Rapporter til Admin
Emærket har mig bekendt ændret sig (derfor enkelte huse bygget efter bygningsreglementet 2010 og 2015 pludselig ryger en kategori ned). Er dit gamle emærke gammelt? Dertil undrer det mig at du kan have Emærke E for et hus med oliefyr, oftest giver det markant lavere, hvilket kan hænge sammen med ovenstående. At dit hus faktisk burde have været F eller G. Det er også en mulighed du er gået fra akkurat E til akkurat ikke D. Og så kan jeg blive i tvivl om din tagetage talte med i det gamle emærke? Typisk går det nemlig på opvarmet areal. Du burde kunne se det på antal m². Du kan i øvrigt få mægler til at fremhæve det faktiske forbrug ift salget, så købr ikke bliver skræmt af den høje pris. Har du overvejet at spørge personen som har lavet emærket om denne kan forklare det? Inden du straks klager.
--
Nu bruger jeg min bruger, Tilfreds?
#3
Jim Night
Guru
28-09-2023 12:49

Rapporter til Admin
Vores hus er fra 50'erne og er blevet efterisoleret løbende. Da vi købte det i 2013 havde det energi-mærket E, men samtidig et varmeforbrug på ca. 12.000 kr. om året (fjernvarme). De havde beregnet den teoretiske udgift til ca. 30.000 kr. årligt med fjernvarmen. Vi sparer ikke noget særligt på varmen ift. alle mulige andre, men energi-mærkerne er teoretiske - de har ikke særlig meget med din faktiske energi-regning at gøre.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#4
Jacob [5260 Od.S]
Semi Nørd
28-09-2023 15:19

Rapporter til Admin
Som #2 siger, få mægler til at fremhæve den faktiske omkostning ved opvarmning, i stedet for at fokusere på energimærke. Da mine forældre solgte hus sidste år, blev mægleren overrasket over hvor lidt det kostede. Han bad om regningerne, så han kunne dokumentere hvad der var brugt på opvarmning på et år over for evt købere.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#5
jbred
Ultra Supporter
28-09-2023 15:39

Rapporter til Admin
A før svarer til B C eller D idag. Man udregner ikke energi mærke efter hvad det koster at varme op, konsulentes kigger på kvaliteten af arbejdes, isoleringstykkelser, materialer af døre, er det 3 lags vinduer, er de fuget korrekt, er det beton - jord kælder. Hvis det var beregnet ud fra folks varmeregning ville folk med pille/flisfyr på landet kunne rive en A eller B uden problemer. Solgte selv huset for 4 år siden, hvor energi forbruget stod til 28-30.000 (285m2) men efter renovering lå det på 12-14.000 når folk var og kigge kunne de se ændringerne og kunne bedre forholde sig til at det passede de mundlige oplysninger. Det var dog næsten vigtigere for køber at der var ordentlig fiber forbindelse. Det lå langt ude på landet :-) ------------ udsnit ------------------ Hvordan beregnes energimærke hus? Energimærkning udføres af en energikonsulent, som måler bygningen op og undersøger kvaliteten af isolering, vinduer og døre, varmeinstallation m.v. På det grundlag beregnes bygningens energiforbrug under standardbetingelser for vejr, familiestørrelse, driftstider, forbrugsvaner m.v.
--
Sidst redigeret 28-09-2023 15:43

Opret svar til indlægget: Energimærkning uændret efter renovering

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE