Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Endnut et IT certificate under baeltet

Af Monster Nørd Sven Bent | 11-04-2024 00:22 | 1456 visninger | 11 svar, hop til seneste
Som nytaars loefte har jeg give mig self en udfordring at tage 4 smaa IT Certifikater dette aar Jeg er godt nok 10 dage bagud, men fik lige bestaaet min "CompTIA - Cloud Essentials+" Naeste bliver "ISC2 - Certified in Cybersecurity", da den er gratis at tage og det er en certificering standard jeg ikke har it mit CV endnu.
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#1
krellef
Monster Nørd
11-04-2024 00:32

Rapporter til Admin
Hvor mange har du i alt, og hvor mange findes der mere, som du tænker er relevante for dig?
--
----------------------------------- Status på B/W-listen: +27/-0 -----------------------------------
#2
Sven Bent
Monster Nørd
11-04-2024 01:24

Rapporter til Admin
16 certificeringer er det nu. Dem fra IBM er dog fra da jeg arbejde i IBM Darnmark hvilekt er nogle aartie siden. De er stor set alle relevante i stoerre eller mindre grad da jeg som oftest ender med af vare den person folk kommer til naar de ikke ved hvordan noget skal udfoeres. Som .feks like sider jeg som Senior System administrator for Data infrastruktur. men jeg sider ogsaa som hoejre haand for vores IT sikkerheds managers mht til email Sikkerhed, Som at jeg stadigvaek storset bruge 40% af min tid til at tage mig af min gamle stilling som leder af vores IT support gruppe, da ham der tog min stilling ikke er helt skarp nok til det. IT Certificeringer: - IBM PC architecture - IBM Implementing Microsoft Cluster server - IBM Certified AIX user - CompTIA ITF+ - CompTIA A+ - CompTIA Network+ - CompTIA Security+ - CompTIA Server+ - Comptia Cloud Essentials+ - Microsoft MTA Windows Operating System Fundamentals - Microsoft MTA Network Fundamentals - Microsoft MTA Security Fundamentals - Microsoft MTA Windows server Administrator Fundamentals - ITIL 4 Foundation - Mimecast Warrior - ProofPoint CyberSecurity LeaderShip
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#3
ToFFo
Guru
11-04-2024 08:31

Rapporter til Admin
Det er lidt ligesom en Beer tråd, men for nørder :D Rigtig mange tager CompTIA. Det er i hvert fald hvad jeg ser i diverse fora og grupper. Men herhjemme synes jeg ikke rigtig der er nogen der snakker om dem. Er de begyndt at blive udbredt i Danmark også? Ved godt du ikke bor i Danmark men det kunne jo være du vidste det :)
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
--
Sidst redigeret 11-04-2024 08:32
#4
Sven Bent
Monster Nørd
12-04-2024 04:59

Rapporter til Admin
#3 jeg har ikke set det saa meget i danmark. Jeg husker at der var snakket om det tilbage i det tidlige 2000'erner men det har aldrig haft samme fremgang som I USA. CompTIA er meget anderkendt herovre og mange isaer lige over startende stillinger kraever storset et CompTIA Certificat i dit CV. Grunden til jeg started var jeg ikke rigtige kunne bruge mit netvaerk after at have floejet oover soen saa jeg maatte finde en maade at bevise for arbejdsgivere herovre at jeg kendte lidt til tingene. Da jeg saa kom til et sted der betalte for mine cerrtificering saa har jeg skubbet til for at faa dem paa mit cv. der har ogsaa vaere en del sjove or gode ting jeg har laert fra dem
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#5
Mattii
Monster Nørd
12-04-2024 07:52

Rapporter til Admin
Skal du ikke have nogle lidt tungere certificeringer? :) Kan godt undre mig over hvorfor det er nødvendigt for en 'senior' at skulle have så mange fundamentals/comptia+ (som jo er ret basale/overfladiske) certificeringer. Det er måske nogen du har haft længe? :) Men det er selvfølgelig fint at få en 'medalje'.
--

--
Sidst redigeret 12-04-2024 07:54
#6
danelaw
Monsterbruger
12-04-2024 09:24

Rapporter til Admin
Har du også et EDB-kørekort? Fra dengang man kørte DOS?
--
#7
gfunknown
Giga Nørd
12-04-2024 10:09

Rapporter til Admin
jeg har ingen forståelse for alle de kurser som for HR afdelinger er så vigtige, som i #2 ser det jo fint ud hvis man ikke lige ved hvad de står for, men i bund og grund er det meste noget som alle fornuftige ansatte i en IT afdeling kan. Syntes HR afdelinger burde droppes, og virksomheder selv burde læse ansøgninger og se folk i øjenene. Jeg kender et par steder hvor de kun har set på certifikater og ikke så meget på personen og erfaringer, hvilket har resulteret i ansættelser som ikke levede op til forventningerne.
--
#8
RoadRunnah
Maxi Supporter
12-04-2024 11:04

Rapporter til Admin
#5 Specielt i USA så tror jeg godt det kan give ekstra penge i løn for at have mange certificeringer. Arbejder han ikke i et konsulenthus? Der er certificeringer også vigtige for at opretholde en evt Gold Partner status med diverse producenter. #6 Det kunne faktisk være sjovt, ved tilmelding til HOL at verificere sig med en fuld EDB kørekort eksamen anno 1998. 32 spørgsmål på 42 minutter
--
Sidst redigeret 12-04-2024 11:08
#9
Mattii
Monster Nørd
12-04-2024 11:13

Rapporter til Admin
#8 Min erfaring siger mig at de fleste steder der kræver certificeringer for div status, er certificeringer der kræver løbende fornyelse. Sådan fungerede det i hvert fald da jeg havde certificeringer inden for AWS, Microsoft (nu udløbet) og Atlassian(nu udløbet). Jeg tror ikke der er krav ifht fundamentals og basale certificeringer ifht partner status. Jeg tror man skal højere op (og deraf "tungere certificeringer"). Det kan selvfølgelig have ændret sig. Mine certificeringer har ikke betydning i form af partner status mere (Fordi jeg nu er freelance).
--
#10
Sven Bent
Monster Nørd
13-04-2024 03:45

Rapporter til Admin
#5 Jeg har saadan set ikke noget arbejds maessigt behov. Det sidste 2 stillinger jeg hat faaet er ikke nogen jeg har soegt.. min nuvaerende stilling er kunde af hvor jeg arbejde foer. og "koebte" mig ud saa de kunne hyre mig. Der var ting de ville have jeg havde adgang til men som jeg ikke kunne af sikkerheds maessigt aarsager nar jeg er ansat igennem et andet firmarer. DEt tog dem knap 6 maaneder at forhandle mellem hinanden ( du stjaeler ikke folk for dine egen leverandoer). Hvor jeg arbejde foer blev jeg tilbud jobbet da de skulle bygge en special team der var udelukkende for denne store kunde. Det sket fordi ham der ledte projeckted kendte mig fra en tidliger arbejdsplads. Saa for det meste tager jeg dem for hyggen skyld og for at checke jeg ikke mister min viden paa omraader der ikke bliver brugt paa dagligt it mit job. Der er derfor jeg har tage 4 nemme I dette aar paa cloud og sikkerheds omraadet #7 korrekt men certificating i sig selv handler jeg om bevise bag dem. hvis du ha 700 folk til en stilling saa kan du jo ikke side og tale med dem alle og se om de kan hvad de skriver det er saa her certificeringer kommer ind som et pre-filtrering. #8 hel enige F.eks it mit 3. sidste job. fik du direkte forhoejet loenen ved at tage CompTIA certificeringe. det handler ogsa her om at der er tale om IT service der vider saeles saa det er du har en certificering hjaelper din virksomhed til at vise sig selv frem. #9 defleste Comptia skal fornyes hvert 3. aar Det samme med ITIL Det er bla defor jeg tog de 4 MTA'er for at have lidt i tilfaelde at at jeg ikke fornyede mine CompTIA og fordi de var hurtige at tage
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#11
|Smash|
Guru
15-04-2024 10:21

Rapporter til Admin
Hvis man har mange af de "små" certifikater, spredt over et bred palette af områder, kan det også være et rødt flag. Er vedkommende så overhovedet god til noget? - kan vedkommende samarbejde eller kommunikere? - Eller kan vedkommende bare læse en tekst og tage en hurtig eksamen? Men intet er sort/hvidt. Man skal gøre det man selv synes er sjovt og spændende. Man kan bare ikke forvente at andre synes det samme.
--
FFHAU!

Opret svar til indlægget: Endnut et IT certificate under baeltet

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning