Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

10k for en lejlighed.. Retfærdiggøres ???

Af Bruger AGN87 | 12-04-2024 19:04 | 1708 visninger | 19 svar, hop til seneste
Jeg står i et mega stort dilemma der bogstaveligt talt fylder mine tanker dag og nat. Jeg har boet samme sted i snart 9 år. Den perfekte lejlighed på 65kvm til en ufattelig billig husleje på 5300,- midt i Odense C. Egen parkering, vaskemaskine/tørretumbler og vigtigst af alt, man må have dyr! Tilsvarende med samme muligheder i Odense koster i hvert fald +9.000,- Sagen er den, jeg har kigget og drømt om en bestemt lejlighed i Odense i snart 10-15år nu! Det er først inden for de sidste 5 år, at jeg er begyndt at tjene 'okay' til, at disse drømme måske kunne blive til en realitet. Som sagt, det er drømme lejligheden. 5 sal, havudsigt, 3 værelses til .... 10.000,- pr. måned eksl. forbrug. Så med forbrug snakker vi nok 12.000,- pr. måned. Det er virkelig en utrolig flot og lækker bolig. Ren liebhaveri :) Jeg bor sammen med min kæreste. Kæresten er under uddannelse og det er kun mig som hiver en god hyre hjem. Jeg har ca. 30k udbetalt. Vi "vil" kunne få det til at løbe rundt, men der vil ikke være så meget til overs til sjov og ballade ellers. Inden for de næste 2-3år der skal jeg købe ny bil også. Dette vil give en merudgift pr. måned på ca. 3-4000,-. I værste fald, skulle vi gå fra hinanden, så ville jeg sidde ret så stramt i det. Jeg har pt. ikke nogen planer om at købe. Det som jeg ønsker, koster i hvert fald 3-4 millioner og det har jeg/vi ikke mulighed for. Jeg tænker meget på at være sikret, især det med, at skulle man gå fra hinanden, kan jeg så 'overleve'; forstå mig ret. Boligen vil være fremtidssikret skulle man tænke på børn, samt, at det har været min drøm i så mange år, at bo der. Kan dette på nogen som helst måde forsvares, at give så meget i husleje i min 'situation'?
--
#1
Dragonheart
Guru
12-04-2024 19:33

Rapporter til Admin
Hvis du får 30.000 udbetalt efter skat om måneden og har udgifter til husleje på 12.000/md hvor søren forsvinder de resterende 18.000 kr så hen siden der ikke vil være så meget til sjov og ballade? HVis det er en ældre bolig (liebhaveriet) er der jo også vedligeholdelse - selvom udlejer jo står for den del. Og det er dt værd kan du vidst kun selv finde frem til nogen ville sige nej - andre ja. Men til 10.000/md i husleje ville nogle nok tænke på at købe i stedet. Du kan jo låne flere mio kr med den løn du får. Du må nok gøre op med dig selv om hvor vigtig den drøm er iforhold til den "sikkerhed" du har nu. 10.000 for sådan en stor lejlighed er også ret lavt ift. fx Århus og KBH
--
Sidst redigeret 12-04-2024 19:34
#2
Jacob S.
Juniorbruger
12-04-2024 19:34

Rapporter til Admin
Hvis du bor fint, så er der ingen grund til at skifte det ud. Du kan jo lave en gratis "leg" sæt pengene ind på en låst konto. og se hvordan det går. Selve flytningen koster let 30K-50K med flyttefolk til det tunge, maling kasser, gulvslibning osv. Det er måske mere 20K-40K på fyn. men så ellers smid forskellen på din nuværende husleje og den fremtidige.
--
#3
PhillipA
Monsterbruger
12-04-2024 19:36

Rapporter til Admin
Det er jo svært at sige om det kan retfærdiggøres eller ej, men spørger du mig, skal det virkelig også være en drøm, hvis du både skal tilsidesætte andre fornøjelser, og smide omkring 1/3 af din løn, for at bo i en bestemt lejlighed. Nu skriver du selv, at det du ønsker koster 3-4 millioner, men er det så en helt anden bolig? Hvis ja, skal du jo gøre op, hvilken drøm der er størst. Hvis du sidder til 5300kr og har omkring 30K udbetalt hver måned, så forstår jeg slet ikke hvorfor du/I ikke kan købe noget til 3-4 millioner. Hvis din endelige drøm er at købe noget til 3-4 millioner, så synes jeg det vil være fjollet at tage et sidespring hvor du betaler så meget mere for at bo til leje, i stedet for at få en masse penge banket på opsparingen. Ift. at være sikret, så er det jo altså ikke værre end at du kan flytte i noget billigere, hvis I skulle gå fra hinanden, og du synes du sidder for stramt i det. Drømme koster, sådan er det bare.
--
#4
Porphyra
Elite Supporter
12-04-2024 20:00

Rapporter til Admin
#0 Enig med dem ovenover. Hvis du begynder at ligge de penge til side som du ville have brugt på den dyre lejlighed så er det ikke urealistisk med din indtægt at du kan eje dig en 'drømme' lejlighed i stedet indenfor en overskuelig fremtid. Det er i hvert fald hvad jeg ville gøre, jeg er for nærig til at lade en udlejer tjene så meget på mig. :-)
--
Du er altid velkommen til at sende en besked hvis jeg ikke ser din kommentar
#5
Kristina
Monster Nørd
12-04-2024 20:49

Rapporter til Admin
Enig med #4. I sidste ende skal du gøre op med dig selv, om det er den kortsigtede eller langsigtede strategi, du er villig til at committe dig til. Er det glæde og fornøjelse ved at bo til leje det lækre sted nu og her - eller er du villig til at vente og økonomisk stå langt stærkere ved at eje det selv på sigt.
--
Nuff' said: http://xkcd.com[...] Hvis du mangler Dropbox, kan du bruge mit link = 500 MB ekstra data hver :) https://bit.ly[...]
#6
Olding
Gigabruger
12-04-2024 22:14

Rapporter til Admin
Bliv boende en håndfuld år, og fuld skrald på pensionsopsparing, aldersopsparing, aktiesparekonto og alm opsparing for jer begge. Om en håndfuld år kan i likvidere aktiesparekonto og have en del likvider til udbetaling til køb
--
#7
Fuller 8900
Monster Supporter
12-04-2024 22:27

Rapporter til Admin
VENT og spar op til at købe sammen med din kæreste, spar op så i minimum har de 20% selv, eller tæt på. Og KØB noget i gerne vil når i har muligheden, bo så billigt som i kan indtil da :) Evt smid dine penge ind på Nordnet eller lignende i 4-5 forskellige index som som månedsopsparing, altså tving dig til at investere HVER måned, så højt beløb du kan undvære :) Hvis du/i kan nøjes med nuværende ville jeg til enhver tid gøre dette. Dumt at smide så mange penge væk, hvis du alligevel ved at du gerne vil EJE noget senere/snart
--
#8
ToFFo
Guru
12-04-2024 22:38

Rapporter til Admin
Trust me on this... Du vænner dig til udsigten og den ekstra plads, men du vænner dig aldrig til det lavere rådighedsbeløb. Det er lidt ligesom at købe en ny bil. Det er fedt i starten, men 3 måneder senere har du vænnet dig til den, men du hænger på regningen de næste... 5-10 år. Mon ikke en fed lejlighed byder sig igen når kæresten er færdig og tjener flere penge. Det kan være i er på vej i hus/ejerlejlighed til den tid. Jeg antager der her er tale om en leje-lejlighed. Penge du betaler for en lejebolig er penge du skyller ud i fucking lokummet. Spar i stedet de ekstra penge op og brug dem på noget sjovt. Eller som udbetaling til drømmeboligen.
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
--
Sidst redigeret 12-04-2024 22:39
#9
lulzkiller
Bruger Aspirant
12-04-2024 23:20

Rapporter til Admin
lol, prøv at flyt til århus, her koster lejligheder gerne 8-15k for semi lort...
--
#10
Nisshind
Bruger Aspirant
12-04-2024 23:57

Rapporter til Admin
Hvordan satan, tænker folk at han med en løn på 50-55k, kommer til at være tæt på at kunne låne 3-4mill? 55k/måned vil give ham adgang til et lån på ca. 2m - og udfra - der er sku rimelig langt op til 4mill. Ja han kunne tage lånet sammen med sin kæreste, og få adgang til et lidt større lån - men når han er usikker på om han vil sætte sig i en lejlighed til 10k (med et rådighedsbeløb på 30k) - så er det sku nok ikke det rigtige valg at sætte sig i et 4mill lån, han på INGEN måde kan klare, hvis de gik fra hinanden. Derved ikke sagt at du ikke burde købe - ejerlejlighed er nærmest altid at fortrække hvis man har rådighedsbeløbet til det, og kan se sig selv blive boende der et par år. Jeg ville sku nok bare overveje et lidt billigere køb, og så spare op i den, indtil du kan købe nyt om [xx] år
--
Find de bedste ledige domæner, https://thedomainrobot.com[...]
#11
FiskerLeif
Monsterbruger
13-04-2024 01:47

Rapporter til Admin
Bliv for alt i verden boende eller vent i det mindste til du selv er sikker. Du kommer aldrig nogensinde til at få en lejlighed til de penge igen. Aldrig.
--
Sidst redigeret 13-04-2024 01:48
#12
Jepperdepper
Monster Supporter
13-04-2024 07:37

Rapporter til Admin
Synes ikke rigtigt nogen svarer på spørgsmålet. Det virker til #0 er afklaret med at sige farvel til billig husleje og udleve en drøm. Som #1 skriver har du jo rigeligt selvom du selv skal betale det hele + bil. Så kan ikke se hvorfor du ikke skal udleve din drøm. Det lyder som en kæmpe drøm, og drømme skal udleves! Fortryder du eller skulle alt gå helt ad helvedes til, så er det jo heldigvis bare et lejemål du kan opsige og finde noget andet der bedre vil passe din situation, skulle det blive nødvendigt. Det er jo en af fordelene med et lejemål. Alle siger altid man skal eje. Men et lejemål har altså en masse fordele i forhold til frihed og er i nogle situationer faktisk også en bedre forretning. Forretningsmæssigt nok ikke i dit tilfælde, når det er en "liebhaver lejlighed", men i hvert fald i forhold til frihed og drømme.
--
Sidst redigeret 13-04-2024 07:42
#13
ToFFo
Guru
13-04-2024 07:56

Rapporter til Admin
#12 - Selvfølgelig skal drømme så vidt muligt udleves. Så må det briste eller bære, man kommer ud på den anden side med en oplevelse. Da jeg var istarten af 20'erne udlevede jeg også en del af mine drømme. Det var fucking awesome! Men jeg blev temmelig tungt forgældet og det var bare en gældsspiral i bedste luksusfælden stil. Oplevelserne udvejede på ingen måde konsekvenserne. Jeg havde nogle fede oplevelser over en periode på godt 2 år og betalte af på det i næsten 8 år. Jeg kunne have haft det federe og betalt af på det i længere tid, men jeg ville bare lægge det bag mig asap, så fik det høvlet af hurtigt med hårdt arbejde og et lorteliv... Ja, det er jo en individuel vurdering, men ind imellem er det vigtigt at se lidt længere fremad :)
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
#14
Jepperdepper
Monster Supporter
13-04-2024 08:02

Rapporter til Admin
#13 Jeg er helt enig, og jeg havde selv valgt at beholde en billig leje og bruge pengene på frihed i stedet for at skrue kraftigt op for alle udgifter, men det er jo min drøm og ikke #0's. Han har immervæk drømt om den lejlighed i 15 år, så det bliver om ikke andet nødt til at prøves for ikke at have en fortrydelse senere i livet. Det er jo heldigvis bare en lejlighed der kan opsiges igen. :)
--
#15
ToFFo
Guru
13-04-2024 08:14

Rapporter til Admin
#14 - Absolut! Det ville være brandærgerligt hvis det blev hverdag efter få måneder, og han kommer til at savne den astronomisk lave husleje. Nu er jeg flyttet næsten 30 gange. Det er fedt at flytte i noget nyt, hver gang. Det er hyggeligt at bygge sin nye rede. Det er fedt med nye omgivelser. Men for helvede hvor har det været dyrt. Men altså you live and you learn. Jeg fortryder det meste af det, men ikke det hele :D
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
#16
gasolin
Guru
13-04-2024 09:09

Rapporter til Admin
Måske købe en lejlighed til 10-12000kr om måneden, så invistere du i det mindste i noget istedet for at bruge dem på fest og farver eller en lejbolig til samme pris du ikke kan sælge når du flytter eller mangler penge. lejebolig til ca 10000kr eller en bolig du køber for ialt ca 10000kr incl husleje med mere (invistere dine penge). Er det et fast job du er sikret ca samme løn for evigt, 10-12000kr på en lejighed og så går du 5 år senere hen og blir arbejdsløs elle ned med stress og vælger et job til 15 -20000kr udbetalt (måske max 10000kr) istedet for 30.000kr for at undgå stress, kan du leve af f.eks 20.000kr hvis dine boligudgifter er på mindst 12000kr. Jeg synes det er fedt at kunne betale sin udgifter og stadig have lidt ekstra på kontoen istedet for at skal bruge over halvdene på huset og så ikke have ret mange penge til en lækker bil eller cykel, musik anlæg,tv,computer, tage ud og rejse 1-2 gange om året, tage en uge til rosklide festivallen uden at tænke på hvad det koster og så videre.
--
Sidst redigeret 13-04-2024 09:12
#17
Gicls
Maxi Nørd
13-04-2024 09:28

Rapporter til Admin
Du bliver jo nød til at gøre op med dig selv om du har penge nok til ting som byture, restaurant besøg, opsparinger til ferie og andre “sjov og ballade udgifter”. Vi herinde har jo ingen ide om hvad du bruger osv. Har selv sammen med min kone og 2 børn et 4mio hus, 2 biler og har forsat 10k tilbage til opsparing efter en mad post på 5k og lommepenge på samlet 3k. For os fungerer det rigtig fint, men dine udgifter til dagligting og fornøjelse er højere så er det jo ikke sikkert det vil fungere. Det er jo heller ikke sjovt at bruge de sidste par kroner hver måned og ikke rigtig kan spare så meget op.
--
#18
kikophil
Junior Nørd
13-04-2024 14:07

Rapporter til Admin
Hej OP :) Well - Når man tænker på, at tage en større chance - og samtidig - som du selv er inde på, ser røde lys ude i horisonten, kan man ikke på nogen måde forlige sig med folks syn på sagen - og da slet ikke på et forum - Meen her får du sku alligevel lige mit syn på hvad du selv. har skrevet om, samt udfra egne erfaringer gennem et længere liv end de fleste "vårharer" her på HOL haha... Ja det er altid svært, når det helt rigtige og åbenlyse drømmescenarie pludselig dukker op, men sagen med den slags, er altid, at det hurtigt kan blegne, når de medfølgende realiteter - der jo følger med, bliver helt tydelige over kort tid, når forblændelsen aftager - ligesom den helt store kærlighed :)) Du har jo en kæreste, du skal tage hensyn til - hvis du vel at mærke mener, du har et forhold du vil bevare i en del/mange år fremover. Derfor bør du ikke tage en dyr og dårligere fremtidsudgift på dig, før din kæreste er færdig med uddannelsen, og har fået et job, der kan bidrage til fortsat fællesøkonomi!. Du taler selv om forholdets evt. længde/ophør - hvilket selv. er fint, men ikke ligefrem dèt, der skal betinge en så stor beslutning, da alt jo kan ske i forhold. Sygdom, Arbejdsløshed, Hun finder en anden - eller flere hehe, Hun bliver gravid med trillinger - ups/kroner, og flytte til noget større igen. Du taler også om påtænkt ny bil om ca. 2 år - hvor du vel skal ud og låne igen? Nogle skriver, du bare kan gå skridtet til en dyrere lejlighed, og ifald tingene ikke flasker sig "bare" kan flytte igen - MEN - Hvor skal du så flytte hen derfra? Du skriver jo selv, at lejlighederne generelt er langt dyrere end den du sidder i for nuværende!!! Selv sidder jeg i en andelslejlighed på 66 kvm. til 2587 - fast varme på 529 - Kabel TV 62 = 3178kr. incl. vand. Gas er der frit årligt forbrug til ca. 850kr. Så du sidder ikke lige så billigt på fyn som her på Amager, hvor der fra 3 sal er frit grønt udsyn indpver Kløvermarken og København Skywiew, samt Øresund med et par møller ude til højre. Møllerne bruger jeg som vindretningsvisere, da de jo altid`ish vil stå mod vinden :) Gav forøvrigt 25000 for den i 1995 som håndværkertilbud - og den står i dag til ca. 1250000 så vidt jeg husker. Og så det korte af det lange!! Det vigtigste for dig selv, er din pensionsopsparing, der sikkert bliver mere og mere udhulet over tid, og vist nævnt før i tråden, men du bør selvf. forhøre dig først hos proff. i forhold til din aktuelle økonomiske situation. Så mit råd er: Bliv siddende så længe som muligt, og som minimum indtil Frk.Rosenkind er parat til, at hive flere kroner i land. Så ved du også mere om jeres forholds stabilitet fremover. Indtil da smid dit overskud på en låst opsparingskonto, og få de renter i hus, som nu er muligt. Om "nogle år" har du så styr på din situation, der jo nu har alt for mange ubevidste faktorer til, at springe ud fra "klippen" Self. en rigtig god ting, at snakke dette igennem med partneren, da hun jo sikkert har sit helt egen "indre" syn/vurdering/håb om "jeres" fremtid??? All the best my friend - og hils "Frk. Rosenkind" :))
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... Over 200 handler på Hol og 34+/0÷ på B&W listen..
--
Sidst redigeret 13-04-2024 14:13
#19
kikophil
Junior Nørd
13-04-2024 14:33

Rapporter til Admin
Og så lige :) Den påptænkte drømmelejlighed er jo kun et sprængbrædt til, hvad du egentligt ønsker dig - hvilket jo er en dejlig villa - hvor mulighederne jo nærmest er uendelige - selvf. udfra ens økonomi. Derfor bør du ikke forlænge tiden til dette via køb af dyrere lejlighed uden opsparing/fradragsmuligheder, der kun betyder udhuling af din økonomi, OG hvor du forøvrigt hurtigt kan blive hængende i så lang tid, at drømmehuset som livsprioritet forbliver en drøm :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... Over 200 handler på Hol og 34+/0÷ på B&W listen..

Opret svar til indlægget: 10k for en lejlighed.. Retfærdiggøres ???

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning