Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Træterrasse selvbyg

Af Junior Supporter Jimstar | 23-04-2024 21:36 | 799 visninger | 7 svar, hop til seneste
Hej, Mine svigerforældre har besluttet sig de vil bygge en træ terrasse ovenpå deres eksisterende flise terrasse. De får besøg af min svigermors fætter fra udlandet, som er tømrer og derfor (formentlig) godt kan bygge sådan en, men de skal have hjælp til at bestille materialerne, samt vælge hvad det forskellige skal være. Derfor søger jeg lidt råd og erfaring, der må næsten være nogen herinde der har bygget en træ terrasse og kan dele lidt. Umiddelbart tænker jeg at den skal være i størrelsen ca. 4,5 x 7 meter og omkring 10-12cm høj og udført i træ (altså ikke komposit materialer, men måske jeg kan blive klogere på dette, hvis folk anbefaler?) Skyd gerne med hvilke input i måtte have. Pft.
--
Fractal R6 / I9 9900K / Aorus Ultra Z390 / Aorus 1080TI / G. Skill 3600MHz / 1TB 970 EVO / Corsair H150i / EVGA Supernova 850w / ASUS PG279Q 27" 1440p
#1
the688
Guru
24-04-2024 08:22

Rapporter til Admin
Ved ikke med "råd og erfaring" - men hvis der kommer en tømrer I kender, så ville jeg da få ham til at lave en komplet liste over hvad der skal købes. Han ved hvad tingene hedder, hvilke kvaliteter og materialer der findes, osv. Det virker helt mærkeligt på mig at en som intet ved om det, skal købe materialerne i blinde. Det svarer til at der skal komme en kok og lave et festmåltid hjemme hos dig, men du skal gætte hvilke ingredienser og råvarer der skal købes, kun baseret på "vi bliver 12". Vi fik for nyligt bygget vores carport længere (vi havde en carport, og nu er den blevet 4½ meter længere "foran bilen", og det er nu vores lækre overdækkede sidde-ude-område. Jeg hyrede et tømrerfirma. Fordi jeg har *ingen* anelse. Jeg fik 3 tilbud, og det dyreste var 45.000, og det vi endte med kostede 28.000,- Men altså - jeg ved ikke hvilken "råd og erfaring" til materialeindkøb du søger. Jeg plejer at snakke med dem i Bauhaus, hvis jeg er på bar bund med noget i den retning.
--
"ORK SATME!"
#2
CMJ
Bruger
24-04-2024 08:28

Rapporter til Admin
Jeg antager at en eller to af siderne skal fastgøres til sokkel på huset? Her er den umiddelbart nemmeste/billigste måde at få lavet sig en terasse Strøer 45x95mm trykimp. 17 stk/480cm Brædder 125x32 ca. 260lbm. Vinkler 90x90 12stk bjælkesko 45x90 (100x90) 22 stk Beslagskruer 5,0x40mm 500stk Søm elller Skruer til terassebrædder 4,8x75 A4 ca. 800stk Betonskruer til rem på væg 7,2x132mm Murpap til at ligge oven på strøerne 90meter (Frivilligt afhængig af hvem du spørger) Knudsen kiler til opklodsning på ekisterende terasse Stolpesten til at holde forreste rem fast og sørge for at pisset ikke flytter sig. Skru en rem på væggen med betonskruer pr. 60cm. husk pap imellem sokkel og træ. Inddel strøer på remmen, max afstand 60cm c/c Streg inddelingen over på den forreste "rem" Byg ramme, husk at stolpesten eller nogle stolper ude forrest på terassen. Monter bjælkesko til at ligge strøerne i. i Hjørnerne bruges vinkler istedet. Sørg for at den er i vinkel ved at måle begge diagonaler, målet skal være helt ens, inden den fastgøres til stoler/stolpesten. Læg strøer ind i i rammen og skru det sammen. Skru evt. lidt vinkler fast i eksisterende terasse og strøer for at holde lidt sammen på det hele. Ret pisset op, brug plastik kiler som opklodsning, max afstand 1m, husk at forskyde opklodsningen mellem strøerne. Monter nogle bræder. ?? Profit
--
#3
Laust
Giga Nørd
24-04-2024 08:36

Rapporter til Admin
#2 kunne ikke sige det bedre. Evt herregårdsfliser til opklodsning de steder der er højt. Ellers får man brugt alt for mange kiler :D Kan også anbefale at lave med skjulteskruer hvis det er "blødt" træ
--
#4
NikolajPedersen
Bruger
24-04-2024 08:37

Rapporter til Admin
#2 kommer rimeligt godt rundt om det hele. Jeg vil tilføje et par ting, først omkring murpap på strøerne, som CMJ skriver er det frivilligt, en god grund til at gøre det ville i min mening være at det kan hjælpe imod knirken fra træ-mod-træ kontakt som næsten ikke kan undgås med tiden. De kan også "skjule" strøerne hvis du har lidt mellemrum mellem brædderne, for at give terrassen et renere udseende. En anden ting jeg ville anbefale at tænke ind, er et lag ukrudtsdug, eller to, oven på den gamle terrasse, og så et tyndt lag sand/grus/sten ovenpå for at holde den på plads. Så slipper du for at der kommer ukrudt op mellem brædderne næste år. Sidst men ikke mindst, træterrasser bliver pisseglatte når de bliver våde. Så sørg for at der er et lille fald på terrassen for at lede vand væk, og køb eventuelt rillede terrassebrædder for at afhjælpe problemet yderligere (disse kan dog være sværere at holde rene).
--
#5
Eall
Superbruger
24-04-2024 09:06

Rapporter til Admin
Mine forældre skrev til https://maderawebshop.dk[...] og havde lidt samme problem i forhold til at de ikke vidste hvad de skulle bruge. De blev så spurgt ind til en masse ting i forhold til terrassen og de kom så med en vejledende liste af materialer der skulle bruges. De tog selvfølgelig udgangpunkt i deres egne produkter, men det kan selvfølgelig erstattes af andet.
--
#6
ToFFo
Guru
24-04-2024 09:45

Rapporter til Admin
Komposit all the way. Jeg har lavet en træterrasse før og det var godt nok besværligt. Og ærligt talt ikke ligeså kønt som jeg havde håbet. Når man får træet leveret, er det sådan lidt "du får hvad du får". Så du risikerer at få brædder som ikke alene er pisseskæve, men også har huller efter knaster. Sådan er det jo med træ. Jeg fik samlet min terrasse men det var noget besværligt, fordi en del af brædderne bøjede så jeg skulle tvinge dem på plads under montagen. Dertil kommer at jeg skulle bruge en million skruer, som skulle sidde fuldstændigt snurrelige som perler på en snor, ellers så det dumt ud. Og der er ikke plads til at bore forkert for man ser det med det samme, hvis der er et hul for meget. Ja så er der jo også huller der hvor der sidder skruer som jeg synes er irriterende at se på i sig selv. Plus man kan mærke hullerne. Træet er heller ikke super slidstærkt hvis du lige kommer til at slæbe et møbel hen over eller taber noget på det. Jeg ville klart anbefale komposit! Så ved du præcis hvad du får!
--
Handels stats: Samme bruger i 20+ år. B/W liste score: +43/-0. Stats sidst opdateret d. 07/05-2023 (B/W listen er ikke opdateret)
#7
Business
Giga Supporter
24-04-2024 10:04

Rapporter til Admin
#2 og #4 rammer den lige i røven. Det var sådan min bror og jeg byggede 40m2 terrasse under corona. Ønsker man at skjule skruerne, kan det også lade sig gøre. Der findes værktøj, der guider bor/skruer skråt ned på hver side af brædderne. F.eks. Marksman Pro fra Cameo. Om man er til plastik eller træ, er jo en smagssag :) Jeg kunne aldrig drømme om at lægge komposit, ligesom jeg aldrig kunne finde på at dække gulvet indenfor med vinyl, laminat eller lign. Ønsker man noget mere hårdfør, der kan komme udenom de problemer omtalt i #6, må man jo overveje at investere i nogle brædder af jatoba eller lign.
--

Opret svar til indlægget: Træterrasse selvbyg

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning