Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Stor airfryerAf Giga Supporter Unold83 | 25-04-2024 23:14 | 1519 visninger | 28 svar, hop til seneste
Jeg vil gerne have mig en Airfryer. Prisen betyder ikke helt så meget, jeg vil bare have noget der er godt. Det skal lige siges at jeg ikke har haft en Airfryer før, så jeg har ingen tidligere erfaring at trække på. Men jeg tænker at den formentlig kommer til at erstatte min alm ovn, så det gør ikke noget at den fylder lidt.
Vi er 4 i familien, så det skal være en stor model. Så langt så godt. Jeg har kigget på følgende:
Ninja 500
Ninja 400
Cosori Dual Basket
Casper sobczyk (dual zone)
Onyx Dual
Jeg laver ofte steg, hel kylling, flæskesteg osv. Så til det synes jeg en med en stor skuffe kunne være fedt.
Fordelen ved Ninja 500 er at man kan dele den store skuffe op. Men ulempen er at man altid skal bruge den store skuffe, også hvis man kunne nøjes med det halve.
Fordelen ved Ninja 400 er at man har 2 seperate skuffer. Nemmere håndtering og rengøring osv.
Den fra Casper sobczyk der kan man vidst tilkøbe en stor skuffe. Men de er udsolgt på hjemmesiden, og det bekymrer mig lidt at man ikke ved hvem der har lavet dem. Han står jo ikke selv og lodder dem sammen i garagen. Hjemmesiden giver mig lidt et indtryk af, at det er en “hobbyvirksomhed”.
Onyx - tror vidst ikke man kan tilkøbe stor skuffe til den heller. Kender heller ikke mærket.
Cosori er velkendt, og kendt for at have varmelegeme i top og bund. Men igen ingen mulighed for ekstra skuffe, og har læst at kødet har tendens til at blive mere tørt i den frem for f.eks. Ninja.
Jeg er sku i syv sind - hvad skal jeg dog købe for en??
--
Det kan jo også godt være at de 2 skuffer er store nok - har som sagt ingen praktisk erfaring. Så jeg aner ikke om der kan være en steg / hel kylling i 1 af dem med 2 separate skuffer....
Og så er der en masse tilbehør til nogle af dem, er det noget man får brug for at der er? Eller er det bare for at sælge skrammel der ligger bagerst i skabet? -- Tag i elmutanten og se skuffestørrelserne live.
Familie på 2v og 3b. Vi har en ninja 400 og en stor flæskesteg skal eks. halveres og laves i hver sin skuffe. Det betyder eks at der ikke kan laves grøntsager, ovnkartofler eller andet interessant i skuffe 2 samtidigt.
Er behovet der, så fyrer vi stadig op for ovnen og en stegeso, men til den alm. dagligdag passer 400 til vores og fungerer bare.
Corsori på samme størrelse ville sikkert være mindst lige så tilfredsstillende men nu var denne på tilbud da det gik løs :) -- -----
R5 5800X3D / ASUS Strix B550 / RX6950 XT / Asus Strix 850W / Fractal Torrent Compact #2 Men hvis I bruger begge skuffer til en stor flæskesteg, så ville man med en stor skuffe skulle bruge hele skuffen. Og så ville man jo være lige vidt i forhold til at man ikke kan lave ovnkartofler samtidigt. :D Kan I have f.eks. en culottesteg i 1 skuffe?
Men ja jeg må lige i el-hans og se dem! :D -- Jeg valgte den "simple" måde at se det på, og købte to stk ;)
En med stor 9l skuffe der kan tage hele kyllinger, store stege og alt der imellem.
Så købte jeg en 5l ved siden af, til de små ting, osv.
Hvis prisen og pladsen ikke betyder noget, kan jeg kun anbefale det :) -- Duronic AF34 har en hvor man får 1x10 liter skuffe, samt 2x5 liter skuffer. Så kan man selv vælge om de 2 små skal i, eller den store skuffe.
Har den ikke selv, men vil nok være sådan noget jeg går efter næste gang jeg skal have en.
https://duronic.com[...] -- #5 Ja den var bestemt også en mulighed, der får man det bedste af begge verdener. ?? Kender dog ikke lige det mærke, så må lige se nærmere på det.
-- Æstetisk er Duronic AF34 ikke ligefrem fantastisk - men det er virkelig fedt at man får det hele! -- Vi er super glade for vores Ninja 400.
Hvis vi skal lave "en hel flæskesteg til 8 mennesker" ryger den bare i ovnen - så bruger vi de to skuffer til tilbehør (fritter, grønt, whatever). Vi høvler dog jævnligt en hel supermarkeds-kylling i - den kan godt liiige hamres ned i en af skufferne (..og ellers kan man lige klippe en vinge eller to, hvis den er større end normalt) Vi har også lavet flæskesteg - bare ikke en kæmpe - i den, og det er super nemt og lækkert. Sprød svær, baby!
Den "erstatter" ikke vores ovn, men shit hvor bruger vi den tit til hurtig-men-fornuftig aftensmad. Vi har skæve arbejdstider, så der er ofte ikke lige 2 timer til at gå og hygge om aftensmaden med et glas vin.
Jeg læste et ton anmeldelser (der er et rigtigt fedt norsk site som anmelder rigtigt godt, uden at få penge fra nogen) og der fik Ninja 400 meget god kritik, og da vi har flere vennepar som har den samme, sprang vi på den.
Den virker bare, den larmer ikke helt vildt, og den er nem at rengøre. Easy peasy.
Jeg vil ikke "anbefale" den, da jeg har ikke har prøvet 10 andre, men vi er i hvert fald tilfredse med den. -- "ORK SATME!" #8 Har du et link til det norske site? Det kunne være spændende at se de anmeldelser. ??
Jeg skal helt sikker ud og se den 400 irl - det lyder til at den formentlig er stor nok til det jeg skal bruge den til. Og jeg kan godt lide at det er et gennemtestet produkt, der får gode anmeldelser hele vejen rundt. -- Jeg tror måske det var denne (som jeg nu kan se faktisk tester lillebror 300)
https://www.tek.no[...]
Testen er jo "gammel" nu, der er nok sket en del på markedet, men jeg kan bare godt lide deres tests, som også kommer ind på hvor irriterende de er at bruge, hvor meget de står og bipper og larmer, og hvor nemme menuerne er. Det virker som rigtige "vi har faktisk prøvet at bruge den i virkeligheden" og ikke bare de her skjult sponsorerede 1000 "review-sites" som bare gentager tech-specs og copy-paster fra andre reviews, for at få en masse klik.
-- "ORK SATME!" En stemme til Ninja - deres QA kan være svingende, men kvaliteten er generelt god at arbejde med. Jeg laver mad til 5, og det fungerer fint.
Vi har en 400, men skulle jeg vælge i dag (og havde pladsen), var det blevet til en 500 pga. fleksibiliteten med at kunne dele den store skuffe op ved behov.
Når jeg i øvrigt ser, hvad der er af airfryers på markedet, har jeg ikke "buyer's remorse" ift. Ninja som mærke. -- ATX is nice Hvad er forskellen på en stor airfryer og en alm ovn med varmluft?
Jeg kan se findusen i en 'alm' airfryer til singler/par hvor man har gang i en langt mindre enhed end en normal ovn, og dermed spares tid, varme, rengøring m.m.
Men skal man op i størrelse der nærmer sig en alm ovn, hvad er så fidusen? Men måske en "stor airfryer" stadig er omkring en halv normal ovn? -- [email protected] Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|Asus TUF 3080ti|32GB DDR4|Samsung Pro 512GB NVME|CORSAIR AX 850W|Fractal Design R5|Asus PG279Q #10 Tak, den vil jeg læse! Det er altid godt med uvildige test's som ikke er betalt af de store selskaber.
#11 Hvad er det mere specifikt der gør at du ville tage 500? Ulempen er jo at man altid har den store skuffe at bakse rundt med, men det med 2 separate skuffer, er det noget du ville savne? Eller tænker du det er ligemeget?
#12 Man får jo stadig alle fordelene ved en airfryer selvom den er stor. Plus man kan bare nøjes med den ene side hvis man ikke skal lave noget større. Så vidt jeg ved, varmer en airfryer meget mere intenst end en alm ovn med varmluft. Så tror ikke rigtig man kan sige at det bare er en "halv normal ovn" :D -- #12 : For os som "stresset børnefamilie" er det en kæmpe ting bare at kunne hive noget frossent op fra fryseren, og smide i airfryeren. Fiskefilet, kyllingefilet, aaalt muligt - og så bare høvle det i fryeren og trykke på en knap.
For os er fordelene primært :
- det går en del hurtigere
- det kræver ingen indsats (udover måske at ryste indholdet en gang eller to i processen)
- der er et højere bundniveau (ting bliver gode, sprøde og lækre, hver gang)
- ingen olie (Uden brug af olie kan vi lave fritter som er langt bedre end bare at hælde dem i ovnen)
- nu har vi tre ovne. (Vores ovn, og 2 airfryer-skuffer) så det er langt nemmere at tilberede flere ting samtidigt.
Så er det bare bekvemt med den her "færdig på samme tid" funktion, så selvom du laver to forskellige ting, så sætter du bare tiden på begge skuffer, og beder dem være færdig samtidig. Det kan man jo også gøre med et almindeligt ur og lidt overblik, men her er det bare "tryk på knappen, gå i gang med at lege med Lego, eller gå ud i haven med et glas hvidvin og en smøg" -- "ORK SATME!" #14 Savner du nogensinde at have 1 stor skuffe som i 500? Eller synes du det er federe at have 2 som du har nu? Det er jo basically eneste forskel der er på dem. -- #15 - Vi har ikke savnet det, men det kan jo sagtens være andre har et andet brugsmønster.
Igen, skal der laves kæmpe-mad fordi der kommer gæster, f.eks - så har vi de store ting i ovnen. Der kan f.eks heller ikke lige hamres en hel laks i sådan en airfryer-skuffe. Men vi har ofte sådan nogle spontan-gæst-weekender hvor nogle af vores venner eller naboer kigger ind med en stak unger, og skal de så have en stor spand pommes, så kommer vi jo bare pommes i begge skuffer. Man kan jo fint lave "samme ting" i to skuffer. Man kan jo også skære en orn'lig flæskebandit i to stykker, hvis man vil.
Igen, den "erstatter" ikke vores ovn, men der er godt nok mange aftener hvor den kører i stedet for ovnen. Og den kører i kortere tid, og jeg bilder mig ind at vi også skåner miljøet for en masse strømforbrug på den måde. Et mindre rum der skal varmes - i kortere tid - og ofte med bedre resultat. Det er lidt en win-win.
Vi er bestemt ikke så'n nogle "køkken-gadget-tech-freaks". Jeg har intet smarthome-gøgl, og får det ikke. Ingen sous-vide, ingen noget-som-helst. Fruen er meget sådan en italiensk "mama" (..fra sønderjylland) som elsker at stå i timevis i køkkenet og lave alting fra bunden.
Vores bedste mad-aftener med venner er at tænde bålet og smide en stor rist på, og så bare lave ting direkte over bål. Nogle gange er det bare en "tre-fod" og en stor gryde, og så ryger der bare *alting* i. Så sidder alle udenfor på bænkene og hygger. Min absolutte yndlings-ret er "godt selskab". Det er livskvalitet. Helst med bourgogne til :)
For os er airfryeren "nemmere, hurtigere, bedre resultat" til de mange hverdagsaftener. Vi får noget "sundere" på bordet som ungerne gider æde, og vi bruger mindre tid på at stå i køkkenet, både under tilberedning og oprydning. -- "ORK SATME!" --
Sidst redigeret 26-04-2024 10:49 #16 Det lyder lidt som samme brugsmønster jeg kommer til at have. Jeg er virkelig glad for at grille - så store ting, gæster osv, der vil jeg alligevel altid hidse grillen op. Der er bare noget helt specielt ved at stå ude på terrassen og kokkerere. Især her forår/sommer.
Men så vil airfryer være super til noget tilbehør hertil jo. Og der har man måske ikke lige brug for et stort rum. formentlig Jeg kører over i El-hans, der har de begge modeller. Så kan jeg lige vurdere størrelserne. -- Vi har Ninja 500 og den vil jeg gerne anbefale. Det er en stor fordel at man kan lave et stort rum på 10 L til de store flæskestege og andet. -- #18 Dejligt at høre fra en der har den! :D Hvordan er det hvis du f.eks. laver noget steg i den ene side, og har kartofler i den anden? Er det irriterende at man skal hive stegen ud for at vende kartoflerne f.eks.? Eller er det uden betydning? Har du nogensinde sådan savnet at den er skilt i 2? -- #11, så længe man kan styre temperaturen mellem de to sider, er det ikke noget, som jeg ville trække fra. Den større sammenhængende plads som #18 skriver er den, som jeg mangler.
Efterhånden er ovnen udelukkende tændt, når jeg laver bacon (tre pakker fylder for meget til pladsen 400). Derudover er dehydrate funktionen (6 timer ved 60 grader) til oksekød som culotte og lignende fabelagtig - et større rum ville hjælpe her.
Når I kommer i gang - uanset versionen - vil jeg anbefale at teste stegt flæsk. Dryp citron på, når sværene er klar og det er tæt på den farve, som I kan lide. 5 minutter mere ved 200 grader, og det løfter oplevelsen vildt meget :o) -- ATX is nice Vi er godt nok kun 2 voksne. Vi har en Princess med 2 4,5ltr skuffer.
Den bruges næsten dagligt. Grundet skuffe størrelsen, så smider vi normalt ikke en flæskesteg i der er større end ca. 1,2kg... Men det er også fint til os.
En ting vi fandt ud af ret hurtigt, er at det kan være en stor fordel at anskaffe sig noget trådløst termometer til kød, så man ikke skal åbne og måle i tide og utide.
Hvad jeg ikke kan fatte, er dem der påstår at f. eks. pommes frites bliver lige så gode i en airfryer uden olie, som i en traditionel friture, DE ER FULDE AF LØGN... De bliver så tørre, at salt ikke kan hænge fast...
Man skal altså stadig bruge olie, men kan nøjes med en olie spray, så man kan skære MEGET ned på olien, men ikke fjerne den helt. -- ASRock Phantom Gaming RX7900XTX OC | AMD Ryzen 7 7700X
Gigabyte B650 GAMING X AX | 32GB DDR5 @6000MHz (C30)
2x PCIe 4.0 NVMe M.2 - 2TB Nu har jeg været inde og se dem fysisk. Synes faktisk 400 skufferne er mindre end forventet!
Hvert enkelt rum i 500 er større, og jeg tror jeg vil blive glad for også at have det store rum. Så det bliver nok alligevel en 500. Tak for alle jeres svar. -- #21 Jeg har sådan et Cookperfect stegetermometer. Kan det ikke bruges i en airfryer? Det har godt nok en ledning fra proben. Men jeg har set at Ninja laver en model der har probe, og den er også med ledning jo. Så det må man da næsten kunne tænker jeg.
-- Jeg har en Ninja 400, der indtil der bliver plads i køkkenet , må vente på loftsrummet. De 2 rum udgør jo samlet 9,5L. og i div. specs står der, at den kan tage max. 2 x 2kg. Kylling, hvilket jeg uden at ha prøvet tvivler på. Men jeg køber normalt også kun max. 1,6kg. hvor jeg som regel flækker dem, og steger dem i en stegepande med/uden låg på - gasblussene. Jeg har jo fri gas til fast pris ca. 850kr/året, så det er ret meget jeg totalt sparer ved madlavning på den facon i forhold til "elstegning" :)
Man kan jo nu engang kun bruge den max. plads der er i en airfryer, så hvis man har brug for en stor steg - uanset art/kød, må man selvf. Ku smide den i en skuffe, der fylder det meste af maskinen, og så evt. nøjes med en væsentlig mindre skuffe eller slet ingen, hvis den kun har 1 skuffe.
Som flere har nævnt, bruger man så nødvendigvis en siden ovn/type til de øvrige ting, hvilket så igen desværre vil koste ekstra knapper til strøm, samt ekstra plads i forhold til alt i 'en maskintypen!
Selv har jeg også en 33L multibordovn, der kan tage en steg/kalkun op til ca 6,5kg. da den kan stoppe drejetallerkenen, og dermed tage et stort rektangulært fad - hvilket jeg vist aldrig får brug for :) den kan også en del ting, der ikke lige findes normalt på den slags ovne.. Dem har jeg så heller ikke prøvet endnu, men som man siger! Der kommer en dag....:) -- Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
Over 200 handler på Hol og 34+ på B&W listen.. Har umiddelbart lidt svært ved at forstå formålet og fidusen.
I forhold til en mikro-ovn, en mini-ovn, og så en traditionel stor ovn,
hvor skal man så placere den og hvordan med strømforbrug? Jeg kan forstå
at den ikke erstatter nogen af dem, eller er det blot et nyt smartere
ord for en mini-ovn? -- Jeg købte en onyx 12L maskine som var utæt så varmen siv ud og brændte siderne på maskinen. Fik en ny leveret som havde samme problem,. Fik derfor sendt en ny igen, hvor de så tilbød at refundere halvdelen af maskinens værdi hvis jeg beholdte den da denne også var utæt. Dertil er/var den Coating der er brugt indvendigt var umulig at rengøre ligesom den medfølgende riste.
Take home point - dårlig erfaring med onyx modellerne. -- Sidst redigeret 26-04-2024 22:39 #26 Tak for heads up! Så skal det i hvert fald ikke være den, jeg gider virkelig ikke noget i dårlig kvalitet. Betaler hellere mere for noget der er ordentligt. Jeg er rimelig hooked på den Ninja 500, så tror jeg tager hen og henter sådan en her en af dagene. -- Nu har jeg købt en 500. Skøn maskine! Den står og snurrer med en flæskesteg i nu her. :D
#20 Det der med at give en steg 6 timers dehydrate skal prøves. Men giver du den så ikke noget høj varme til at slutte af på? Eller i starten? --
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 409 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|