Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

God formalet kaffe (ikke for dyrt)

Af Guru Gill Bates | 05-06-2024 22:12 | 1612 visninger | 33 svar, hop til seneste
Hej kaffeelskere Jeg har været på instant kaffe en lang overgang. Fordi det var så nemt og smagte ok Så fik jeg en pose formalet kaffe i gave, og så fik jeg sgu smag for filterkaffe igen. Gourmet instant kaffe kan være meget ok, men alligevel ikke helt i top, og det er også dyrt. "rigtig kaffe" booster også energien og humøret mere Og jeg elsker eftersmagen der hænger ved, fra en ordenlig kop kaffe Jeg laver det med en elkoger og hælder jeg det langsomt over filtertragt over koppen, indtil videre Hvor køber man formalet kaffe (gerne helt friskmalet men ikke et must) som smager godt uden at blive alt for dyrt? Der bliver drukket nogle kopper på en dag så jeg har ikke råd til de vilde gourmet priser Jeg kan ikke lide Merrild, BKI og lign. tarvelig færgekaffe
--
#1
BoreBissen
Guru
05-06-2024 22:16

Rapporter til Admin
https://www.youtube.com[...] I fremtiden, ved køb af kaffemaskine, sørg da for at den er ECBC certificeret. https://www.pricerunner.dk[...]
--
Ryzen 5700x | Asus Strix B550-F | Asus Tuf Rx 7800xt 16 GB | 16 GB 3600 MHz DDR4 |Kingston NV2 1 TB | PNY 480 GB SSD | NZXT C850 | Artic Freezer 36
#2
Chucara
Mega Nørd
05-06-2024 22:30

Rapporter til Admin
Hvilke bønne fik du i gave, der fik dig konverteret? Det kunne måske give et praj til hvad der kunne findes til menneskepenge, hvis problemet er at den var for dyr. Ellers ville jeg jo nok gøre et eksperiment ud af det, og købe en pose af hver i det lokale supermarked og drikke det indtil du finder den rigtige. Men kaffe ligesom vin er fyldt med snobberi, og i den sidste ende er det kun dine smagsløg, der kan fortælle hvad du bedst kan lide. Og er det en pakke fra Lidl til 30,- vil jeg bare sige at du er heldig.
--
#3
Gill Bates
Guru
05-06-2024 23:11

Rapporter til Admin
#2 jeg kan ikke huske hva den første hed. Men det var en friskmalet espresso style kraftig/mørk kaffe, og jeg lavede den med en moka pot. Og den anden kaffegave jeg fik, som jeg er på nu (via filter og tragt), er en Løgismose Etiopien. Den første var selvfølgelig kraftigst, og også for kraftig til min smag i det lange løb. Men begge er gode. Jeg kan godt lide kaffe der er lidt mørk/fyldig, en snert af chokolade, lidt café agtigt. Det skal have noget smag, eftersmag og dybde/fylde uden at blive alt for mørkt/kraftfuldt. Sgu svært at beskrive, men jeg prøvede Jeg kan bare godt lide god kaffe ;)
--
Sidst redigeret 05-06-2024 23:13
#4
Jim Night
Guru
06-06-2024 07:27

Rapporter til Admin
Rema's egen kaffe er et godt bud på en "god" billig kaffe. Jeg skriver det i anførselstegn, fordi den naturligvis ikke kan måle sig med kaffer, der koster væsentligt mere. Men den kan bestemt drikkes!
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#5
Xhila
Junior Supporter
06-06-2024 07:44

Rapporter til Admin
Du bør overveje at investere i en Aeropress, det er simpelthen den hurtigste og billigste genvej til bedre kaffeoplevelser, især nu hvor du ikke ejer en maskine af en art :)
--
#6
the688
Guru
06-06-2024 08:46

Rapporter til Admin
Du er sq nødt til selv at gå på eventyr. Det er forskelligt hvad vi godt kan li, og "kaffe" er blevet et "rabbit-hole" med tusindvis af muligheder, og religionskrige på niveau med AMD vs Intel osv. Find noget du ka' li. Jeg (vi) køber hele bønner og maler selv i en lille DeLonghi kværn. Det gør min kaffeoplevelse SÅ meget bedre.. fordi.. hele køkkenet dufter af frisk kaffe allerede inden jeg har lavet kaffen. Kæmpe game-changer for mig, fordi det bliver en del af "kaffe-ritualet". Så køber jeg generelt 3 forskellige, afhængig af hvad der er på tilbud. De er alle tre både Øko og Fairtrade. Der er altid noget på tilbud en gang imellem, og så køber jeg bare en stak. Og at skifte mellem forskellige, giver mig lidt "forandring fryder". Jeg har en jeg foretrækker - men de to andre er fine - og så føles det lidt dejligt at få noget "nyt" en gang imellem. Mine forældre, da jeg voksede op, drak altid Rød Karat. Det gjorde de så for evigt. Min far er nu 80, og han drikker *stadig* Rød Karat. Jeg kan slet ikke forestille mig at det ikke ville være rart liiige at se om der er sket noget på kaffemarkedet siden 1976, men... åbenbart ikke. :)
--
"ORK SATME!"
#7
Gill Bates
Guru
06-06-2024 08:55

Rapporter til Admin
#6 jojooo jeg har da også selv nørdet med kaffe før i tiden, og havde også selv en DeLonghi kværn. Og købte forskellige kaffebønner der nu var på tilbud, og prøvede mig frem ;) Men til sidst fik jeg spat af at skulle rode med alt det lir 5-10 gange om dagen Lige nu var det allermest et "sig lige noget god kaffe der er bedre end BKI" agtigt start-spørgsmål :D
--
Sidst redigeret 06-06-2024 08:56
#8
jbred
Elite Supporter
06-06-2024 09:06

Rapporter til Admin
#7 grundreglen er at hvis det skal være billigt så det ikke "godt". Hvis du skal have god kaffesmag og ikke MacD eller Starbuck kaffe så skal du give en 150+ kr / kg. Hvis du alligevel klasker mælk og sukker i så køb den billige i rema. Men ja, kaffe er som mobiler, CPU´er og biler. En smagssag, nogen vil gerne have 2dl om dagen andre skal bælle 1-2 liter om dagen. Jeg kværner selv, og laver den i en alm kaffemaskine med "langtids" bryg. Så i termokande så der til hele dagen. Den med at det tager lang tid når man kværner selv kan nemt skydes til jorden, en kande = 25 sek kværnetid, det er den tid det tager at fylde den eksterne vandbeholder op på kaffemaskinen :-) Så der er ikke andet for end at starte fra 28 kr/400gram, skrive ned og give kaffen karaktere, så arbejde sig op i systemet.
--
#9
Jim Night
Guru
06-06-2024 09:25

Rapporter til Admin
#8 Prøv at riste selv. Det er meget bedre. Jeg giver ca. 1100,- for 10 kg rå bønner hos kaffeagenterne. Det bliver til ca. 8,5kg efter ristning. https://kaffeagenterne.dk[...]
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#10
Gill Bates
Guru
06-06-2024 09:30

Rapporter til Admin
#9 så skal du da tage det et skridt videre og begynde at dyrke kaffen selv Lav en plantage i køkkenhaven :)
--
#11
jbred
Elite Supporter
06-06-2024 09:33

Rapporter til Admin
#9 har en kaffepusher der rister/blander 2-3 slags for aroma, smag og effekt, så køber tit af ham når han har et lager, han går så meget op i det at jeg ikke har magtet at starte selv.
--
#12
Jim Night
Guru
06-06-2024 09:33

Rapporter til Admin
#10 Jeg har besøgt flere kaffe farme i Tanzania. Jeg kan desværre ikke gøre dem kunsten efter. Jeg bor for tæt på hav niveau :-)
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#13
the688
Guru
06-06-2024 09:37

Rapporter til Admin
#7 - I hear ya! Jeg nørder SLET ikke kaffe. Jeeesus, noget prætentiøst gøgl ;) Det skal bare være klar... NU! Kaffe er en funktion. En løsning på et problem. Ikke en nydelse. Puh-leease! :) Men min pointe var bare at selv kaffe-afficionados kan jo ikke anbefale en kaffe der er "bedre" end BKI. De kan anbefale en som er dyrere, eller har en federe backstory til din IG-profil. Din smag er din egen. Jeg kommer ikke til at betale en formue for "specialkaffe" når jeg alligevel drikker den med en smøg i hånden, mens jeg står og pisser i haven*. Jeg kan sq næppe smage den store forskel i terroir alligevel... Smagen - den er du selv nødt til at finde. Du er allerede i gang med en masse gode ting. Kogende vand over filter er bestemt ikke den dummeste måde at gøre det på - det er markant bedre "for oplevelsen" (...igen, "suk"). Hvis jeg kun sku' lave en kop, gjorde jeg nok det samme, men vores weekend-morgener kræver en kande kaffe, og .. jeg giiider ikke stå og vente på at vandet synker, og jeg kan hælde mere i. Jeg har en røvgammel tilkalket Moccamaster som løser opgaven. Min pointe med kværnen var bare at det er en fin måde at tilføje noget til sanserne, og det koster ikke alverden. *bemærk at jeg allerede bruger en hånd til kaffekoppen, og en til smøgen, så du kan lave dit eget mentale billede af præcis hvor stor maskulin elegance der stråler ud af mig i den situation ;)
--
"ORK SATME!"
#14
kikophil
Junior Nørd
06-06-2024 12:03

Rapporter til Admin
Har prøvet rigtig mange kaffemærker over årtierne, og jeg er altid endt med Cafe Noir, som den foretrukne malede kaffe. For ca 2 år siden, købte jeg så en god kværn, og gik igen igang med, at prøve forskellige kaffebønner. Og dælen duleme om ikke jeg igen er endt med Cafe Noir udgaven, som jeg køber stort ind af, når det til tider er på tilbud til 1kg. for 100.- Køber dog stadigvæk jævnligt uprøvede mærker, for at udfordre chancen for en ny favorit :) Vores smagsløg/lugtesans er forskellig, så det er en personlig ting, hvad man synes bedst om!
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... 37 + på B&W listen..
#15
Joller79
Semi Supporter
07-06-2024 06:01

Rapporter til Admin
Ska bare have min morgen kofein… vi har en prrække købt den billige fra netto til en 20kr ca.. men syns den er for bitter nu, så vi prøver den billige fra spar købmanden, også til en 20kr, den er lidt svagere i det, og skal have en ske mere for at ikke smage vandet. der er så meget jeg nørder i, men kaffe er ikke en af dem
--
Asus tuf b460m wifi, 4X8GB hyperX RGB ram 10700kf, asus proart rtx 4070 Artic freezer 2 240 cpu køler/nr400 kabinet 2X m.2 ssd. Asus pg279q
#16
Johnneren
Maxibruger
07-06-2024 06:41

Rapporter til Admin
Nu skiver du jo selv at det gerne må være helt friskmalet kaffe hvis muligt. Jeg er heller ikke kaffe nørd men ville blot gerne have en god kaffe uden bøvl. Jeg endte med Melitta aroma fresh maskine som er en kaffemaskine med indbygget kværn og efter en del forsøg kører jeg nu næsten altid med Lavazza Qualita Oro hele bønner. De kan fås til 120kr for et kg i føtex når de er på tilbud. I min verden er det en rigtig god kop kaffe som stadig kan laves ved at trykke på en knap :)
--
5900x + MSI B550 Gaming WIFI + 2x8Gb DDR4@3733-14-15-15 7900XTX Liquid Devil + Samsung 49" G9 OLED Hyte Y70 + Seasonic Prime 850W
#17
BoreBissen
Guru
07-06-2024 07:26

Rapporter til Admin
#14 "Café Noir er ikke den bedste kaffe. Det er ikke bare min egen opfattelse, men også kaffekenderens i min postede video #1. Personligt drikker jeg kun Merrild og køber den, når den er på tilbud. I de tilfælde koster den lige under 49 kr. for et pund. Og ja, det er sjovt nok også den malede kaffe, der scorer højest i videoen i #1.
--
Ryzen 5700x | Asus Strix B550-F | Asus Tuf Rx 7800xt 16 GB | 16 GB 3600 MHz DDR4 |Kingston NV2 1 TB | PNY 480 GB SSD | NZXT C850 | Artic Freezer 36
#18
Hayabusa
Super Nørd
07-06-2024 15:31

Rapporter til Admin
Et lille tip/ide til dem der bor i kbh¨s område. Tag ud på Holmen, der ligger et par stykker "risterier" som har nogle mere eksotiske kaffe typer. Der kan man f.eks købe nyristet bønner der bare er lækre. Evt køb en kværn hvis dit køkken/maskinstation ikke er til hele bønner. Jeg har ialtfald nyt godt af ovenstående selv. mvh
--
#19
kikophil
Junior Nørd
07-06-2024 15:58

Rapporter til Admin
#17 - nu er der så ikke noget, der hedder den bedste kaffe men kun noget, der hedder - hvad kan DU bedst li' :) Derfor er selv de bedste kaffekenderes bedømmelser helt ubrugelige, da - som jeg skrev - i #14!!! Vores smagsløg og lugtesans er unikke for enhver person, hvorfor "smagen" af kaffe individuelt bliver vurderet 90+% af vores lugteløg, der ligesom vores tunges smagsløg registrerer samtlige smage forskelligt mellem individer. Derfor kan såkaldte eksperter/kaffekendere osv. aldrig bestemme/vide hvilken kaffebønne, det er bedst!!! Og det står til troense herfra :))
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... 37 + på B&W listen..
--
Sidst redigeret 07-06-2024 16:00
#20
BoreBissen
Guru
07-06-2024 16:07

Rapporter til Admin
#19 Der er vel generel konsensus om, at der er forskel på kaffebønner: Desto bedre forhold, kaffebønnen er dyrket under, desto bedre kommer den særegne kaffe til at smage. Endelig er der forskel på ristegraden af kaffebønnen – de billige bønner bliver ristet hårdere for at prøve at dække over, at det ikke er en videre god kaffebønne. Og tager man testvinderen i videoen i #1, så er Merrild-kaffen ristet lettere end de andre bønner, hvilket indikerer, at det er en bedre kaffebønne. Men jo, vi har ikke ens smagsløg. :-)
--
Ryzen 5700x | Asus Strix B550-F | Asus Tuf Rx 7800xt 16 GB | 16 GB 3600 MHz DDR4 |Kingston NV2 1 TB | PNY 480 GB SSD | NZXT C850 | Artic Freezer 36
#21
kikophil
Junior Nørd
07-06-2024 16:21

Rapporter til Admin
#20 - desværre min ven. Det drejer sig jo slet ikke om, at der er forskel på kaffebønner, men KUN om, hvad en given kaffedrikker synes bedst om! Så i det spørgsmål, vil du altid være skakmat :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... 37 + på B&W listen..
--
Sidst redigeret 07-06-2024 16:23
#22
jbred
Elite Supporter
07-06-2024 16:24

Rapporter til Admin
#21 korrekt, i start 40´erne kunne folk nøjes med cikorierod, blandet med rug og sukkerroe :-)
--
#23
BoreBissen
Guru
07-06-2024 16:30

Rapporter til Admin
#21 Så er du den allerførste, jeg har mødt, der udelukkende har denne holdning. For selvfølgelig er der forskel på kaffebønner – nok også derfor, at der er så kæmpe forskel på prisen på bønner. De billige skod-bønner koster en brøkdel af de allerbedste. De billige har en tendens til at være bitre i smagen, det finder man ikke i en god og dyr bønne (hvis den er ristet korrekt). Og hvis du synes, at der er billige bønner, som smager bedre, så er du den eneste, jeg kender. Dermed ikke sagt, at man ikke kan finde okay bønner i den lidt billige ende. Men som så meget andet, så hænger pris og kvalitet sammen.
--
Ryzen 5700x | Asus Strix B550-F | Asus Tuf Rx 7800xt 16 GB | 16 GB 3600 MHz DDR4 |Kingston NV2 1 TB | PNY 480 GB SSD | NZXT C850 | Artic Freezer 36
#24
kikophil
Junior Nørd
07-06-2024 16:35

Rapporter til Admin
#23 - ja gad nok vide, om der på det tidspunkt var nogle, der foretrak det sprøjt, frem for noget andet. Dont think so :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... 37 + på B&W listen..
#25
kikophil
Junior Nørd
07-06-2024 16:46

Rapporter til Admin
#23 - Well - nu har jeg jo ofte været den første, når det drejer sig om både nytænkning samt opsamling/redigering af gamle indgroede tanker, hvor folk bare følger med, i den evigt manipulerende/ hjernevaskende og efterfølgende - ikke særligt udfordrende angreb fra folk, der ser sig ramt ag problemstillingerne.. Derfor må der jo være nogle, der tydeligt påpeger problemerne fra alle parter..
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... 37 + på B&W listen..
#26
kikophil
Junior Nørd
07-06-2024 16:59

Rapporter til Admin
Øv - øjen træthed i #24 Sku være til #22 Dårlige øjne og mobiler bliver vist aldrig et "must have" :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne... 37 + på B&W listen..
#27
jbred
Elite Supporter
07-06-2024 17:06

Rapporter til Admin
#26 Nej, mon ikke de var i nød nu der var krig, det var et samlingsprodukt, der var ikke noget coffein i, så kaffe på den sorte børs havde en god pris. Idag er det sjovt at sige nej tak til kaffe ved svigerforældre, andre gamle man besøger, det er somom at de ikke kan snakke og hygge uden at drikke kaffe. Igen en ting jeg tit springer over, vil du have en kop kaffe "nej tak" så kigger de underligt på en. somom det er tvangsdrik for at være et sted. Så har vi vist også snart været alle emner igennem i kaffehjørnet :-)
--
#30
Chucara
Mega Nørd
08-06-2024 22:45

Rapporter til Admin
#23: Min svigermor foretrækker de billige, meget tyndt brygget. Der findes folk af alle slags. Mange er fuldstændigt ligeglade, og kan ikke smage nævneværdig forskel på Rød gevalia og en økologisk fairtrade kaffe til 450,-. Andre mener at kunne smage forskel på en kaffekværn til 500,- og en til 25.000,-. Det er subjektivt. Det gælder ikke kun kaffe, men også vin, øl og alt andet, der handler om smag.
--
#31
Mango
Semi Nørd
08-06-2024 23:11

Rapporter til Admin
Vil anbefale du prøve en kaffemaskine, der selv kværner bønner og laver kaffe, cappuccino, caffe latte etc. Det smager meget bedre. Her er nogle eksempler. https://www.miele.dk[...]
--
#32
BoreBissen
Guru
09-06-2024 07:10

Rapporter til Admin
#23 Der er generel konsensus om, at de fine og dyrere kaffebønner smager bedre, men det vil altid være enkelte hvis smagsløg ikke kan reg. at det er en god kvalitetsbønne de drikker. Sådan er det også med fx rødvin, her er der også enkelte som ligeså godt vil drikke en billig papvin fra Netto.
--
Ryzen 5700x | Asus Strix B550-F | Asus Dual Rtx 4060 8 GB | 16 GB 3600 MHz DDR4 |Kingston NV2 1 TB | PNY 480 GB SSD | NZXT C850 | Artic Freezer 36
#33
coreytrevor
Elitebruger
10-06-2024 13:56

Rapporter til Admin
vil tilslutte mig #31, fuldauto maskiner er nemme og laver bare vildt god kaffe. kan anbefale lavazza qualita oro, det er min favorit for tiden. for mig var det faktisk billigere at skifte til sådan en fætter da jeg ikke drikker nær så meget af det. nu er det 4-6 kopper om dagen, før drak man jo kandevis :D alternativt er en stempelkande også fin, der kan man jo bruge lidt mindre kaffe per bryg og stadig få en fyldig smag ift. filterkaffe.
--
#34
ReneWagner
Super Supporter
10-06-2024 20:04

Rapporter til Admin
Kaffeagenterne.dk , det var så lidt :)
--
Ryzen 5 3600x - GTX1080 TI STrix 11gb - 32gb Ram

Opret svar til indlægget: God formalet kaffe (ikke for dyrt)

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning