Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Køb af brugt spejlreflekskamera...?

Af Super Supporter MikeD | 24-12-2015 08:50 | 2862 visninger | 15 svar, hop til seneste
Hej Hvad skal man kigge efter hvis man skal købe et brugt digitalt spejlreflekskamera? Jeg tænker at man skal kigge efter hvor mange billeder det har taget, og se på standen af udstyret, mht. ridser og skrammer. Har nogen andre tips? Ud over at man skal prøve at tage nogle billeder med det. Men er der noget særligt man skal kigge efter i denne forbindelse? Det er primært Canon Eos 6xxD, 7xxD eller evt. 6xD, 7xD der har interesse. Nikon skal det ikke være. Jeg har ikke megen forstand på fotoudstyr. Indkøbet vil være mit første spejlreflekskamera. Glædelig jul! :-)
--
#1
Blizz
Monster Supporter
24-12-2015 14:58

Rapporter til Admin
Mht. ridser, så er det vigtigste nok, at tjekke linsen eller linserne for ridser, i begge ender vel og mærke. Måske også inde i selve huset (spejlet)....det burde ikke være nødvendigt, men man ved jo aldrig. Tjek også batteriet eller batteriernes stand. Er der flere, så er det bare en bonus. Specielt hvis de er originale, og af nyere dato. Ikke fordi kopi-batterier er dårlige, men hvis der er tilkøbt originalt udstyr, så giver det mig personligt, en bedre "mavefornemmelse".
--
Amiga forever.
#2
Dracoh
Monsterbruger
24-12-2015 16:35

Rapporter til Admin
Tjek shutter count, vil personlig ikke købe en brugt over 20.000 selv om de holder til omkring 100.000 før der skal skiftes dele ud
--
#3
interstellar
Bruger Aspirant
24-12-2015 17:41

Rapporter til Admin
#0 Hejsa, hvad vil du bruge kameraet til? DSLR video eller bare foto? Som #1 og #2 siger, og så bed sælger sende et billede af shuttercount :) http://www.shuttercounter.com[...]
--
#4
MikeD
Super Supporter
24-12-2015 20:59

Rapporter til Admin
#2 Ok, og man kan ikke umiddelbart manipulere dette? (altså f.eks. lige som km-stand på en bil kan). #3 Jeg tænker egentlig at det skal være både og. Jeg er nysgerrig, hvad er grunden til at du spørger?
--
#5
MikeD
Super Supporter
25-12-2015 15:41

Rapporter til Admin
Bump...
--
#6
interstellar
Bruger Aspirant
25-12-2015 17:17

Rapporter til Admin
4# Nu skrev du selvfølgelig Ikke nikon, men stod selv i din situation og valgte nikon D5300 over Canon 600D og Canon 700D pga bedre billede kvalitet og bedre dynamic range, Lavere "noise" ved højere ISO, samt en "flip-out screen" (dejligt hvis du vil lave film) samt higher framerate 60fps ved 1080p hvis du vil lave slow motion i dine film :) Men jeg tror begge kameraer er gode, og i sidste ende er det også objektivet de kommmer an på, tænkte bare lige jeg ville give min anbefaling. Se evt nogle sammenligninger mellem Canon 700D og Nikon d5300 http://snapsort.com[...] Det her objektivt kan anbefales og kan vist fås til Canon og Nikon http://www.photozone.de[...] https://www.youtube.com[...]
--
#7
Mick
Junior Supporter
25-12-2015 17:29

Rapporter til Admin
Kunne godt tænke mig at høre, hvorfor du lige vil have et Dslr ift. et mindre hybrid...skyder selv med Fuji, og har bl.a. deres X-E2 med en 35mm på. Super godt kamera med rigtig god billedkvalitet. Er du til video til andet end husbehov, så skal du nok kigge videre, da Fuji ikke er kendt for den del.
--
#8
donDark
Ultra Supporter
25-12-2015 18:23

Rapporter til Admin
#6 nu har jeg selv lige købt samme kamera. og er ret sikker på at hvis du vil filme med 60 fps så bliver du begrænset til 720p. 1080 der kan du vælge 30/24 fps.. Men hæng mig ikke op på det
--
#9
Sjanten88
Elitebruger
25-12-2015 18:23

Rapporter til Admin
Der er rigtig mange veje at gå :) du skal ikke tro at blot fordi du køber et entrylvl kamera så får du helt perfekte billeder :) Det kan være en dyr vej at gå hvis ikke du har afklaret hvad du ønsker med dit kamera. Så smid gerne lidt hvad retning du ønsker at tage, om det blot er ferie billeder eller om du ønsker at tjene lidt ved siden af på dine billeder, eller noget helt tredje.
--
#10
donDark
Ultra Supporter
25-12-2015 18:29

Rapporter til Admin
#9 om så man købte et kamera hus til 50.000 og et objektiv der matchede. så ville man stadig få lorte billeder. ens udstyr er langt under halvdelen af faktoren for at få gode billeder .. jeg har set billede serier på internettet der lignede en million og det var taget med et nikond3200 med kit objektiv på 50 mm.
--
#11
Sjanten88
Elitebruger
25-12-2015 18:46

Rapporter til Admin
#10 Helt korrekt, men sådan er det med alt. For at hive nogle lækre billeder frem er man ligeledes oftest nød til at investere i et redigerings program samt sætte sig meget ind i hvad foto reelt er. Mit spørgsmål går reelt ud på at afdækkes #0's forventninger og ønsker for at kunne rådgive bedre :)
--
#12
MikeD
Super Supporter
04-01-2016 06:26

Rapporter til Admin
#6 Nu havde jeg jo ellers lige besluttet mig... :P ... Argumentet for Canon er mest at jeg har mulighed for at låne nogle objektiver til netop Canon. Men jeg skal lige genoverveje det :) #7 Det er både til video og foto, havde jeg tænkt. #8 Jævnfør nedenstående link får jeg det til op til 50p v. Full HD...? http://imaging.nikon.com[...] #9 Jeg har ingen intentioner om at skulle tjene penge på det. Blot tage billeder ved ferier/familiesammenkomster osv. #10 Men handler det ikke lige så meget om efter behandlingen af billederne...? #11 Se 9, og præcis :)
--
Sidst redigeret 04-01-2016 06:28
#13
ReneSDK
HOL Moderator
04-01-2016 06:52

Rapporter til Admin
#12 at have mulighed for at låne objektiver til f.eks. Canon gjorde at jeg valgte Canon i tidernes morgen. Det gjorde nemlig at jeg havde mulighed for at teste forskellige objektiver inden jeg satte mig fast på om jeg rent faktisk selv fik brug for det eller ej. Kameraret har betydning, men objektiverne og personen bag kameraret har mest at sige i forhold til at fange gode billeder. Dårlige objektiver kan ødelægge et hvert billede, og med gode objektiver kan du bare skifte kamerahuset og få endnu bedre kvalitet ud af det. Jeg kender flere der har sindssygt dyre kameraer, har sparet på objektiverne, og samtidig ikke har ret meget forstand på det, og deres billeder ligner noget der kunne være taget med mobil eller et semi godt point-and-shoot kamera. Jeg købte kameraret fra ny, og har jeg personligt følgende objektiver: Canon 18-55 IS standard objektiv (fra ny) Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD Macro 1:2 (købt brugt her på HOL) Jeg overvejer at skaffe en prime (f.eks. 35mm, 50mm eller 85mm) til lidt portræt/gadefoto, og muligvis et teleskop og monteringssæt til DSLR. Grunden til teleskopet er at jeg i løbet af det år jeg har haft mit kamera er blevet godt og grundigt bidt af fotografering af nattehimmelen. Det er dog ting der ligger lidt ude i fremtiden, da det alt sammen løber op. Det du også skal overveje er om du gider slæbe rundt på et spejreflekskamera på ferier osv. Hvis du pludselig skal have flere forskellige objektiver, batterier osv. med, så vejer det pludselig en del at slæbe på. Jeg bruger kun mit spejlrefleks når jeg skal "på opgave". Det vil sige når jeg ved jeg skal ud og tage et eller andet hvor jeg skal kunne stille på alle aspekter af kameraret, ellers står den bare på mobilkameraret her. Grunden er at hvis jeg skal have mine ting med til kameraret og skal kunne tage billeder af en hver tænkelig situation, så fylder det hele min rygsæk. Det kan være du skal kigge på mirrorless point-and-shoot i stedet. Det bedste kamera er det kamera du har på dig hele tiden.
--
FFHAU! This is 2015, "I'm not good with computers" is no longer a valid excuse.
--
Sidst redigeret 04-01-2016 06:58
#14
MikeD
Super Supporter
14-01-2016 09:50

Rapporter til Admin
Jeg genopliver lige tråden. Nu har jeg kigget på flere youtube anmeldelser. Og jeg er stadig i tvivl :) Hvis jeg kun skulle tage billeder ville jeg nok vælge Nikon D5500. Men jeg på tænker også at skulle optage video. Og her er Canon 700D bedre (i det hele taget ser det ud til at der er et problem med lyden i forhold til at skulle optage video med Nikon. Man kan høre på optagelserne når kameraet fokuserer!) Men så har jeg også kigger på mirrorless. Og her får Sony A6000 en masse ros med på vejen. Suk. Det skal ikke være let åbenbart...
--
#15
Grespion
Giga Supporter
14-01-2016 10:29

Rapporter til Admin
Nej og personligt er min tanke, hvis du skal optage video, så vil det jo åbenlyse være at gå efter mirrorless, baseret ud fra vægten så er det jo at foretrække Kig på youtube efter Jason Lanier, han skiftede fra spejlrefleks til Sony Mirrorless og har skabt fantastiske resultater. Ulempen ved et spejlrefleks modellen som du selv nævner 700D er jo vægten, det bliver hurtigt tungt, og med hensyn til lyd er det et must uanset hvad du næsten vælger at investere i en ekstern mikrofon. Men ja hvis du spørger de proffe video nørder, så vil de jo nok købe et ægte videocamera, men det er jo op til hvad man vil og hvor meget man vil dyrke det, er det bare for at filme i fritid til familie højtider eller moments i livet, ja så er det jo tit at mobilen er hurtigere at finde frem, godt nok ikke samme kvalitet. :) men ja :)
--

Opret svar til indlægget: Køb af brugt spejlreflekskamera...?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning