Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Kun 3 mdr gyldighed på tilgodebevis?

Af Supporter Asgerkhan | 24-05-2016 10:59 | 1753 visninger | 8 svar, hop til seneste
Hej Hol Jeg står i en situation som jeg godt kunne bruge jeres input på. Sagen er den at jeg i efteråret 2015 bestilte en powerbank via dealsitet dagensbedste.dk, de gik konkurs kort tid efter, men en ny virksomhed overtog deres hjemmeside og de kunder som havde bestit noget fra den gamle side (som mig) kunne kontakte det nye firma og så ville de prøve at hjælpe. Så det gjorde jeg og vi nået frem til at jeg kunne få et tilgodehavende på det fulde beløb (299,-). Det var i januar at vi lavet den aftale. Jeg fandt så her fornyeligt en vare som jeg gerne ville bruge mit tilgodehavende på men jeg kunne ikke umiddelbart se hvordan jeg kunne betale mit tilgodebevis, så jeg kontanktet deres support og de kunne så oplyse mig om at det tilgodehavende kun var gyldigt 3 mdr fra udstedelse. Hvilket jeg aldrig var blevet gjort opmærksom på tidligere. Sådan som jeg læser på jeres hjemmeside (f.eks http://www.forbrug.dk[...] ) så er det helt klar ikke i orden. Men virksomheden nægter at forlænge gyldigheden (har sendt dem et link til den afgøresle) med den begrundelse at det firma som jeg oprindelig har handlet med er gået konkurs og at det fra deres side var ren venlighed og en "gave" at de gav mig det tilgodehavende og at det står i deres handelsbetingelser at det kun er gyldigt. Det mener jeg personligt er noget bullshit, jeg ser min sag minder den på mange punkter om den sag som jeg har linket til foroven, dog med den forskel at jeg først blev gjort opmærksom på de 3 mdrs gyldighed da jeg prøvet at bruge mit tilgodehavende. Desuden mener jeg at deres agument om at det står i deres handelsbetingelser ikke holder en meter da lovgivingen altid vil gå forud for handelsbetingelser og andre aftaler. Beløbet er for lille til at jeg kan køre det som normal sag ved forbrugerstyrlsen, men betyder det virkelig at så længe man kun svindler for småbeløb kan man skide højt og flot på lovgivningen? Hvad kan jeg nu gøre?
--
I never pirated it, it was donated. By the file fairy. At night i put a empty harddisk under my pillow.
#1
TommyB
Junior Nørd
24-05-2016 11:06

Rapporter til Admin
Jeg mener at kunne huske, men er ikke 100% sikker : Jeg er bange for at de har ret, ved en konkurs er alle tilgodebeviser og gavekort som udgangspunkt tabt, men man har ret til sine penge hvis der er noget tilbage efter alle andre har fået deres penge ud af konkurboet. Ergo, de er 99.9% tabt. Har du forudbetalt en vare er det en anden sag. At ny indehaver så vælger at rode lidt bod på dårlig omtale med gavebeviser der virker i 3mdr er bare en rigtig god service. Edit: Men jeg er enig med dig. Når de så rent faktisk vælger at gøre det, og kalder det tilgodebevis, så skal de følge lovgivningen. Alternativt skulle de ha valgt at kalde det "rabatkode" på beløbet.
--
Indholdet af dette indlæg er blevet redigeret af NSA.
--
Sidst redigeret 24-05-2016 11:08
#2
stallemanden
HOL Moderator
24-05-2016 11:11

Rapporter til Admin
Om du har en god sag ved jeg ikke. I dit link skrives der ikke, at gyldigheden ikke må forkortes. Så der skides ikke på lovgivningen. Der står derimod, at man har vurderet at der har været tale om urimelig kort gyldighedsperiode. Det hænger nok sammen med forretningens/produktets art Lige hvad du kan/skal gøre, ved jeg dog ikke.
--
http://hamdentykke.dk[...]
#3
Kurlink
Monsterbruger
24-05-2016 11:16

Rapporter til Admin
Du må forsøge at kontakte forbrugerrådet.. forskellen på din sag og så den du linker til, er at sælger er gået konkurs, og dem som har overtaget firmaet er, i mine øjne, ikke forpligtet til at gøre noget. De vælger så at give dig et tilgodebevis som har en kort periode det kan bruges i. Om det så falder ind under "good will" og de så kan bestemme, hvor længe det er gældende eller om det er en urimelig korttid.. det kan forbrugerrådet nok bedst svare dig på. Men mit udgangspunkt er nok at firmaet i bund og grund ikke skylder dig noget, da det egentlig ikke er dem du har handlet med.
--
#4
ReneSDK
HOL Moderator
24-05-2016 11:20

Rapporter til Admin
Som firmaet der har overtaget selv har informeret om, så har de været flinke at give dig et tilgodebevis. At de ikke har været gode til at informere om løbetiden på tilgodebeviset er selvfølgelig kedeligt, men der er ikke nogen regler for hvor lang tid et tilgodebevis skal løbe over, og slet ikke efter en konkurs. Jeg har lidt på fornemmelsen der ikke er noget at komme efter, men jeg ved det ikke med sikkerhed.
--
FFHAU! This is 2016, "I'm not good with computers" is no longer a valid excuse.
#5
SBargisen
Supporter
24-05-2016 11:36

Rapporter til Admin
Du mener simpelthen, at du er i din ret til at være irriteret på et firma, som af ren høflighed giver dig noget du slet ikke har krav på? Haha, nu må man da lige stramme sit seletøj! Jeg har da aldrig hørt mage til utaknemmelighed!
--
#6
michaelp
Nørd Aspirant
24-05-2016 15:26

Rapporter til Admin
#0 Hvis du gider spilde tiden på det emne og føre den forbi forbrugerklagenævnet, så har du nok god tid, som da tilgodebeviset skulle bruges :) Mon ikke du skal droppe sagen og se det hele som ren og skær held at du fik sådan et tilgodebevis til at starte med fra nogen som overtog konkurs bo?
--
#7
Charly
Elite Supporter
24-05-2016 17:53

Rapporter til Admin
Som jeg lige ser det, har de være flinke og udstede et tilgodebevis. Hvad reglerne omkring dem er, ved jeg ikke, men objektivt set havde du vel ikke krav på det? Hvor stod gyldighedsdatoen henne? Hvis den ikke fremgik, så kunne du måske godt tillade dig at brokke dig, men ellers tror jeg ikke, du har en sag.
--
ITX: i7 4770k Gigabyte 970 Bitfenix Prodigy
#8
Clegg
Mega Supporter
24-05-2016 18:33

Rapporter til Admin
#0 har du den aftale du lavede med det nye selskab på skrift, og hvad står der præcis i aftalen?
--

Opret svar til indlægget: Kun 3 mdr gyldighed på tilgodebevis?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE