victorinox fibrox serien
--
Jeg vil helt klart anbefale dig at se på stålet frem for mærket.
Du får langt bedre knive ved at købe noget ordentligt japansk stål (f.eks. Aogami/blue paper steel), og så nøjes med to knive: En kokkekniv og en urtekniv.
Det her kunne være et godt bud:
Kokkekniv
https://www.dictum.com[...]
Urtekniv
https://www.dictum.com[...]
--
Århus C Eller den her:
https://www.dictum.com[...]
Den har jeg selv, og den er
langt skarpere end mine Zwilling og Global knive. Det kan slet ikke sammenlignes.
Bemærk dog at det ikke er rustfri stål så de skal vaskes og tørres i hånden og vedligeholdes lidt.
Til gengæld kan jeg barbere armen med den og spalte et hår. Og prisen er ca. det samme som Global.
--
Århus C Du skal ikke købe global bare fordi svigerfamilien gør det. Prøv at stå med dem i hånden, arbejd med dem osv. Gå så ned i imerco og prøv at stå med zwilling knivene.
Jeg bryder mig ikke om håndtaget på global knive, de passer ikke godt i min hånd. Global knivene er lavet af meget hårdt stål og kan blive afsindigt skarpe. Men hårde knive har også lettere ved at få hakker og skal vedligeholdes mere.
Jeg har selv en blanding af raadvad og zwilling knive. Mine raadvad er de bedste jeg har, men jeg er også meget glad for mine zwilling. Jeg sliber dem med sådan en her når jeg synes de trænger:
https://www.komplett.dk[...]
Til den pris ville jeg købe zwilling sættet med det samme, men hvis du bedre kan lide global knivene, så kan du jo vente og se om de kommer på tilbud
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Helt generelt, for der er flere serier inden for både Global og Zwilling, så er Zwilling lige så høj kvalitet som Global. Designet på Global er måske lidt smartere, men faktisk er ergonomien i grebet på Global efter min mening ikke specielt godt. Man holder faktisk bedre på en Zwilling. Jeg har selv både Global og Zwilling knive, og det er i begge tilfælde rigtigt gode knive, som holder.
Jeg synes det der Four Star sæt ser fornuftigt ud. Det havde jeg nok købt, hvis jeg stod og manglede.
--
Whatever
Hvad er dit budget og hvad brugsmønster har du?
Jeg er kniv/stål nørd og hjælper dig gerne i mål.
--
--
Drifter og udvikler 24/7 Datacenter operations om dagen, er supermand om aftenen.
Rådvad har dette tilbud der virker sindsygt billigt, alene magnetten koster 400kr i kop og kande
http://raadvad.com[...]
http://www.kop-kande.dk[...]
Istedet for at bruge penge på vildt dyre knive så bruge det du spare på at vedligeholde knivene så de bliver professionelt slibet 1 gang om året og så ellers et strygestål
--
Sidst redigeret 07-08-2016 22:09
Jeg har det Zwilling sæt du kigger på, fik det faktisk til helt samme pris for en del år tilbage efterhånden. Konen og jeg er ganske godt tilfredse med dem. Vi er dog på ingen måde eksperter, eller har erfaring med mange forskellige slags knive....
--
#0
billigt nok, køb du bare det sæt og husk at få dem slibet hos en professionel, de der manuelle slibe ting som f.eks den der linkes til i #4 synes jeg på ingen måder er god nok.
Hos en professionel kan det gøres for omkring 50kr pr stk
http://www.hwl.dk[...]
--
Hvad er dit behov?
Skal du skære en agurk i skiver en gang om ugen og en flæskesteg ditto hver 3.uge?
Eller er det bling bling værdien i et dyrt knivsæt der er sjovere end et hverdagssæt der kan tåle at blive brugt?
--
Tja.. Jeg mener selv jeg har undersøgt market ret godt...
Zwilling Four Star knivende har jeg læst mig til er et godt budget kniv sæt...
Har selv global knive, flot design, i den medium/hård metal.
Den næste kniv jeg skal have mig er en SHUN CLASSIC kokke-kniv :)
de bliver vedligeholdt på
keramisk strygestål fra ikea
alm strygestål fra Zwilling
og en 1000/3000 våd slibe sten.
Men igen.
jeg vil hellere bruge ikea/fiskars knive der er vedligeholdt
end jeg vil bruge dyre japanske knive som shun mac tojiro, som ikke er.
fælles for næsten alle knive er de skarpe, spørgsmålet er hvor længe.
så der ting som design og ergonomi der spiller ind.
hvordan du bruger kniven.
hvis du typen som bare bruger et eller andet smart glas/sten skærebræt.
eller banker den skarpe side ned i kanten af gryden fordi du skal have noget af. (Set før, på en af mine knive, :( )
så det helt sikkert IKKE en japansk kniv som global og dem tidligere nævt.
--