Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Lønsamtale imorgen. Nogle råd?

Af Monsterbruger Da9L | 07-06-2017 22:38 | 4077 visninger | 32 svar, hop til seneste
Jeg er ansat som udvikler i en virksomhed og har været der i 6 måneder, men har fra start synes at min løn var for lav (27k). Det betød så at jeg fik lovning på en lønsamtale efter et ½ års ansættelse og denne skal jeg altså til imorgen. Nogen som kan komme med nogle fif? Jeg har aldrig været til sådan en før .. Og hvad synes i man bør kunne forlange? Jeg laver primært automatisering af interne processor, heriblandt CRM samt andet software i .NET
--
#1
Helmer
Monster Supporter
07-06-2017 22:46

Rapporter til Admin
Hvor stor er virksomheden? Hvilken type virksomhed er det? Hvor stort et ansvar har du i dagligdagen? Hvor mange udviklere er der?
--
#2
Repete
Guru
07-06-2017 22:49

Rapporter til Admin
Jeg er selv ret dårlig til det, men det hænger sammen med, at jeg ikke er parat til sige op. Er du parat?
--
I shall write this only once (Frit efter "Allo 'Allo"s Yvette Carte-Blanche)
#3
Da9L
Monsterbruger
07-06-2017 22:53

Rapporter til Admin
#1 Vil mene virksomheden går und under mellemstor (~50 ansatte) Det er en software virksomhed / hardware leverandør Jeg har ikke større ansvar end at det er mig folk kommer til med spørgsmål omkring udvikling da jeg er den eneste udvikler, der er på stedet pt. Vi har et par stykker som sidder på en anden lokation Jeg kan også lige tilføje at jeg uddannet Datateknikker med speciale i programmering. Det blev jeg i september 2016
--
Sidst redigeret 07-06-2017 22:54
#4
XsiX
Ultrabruger
07-06-2017 23:09

Rapporter til Admin
Tror at hvis du søger herinde, er der så vidt jeg husker en del andre der har spurgt om lignede spørgsmål. Men du skal jo bare argumentere for dine kvaliteter, hvad du har gjort godt for virksomheden, givet værdi og sparet / tjent dem penge, ud fra det kan du så argumentere for hvor meget du skal stige i løn ud fra en løn statistik, brug fx Prosa's. Husk at der er flere goder at hente end bare ren løn, betalt internet/mobil, feriedage, pension, kurser og konferencer, m.m. som du kan indrage hvis de ikke vil give mere i direkte løn.
--
Google er din ven
--
Sidst redigeret 07-06-2017 23:10
#5
FlyingHippo
Monsterbruger
08-06-2017 08:29

Rapporter til Admin
I et tidligere job forlangte jeg i sjov 1 million i løn. Hvor min chef så med stoneface, sagde til mig, at hvis jeg skabte værdi for mere end 1 million, kunne det stadigt være god forretning for ham. Men mere konkrete råd. Brug Prosas lønstatistik. Kom med et bud, der ligger lige en tand over, hvad du selv finder realistisk, så er der noget at forhandle ud fra. Du bliver næppe fyret for at komme med et udspil der er for højt. Lad være med at true med at finde et andet job, medmindre du rent faktisk er klar til at stoppe. Argumenter for hvad du har skabt af værdi. Hvis du er den eneste udvikler, har du også tilegnet dig en del viden, som det vil kræve tid for en ny udvikler at sætte sig ind i. Det vil koste firmaet penge, så de vil også betale dig lidt ekstra for at slippe for at "lære en ny op"
--
#6
Niller1.0
Megabruger
08-06-2017 08:40

Rapporter til Admin
Jeg tænker lidt at være forberedt. At begynde at bygge argumenter dagen før samtalen, høre ikke under den katagori :-)
--
#7
Mion
Super Nørd
08-06-2017 08:53

Rapporter til Admin
faktuelle statistiske løndata, er altid det bedste du kan komme med. Gerne regions indelt. (der er et stort gab mellem regioner, i alle job typer) Problemstillingen er du har sagt ja til en lav indgangs løn, så du skal ikke regne med at hoppe stort, løn HOP sker ved forfremmelser, og jobskifte, men selv ved forfremmelser så bliver du straffet af din basis løn. det er dog mere tydeligt i store virksomheder, hvor man har sine rammer, og hvor du procent mæssigt ligger. Du har kun 1/2 år, så du har stadig ikke et stort push i forhold til "uundværlighed" i virksomheden. Opsigelse som trussel er aldrig rigtigt en løsning, jeg personligt var låst fast og har brugt det 2 gange, den ene gang gav det en promotion, den anden gang så havde jeg faktisk fundet andet job, og sagde op, og de kom med et enormt attraktivt modbud, men når man først har sagt op... så skal man smutte det er ihvertfald mit mantra, så det gjorde jeg i den situation. (vil i første situation ikke kalde det en opsigelse, vil mere kalde det en forespørgsel, om de ville hjælpe mig med at komme videre til andet job i organisationen) jeg ville sørge for at få en lang dialog, om hvad din chefs krav er til at du når dit løn ønske, så simpelthen begynde at dokumentere det over den næste periode, så ved næste lønsamtale, der kan du vise ham de opgaver du har løst, og at du har indfriet det i blev enige op.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#8
Robert Luther
Mega Supporter
08-06-2017 09:17

Rapporter til Admin
Laver du noget specielt som ikke går ind und standard arbejde? Løser du andres opgaver som du måske ikke burde og samtidig løser dine egne uden at det har påvirkning på dit arbejde? Siger du ja til en masse overarbejde uden at få noget for det? Du skal gøre dig selv u undværlig og speciel i forhold til din sidemand. Hvis du siger at du møder til tiden og løser dine opgaver, så vil du bare få svar om at det er det de har ansat dig til :) Jeg ved ikke rigtig om man kan komme med fif eller noget, men føler du at du har en god kemi med chefen også, så er det måske nemmere at tale sig til, og måske at chefen også godt kan se at du skal op i løn.
--
Asus Z170-A - I5 6600K - GTX 780 sli - AX850w - Samsung EVO 850 500 GB - Custom vand
#9
Satter
Mega Supporter
08-06-2017 09:59

Rapporter til Admin
Hvorfor synes du, at din løn er for lav? Sammenligner du den med jævnaldrende, med samme erfaring og baggrund som dig? Hvad vil du være tilfreds med, at få i løn? Med mindre, at der har været en gensidig forståelse for, at du startede "lavt", for at i kunne se hinanden an, så ville jeg ikke forvente, at du ved en lønsamtale på nuværende tidspunkt, kan rykke din løn mere end 5-10%. Hvis du selv tror på det, så kan du jo starte med at bede om 15% mere, men du skal helst have en lønstatistik i baghånden, som kan backe det krav op. Kan du ikke det, kan i jo "settle" på 8-10% ;-) Så har du stadigvæk opnået et fint hop. - Vil du højere op, så er du nødt til at skifte job. Det er ofte her, at man tager de største hop :) Så kan jeg anbefale dig, at gå efter et job i finanssektoren, eller en anden sektor som er underlagt en overenskomst. Så er du sikret en lønstigning hvert år (omend den ikke er prangende lige pt). Da jeg antager at du stadigvæk er rimelig ung og uerfaren, vil jeg dog anbefale dig at beholde dit første job i 2-3 år, inden du søger videre. Det ser pænest ud på CV'et ;-) Held og lykke med lønjagten! :)
--
Don't let your mouth write checks your ass can't cash!
#10
stallemanden
HOL Moderator
08-06-2017 10:39

Rapporter til Admin
Det kan være meget svært, at komme med fif til, hvordan du skal gribe det an. Ud fra det du spørger om, kan det reelt være ligegyldigt, hvad du laver, hvis du "bare" passer dit arbejde. Med et halvt års ansættelse, tror jeg du skal have gjort dig særligt positivt bemærket med dine faglige evner, såvel som dine evner til at drive tingene selv. Men det bedste du kan gøre er, som andre er inde på, at have klart hvad andre i lignende stillinger får, og ikke mindst lægge vægt på de opgaver du måtte have udført, der har tilført virksomheden øget værdi. Noget du skal huske. INGEN er undværlig. Man kan ALTID udskiftes. Det kan godt være det umiddelbart vil være halv dyrt for virksomheden, i forhold til at give dig mere i løn, men det forekommer, at virksomheder kigger på et godt samarbejde fremfor cool cash.
--
http://hamdentykke.dk[...]
#11
Termokanden
Ny på siden
08-06-2017 11:05

Rapporter til Admin
Din udfordring er at du kun har været ansat i 6 måneder og reelt set har sagt ja til en løn på 27k for 6 måneder siden. Er din nuværende løn 27k + pension og andre goder? Prosa's lønstatistik siger 31k vest for storebælt og 35k øst for storebælt, brutto inkl alt. ved 0-3 års erfaring. Et konkret råd er at skyde godt over målet og være tilfreds med langt mindre.. Du får alligevel aldrig hvad du beder om, så derfor skyd højere endnu. Du kan bruge en formulering ala "Jeg er rigtig glad for at være her, men jeg er ikke tilfreds med min løn og det er ikke holdbart for mig i længden. Når jeg kigger på statistikker og hvad jeg kan få andre steder synes jeg en rimelig løn ville være 3X.XXX"
--
#12
skjonnemand
Monsterbruger
08-06-2017 11:55

Rapporter til Admin
Husk og tage pension med i beregningen. 27.000 plus jeg ved ikke hvad du får i pension men hvis vi siger 12 % så lander vi på 30.240. Så er det vel heller ikke helt ved siden af de 31k?? Men ellers generelt rigtige gode forslag der kommer herinde og ja jeg vil også kraftigt fraråde det med at true med opsigelse, hvis virksomheden ikke acceptere dit lønkrav. Det tvivler jeg stærkt på du får flere penge i lommen af. Tværtimod så lukker pengekassen i og der vil opstå tvivl hos arbejdsgiver omkring dig og hvornår du smutter.
--
#13
Satter
Mega Supporter
09-06-2017 13:48

Rapporter til Admin
Nå, hvordan gik det så? :-D
--
Don't let your mouth write checks your ass can't cash!
#14
Termokanden
Ny på siden
10-06-2017 14:48

Rapporter til Admin
Præcis - ville være rart med en update :)
--
#15
mindfreak
Giga Supporter
10-06-2017 15:35

Rapporter til Admin
27 kilo som udvikler er godt nok lavt, må jeg indrømme. Jeg får mere som IT Supporter/Specialist med under 1 års erfaring, og jeg er næsten sikker på at få 10-15% mere i løn ved næste lønsamtale, uden egentlig at have presset min chef til det. Hard work pays off, som man siger. Men som mange skriver, kommer det an på hvad og hvilke områder man arbejder med, samt om man er uundværlig og god til det man laver. Sætter din chef pris på det du laver, og ikke vil have dig til at søge nye udfordringer, giver han/hun også den løn du fortjener - til en vis grænse selvfølgelig. Jeg vil vove at påstå, at min arbejdsplads giver væsentlig lavere lønninger end gennemsnittet, så du skal have en hel del mere end 27k, efter min mening, forudsat at du er god til dit arbejde selvfølgelig. Men ja #0, hvordan gik det?
--
i7-6700K @4.6Ghz | ASUS Strix GTX 970 4GB | ASUS Z170 PRO GAMING | G.Skill 16GB 2666Mhz
#16
vest-aalb-dk
Maxi Nørd
10-06-2017 15:55

Rapporter til Admin
Han har nok fået sparket eller valgt at gå i vrede siden der mangler en update, det er trods alt 2 dage siden han var til samtalen.
--
!AMD HAS RYZEN
#17
nakedSundays
Megabruger
10-06-2017 20:30

Rapporter til Admin
#6 Når jeg læser en kommentar som den, bliver jeg så uendeligt trist over at der ikke var en af de andre sædceller der kom før dig.
--
loveandmusic
#18
sebastian192
Semi Supporter
10-06-2017 23:22

Rapporter til Admin
#16 Det kan også sagtens være, at han ikke besøger HOL så ofte som andre. Måske har han heller ikke set svarene i denne tråd, eller helt glemt alt om den.
--
AMD FX-8350 4GHz - GTX 970 - 120GB SSD - 1000GB HDD - GA-990FXA-UD3 - Corsair Vengeance 16GB RAM
#19
tuwk
Junior Nørd
11-06-2017 07:46

Rapporter til Admin
#17 Men... Han har jo ret?
--
Jeg synes, at en signatur er unødvendig.
#20
vest-aalb-dk
Maxi Nørd
11-06-2017 08:59

Rapporter til Admin
#17 sikke et sprog mod niller.01 ved ikke lige hvad han har skrevet siden du skulle blive så seksuelt berørt. #18 tjoo men nu er manden IT "kyndig" og han skrev inde på et it relateret forum, så skulle da mene at han i løbet af en 3-4 kunne bruge 30.sek på en opdatering på en af han formodentligt mange enheder der kan gå online. Men håber da heller ikke han har været ude for en ulykke eller andet i mellem tiden.
--
!AMD HAS RYZEN
#21
nakedSundays
Gigabruger
12-06-2017 08:56

Rapporter til Admin
#20 Seksuelt berørt.. Wat?
--
loveandmusic
#22
jespert
Guru
12-06-2017 11:48

Rapporter til Admin
Det kan vel også være det er endt med at hans chef lige vil tænke over det de har snakket om og vende retur med det endelige forslag til en lønstruktur. .
--
#23
fransfrakker
Supporter Aspirant
12-06-2017 12:51

Rapporter til Admin
#21 Jeg tror han referere til at du kommer med overdrevet negativ og spydig kommentar totalt umotiveret. Grunden kunne evt. være du har nogle alvorlige problemer i dit liv, siden du føler det nødvendigt at være så ukonstruktiv og nedværdigende mod en tilfældig person på internettet. De problemer kunne evt. være at du er blevet seksuelt misbrugt. Altså seksuelt berørt. Jeg tænker han #20 sagtens kunne have ret i den antagelse
--
Sidst redigeret 12-06-2017 12:51
#24
vest-aalb-dk
Maxi Nørd
12-06-2017 13:52

Rapporter til Admin
#23 præcis
--
!AMD HAS RYZEN
#25
Daniel Jørgensen
Gæst
14-06-2017 08:34

Rapporter til Admin
En lille Update herfra. Det gik ikke så godt som jeg havde håbet på, men jeg fik ca 5% oveni så min løn hedder nu 28350,- Må vidst søge andre græsgange hvis jeg vil have den højere op lige pt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#26
stallemanden
HOL Moderator
14-06-2017 10:04

Rapporter til Admin
#25 5% efter et halvt år...det er da ikke så ringe. Men ja, hvis det er et lorte arbejde du har, så er det da bare at komme videre.
--
http://hamdentykke.dk[...]
#28
Munkeholm
Elitebruger
14-06-2017 10:18

Rapporter til Admin
oplevet det samme.. Sagde de kunne give mig what ever de ville i løn i 'prøveperioden', men at jeg skred igen når jeg havde vist mit værd 3-6 måneder efter hvis ikke de gav mig hvad de selv mente var fair. Steg 10k og har nu været her flere år, så ikke altid at gå med til en lav løn i starten behøver være negativt, kræver helt sikkert bare man ligger sig fast på hvad ens personlige minimum er. Også holde fast ved det! fordi din chef havde helt sikkert gerne givet dig 30k men alt sparet er tjent.
--
#29
3rror
Ultra Nørd
14-06-2017 10:21

Rapporter til Admin
#25 Op på hesten igen. Du må jo så i mellemtiden bevise, at du er mere værd end 5% lønstigning :-)
--
http://urbantattoo.dk[...]
#30
GumpDK
Monster Supporter
14-06-2017 10:31

Rapporter til Admin
#25 Er selv uddannet datatekniker med speciale i programmering, og blev udlært i 2015. Fik job 3 mdr efter jeg var udlært, som softwareudvikler, med en løn på 27k. Efter 2 år er jeg kommet op på 28,5k. Det er så i det mørke Sønderjylland, det skal man selvfølgelig lige have med i ligningen. Da jeg blev ansat havde jeg ingen forventning om en høj løn. Som nyudlært ville jeg bare gerne have et arbejde, så jeg kunne få noget erfaring. Og det vil jeg som sådan stadig. 3-5 år, så kan du lige pludselig tilbyde en ny arbejdsgiver noget helt andet, og derved vil du også kunne få en bedre løn. Derfor kan man selvfølgelig godt søge noget andet i mellemtiden, men undervurder ikke det at du nu kan samle dig noget reel erfaring.
--
#31
Mazies
Junior Supporter
14-06-2017 10:59

Rapporter til Admin
Nu er jeg godt nok ikke inden for branchen dette emne handler om, men som speditør er der uendeligt stor forskel på hvad folk kan snakke sig til i løn. Det er så individuelt efter hvilke opgaver man varetager, hvilken værdi man tilføjer virksomheden samt om man kan finde ud af at vise for chefen i en samtale at man tilføjer den værdi. Og alt efter hvordan man har det med sit job, og hvor hårdt man vil gå til den, så er det også relevant hvilken situation man evt. kan stille virksomheden i ved en opsigelse, samt om man faktisk er villig til at sige op. En nyudlært speditør i Nordjylland får vel 22,5-23,5 som standard. Det er blevet lidt nemmere at snakke lønnen op nu hvor økonomien er blevet bedre, men da jeg blev udlært for ca. 5 år siden var tendensen at lønnen faktisk blev snakket ned af virksomheden pga. finanskrisen. Jeg blev dog udlært i et firma som folk smuttede fra i hobetal, og jeg var mere end villig til selv at smutte. Så derfor kunne jeg nemt kigge chefen i øjnene og sige 30k or I'm out. Så mit personlige råd, hvis du er glad for dit job, bevis at du er en højere løn værd... Og det tager tid at bevise. Og sørg for at have styr på hvilken værdi du har for virksomheden, samt hvilken løn de skulle give en som kan tilføre tilsvarende værdi.
--
I5-6600K, eVGA GTX1070 FTW, MSI Z170A Krait Gaming x3, 16 GB Corsair Vengeance LED 3200 MHz, Samsung 850 EVO 500 GB, eVGA SuperNOVA 650 G2, NZXT H440
--
Sidst redigeret 14-06-2017 11:00
#32
Splint
Nørd Aspirant
14-06-2017 16:23

Rapporter til Admin
Det er en pæn stigning. Ikke prangende, men en pæn stigning. Hvis du ellers kan li' at arbejde der, og føler at du udvikler dig i jobbet, så synes jeg at du skal se stort på lønnen. Erfaring er nemlig guld værd når man er nyuddannet og erfaring kan senere omsættes til bedre løn.
--
#33
tb^
Nørd Aspirant
14-06-2017 17:45

Rapporter til Admin
5% lønstigning efter 6 måneders ansættelse er pænt, det bør du ikke være utilfredshed. Det tager tid at opbygge sin løn, og det sker ikke fra den ene dag til den anden. Alle virksomheder vil have max valuta for pengene, så du må bevise dit værd, og så er jeg sikker på de nok skal belønne dig.. Og hvis ikke, så kan du jo bare finde noget nyt :)
--

Opret svar til indlægget: Lønsamtale imorgen. Nogle råd?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning