Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Huskøb

Af Supporter Aspirant kiksen1987 | 19-07-2017 08:23 | 3204 visninger | 49 svar, hop til seneste
Hej Hol'lerere. Mig og kæresten står og begynder at kigge på vinduer (Huse). Deraf har jeg spørgsmål til folk der for nyligt / har fostand på at købe huse. Hvor meget skal man have sparet op / hvor meget kan man låne? Ved godt der er blevet lavet en regel med man skal have 5%, for man ikke længere kan låne 100%. Men lad os tage et eks. Jeg kigger på et hus til 1.000.000kr. Deraf skal jeg have sparet 5% op (50.000kr) Banklån stiftelse som nok også er 5.000kr. Advokat ved huskøb der ca er 10.000kr. Pantebrev? 3.000kr. Ejerskifte forsikring 2.000kr. Der findes sikker også andre ting jeg ikke har tænkt på. Men mit spørgsmål er så. Skal jeg have sparet 50.000kr op? eller skal jeg have sparet 70.000kr op? Eller kan jeg godt sætte alle de andre små ting ind i huslånet? Er der andre udgifter jeg skal tænke på? Ps. Alle beløb er taget op af en hat. Så hvis i kender de rigtige værdier for adbokat / pantebrev / ejerskifte forsikring. Så del dem gerne :) Og til alle jer der har sommerferie. Forsat god ferie :)
--
Yep
#1
Lunatyk
Gæst
19-07-2017 08:33

Rapporter til Admin
Syndes du skal tage kontakt til din bank, og spørge dem ad. :-)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
stallemanden
HOL Moderator
19-07-2017 08:34

Rapporter til Admin
Du har delvis ret. Du kan maks låne 80% i realkredit. Du skal komme med 5% De sidste 15% kan du låne i banken. Normalvis indgår alle de forskellige gebyrer/udgifter i den beregning du får lavet sammen med banken. Det vil sige, at banken laver lånene, hvor de indregner de forskellige ting som en del af lånene. Normalvis skal du have fundet pengene til advokaten ved siden af, hvis du skal have sådan en på. Vi havde, ved seneste køb, advokat på, fordi der var tale om en tilpas stor landejendom til, at der ikke var hverken tilstandsrapport, el-rapport eller lignene. Vi havde også en byggesagkyndig ude og kigge huset/ejendommen igennem. (~1.000 kr/time) Så er der ejerskifteforsikring. Den deler køber og sælger. (~10.000) (Kan kun tegnes når der er tilstandsrapport.) *EDIT* Som #1 er inde på, så start med at tage en snak med banken om, hvad de vil være med til i køber for.
--
http://hamdentykke.dk[...]
--
Sidst redigeret 19-07-2017 08:36
#3
Karanka
Maxibruger
19-07-2017 08:37

Rapporter til Admin
#0. Det kommer helt an på din bank, vi købte hus i 2015, lige da de nye regler kom. Vi lånte 80% real kredit, 20% i banken. Hvis du siger til din bank at du vil købe hus for 1.000.000 kr, så skal i praksis låne 800.000 af realkredit, og de sidste 200.000 skal du enten selv have, eller lave som et bank lån. Idag er det mest normale at man som "ny" hus ejer, låner de 20% i banken, og betaler dem ned først, ved at vælge afdragsfrihed på sit realkredit lån. Pantebrev koster ca. 13000 kr og få lavet i århus kommune. ejerskifte forsikring variere meget, husk nuværende ejer vælger, og skla betale 50% af den forsikring han vælger at gå med. typisk koster sådan en ca. 10.000 kr. Mit bedste råd, vil være ligesom #1, tag fat i din bank, få et møde med dem, og få lavet en forhåndsgodkendelse. Nb. Alle omkostninger mv. bliver lagt oven på dit bank lån så det er essensielt peanuts det drejer sig om hvis du fks. betaler dit bank lån ned over 5-6 år.
--
#4
djrazz
Ultra Supporter
19-07-2017 08:43

Rapporter til Admin
Spørg din bank ;) Altså som udgangspunkt kan du de fleste steder hvis du har rigtig god økonomi og ingen problemer haft købe et hus på dit glatte ansigt FORUDSAT det selvfølgelig ligger indenfor hvad din økonomi skal bære. Men det forventes ikke at du har sparet specifikt op til advokat, tinglysning, osv. Det vigtigste er at du/i har sparet noget op, og kan vise at I kan leve for væsentligt under det rådighedsbeløb I har ny (hvilket opsparingen jo beviser). Banken er som regel ligeglad om det er 3 eller 7% hvis ellers I har styr på jeres økonomi og kan fremlægge fornuftige budgetter både for jeres nuværende økonomi men også jeres fremtidige økonomi hvor et huskøb er blevet effektueret. Det absolut vigtiste er dog det jeg startede med at skrive: Snak med jeres bank. Der er KÆMPE forskel på banker, og der kan være 100 tusindvis af kroner at spare ved at "shoppe bank". Vi havde Nordea inden vi købte hus. Da vi så begyndte at kigge på hus snakkede vi med banken af flere omgange. Det højeste de ville låne os til var et beløb som var lavere end det vi sad for i vores lejlighed (ejer). Vi gad ikke deres pis så tog kontakt til et par banker. Vi endte med at vælge Nykredit som var langt mere fleksible. Der havde man ja-hatten på og prøvede at finde en løsning. Så da jeg kom med at hus (som lå væsentlig over budget) og sagde det her vil vi ha, så var der ikke noget med "det kan ikke lade sig gøre" men istedet snakkede vi bare om hvad vi skulle presse det ned på for at det kunne lade sig gøre. Det gjorde vi så og fik det hus vi gerne ville ha. Efter at have boet der 1-2 år hvor vi ikke rigtig havde snakket med banken siden fik jeg kigget lidt på renten på vores boliglån og fandt ud af det kunne gøres billigere. Så jeg fik taget kontakt til igen en ny bank (BankNordik) og aftalt et møde omkring dette. Da vi kommer til mødet har "bankmanden" så rent faktisk gjort sig lidt umage og kigget nærmere på priser i området, samt hvad vi havde lavet af forbedringer på daværende tidspunkt. Dette resultere I at vi skiftede bank for at få en lavere rente på boliglånet. Men derudover fik revurderet huset og derved omlagt vores realkredit, så vi sparede ca. 120.000,- i renter ved både omlægning og skift. Kort sagt, snak med banken. Og når i så har snakket med dem så snak med flere banker. Det betaler sig.
--
Giv mig dit hardware, og jeg løber med det!
#5
kiksen1987
Supporter Aspirant
19-07-2017 08:45

Rapporter til Admin
Mange tak for de hurtige svar :) Har bestilt tid hos banken. Ville bare gerne lige hører hvad andre folk havde gjort.
--
Yep
#6
chilix
Bruger Aspirant
19-07-2017 09:09

Rapporter til Admin
#3 - Lige en præcisering - det er køber der vælger hvilken ejerskifteforsikring der tegnes, men sælger kommer med nogle bud på forsikringer, hvoraf udgiften til den billigste deles mellem parterne. Men det står køber frit for at vælge en helt anden forsikring, når blot den eventuelle merudgift betales af køberen.
--
#7
Satter
Mega Supporter
19-07-2017 10:07

Rapporter til Admin
Du skal også betale tinglysningsafgift af skødet ;-) Banken vil altid råde dig til (det skal de), selv at komme med de 5% - og oveni det, skal du jo så lægge alle gebyrerne og afgifterne ;-) Afhængigt af, hvilket lån du vælger vil der også være udgifter til kurtage/kursskæring/kurstab etc. Så i dit eksempel skal du nok nærmere regne med, at du skal have 100.000kr på lommen ;-) Husk at banken lægger et budget efter, at du skal kunne sidde i huset med et 4% fastforrentet lån. Afhængigt af om du har børn eller ej, skal hustandens rådighedsbeløb være 12-15.000kr, når de faste udgifter er betalt. Hvis du ligger langt over det rådighedsbeløb, så kan banken sikkert sagtens "hjælpe" dig, med de sidste 5% ;-) Er du ikke dybt forgældet i dag, og har en sund økonomi, så vil jeg også råde dig til, at gå til flere banker! Vælg det bedste tilbud/der hvor du føler du får den bedste behandling...
--
Don't let your mouth write checks your ass can't cash!
#8
Satter
Mega Supporter
19-07-2017 10:13

Rapporter til Admin
Det koster i øvrigt et fast beløb (1600kr) at tinglyse/ændre et pantebrev. Men der vil også være stempelafgift på pantebrevet. Stempelafgiften er en %-del af beløbet på pantebrevet (husker ikke lige satsen, men det kan du google dig til). Køber du et hus, hvor der allerede er tinglyst gæld, kan du overtage den allerede betalte (af den nuværende ejer) stempelafgift, og derfor i nogle tilfælde helt spare stempelafgiften (afhængigt af, hvor hårdt ejendommen er belånt). - Husk derfor altid at checke, om der er tinglyst gæld i ejendommen. Er det et dyrt hus (3-4mio) kan afgiften løbe op i 40-50.000kr, så det er reelt en "konkurrence" parameter, om der er lån i en ejendom eller ej. Det er derfor vigtigt, hvis du skal sammenligne prisen på 2 huse, at du også tager nuværende tinglyste lån med i beregningen ;-) Du kan se/beregne afgifter på skøde og pantebreve etc. her: http://www.tinglysningsretten.dk[...]
--
Don't let your mouth write checks your ass can't cash!
--
Sidst redigeret 19-07-2017 10:16
#9
Satter
Mega Supporter
19-07-2017 10:23

Rapporter til Admin
Her er de typiske udgifter du skal påregne ved huskøb: Advokat Låneomkostninger til realkreditselskab Kurtage/kurstab/kursskæring på realkredit lån (afhænger af lånetypen) Låneomkostninger til bank (hvis banklån er påkrævet) Tinglysning af (nye) lån Tinglysning af (nyt) skøde Overtagelse af pantebrev(e) Ejerskifteforsikring (deles med sælger) Udgifter til flytning Udgifter til istandsættelse/indflytningsforberedelse
--
Don't let your mouth write checks your ass can't cash!
--
Sidst redigeret 19-07-2017 10:23
#10
kiksen1987
Supporter Aspirant
19-07-2017 10:25

Rapporter til Admin
forsat mange tak for de mange gode tips og tricks :) Skriver det hele bagøret :)
--
Yep
#11
Frodo
Elitebruger
19-07-2017 10:44

Rapporter til Admin
Den vigtigste ting du skal huske, når du snakker med banken er at de kører en forretning. Du er skaffekvæget de tjener penge på, du får som udgangspunkt ingen uvildig rådgivning, de enkelte banker er gift med hver deres realkriditinstitut. Renten er meget lav for tiden, derfor tjener realkreditten deres penge på bidragssatser, jeg mener Nykredit har de laveste for tiden. Dit banklån er der hvor du virkelig kan spare noget, og typisk der hvor du vil skulle spørge en flok banker.
--
#12
Niller1.0
Megabruger
19-07-2017 10:55

Rapporter til Admin
#0 Hvor meget skal man have sparet op / hvor meget kan man låne? Min bankmand siger: Tag alle dine aktier (opsparing, friværdi i nuværende hus, Jeres BEGGE BRUTTO Indkomst om året) og gang det med 2,5 Fx.: Din løn, brutto PA: 250.000 Kærestens løn, Brutto PA: 250.000 Jeres opsparing: 100.000 250.000+250.000+100.000 = 600.000 600.000 * 2,5 = 1.800.000 Ergo kan I ca. regne med at købe for 1.8 mill. Hertil kommer der nok nogle faktorer, da I potentielt skal låne til udbetalingen. Det koster ca. 100.000 at købe et hus. Det er IKKE en regel men et godt udgangspunkt. Som tidligere skrevet: Få et "købsbevis" så når I finder huset, skal I ikke efterfølgende til at snakke med banken. Et købsbevis er egentlig en uformel aftale med banken omkring hvilket beløb i Kan shoppe for. JEg tillader mig at give Jer et råd: LAD NU VÆR' MED AT SÆTTE JER FOR HÅRDT. Der skal være råd til tandlæge, ferie, tøj og børn og alt andet der er sjovt. I skal sikkert også have nye møbler ikk? ;-)
--
Sidst redigeret 19-07-2017 10:59
#13
Activity
Mega Nørd
19-07-2017 11:00

Rapporter til Admin
#12 +1 Han har fat i det rigtige.
--
Xbox One S 2TB Scuf Gaming Controller Samsung 49" KU6515 17ms input lag. Dell Inspiron - 7700HQ / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD / 120Hz
#14
kiksen1987
Supporter Aspirant
19-07-2017 11:12

Rapporter til Admin
Forsat tak for de mange gode råd :) Vi søger også kun boliger hvor der er meget luft i økonomien fordi vi elsker at rejse. Lige pt. har vi en mega dyr leje lejlighed. Så vi søger sådan set kun noget der er billigere end den.
--
Yep
#15
Niller1.0
Megabruger
19-07-2017 11:15

Rapporter til Admin
Leje er penge lige ud af vinduet - ligesom McDrive ;-) Men der er også en frihed ved at leje. Når du har købt, er du/I bundet til stedet. Husk at opdate Jeres forsikringer ved huskøb. :-)
--
#16
Luske!
Ultra Supporter
19-07-2017 19:55

Rapporter til Admin
Efter at have underskrevet købsaftale for halvanden måned siden, vil jeg komme med mit input. Skødeskrivning mener jeg at vise lagde 18k for (men afhænger vist af ejendommens værdi), 16k for ejerskifte og har vist fået et tilbud på omkring de 15k for diverse tinglysning af lån, gebyr og lignende som banken står for (deres tilbud blev halveret, da banker blev informeret om at jeg ville vælge den billigste). Oven i hatten kommer naturligvis kursskæring. Vi forventer at ligge 100/150k fordi vi både skal have flyttet nogle møbler, investeret i maling, slebet gulve osv.. I øvrigt synes jeg helt sikkert at #9 har fat i noget, det ligner en liste som er fin at tage udgangspunkt i. Desuden er jeg uenig med #12. Vi har (i København) altid hørt at tommelfingerregelen er 3,5 gange husdannens bruttoindkomst. Vi kommer selv med en temmelig stor opsparing, hvorfor gearing således kan gøres højere, såfremt man ønsker det, da det netop mindsker risikoen for kreditor. I øvrigt kostede de byggeesagkyndige vi fik tilbud fra fra 4k uden at skrive rapport. Jeg ved dog ikke om mine priser påvirkes af at boligen ville har købt ligger i København - umiddelbart tænker jeg at vi har betalt højere priser for en del ydelser, men at vi omvendt kan geare mere
--
There is a difference between knowing the path and walking the path.
--
Sidst redigeret 19-07-2017 19:58
#17
Niller1.0
Megabruger
20-07-2017 10:03

Rapporter til Admin
#16 Jeg er helt sikker på at der er STOR forskel hvor i landet man skal købe hus og hvilken bank man har. Hvad for en kunde man er (altså ens historik) spiller naturligvis også alvorligt ind. Jeg skal ærligt sige at jeg er i tvivl hvorvidt det er 2,5 eller 3,5, når du nu går mig på klingen. ;-) Lige pt. kan jeg ikke finde noget dokumentation for det ene eller andet. Det vil dog undre mig meget, hvis det er 3,5, baseret på min egen situation. Vi kigger nemlig lidt på hus pt og hvis det er 3,5 der skal ganges med, kan vi rykke 1.500.000 kr yderligere op i prisklasse. Det kan jeg ikke helt forstå, er tilfældet. I alle udfald, vil det fortsat være fordelagtigt at erhverve sig et "købsbevis" fra ens bank.
--
#18
Jim Night
Guru
20-07-2017 10:07

Rapporter til Admin
TL;dr #0 Du kan sagtens låne 100% til huskøbet, men der er regler for hvordan du må låne de sidste 5%. Det er vist noget med at de ikke må lånes i samme omgang som resten, men skal bevilges på forhånd - fx en kassekredit.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#19
Niller1.0
Megabruger
20-07-2017 10:14

Rapporter til Admin
#18 Du kan låne 80% i realkredit og de resterende 20% som banklån, såfremt du ikke har nok til udbetaling og osv. De skal naturligvis også afdrages på. "mange" benytter sig af "afdragfrit lån" de første 10 år, hvor banklånet betales af. Men såfremt man skal afbetale på et banklån udover realkreditlånet, spiller dette også ind i hvilket beløb man kan shoppe hus for. Banker står ikke lige på spring, hvis du/man/vi ikke har en krone på lommen og ønsker at købe en bolig. Eller sagt på anden måde; Du/man/vi er SÅ meget bedre stillet, hvis man har en opsparing man kan indskyde i projektet. #16 I stand corrected. Det er gange 3,5 "rettesnoren" er. Tak for det :-)
--
Sidst redigeret 20-07-2017 10:17
#20
Munkeholm
Elitebruger
20-07-2017 10:20

Rapporter til Admin
Der kom en lov i 2016 der gjorde at det er LOV at man skal have de 5% til køb.. Sådan var det også da jeg købte, og som første gangs køber var det alligevel en slat man skulle have :) jeg endte med at bruge omkring de 80k til køb til lidt over 1 million.
--
#21
Thomas
BOFH
20-07-2017 10:41

Rapporter til Admin
Jeg synes at der er kommet mange god indlæg, men jeg synes at prisen på at købe hus er lidt overvurderet. Det bør på ingen måde koste 100.000 at købe huset medmindre man køber et relativt dyrt hus og medregner omkostningerne ved at optage lån. Det er da en omkostning ingen tvivl om det, men den slags bliver altid finansieret med i lånene. Groft sagt koster det omkostninger til advokat og tinglysning, ejerskifte forsikring og evt mellemregning med sælger. Ja jeg ved godt at man ofte forbedrer huset og bruger penge på flytningen, men men det er ikke en direkte omkostning og pengene du bruger på forbedringer har du sparet i købsprisen så det ser jeg ikke som en omkostning på den måde.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#22
Steffen
Gæst
20-07-2017 10:47

Rapporter til Admin
#19 Mon ikke regnestykket skal laves lidt anderledes... Indkomst * 3,5 + opsparing..? Jeg mener, hvis du har brugt 10 år på at spare en million sammen, så betyder det jo formentlig ikke at du kan handle for 3,5 millioner mere, det lyder for mig skævt, så mon ikke opsparingen er en konstant.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#23
Pendor
Supporter
20-07-2017 10:58

Rapporter til Admin
#21 Hvis du køber et hus til et par millioner kan tinglysning og ejerskifteforsikring godt rende op i 50K+. Tinglysning af skøde 0,6% og udvidet ejerskifteforsiking cirka 1% for fuld 10 årig dækning. Derudover tinglysning af realkreditlånet som potentielt er over 1%.
--
#24
chilix
Bruger Aspirant
20-07-2017 10:59

Rapporter til Admin
#22 - Enig
--
Sidst redigeret 20-07-2017 10:59
#25
Niller1.0
Megabruger
20-07-2017 11:14

Rapporter til Admin
#22 Det er ikke mig der har sat regnestykket sammen. Det er min bank :-) Det er en "rettesnor" som kan har et forsigtigt estimat. Jeg har fundet mailen hvor han skriver: Årslønninger x 3,5 + Opsparinger m.m - Evt gæld …… Her er opsparing også din potentielle friværdi. Det er lidt noller at diskutere hvorvidt regnskabet skal være anderledes, når det nu er en rettesnor. Men nej, således skal regnestykket være. I alle fald i min bank. Er det anderledes i din bank - så er jeg glad på dine vejne.
--
#26
TheMoller
Supporter
20-07-2017 11:17

Rapporter til Admin
#25 Du siger det jo selv: "Årslønninger x 3,5 + Opsparinger m.m" og ikke "Årslønninger + Opsparinger x3.5"
--
#27
Niller1.0
Megabruger
20-07-2017 11:22

Rapporter til Admin
Ahh ja, det er naturligvis korrekt. Som skrevet i #12 (med hvilke faktor samt beløbene rettet til) Tag alle dine aktier (opsparing, friværdi i nuværende hus, Jeres BEGGE BRUTTO Indkomst om året) og gang det med 3,5 Fx.: Din løn, brutto PA: 250.000 Kærestens løn, Brutto PA: 250.000 Jeres opsparing: 100.000 250.000+250.000+100.000 = 600.000 600.000 * 3,5 = 2.100.000
--
#28
Thomas
BOFH
20-07-2017 11:26

Rapporter til Admin
#23>>Enig der er 1,5% i tinglysningsafgift men sælger skal betale halvdelen af ejerskifte forsikringen så huset skal være ret dyrt før det kommer op på 100.000 kr i omkostninger.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#29
Prospect
Monsterbruger
20-07-2017 11:32

Rapporter til Admin
#27 Nej Niller du har stadig ikke forstået det. Prøv igen.
--
#30
Thomas
BOFH
20-07-2017 11:34

Rapporter til Admin
#27>>Nej det er (250.000+250.000)*3,5 + 100.000 = 1.850.000 Prøv evt låneberegneren hos totalkredit de regner med løn gange 3 men ellers regner de som mig https://www.totalkredit.dk[...]
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#31
Stoffer
Maxi Supporter
20-07-2017 11:35

Rapporter til Admin
#27 Løn 2x250.000 Opsparing 100.000 Det giver 500.000x3,5 = 1.750.000 + 100.000. Dvs 1.850.000 og IKKE 2.100.000
--
Asus SABERTOOTH X58 - Xeon x5660 @ 4,4 ghz - 12 GB RAM - RX580 8GB - Corsair HX1000W - Lian Li PC-A70B - Vandkøling - Dell UltraSharp 2707WFP
#32
Niller1.0
Megabruger
20-07-2017 11:40

Rapporter til Admin
OK ok ok .. sorry. Min fejl. Godt ord igen.
--
#33
Satter
Mega Supporter
20-07-2017 13:03

Rapporter til Admin
#21 De 100.000kr er en helt fin rettesnor (efter min mening), hvis vi snakker boliger i hovedstadsregionen. Nu bor du på vestsjælland(?), så her koster et hus selvfølgelig også noget mindre. Det kan godt være, at du kan slippe afsted med 85.000kr, men de 15.000kr får hurtigt ben at gå på, når du også medregner udgifterne til flytning og "klargøring" af den nye bolig... Men det er klart, at jo dyrere huset er, jo større er din afgiftsbyrde, da tinglysningsafgiften på skøde og lån jo afhænger af prisen på huset (der har skattefar alligevel været smarte, hva'?)... Her vil det også (som jeg tidligere har skrevet) være afgørende, om der er en større tinglyst gæld i huset i forvejen. I københavnsområdet er det efterhånden svært at finde huse til under 4 mio kr (hvis du gerne vil bo i et pænt område - i et pænt hus), og her udgør tinglysningsafgiften på skødet alene over 25.000kr. Er der ikke lån i ejendommen (dette er måske ualmindeligt, men dog forekommende), så kan du lægge 50.000kr oveni, for tinglysning af lån. Smid advokat, ejerskifte og gebyrer til bank og realkredit, ja så er du på 100K+.
--
Don't let your mouth write checks your ass can't cash!
--
Sidst redigeret 20-07-2017 13:05
#34
Luske!
Ultra Supporter
20-07-2017 13:57

Rapporter til Admin
#31 Vil umiddelbart tilføje at opsparing kan nå et punkt hvor det ikke længere giver mening. Fruen og jeg var selv i den situation at banken umiddelbart godt ville være med på finansieringen, men at de løbende omkostninger (særligt ejendoms- og ejendomsværdiskatten), i vores verden, slog bunden ud af vores budget. Det gav således ikke mening for os at fortsætte med at spare op - eller at købe så dyrt som tommelfingerreglen tillod. Men enig, i langt de fleste tilfælde vil en opsparing give rigtig god mening - og noget som kan ligges oven i dit regnestykke.
--
There is a difference between knowing the path and walking the path.
#35
Niller1.0
Megabruger
20-07-2017 14:07

Rapporter til Admin
#34 Det er bare rigtigt svært at sige noget generelt når det kommer til banker, lån og penge. Der vil altid skulle tages udgangspunkt i hvor det individuelle sag. Jeg tror det er vigtigst at have en opsparing, såfremt man er 1. gangskøber. Det kan jeg ikke se konkludere om det er Jeres tilfælde. Som 2.gangskøber (forstå mig nu ret) har man noget friværdi til udbetaling osv.. eller det håber jeg du/i/vi har :-)
--
Sidst redigeret 20-07-2017 14:08
#36
Thomas
BOFH
20-07-2017 14:20

Rapporter til Admin
#33>>Ja det var netop derfor jeg nævner det, trådopretter bor i jylland (tjekkede en af hans salgstråde) og medmindre de flytter til århus er de langt fra københavner priser. Derfor vil tallet for ham nok nærmere være 50.000 kr. Men vi er vel enig om at 4 millioner kr for et hus er relativt dyrt. Men lige netop tinglysning af lån medregnes altid sammen med låne omkostningerne, så dem skal man ikke have penge til. Men jeg har selv her tidligere i år købt et halvt hus og jeg var godt nok glad for at jeg ikke skulle betale det der dumme 1,5% skat af det salg (i forbindelse med skilsmisse skal man kun betale gebyr ikke 1,5%)
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#37
Luske!
Ultra Supporter
20-07-2017 14:45

Rapporter til Admin
#35 Vi er nu også førstegangskøbere - om end vi har nogle gode erfaringer fra andelsboligmarkedet. Så det afhænger af hvordan man betragter førstegangskøbere. Mit gæt ift. føromtalt tommerfingerregel bliver nok også rykket noget afhængig af om man skal bo på Rådhuspladsen eller har forelsket sig i Nakskov. Konklusionen bliver nok at man skal kontakte sin bank, men at man kan forberede sig lidt ved brug af tommelfingerreglen :)
--
There is a difference between knowing the path and walking the path.
#38
Niller1.0
Megabruger
20-07-2017 14:47

Rapporter til Admin
#37 Helt og aldes enig. Men husk, ejendom på lolland/falster/møn er for livet ;-)
--
#39
Satter
Mega Supporter
20-07-2017 14:59

Rapporter til Admin
#38 Fordi man ikke kan komme af med det igen, eller? :-P
--
Don't let your mouth write checks your ass can't cash!
#40
Niller1.0
Megabruger
20-07-2017 15:11

Rapporter til Admin
#39 Lige præcis. Det er naturligvis en grov spøg - omend ikke helt ukorrekt. Huspriserne og gennemsnits indkomsten på Lolland er vist det laveste i DK. Tæt på i alle fald. Byggegrunde skulle dog være sælges til særdeles fornuftige priser. ;-)
--
#41
ww.jesus.do?
Semibruger
20-07-2017 21:12

Rapporter til Admin
Husk at alle gebyrer og og renter hos banken (ikke afgifter til staten eller rente på realkredit) er til forhandling. Check bankens hjemmeside, hvor de oplyser hvilke renter, de opererer med, så kan du starte med at sige at du vil have deres laveste rente og så langsomt rykke dig opad indtil i finder en aftale. Der er mange penge at spare her lige som det også kan betale sig at finde et godt tilbud på alle advokatydelser fra samme firma. Vær desuden opmærksom på at det tilbud, som realkreditinstitutet giver er gældende et halv år. Det vil sige at I ikke er tvunget til at acceptere kun med det samme. Det betyder også at i kan være heldige at et tilbud I har fået for 5 måneder siden er markant bedre end det i går i dag og i vil dermed kunne score en kursgevinst. Dette gør sig forøvrigt også gældende ved omlægning af lån, så det bare med at hente tilbud ind hele tiden. Kan man få dækket sine udgifter ved at konvertere om, er det bare med at gøre det.
--
#42
Jim Night
Guru
20-07-2017 22:01

Rapporter til Admin
#19 Vågn op og følg med i lovgivningen på området.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#43
Niller1.0
Megabruger
21-07-2017 08:34

Rapporter til Admin
#19 Gerne - i forhold til hvad? Kopieret fra rd.dk. -> http://www.rd.dk[...] "Du kan maksimalt låne 80% af boligens værdi som realkreditlån, det resterende beløb findes via egenbetaling/banklån. Ved fritidshuse er grænsen 75%." Som sagt i #19 skal man selv ud og finansere de sidste 20 % i forhold til realkreditlånet. Er der kommet ny lovgivning om dette? Jeg ved at Jyskebank, Sydbank og sikkert også andre banker, har en prioritetslån, hvor man kan låne til hele beløbet som et "banklån" hvor realkredit-selskaberne ikke er inde over.
--
Sidst redigeret 21-07-2017 08:39
#44
TheMoller
Supporter
21-07-2017 08:37

Rapporter til Admin
#43 Du kan ikke låne 20%, men 15%. Det er lovpligtigt selv at medbringe 5% af købesummen.
--
#45
Niller1.0
Megabruger
21-07-2017 08:43

Rapporter til Admin
Ahh det var det #42 så venligt og kommunikativt indikerede. #44 Tak for info. :-)
--
#46
pizzadude
Monster Supporter
21-07-2017 09:21

Rapporter til Admin
#44 kravet kan dog i visse tilfælde fraviges: https://www.jyskebank.dk[...]
--
#47
TankBrutalis
Megabruger
21-07-2017 09:25

Rapporter til Admin
Banklån stiftelse som nok også er 5.000kr.Advokat ved huskøb der ca er 10.000kr. Pantebrev? 3.000kr. Ejerskifte forsikring er nok nærmet 16-20.000 Men alle disse ting bliver regnet med i dit lån til slut så det skal du ikke spare op til
--
#48
Jim Night
Guru
21-07-2017 10:28

Rapporter til Admin
#45 Jeg skrev det i #18 at man skal finde de sidste 5% på anden vis. Dvs selv komme med dem eller have lånt dem på forhånd. Se evt. #20.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#49
Satter
Mega Supporter
21-07-2017 13:03

Rapporter til Admin
#47 Skal og skal - jeg mener nu at det vil være god praksis at spare så meget op som du nu kan, så du slipper for at låne EKSTRA i sidste ende, for at kunne dække dine udgifter til at låne?... ;-) Det er i øvrigt altid en god idé som #0 er i færd med, at danne sig et overblik over udgifterne, INDEN man går i banken. Hvis du f.eks. har lagt et grundigt budget, og viser at du har styr på udgifterne, så vil banken alt anden lige være mere velvillig til at tage imod dig, end hvis du kommer uden en klink på lommen, og uden begreb om, hvad det koster at købe et hus ;-)
--
Don't let your mouth write checks your ass can't cash!

Opret svar til indlægget: Huskøb

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE