Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Opstart af virksomhed - Indskud af kapital

Af Nørd Aspirant Splint | 17-10-2017 01:37 | 1472 visninger | 8 svar, hop til seneste
Hvis jeg i forbindelse med opstarten af en virksomhed indskyder et beløb som startkapital, kan jeg så til enhver tid trække beløbet ud igen uden nogen form for beskatning?
--
#1
2Ristede
Elitebruger
17-10-2017 02:20

Rapporter til Admin
spør herinde https://www.amino.dk[...] det er et forum specifikt for iværksættere. yw. :)
--
#2
stallemanden
HOL Moderator
17-10-2017 07:13

Rapporter til Admin
Nej, det kan du ikke. Pengene tilhører selskabet, og kan kun komme ud til dig, ved salg/ophør af virksomheden. Det afhænger lidt af, hvilken virksomhedsform der er tale om, men formoder, at du har gang i et ApS?
--
http://hamdentykke.dk[...] http://onsdagssnegl.dk[...]
#3
Ninja777
Supporter Aspirant
17-10-2017 07:16

Rapporter til Admin
Som #2 er inde på, afhænger det af formen. Selskab: Ivs eller ApS. (krav om startkapital) Virksomhed: Enkeltmandsvirksomhed eller privat mindre virksomhed. (ikke krav om startkapital)
--
#4
ramos
Giga Supporter
17-10-2017 09:13

Rapporter til Admin
Der er ikke ét entydigt svar på dit spørgsmål, da svaret afhænger af en række parametre: - Nu skriver du "virksomhed" menes der da et kapitalselskab (IVS/ApS/A/S) eller en enkeltmandsvirksomhed/Interessentskab? Indskyder du kapital i et kapitalselskab vil indskuddet være fradragsberettiget i din øvrige indkomst. Har du benyttet dig af fradraget, vil du selvsagt blive beskattet når du trækker pengene ud igen. Gør du derimod ikke brug af fradraget og indskyder 50.000 (beskattede) kr. for derefter at lukke virksomheden og trække dem ud igen, har du ikke genereret nogen form for indtægt og har bare flyttet midlerne. Spørg evt. på Amino, hvis du vil have svar fra iværksættere og skatterådgivere.
--
#5
Splint
Nørd Aspirant
17-10-2017 14:04

Rapporter til Admin
#4: Det med at man kan få fradrag for kapitalindskuddet, det vidste jeg ikke. Det vil jeg undersøge nærmere. #2: Det er mest IVS og enkeltmandsvirksomhed, jeg overvejer, og af dem vil jeg umiddelbart foretrække IVS, da jeg i en enkeltmandsvirksomhed hæfter personligt. Jeg kan så senere lave selskabet om til et ApS, når der er 50.000 i virksomheden. Jeg vil gerne have at hele kapitalen i firmaet, bortset fra kapitalkravet på 1 kroner, bliver finansieret af aktiviteterne i firmaet, og derfor ønsker jeg ikke permanent at binde flere af mine egne penge, end loven kræver. Jeg har dog brug for at lave en mindre investering fra starten på omkring 50.000, som jeg overvejer at finansiere ved at give et rentefrit lån til min virksomhed, og så betale mig selv de penge tilbage så hurtigt, som det overhovedet er muligt. Med andre ord: Kan jeg give mit eget IVS et lån, uden at pengene juridisk bliver "fanget" i firmaet?
--
#6
Ninja777
Supporter Aspirant
17-10-2017 14:13

Rapporter til Admin
#7
Compware
Bruger
17-10-2017 14:15

Rapporter til Admin
#5 Du kan godt lave et IVS selskab og låne dig selv pengene til det, det eneste du skal huske er at det skal gøres til markedsvilkår, altså med rente osv. Husk at ved et IVS skal en procent del af overskuddet blive i virksomheden. Det koster omtrent 10.000 kr at få omstiftet et IVS til et ApS, der skal revisor ind over.
--
Jeg har en drøm om at gøre compware.dk til den smarteste hardware/IT sammenligningside.
#8
Splint
Nørd Aspirant
17-10-2017 14:25

Rapporter til Admin
#6: Takker #7: Hmm, OK. Måske skulle jeg alligevel bare satse på et enkeltmandsfirma. At drive firma på selskabsform lyder både dyrt og besværligt. #Alle: Tak for svarene.
--

Opret svar til indlægget: Opstart af virksomhed - Indskud af kapital

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login