Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Valg af kollegie (Morbærhaven eller Øresundskolleg...

Af Semibruger LystigOstemad | 04-01-2018 21:32 | 2626 visninger | 19 svar, hop til seneste
Såå, Jeg står til at flytte på kollegie og har kigget på både Morbærhaven og Øresunds-kollegiet. Jeg læner mig mest til Morbærhaven, dog er lokaliteten ikke foretrækkelig, i forhold til Øresundskollegiet, som ligger tættere på byen. Desuden er kollegieværelset på Øresunds, lidt større end den i morbærhaven. Morbæhaven har dog egen thekøkken. Øresundskollegiet (type4) http://www.oek.dk[...] Morbærhaven: https://aub.dk[...] Nogen der har erfaringer med de nævnte kollegier? Har selv aldrig set nogen af dem før. Vh Lystig Ostemad
--
#1
wiesel
Supporter Aspirant
04-01-2018 23:23

Rapporter til Admin
Tag det som ligger tættest på din uddannelse. Morbærhaven ligger ca. midt i mellem Albertslund og Glostrup st. Øresunds-kollegiet ligger lige ved siden af Metro, så hvis du læse inden i byen så tag Øresunds. Husk at du kan få boligsikring/støtte hvis du har eget køkken, så det er måske værd at kigge efter det på Øresunds hvis det kun koster 2-300 kr. ekstra. Er selv vokset op i Albertslund.
--
#2
LystigOstemad
Semibruger
04-01-2018 23:37

Rapporter til Admin
Kræver det at boligen har et køkken før man er berettiget til boligstøtte? Den på Øresundskollegiet er dog kun med fælles køkken, og desuden kunne forstille mig at ikke alle unge er lige gode til at dele et køkken (tænker på rengøring). Siden du har boet i Albertslund, hvad synes du om selve byen? Byen har ikke den bedste omdømme, men man skal jo hellere ikke dømme den bare på rygter. Har du nogen oplevelser med Morbærhaven? Med hensyn til hvad der er tættest på, så starter jeg på DTU til Januar, så morbærhaven vil være klarest tættest, men med offentlig transport, så tager det ikke meget længere tid med det offentlige, hvis man bor på Øresunds :) Og tak for dit svar :)
--
#3
S.A.R.G.E.
Megabruger
04-01-2018 23:40

Rapporter til Admin
#2 Det kræver du har EGET køkken. Desuden er boligstøtten maks 15%, så det er håndører vi snakker. Har ikke selv boet på kollegie, men jeg har boet på et lejet værelse, og der var jeg rigtig glad for f.ex. at kunne tappe vand og børste tænder i mit eget rum. Desuden er det også lettere at være i fred, hvis man - som jeg - til tider har brug for det, hvis man selv kan lave mad :).
--
#4
wiesel
Supporter Aspirant
04-01-2018 23:51

Rapporter til Admin
Ja, du skal som min. have et tekøkken. Har selv boet på kollegie med fælleskøkken (intet tekøkken på vær.). Det var intet problem der hvor jeg boede, mener vi var 16 værelser som delte. Det fungerede perfekt hos os, men det kræver selvfølgelig at du har lyst til at være social. Kunne aldrig selv finde på at lave mad inde på et kollegieværelse. Folk var gode til at rydde op efter sig selv, ellers fik de det at vide og hver måned var vi på skift 4 som skulle gøre hele køkkenet rent. Det her kan selvfølgelig variere for køkken/kollegie. Gik i folkeskole (privat) i Taastrup og på Gymnasium i Albertslund. Har aldrig selv været i Morbærhaven, så kender det ikke rigtig. Albertslund er okay som ung, men det er nok ikke et sted jeg selv ville vælge at bo idag. Hvis du starter på DTU hvorfor flytter du så ikke ud på nogen af deres koellegier? Jeg har selv læst på DTU og boet på kollegie derude. Flyttede bl.a. pga. jeg ikke gad og bruge 1 time på transport hver vej. Dejlig tæt på studiet, du bor sammen med en masse som læser det samme sted som dig og det er også meget nemmere når I evt. skal mødes. Alt foregår derude.
--
Sidst redigeret 04-01-2018 23:52
#5
LystigOstemad
Semibruger
05-01-2018 00:23

Rapporter til Admin
Det er faktisk godt at vide at det er krævet køkken for at kunne få boligstøtte! Det gør Morbærhaven mere attraktiv :) @3 Jeg er selv typen der værdsætter at kunne lave mad for mig selv. Har selv boet sammen med folk og selvom det kan være rigtig hyggeligt hvis man er taler godt med sine naboer, så er det lidt risikabel hvis man deler et køkken med 10-12 andre. @4 Jeg var ærlig talt ikke klar over der var "DTU-kollegier". Det åbner nogen muligheder op! Jeg kunne forstille mig der er lang ventetid på dem dog? Men det er helt sikkert noget jeg skal kigge nærmere på. Mange tak for infoen :) Når du skriver du selv har boet i Albertslund, er der noget at tage sig til, hvis man er i midt tyverne? Tænker med hensyn til fritidshobbyer, aktiviteter og fester? :)
--
#6
Gill Bates
Ultra Nørd
05-01-2018 04:30

Rapporter til Admin
Noget siger mig at der er en del ventetid på alle kollegiepladser/studenterboliger?
--
#7
ReneSDK
Guru
05-01-2018 07:04

Rapporter til Admin
#5 Der er en del kollegeier på Campus og tæt på campus: http://www.dtu.dk[...]
--
FFHAU! This is 2018, "I'm not good with computers" is no longer a valid excuse.
#8
LARMY85
Junior Supporter
05-01-2018 07:20

Rapporter til Admin
Jeg boede på Øresundskollegiet (OEK) mens jeg studerede på DTU i Lyngby. Jeg cyklede til og fra uni næsten hver dag (~17 km. pr. vej) uden problemer. Jeg har altid været rigtig glad for at bo på OEK, hvor der er mange sociale arrangementer og muligheder. Der er samtidig mulighed for bare at lukke døren og være sig selv. Du skal vide at når du har boet på kollegiet i 6 måneder, har du mulighed for at komme på en intern venteliste, som er meget kortere end de offentlige. Du kan nemt opgradere til en lejlighed med eget te-køkken. Generelt vil jeg betegne lejlighederne som ældre men velholdte. Kollegiet er fra slut 70'erne hvilket både har sin charme og frustrationer. Du kan melde sig ind i "Øresundskollegiet" på Facebook og høre om nogen vil vise dig deres Type 4-lejlighed. Det er rimelig normalt og folk er flinke til at åbne deres døre for nytilkomne - det var ihvertfald min erfaring. Kollegiet har over 1.000 lejemål, så der er rig mulighed for at finde ligesindede. Nu vi er på et hardware-forum, har kollegiet også en Computergruppe hvor man kan mødes, game, snakke, reparere IT m.m. Der er også rig mulighed for at interagere med det modsatte køn. Det kan desuden medføre at man lærer lidt færøsk, da kollegiet går under tilnavnet "Den Færøske Ambassade". De er nu mægtig søde allesammen :-)
--
Vh. Larmy
--
Sidst redigeret 05-01-2018 07:22
#9
LgT
Maxi Supporter
05-01-2018 09:51

Rapporter til Admin
Der er en del større kollegier tilknyttet DTU, både på og i nærheden af Campus. Enkelte har eget the-køkken, men det var ikke flertallet for 12 år siden da jeg blev færdig. Det er både godt og ondt at bo kun med andre ingeniør studerende, væk fra selve København, der er jo ikke længere derind HVIS man vil til byen end hvis du skal pendle ruten hver dag for at komme på uni, og de færreste har brug for det på daglig basis ? Når det er sagt er der givetvis også en charme i at være blandt folk der studerer helt andre ting end en selv, og måske kan man finde fag man vil supplere ind i sin fagpakke på et KU fakultet - det vil man måske være mere tilbøjelig til at overveje hvis man ikke bor på DTU.
--
#10
S.A.R.G.E.
Megabruger
05-01-2018 10:46

Rapporter til Admin
Af uransaglige årsager har jeg læst alt om Albertslund, og samtlige undersider på Wikipedia, og har fundet ud af, at det er tilladt at holde dyr i Morbærhaven, så hvis du hader dyr, skal du nok ikke flytte derind. https://aub.dk[...]
--
#11
LystigOstemad
Semibruger
05-01-2018 20:30

Rapporter til Admin
@ LARMY85 Tak for svaret! Jeg er dog bare lidt tilbageholdent, mest fordi det er nogen store bygninger med masser af unge. Kunne forstile mig at sådanne gamle bygninger er meget lyt. Mange unge fester i hvert fald lidt ofte og tænker at det måske kunne være irreterende, hvis man godt kan lide ro. Desuden, har jeg tidligere boet med andre, hvor der har været dele køkken, og har kun oplevet en gang, hvor folk rent faktisk gjorde rent efter sig selv og tog hensyn til andre. Hvordan er din erfaringer med fælleskøkken på OEK? Og det lyder til at du har haft gode erfaringer med OEK. Næsten alle jeg har spurgt med hensyn til det kollegie har anbefalet det. Det er vel et godt tegn :) @ LgT Enig med at det kunne være rart at bo et sted der ikke er eksklusivt for ingeniør. Det er en af grundene til at jeg godt kan lide Københavns området, fordi der er så mange forskellige typer af mennesker. Desuden er der altid noget at tage sig til i KBH. Har lidt svært ved at forstille mig et social liv i Alberstslund, men selve lejligheden ser mere indbydende ud end OEK. @S.A.R.G.E. Det vidste jeg faktisk godt! Jeg har dog ikke noget imod dyr, det er bare ikke noget jeg selv skal eje :)
--
#12
bighair
Juniorbruger
05-01-2018 21:41

Rapporter til Admin
før var det meget attraktivt for unge at bo i morbærhaven, der var meget fællesskab og fester men der var også mange stoffer (morfinhaven) men fede lejligheder i et og to plan, nogen har soveværelse oven på. Albertslund har jo været en sf kommune i mange år, venstredrejet. men kan anbefales.
--
Bighair
#13
LARMY85
Junior Supporter
05-01-2018 22:42

Rapporter til Admin
@LystigOstemad: Mht. larm er der et vagtfirma tilknyttet kollegiet fra torsdag til søndag. Generelt er det nok at banke på hos den som larmer og bede dem om at skrue ned, men hvis det ikke er nok kan man ringe til vagten som så kommer forbi. Hvis det går helt galt er der et klageudvalg, hvor sådanne sager kan tages op. Nu ved jeg ikke hvilken blok du kan komme ind i men tænker det er blok B. Jeg har kun haft eget køkken så jeg kan ikke svare mht. fælleskøkken. Men igen, kan du lave en internflytningen efter 6 måneder (såfremt der er noget ledig selvfølgelig). Mht. hvor larmen "er" koncentrere den sig helt sikkert omkring festlokalerne mellem blok H og F samt C og E hvor "Sumpen" ligger - det er OEKs store festlokale. Der er desuden i bar "Down Wonder" i kælderen under blok F, men den har jeg aldrig hørt ballade fra. Der er oven i købet rygerum (med ventilation) dernede så folk står ikke og pulser og råber udenfor indgangene :-) Bygningerne er bestemt gamle, men jeg oplevede ikke larm som et stort problem. Jeg endte i en af børneblokken - blok K - og der var nærmest stille som graven efter kl. 19. Jeg tror generelt at folk er glade for at bo på OEK. Det er selvfølgelig ikke et perfekt kollegie, men der er rig mulighed for at involvere sig og gøre en forskel (hvis man ønsker) og omvendt er det også fuldt ud legitimt "bare" at være beboer.
--
Vh. Larmy
--
Sidst redigeret 05-01-2018 22:44
#14
Jintao
Super Nørd
05-01-2018 23:35

Rapporter til Admin
Ostenfeld og Kampsax er begge fine kollegier, til en rimelig pris. Det er dog med fælleskøkken, men det er ikke værre end som så...
--
Indholdet af dette indlæg er blevet redigeret af |Smash|.
#15
kb-
Nørd Aspirant
06-01-2018 00:29

Rapporter til Admin
Tag Nybrogård hvis du skal gå på DTU. Klart det bedste kollegie jeg gar boet på/været på. Der er fri adgang til kano og kajak, og du har søen i baghaven (og statsministeren som nabo).
--
.
#16
Anne
Gæst
17-01-2020 12:05

Rapporter til Admin
Hej Lystig Ostemand. Jeg ved at indlægget er omkring 2 år gammelt nu, men jeg står i præcis samme situation som dig lige nu (dog indflytning til sommer). Hvad endte du med at vælge? Og dine erfaringer med valget? Mange hilsner, Anne
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#17
ToFFo
Guru
17-01-2020 12:19

Rapporter til Admin
#16 - Hold dig for guds skyld væk fra Morbærhaven i Albertslund. Det er fandme ikke andet end en yngleplads for kriminalitet. Jeg boede i Morbærhaven i godt og vel 6 måneder før jeg måtte flygte. Ikke flytte.. Fucking flygte. I den korte tid jeg boede der, nåede jeg at vågne til lyden af indbrud ved begge naboer (på forskellige dage), pistolskud, biler der blev smadret og jeg ved ikke hvad. Det sted er fucked up. Hvis du har bil, så sørg for der er stålfælge på, ellers bliver din bil smidt på mælkekasser og dine fælge bliver nakket. Der var et månedsblad der blev udgivet til beboerne i Morbærhaven en gang om måneden, og der kunne man se en liste over månedens indbrud. Så vidste man jo lige det. Jeg undgik indbrud fordi jeg havde alle mine ting på min hems. I den lejlighed jeg boede i der var der en underetage, og så en ret stor hems. Jeg havde alt hvad jeg ejede på den hems. Seng, TV, computerbord, anlæg, det hele. Og på den måde kunne tyvene ikke kigge ind og se hvad jeg havde af værdier da de ikke kunne se ind på førstesalen. Fuck Morbærhaven!!! Okay... De har hurtigt og billigt internet. Men det er den eneste fordel.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 17-01-2020 12:20
#18
Anne
Gæst
17-01-2020 12:24

Rapporter til Admin
Tak for svaret #17, det lyder da ærgerligt....:(
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#19
Ros3nlund
Ultra Supporter
17-01-2020 13:09

Rapporter til Admin
Boede selv på BSK i Ballerup. Det var også ganske fornuftigt, men jeg har som #17 beskriver heller ikke hørt noget godt om Morbærhaven. Skulle jeg vælge idag, havde jeg nok taget LUX i Herlev
--
i9 9900K | MSI RTX 2080Ti | 32GB Corsair Vengeance Pro @ 3200Mhz |FD Meshify C| MBPr Mid 2017

Opret svar til indlægget: Valg af kollegie (Morbærhaven eller Øresundskolleg...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning