Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Privat investering

Af Maxibruger Jimstar | 01-03-2018 11:05 | 3107 visninger | 29 svar, hop til seneste
Hej, Er der nogen herinde med god forstand på privat økonomi? Jeg har efterhånden sparet lidt penge op, som jeg går med tanken om at investere. Jeg har igennem længere tid kigget lidt på bolig, men er ikke faldet over noget jeg synes jeg ville købe og nu synes jeg efterhånden ikke markedet virker særligt attraktivt. Jeg er 30 år og har en indkomst på ca. 40.000 kr. om måneden, plus lidt kørsel, så typisk udbetalt omkring 27-28k om måneden. Jeg bor i en lejet lejlighed til en rigtig fornuftig pris (4500 kr.) og skylder ingen penge. Jeg har efterhånden sparet næsten 500.000 kr. op, som egentlig bare står på min konto. Jeg bør vel investere disse penge, for at få noget ud af dem, men jeg har bare ikke rigtig fået sat mig ind i hvad jeg bør gøre med dem. Nogen der kan dele nogen gode råd ud, eller deres erfaringer?
--
#1
Business
Mega Supporter
01-03-2018 11:14

Rapporter til Admin
Jeg synes, du skal investerer dem i mig :-) Ej. Aktier er vejen frem.
--
#2
McFrede
Mega Supporter
01-03-2018 11:18

Rapporter til Admin
Ejendomme/boliger er også en mulighed. Køb eksempelvis en lejlighed et sted og lej den ud, men få en revisor med på sidelinjen hvis ikke du vil sætte dig ind i de regnskabstekniske regler. For mit vedkommende vil udgiften til revisor tjene sig selv ind mange gange.
--
#3
potteplante
Super Supporter
01-03-2018 11:20

Rapporter til Admin
Jeg ville vente lidt også investere i bolig.. Min spå kugle siger, at market ikke kan holde sin pris længer og derfor vil falde. og når den er lav nok så købe.. Tænker at du ikke bor i en 100m2 bolig og det ville være fedt med noget større inde for en 5 til 10 årig periode. kommer jo lidt an på din fremtidsplaner. Men jeg kan sgu ikke hamle op med mr. Business.. det username holder sgu i den her sammenhæng xD
--
Google is your friend!
#4
Business
Mega Supporter
01-03-2018 11:21

Rapporter til Admin
#2 Afkastet på én lejlighed er bare forholdsvis lav, plus du skal agerer vicevært og punge ud, hvis og når, noget går galt. Du kan selvfølgelig lave forsikringer på alt - men det koster også. Derudover, alt det bøvl med lejeloven. Puha. For én enkelt lejlighed, gad jeg det ikke. #3 Ha! Du har ret. Hvis priserne falder er det selvfølgelig en bedre investering, men alligevel...
--
Sidst redigeret 01-03-2018 11:23
#5
JensC
Gæst
01-03-2018 11:25

Rapporter til Admin
Wow, hvad arbejder du med? Jeg er 32 år og arbejder med CRM og marketing og har kun 15 udbetalt... Jeg synes alt om husdrømme er meget fjernt :-/ Men ja, aktier eller fast ejendom er jo det klogeste valg. I takt med priserne stiger, inflation og lave renter, og en opsparing på 500k, så bliver din opsparing let 10k mindre værd hvert år, ved bare at have den stående. Det kræver selvfølgelig at du ikke har brug for pengene i nær fremtid, da aktier altid er sikrest på lang sigt, da du i så fald har tid til at udholde en eventuel nedtur.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
CHPH
Mega Supporter
01-03-2018 11:29

Rapporter til Admin
#0 Hvor er du fra? Jeg havde investeret i lejemål lige udenfor by skiltene, eller i mindre byer, der er middel attraktive, men du forventer går i positiv retning. Køb en lejlighed, gør sådan at tingene er i orden indvendig, og så lej den ud. Herefter spar du op til udbetalingen på en ny, eller splitter de 500.000 op i to eller flere bidder, og køb flere lejemål. Men start evt. bare med én lejlighed, og så byg dig op, som du føler, du får styr på det hele. Forelsket dig evt i en mindre by, og begynd at købe op af lejligheder. Det gør det en del nemmere, at det er tæt på hinanden og evt. din egen bopæl.
--
i7-8700K | H115i PRO | EVGA 1080TI FTW3 | Asus Z370-F Gaming | 16GB Corsair Dominator | 120GB & 500GB SSD & 2x2TB HDD | Seasonic X-850 | Corsair 400C
#7
Jimstar
Maxibruger
01-03-2018 11:49

Rapporter til Admin
Foreløbig tak for svarerne. Der er mange der nævner opkøb af ejendomme med henblik på udlejning, er det noget i har personlig erfaring med? Umiddelbart var det ikke en vej jeg kunne tænke mig at gå, da jeg netop som #4 nævner tænker det er meget omstændigt og krævende, især i forhold til hvad udbytte det giver, med mindre man administrere mere end én? #5 - Jeg arbejder som produkt chef og key account manager. #6 - Jeg er fra Odense.
--
#8
Rolf
Giga Supporter
01-03-2018 11:57

Rapporter til Admin
Bitcoins! Nej, tal med din bank. De har helt sikkert en investeringsfond, hvor man kan angive hvor risikovillig man er, og derigennem sammensætte din portefølje.
--
#9
YaZzinO
Monsterbruger
01-03-2018 12:21

Rapporter til Admin
#0 Hvis du ikke har forstand/erfaring med investeringer OG ikke har lyst til at bruge tid på at lære om det, så synes jeg passiv investering i fx. june.dk og brickshare.dk er noget for dig. Du får måske lavere afkast ved at bruge disse tjenester, kontra at investere selv (de har administrationsomkostninger osv) - men du spare tid og højst sandsynligt penge (pga. fejlkøb osv hvis du gør det selv). Du kan også gøre som #8 siger. Dvs investeringsfonde hos din bank.
--
mess with the best, die like the rest!
--
Sidst redigeret 01-03-2018 12:22
#10
Die_Happy
Maxibruger
01-03-2018 12:35

Rapporter til Admin
#7 Jeps, jeg har 3 udlejningslejligheder og bor i en 4. selv. Den første lejlighed jeg købte for 3 år siden, er steget ca. 1 mio. kr. i værdi. De resterende investeringer gennem de sidste 2 år er samlet steget ca. 1,5 mio. kr. Det er en god idé først at have boet i lejligheden selv, før at den udlejes, da eventuel fortjeneste ved salg dermed er skattefri :)
--
#11
ClarioN
Megabruger
01-03-2018 12:58

Rapporter til Admin
#0 hvis du har tid til at sætte dig lidt ind i tingene, så vil jeg anbefale at investere i div. selskaber igennem nordnet.dk Billigste og bedste handelsplatform for aktier.
--
#12
stallemanden
HOL Moderator
01-03-2018 13:03

Rapporter til Admin
Overvej hvad dine fremtidsplaner er. Ejendomme kan være en god vej at gå, hvis man har mod på at håndtere lejere og have den administration der unægteligt vil være. Omvendt, så er det ikke fedt, hvis du om 2 år har købt dig "fattig" i ejendomme, og finder ud af, at livet skal en anden retning. Du finder damen i dit liv. I skal finde et fælles sted at være, der kommer unger til etc. Så kan det være lidt øv, hvis man bliver afhængig af, at kunne hive nogle midler fri, for der er jo ingen garanti for, at man bare sådan lige kan få solgt en ejendom. Og så skal/bør du kalkulere med, at den "opsparing" der skal være i boligen, kommer af at dine lån bliver afdraget. Man kan selvfølgelig have en forventning om, at ejendommene bliver mere værd, men der er ingen garanti, specielt ikke på kort sigt. Det er lidt øv, at skulle sælge og ikke kunne få mere for det end da man købte det, uden at have afviklet på gælden. Heldigvis er det jo noget som lejerne så reelt gør for en. Men kortsigtet: Aktier, og har du ikke begreb om det eller mod på selv at sætte dig 100% ind i det, så er der, som tidligere nævnt, muligheder som June. Din bank har garanteret også et udpluk af investeringsforeninger du kan få lov at sætte penge i, afhængig af din risikoprofil. Langsigtet: Aktier/obligationer og ejendomme.
--
http://hamdentykke.dk[...] http://onsdagssnegl.dk[...]
#13
Uffe_Manden
Ny på siden
01-03-2018 13:13

Rapporter til Admin
Jeg har smidt mine midler i investeringsforeninger og har dem "hostet" hos Nordnet. En normal kedelig investeringsforening fra en større bank, eksempelvis Danske Bank, giver vel omkring 7-9 % i afkast før skat. Prøv at smide dine tal ind her: https://www.nordnet.dk[...] Har selv smidt 200k ind over 5 år og de er blevet til 250k... Det er lidt mere end hvis de stod på en konto. PS: Enig med #8, tag en snak med din bank, men husk at de er sælgere, ikke rådgivere ;-)
--
Signatur? ok.... Så siger vi da natur :-)
#14
McFrede
Mega Supporter
01-03-2018 13:33

Rapporter til Admin
#7 Yes, jeg har personlig erfaring og selv med kun én ejendom kan det give god mening (og så skal man jo altså starte et sted). Som jeg skrev tidligere bør du nok finde dig en revisor til at sørge for at du får det maksimale ud af projektet løbende. Jeg kan kun anbefale dig at prøve at sætte dig en smule ind i det og regne det igennem inden du bare afskriver det som #4 vist foreslår, forsikringer kan trækkes fra inden skat som jeg husker det og der er fradrag for en lang række udgifter alt efter hvilken regnskabsløsning du (eller din revisor) vælger. Som en anden har skrevet, så kig udenfor de største byer, for dér er lejligheder til at betale og de falder (og stiger) ikke i samme takt som i de store byer. Hvis du vælger at investere i ejendomme bør du i dine investeringsovervejelser gøre dig selv den tjeneste at sætte dig ind i begreberne "rådighedsbeløb" og "gældsfaktor" så du ikke bliver "fanget" hvis du en dag finder drømmeboligen. For mit vedkommende var det bogen "Rich Dad, Poor Dad" der gav mig blod på tanden, jeg siger ikke det er den endegyldige sandhed, men den satte en masse tanker i gang hos mig.
--
#15
Compware
Ultrabruger
01-03-2018 13:49

Rapporter til Admin
#0 Der er faktisk en udemærket subreddit. /r/personalfinance Der bliver anbefalet en emergency fond på 6-12 måneder. Har du en lejlighed til dig selv som du ejer? - Hvis ikke, er det oplagt at invester i sådan en. Hvis du har familie så et hus. Dernæst vil jeg overveje at invester i et index, de har historiskset outperformed selv de bedste tradere. Nu har jeg ikke nogen penge fordi jeg er en fattig iværksætter, men jeg ville nok vente lidt med aktie markedet, jeg tror der kommer en korrelation. Hvilket Warren Buffet er enig i. - Det vil også påvirke huspriserne.
--
Jeg driver til dagligt hardware prissammenlignings hjemmesiden Compware. https://compware.dk[...]
#16
nyub
Ny på siden
01-03-2018 14:56

Rapporter til Admin
Cryptocurrency er nu stadig et godt valg. Nok ikke lige noget jeg ville smide 500k på, men jeg har selv været i det siden 2016 og det har da gået meget godt. ;)
--
#17
ph0ton
Superbruger
01-03-2018 15:17

Rapporter til Admin
Er din pensionsopsparing god nok? med 27-28k udbetalt, så kan der ikke være mange penge du smider ind på pension?
--
lorem ipsum et dolores
#18
Daniel
Gæst
01-03-2018 15:23

Rapporter til Admin
Stabel en selvstændig forretning på benene, ansæt nogle ungarbejdere til at passe stedet. Det skulle gerne skabe en ekstra indkomst, samtidig med du holder værdien noglelunde ift lokaler og inventar. Så er det endda også sjovt samtidig.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#19
stallemanden
HOL Moderator
01-03-2018 15:26

Rapporter til Admin
#17 Du siger noget. Hvis #0 har 40.000 i bruttoløn og ingen lån, altså reelt ingen fradrag, udover det vi alle får, så har jeg svært ved og se, hvordan det kan lade sig gøre
--
http://hamdentykke.dk[...] http://onsdagssnegl.dk[...]
#20
Karanka
Gigabruger
01-03-2018 15:44

Rapporter til Admin
17# Tænkte præcist det samme.. Jeg ligger på nogen lunde samme niveau løn mæssigt, og jeg har ca. 25 udbetalt, men har også en stor pension..
--
#21
Woll
Monster Supporter
01-03-2018 20:58

Rapporter til Admin
#0 Markedet for aktier er pt. I risiko for udsving og fald i et niveau jeg anser for større end normalt i et optrend, derfor bør du lige vente lidt med privat investering på børsen. Du kan bruge ventetiden på at læse om fundamental analyse og teknisk analyse, hvormed du får indsigt i investering. Du kan tage et 1 dags aften kurser om investering hvor du hører om bla. strategi mm. Aktier kan give fornuftige afkast hvis man sætter sig ind i det, og handler konservativt med få følelser og ingen lotto knald eller fald principper. Hvis du ikke selv vil stå for investeringer kan du investerer i puljer via bank eller lign. Hvor det styres via Risikoprofil, varighed mm. Til sidst du skal ikke smide det hele ind på en gang, husk spredning over tid. Good luck ??
--
#22
hviske10ske
Junior Nørd
01-03-2018 22:46

Rapporter til Admin
Jeg stod selv i lidt samme situation for et års tid siden da jeg havde modtaget noget erstatning for nedsat mobilitet i en skulder og havde lidt yderligere opsparing derudover. Jeg gik derfor selv igang med at undersøge mulighederne for investering. På nuværende tidspunkt har jeg investeret i P2P lending på flere forskellige platforme, aktier på 2 forskellige platforme og noget crypto (primært BTC og ETH, men også flere altcoins.) Hvis du selv vil styre dine aktier uden at sætte dig for meget ind i det vil jeg anbefale at investere i Indexforening der ofte har lavere omkostninger ift. aktivt forvalte investeringsforening. Jeg er dog også selv ved at øge mine investering på eToro hvor jeg blot bruger copytrading og lader andre gøre handlerne for mig. Det har indtil videre været en stor succes med et afkast på ca. 35% siden juni 2017. https://www.etoro.com[...] Hvis du er til P2P lending vil jeg umiddelbart anbefale Mintos eller viainvest som mine favoritter, men også viventor og Twino er gode efter min mening. Jeg er selv ved at trække mig langsomt ud af Bondora da jeg synes der er for meget arbejde i at vedligeholde min portefølje der. Mht. crypto vil jeg primært holde mig til de store coins i starten og langsomt brede mig ud, men fortsat have størstedelen af porteføljen i BTC/ETH. Hvis du vil have noget mere læsestof kan jeg henvise til følgende sider - http://neminvestering.dk[...] (min egen blog der er under opbygning, så der er nok flere sprogfejl osv. - Mininvestering.dk - Pengepugeren.dk - Radio 24/7 med programmet "Millionærklubben" Et generelt råd er dog at lade være med at investere det hele på én gang, og få en fornemmelse af hvordan du reagerer på udsving i markedet. På den måde kan du også få en idé om din personlige risikoprofil der kan hjælpe dig til hvor du bedst kan investere til dig. Alle folk er unikke og dine investeringer skal afspejle dig selv.
--
Hellere 10 ryk i banditten, end 10 banditter i ryggen..
#23
Reas
Semibruger
02-03-2018 11:00

Rapporter til Admin
Crypto :)
--
#24
chrdahl
Ny på siden
23-04-2020 17:12

Rapporter til Admin
Hej Jeg kan se det er et lidt gammelt opslag, men jeg stod selv i en lignende situation for nogle år siden. Jeg læste derfor en masse bøger om emnet for at komme til bunds i hvad der er op og ned (Er som så mange andre påpasselig med mine penge). Ligesom jeg faldt over tråden, er der andre der måske også gør og derfor vil jeg gerne bidrage og hjælpe dem. Jeg kan se du overvejer at investere i ejendom, hvilket også kan være en rigtig god investering. Du skal dog være opmærksom på, at det bliver ligesom at drive en lille virksomhed ved siden af dit arbejde. Du skal markedsføre lejemålet, så nogen flytter ind. Du skal også drifte det, hvad end det nu indebærer, også kommer du også til at være deltids pedel alt efter standen på den ejendom du køber. Det kræver derfor meget TID og det skal du være forberedt på. Der kan også være flere penge at hente en i aktier, specielt hvis du lægger mange timer i og f.eks. renoverer huset inden. For at være sikker på du kan leje det ud, ville jeg gå efter byer med minimum 10.000 indbyggere. Det kræver derimod også flere penge. Hvis du gerne vil investere i ejendom, kan du bruge brickshare dk. Forestil dig crowdfunding for ejendomme. Ellers er din anden mulighed aktie investering - her er der meget lav involvering så snart du har investeret. Du skal dog være opmærksom, da mange har sprunget hovedløst ind i aktiermarkedet, uden at vurdere risiko. Hvis du har 500.000 eller lignende, vil jeg ikke smidde det i aktiemarkedet på en gang. Jeg vil først og fremmest bruge metoden, Dollar Cost Averaging, som bare betyder, at du spreder dine investeringer ud over en tidsperiode. Fordelen er, at du minimere risikoen for at du investerer alle dine midler lige inden et stort fald i markedet. Så har du 500.000 kan du sprede det udover 6 måneder og investere 80.000 i måneden. Men hvad skal du købe? Jeg ville klart investere i en indeksfond, da du på den måde spreder risikoen endnu mere. Det er smart, da vi ved at markedet, over mange år stiger. Og investerer du i en indeksfond burde du nogenlunde følge markedet - her kunne du vælge en indeksfond der følger S&P500 eller OMXC25. Du kan investere i en indeksfond igennem en ETF, som du kan handle ligesom mange andre aktier på f.eks. https://nordnet.dk[...] Håber du og hvem end der læser dette, får noget ud af det. Ellers må i kommentere for yderligere spørgsmål.
--
Sidst redigeret 23-04-2020 21:04 af Ronson
#25
StarF
Semi Nørd
23-04-2020 17:15

Rapporter til Admin
køb bioinvent idag til 1.6sek kr og sælg om et par år til 5sek kr.... (er ret sikker på den rammer 3 kr allerede i år, og 10kr er ikke umuligt)
--
Shine on you crazy diamond! http://www.evilsun.dk[...]
#26
kanonkongendk
Nørd Aspirant
23-04-2020 23:41

Rapporter til Admin
#25 spændende - kan du uddybe de tanker ? Tænker din spåkugle er bedre end min :)
--
øhh ? just love sweet lemon juice :)
#27
StarF
Semi Nørd
24-04-2020 08:51

Rapporter til Admin
#26 Det er en længere forklaring, men efter at have gået ind i AMD ved $3 og flyttet en stor bunke af pengene over i danske #velo ved 90øre som jeg solgte for 6kr, så er dette min næste store invistering, hvor jeg har smidt 80% af mine penge. Kort fortalt, er det et bio firma, der laver imun behandlinger imod kræft former. De har aftaler med nogle store amrikanske medicin virksomheder pitzer (eller something like that).. I de aftaler er der del mål, når BioV det delmål får de 500m us dollers. Men man når aldrig sine delmål med 100%, typisk ligger gennemsnittet på 20-40% men får BioV bare 10% af det, snakker vi stadig 50m $ som er 400m svenske eller mere... så alene det vil få prisen til at nærme sig 10 sek kr. Der er 3 analyser ude, der alle fremhæver prisen for biov burde være 2.5 eller 3kr.. Der er masser af andre posetive ting i denne aktie, som gør at værdien vil exploderer, eneste udfordring er det måske bedre kan betale sig for de store at opkøbe firmaét da aktien pt er alt for billig i forhold til potentialet. Men køb aldrig aktier pga nogle på nettet siger det, undersøg sagen selv. der er en facebook gruppe der hedder "Bioinvent AB investor" samt her er der også god info: https://www.avanza.se[...]
--
Shine on you crazy diamond! http://www.evilsun.dk[...]
#28
Die_Happy
Elitebruger
25-04-2020 13:02

Rapporter til Admin
#27 Man kan da håbe, for lige nu ser det ikke godt ud January – December, 2019 o Net sales SEK 93.7 (38.5) million. o Loss after tax SEK -138.6 (-123.2) million
--
#29
StarF
Semi Nørd
26-04-2020 21:09

Rapporter til Admin
#28 1: Det er et uviklings firma, der pt er i phase 1, hvis du forventer indtjening der så bliver du skuffet. Firmaet har dog en solid kistebund, samt gode aftaler ved resultater, der vil give en masse penge 2: hvis man vil ind i firmaér før de skyder i vejret, skal man kigge på potentialet og ikke på hvad de tjener nu. Risk vs reward. Det er klart at invistering i firmaér i den kategori er et bet, men BioV bliver kæmpe.. vent og se :)
--
Shine on you crazy diamond! http://www.evilsun.dk[...]

Opret svar til indlægget: Privat investering

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login