Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Hvordan bekæmper i angst?

Af Gæst Angst | 14-09-2018 01:17 | 3133 visninger | 22 svar, hop til seneste
Hej, det er nok ikke det bedste sted at spørge, men jeg synes, at folk herinde er rigtig god til at hjælpe hinanden, og jeg har faktisk virkelig brug for hjælp. Jeg vil starte med at sige, at jeg har været til lægen og de har sagt jeg skal tage til en psykolog. Jeg har snakket med mange mennesker men intet hjælper mig. Jeg har virkeligt dårligt selvtillid og bliver alt nervøs når jeg er blandt mange mennesker (også selvom alle menneskerne er mine venner). Hvis jeg prøver at starte en samtale op med en fremmed bliver jeg vildt nervøs, sveder, rødmer og ryster. Altså det er virkelig slemt angst som har ramt mig. Jeg tænkte på om nogle af jer herinde også lider af angst? Og hvad gør i ved det? Jeg har læst lidt på nettet, at man kan vælge at købe ?GABA eller L-tryptofan som er nogle aminosyrer som kan være med til at få angsten væk (eller i det mindste hjælpe på det). Jeg håber i kan hjælpe en gut som har haft dette i nogle år og er nået til det punkt i livet, at jeg er nødt til at finde en udvej til dette. Mange tak!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Angst
Gæst
14-09-2018 02:23

Rapporter til Admin
At gøre grin med angst er ikke ligefrem det bedste man kan gøre. Heldigvis har jeg ikke depression, men der er en del mennesker som får selvmordstanker når de har depression og svær angst.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
ohboi
Gæst
14-09-2018 07:07

Rapporter til Admin
hej, har selv døjet rigtig meget med angst, mit var efter indbrudsforsøg hvor jeg ikke kunne sove om natten i lang tid, og slet ikke hvis jeg fik anfald, gik meget til psykolog men synes ikke det hjalp ret meget, men jeg lærte at tage fryten op og sige den skal ikke styre mit liv, og det virker måske latterligt men det endte med jeg anråbe hvad end jeg var bange for om natten og til sidt kunne jeg bevise overfor min underbevidsthed hvad jeg jo godt - der var ingen indbrudstyve i mit hjem, hver eneste nat. jeg vil virkelig anbefale dig at prøve hypnose, jeg har brugt det i andre henseender og er virkelig imponeret over hvor godt det virker. dersværre er det jo møgdyrt fordi det ikke er en anerkendt behandling, men personligt har jeg haft meget mere effekt af de, end de 20 gange jeg er rendt til en psykolog. kan anbefale Ivan Topholm hvis du bor i kørselsafstand fra ham, han har også været i TV.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
Hej
Gæst
14-09-2018 07:16

Rapporter til Admin
Jeg har lidt af depression i flere år på grund af min angst. Angsten gjorde at jeg isolerede mig. Min døgnrytme blev smadret og jeg spiste ikke nok. Det bedste du kan gøre er at være ærlig overfor dig selv. Jeg kan godt sætte mig ind i at det er svært at tale om det med en psykolog. Det ville være godt at få klarlagt hvilke tanker du har før, under, og efter de situationer hvor du oplever fysiske symptomer. Så har du noget at arbejde ud fra. Som du nævner er dit selvværd ikke så godt. Find ud af hvorfor og bearbejd det. Motion har hjulpet mig rigtig meget. Det er lige så sundt for hjernen som det er for kroppen. I mit tilfælde var det hvad der skulle til for at jeg kunne komme videre i mit liv. Jeg er nu i fitness World hvor de er super søde til at forklare og snakke om alt muligt. De har også hold for trænede og for begyndere. Mindfulness har også hjulpet lidt. Det går ud på at være opmærksom på symptomer og fokusere på at behandle dem med det samme de opstår. Altså slappe af og fokusere enten på ubehagen eller på noget andet. Under alle omstændigheder så snak med din læge om tilbud fra kommunen. Måske har de noget hjælp til folk med angst. Jeg bor i Aalborg og der er der tonsvis af hjælp.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Gudui
Maxi Supporter
14-09-2018 07:22

Rapporter til Admin
Jeg synes du skal tale med en psykolog eller en psykoterapeut. De vil altid kunne hjælpe dig. Ellers findes der angstdæmpende medicin, du vil kunne få fra din læge/psykiater.
--
#9
stenergut
Supporter Aspirant
14-09-2018 09:04

Rapporter til Admin
Har du altid haft det sådan, eller er der en specifik hændelse der har udløst din angst?
--
#10
Futte
Gæst
14-09-2018 17:55

Rapporter til Admin
Jeg gik selv til psykolog i flere år mod angst, men havde desværre ikke held med behandlingerne. Jeg blev anbefalet hypnose, og var enormt skeptisk. Jeg prøvede dog alligevel, og alt hvad der skulle til for mig var en enkelt behandling. Det har totalt forandret mit liv. Så jeg er enig med #6. Prøv det. Det var lidt mystisk bagefter, da de tanker, som normalt fik angsten frem på split-sekunder ikke længere havde den negative effekt. Jeg håber du finder en løsning, der fungerer for dig.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Angst
Gæst
14-09-2018 19:17

Rapporter til Admin
#9 Jeg gik igennem nogle hårde år i folkeskolen med en del mobning. Jeg er nu 22 og har siden jeg var de 15 år haft dette problem.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
kb-
Semi Nørd
14-09-2018 19:42

Rapporter til Admin
Er der ikke grupper for folk der har oplevet det samme og nu hjælper hinanden? Jeg kan forestille mig det må være rart at kunne se man ikke er alene. Min kæreste har haft angst efter et overfald og efterfølgende chikane før hun mødte mig. Vi har håndteret det ved at jeg tog over med alt hvad der hed telefonopkald, og kontakt til mennesker hun ikke kendte. Hun tog antidepressiv til hun blev gravid første gang (seks år siden) , og siden da har der ikke været tilbagefald.
--
.
#13
ToFFo
Guru
14-09-2018 20:06

Rapporter til Admin
Har haft depression som gav angst, men jeg blev medicineret for det. Jeg havde heldigvis ikke så svær angst, og det kom kun i specifikke situationer, som havde at gøre med det der udløste det hele til at starte med. Det der hjalp mig var at snakke med lægen om det, og medicinen hjalp rigtig meget. Med medicin kunne jeg ligesom "normalisere" min sindstilstand. Så jeg ikke svingede i den ene eller den anden retning, men nærmest var helt "følelsesneutral" så at sige. Jeg snakkede med mine venner om det, og blev heldigvis mødt med forståelse og respekt, så jeg skulle ikke bekymre mig om hvad folk tænkte, hvis jeg pludselig skred fra en festlig bevigenhed eller lignende. Ikke det der "hvor fanden blev du af i lørdags" kind of thing. Det hjalp også rigtig meget ikke at skulle bekymre sig om hvad andre tænker. Alle mennesker har selvfølgelig noget der virker for dem, men for mig, var det medicin og åbenhed der løste problemet. Jeg tror hele forløbet tog halvandet års tid, fra jeg startede på pillerne, til jeg var ude af det igen. Det er vel 5 års tid siden nu. Min kæreste har gået til hypnose for depression, hun sagde det hjalp hende rigtig meget, især med at komme ind til problemets kerne, men jeg synes det er noget kvaksalveri, som jeg sidestiller med andre latterlige ting som spirituel healing og den slags bluf. Men hey, hvis man synes det virker, så er det jo fint. Placebo kan være effektivt. Bare husk at det tager tid. Lad være med at stresse over det ikke er væk efter en måned. Det kan være der går flere år før du bliver fri af medicinen, men lad det tage den tid det tager. Du skal nok komme ovenpå igen, med tiden... og den rigtige støtte.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 14-09-2018 20:09
#14
stenergut
Supporter Aspirant
14-09-2018 22:00

Rapporter til Admin
Du skal tage en snak med din læge. Du kan få en henvisning til en psykiater (gratis) eller en henvisning til en psykolog med off. tilskud, hvis din læge henviser dig med en angst-diagnose. - Med offentlig støtte skal du af med omtrent 350kr for en psykolog session. Det koster normalt 1000kr. Der er dog en aldersgrænse på maks 38 tror jeg.
--
#15
Anders.B
Ultrabruger
14-09-2018 23:02

Rapporter til Admin
Jeg forstod ikke helt ud fra dit indslag, om du havde været til psykolog som lægen anbefalede, eller bare snakkede med andre mennesker omkring det? Har selv været til psykolog for angst og klaustrofobi, og at gå til psykolog hjalp virkelig meget. Jeg er sikker på, at det afhænger meget af hvilken psykolog du tager til, og jeg gik specifikt efter en ung kvindelig psykolog, som ikke bare ville være medfølende og trøstende, men egentlig prøvede at udfordre mig og spørge ind til svære ting. Det hjælper at snakke om det og at snakke om andre ting omkring dit liv, for at finde ud af hvor problemet helt præcist stammer fra og hvad der gør at det stadig er et problem for dig. Håber du får det bedre med dig selv og de problemer du oplever :)
--
#16
CuriousDan
Juniorbruger
14-09-2018 23:50

Rapporter til Admin
Disse elementer kan sammen eller hver for sig måske hjælpe: Motion Sund kost Faste Lysterapi Vejrtrækningsøvelser Yoga/mindfulness Antidepressiver / blodtryksmedicin / forskellige benzopræparater, men DU SKAL SNAKKE MED DIN LÆGE FØRST OG FREMMEST. Vi er alle så forskellige, at det er meget svært at hjælpe dig via et forum. Fx fandt jeg ud af, at høfeberpillen Alnok gør mig ekstremt søvnig, så den hjælper nogle gange mod min søvnløshed :) Snak med din læge, det er det bedste.
--
#17
Anden123
Guru
15-09-2018 00:13

Rapporter til Admin
Dette indlæg er ikke ment som et råd om at man med det vons farer ud og køber nogle psylopsybin svampe, men det ser ud til at de kan være med til at få has på angst og depression. https://www.google.dk[...]
--
Hest® er en troll. Bevis: https://imgur.com[...]
#18
fuerzzz1
Giga Supporter
15-09-2018 04:21

Rapporter til Admin
Uden at være specialist i angst, men jeg kender alle symptomerne, jeg har panikangst. Jeg har kun fundet frem til at undgå situationer som fremkalder det. Eksempler: 1. Skal jeg med død og pine med toget, så tager jeg det altid på et tidspunkt hvor ingen andre gør, så man er alene eller næsten alene i en hel vogn. 2. Indkøbssituationer: Altid tage en vogn og stille mig foran den, så ingen står tæt på mig bagpå. 3. Undgå så vidt muligt naboer, og møde man en alligevel så begræns samtalen til et "davs" medmindre hun er lækker altså... 4. Drop det med læger og piller og pyskologer, det hjælper ikke en skid.
--
Ryzen. Jeg får udslæt at slanger. og hader Apple. Citat fra Amalie : Tissemis ! Hvorfor Ryzen? Fordi Cyrix gik konkurs !
#22
ronny
Mega Nørd
15-09-2018 16:14

Rapporter til Admin
Vil anbefale dig at besøge https://www.netdoktor.dk[...] Der er et rigtig godt forum du kan skrive på og læse mere om emnet. Held og lykke
--
Sidst redigeret 15-09-2018 16:15
#23
bopenstoft
Ultra Supporter
15-09-2018 20:33

Rapporter til Admin
Tag til psykolog. Hvis du får en god psykolog "snakker" de ikke bare med dig. De får DIG til at forstå problemet, og får DIG til at bearbejde det. De er trænet i at hjælpe dig til at inde i dit hovede få styr på demonerne. Og det er forskelligt hvad der virker for folk (derfor kræver det ikke tilfældig rådgivning.) Feks bekæmpede jeg som barn min angst for mørke, ved at gå ud og sætte mig i mørket en nat, og min delvise frygt for edderkopper, bekæmpede jeg gennem lucid dreaming, hvor jeg forstod at edderkoppen i drømmen var mig selv og blot repræsentede min egen frygt. Da jeg forstod edderkoppen objektivt forstod jeg at den var irrelevant og at det var i mit hoved. MEN: At kunne forvente at det er forsvarligt / en mulighed for din angst, BØR en professionel vurdere, da strategien skal være i orden for ikke at styrke angsten. Det bedste "lomme-råd" jeg kan komme på er at sige det højt at du har denne angst, (evt til de mennesker du skal snakke med), da det måske vil kunne hjælpe med at din hjerne ikke arbejder imod dig. (men igen, hvad ved jeg) Held og lykke med det!
--
4770K|Maximus VI HERO|16GB Ripjaws 2133 CL9| ASUS 1080Ti STRIX OC|ACER 271HU/DELL U2713HM Samsung 850 EVO 1TB
#24
Unklemac
Semibruger
15-09-2018 20:47

Rapporter til Admin
Jeg har ikke lige læst hvad andre har forslået dig, men det er ikke sikkert du rammer plet med første psykolog du møder. Jeg vil anbefale en psykolog som køre med kognitiv/mindfullness "terapi" evt. med gruppe terapi. Det at du ikke føler dig alene, i en gruppe af andre som deler samme symptomer. Det er vigtigt at du tager dette meget seriøst, en noget andet du har været igennem i dit liv. Held og lykke til at du får/søger den rette hjælp.
--
Sidst redigeret 15-09-2018 20:48
#26
hr.thrane
Ultrabruger
15-09-2018 22:18

Rapporter til Admin
Der er kommet mange gode råd i tråden.. Men opsøg prof hjælp enten lægen eller en psykiater/psykolog.. Et forslag kan også være at få koblet en bostøtte medarbejder på som kan hjælpe dig i hverdagen med at få den til at hænge sammen. Hvordan det sker i din kommune ved jeg ikke.. Men jeg er selv bostøtte medarbejder og kommer hos en del borger med bl.a. angst så jeg ved at muligheden er der. Held og lykke med at komme videre
--
#27
Angst
Gæst
16-09-2018 02:00

Rapporter til Admin
Sorry kan se jeg ikke har skrevet direkte nok. Jeg har ikke været til psykolog, men jeg har snakket med nogle mennesker om det. Jeg vil gerne til en psykolog, men jeg har desværre ikke pengene til det da jeg er studerende og ikke er hjemmeboende.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#30
VojenZ
Elite Supporter
16-09-2018 09:04

Rapporter til Admin
Du kan nok højest få moralsk opbakning og en følelse af at du ikke er alene med dit problem herinde - hvilket også er vigtigt. Men som flere skriver så er det nok bedst at søge hjælp ved en professionel. Men angst er et stigende problem i Danmark og bliver desværre af nogle ikke taget seriøst. Det kan dog være utroligt ødelæggende, og kan resultere i andre psykiskelidelser med tiden.
--
4770K @ 4.5 ghz | 16 gb 1866 mhz | Asus Strix 1070 TI | Gigabyte Z87 | Noctua U12-S | Corsair 400Q | 3 x 250 GB SSD | 650W Antec |
#31
kikophil
Giga Supporter
16-09-2018 15:55

Rapporter til Admin
#0 - Hvis ikke folk selv har været i samme eller lignende situation, får du kun råd som sjældent munder ud i noget godt. At sætte sig ved siden af en pige på 13 år i en næsten tom togvogn og begynde at knævre løs, vil helt sikkert resultere i, at vedkommende får sit livs røvfuld, da pigen nok er nervøs nok i forvejen, og andre personer absolut vil se en sådan person som èn indenfor det perverse område.. Først skal du naturligvis gå til en psykolog der er specialiseret i netop angst - herunder socialfobi som du tydeligvis lider af. Han vil så evt. kunne se nogle sammenhænge i dine oplevelser, således han kan henvise dig til andre, der kan hjælpe dig indenfor disse områder. Psykiatere er mennesker, der hurtigt laver en overordnet diagnose af dig, og derefter medicinerer dig som et forsøgsdyr, da intet medicin indenfor disse ting virker ens på alle, og cocktailforsøgene er populært, da disse også afstedkommer både langt kraftigere samt anderledes virkninger, der også kan skade mere, end de kan gavne, da det som sagt er på forsøgsbasis. Og det siger de forøvrigt selv (lige bortset fra det med skaderne, da de jo så ikke ville ha`så mange klienter stående i kø :) Prøv evt. at få en henvisning til Fullmindness/meditation da du herved selv kan lære at styre din angst, dit blodtryk samt din puls (uden medicin) - alt efter hvorledes du nu er individuelt indrettet. Det fungerer så kun få timer ad gangen, dog længere over tid og du får det skidegodt med dig selv, når du først er inde i det/øvet det, hvilket går ret hurtigt for de fleste, og over tid, bliver du nærmest symptomfri (niveauet igen individuelt) Husk: "Helbredet" viser sig jo tit er ikke helt usårligt Det ofte uden særlig grund Kan gå fra godt til dårligt Jeg krydser fingre for dig Mvh. Kim
--
Sidst redigeret 16-09-2018 15:57
#32
Zapatas
Monsterbruger
16-09-2018 22:09

Rapporter til Admin
#18 4. "Drop det med læger og piller og pyskologer, det hjælper ikke en skid. " Det var dog det dårligste lorte kommentar at komme med. Self virker det. Ikke alt virker dog lige godt på alle. Hold nu kæft man... -_- #0 Du skal have fat i din læge som mange er inde på også få en henvisning til psykolog eller psykiater(Måske begge dele) Du har brug for nogen der lytter til dig og tager dig seriøst. Lægen kan hjælpe dig lidt hen af vejen men en kompetent psykiater/psykolog er helt sikkert vejen du skal gå. Det er muligt at søge kommunen om enkelt ydelser til psykolog men hvordan det virker ved jeg ikke.
--

Opret svar til indlægget: Hvordan bekæmper i angst?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning