Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Ingeniør - Stærkstrøm

Af Bruger Aspirant SimonOlsen8000 | 17-10-2018 19:27 | 830 visninger | 5 svar, hop til seneste
Hej hol, Nu er vi nået dertil, hvor jeg tager en diplomingeniør uddannelse inden for elektrisk energiteknologi. Jeg har haft matematik A førhen på HHX, og det er vel og mærke tilbage i 2011. Er der nogen, som sidder på en hvilken som helst ingeniør uddannelse nu, med lignende udgangspunkt, som valgte at tage et "opremsningskursus" i matematik før de startede, eller var det til at mostle sig igennem? Som det ser ud nu, mangler jeg kun kemi C, som er på papiret til januar, og så tager jeg vinterstarten på ingeniøren efterfølgende. Også i januar. Jeg er ikke "klog", og tingene falder mig ikke nemt for, men jeg er en knokler i den forstand, at jeg ikke har noget problem med at arbejde arbejde arbejde for at få noget gjort. Dog vil jeg også helst, at jeg kan se bare en lille chance for, at det jeg arbejder arbejder arbejder for, også kan lade sig gøre. Sidder du/kender du en, som har det svært på studiet, og ville ønske, at du havde læst det op/om igen, eller har du klaret sig med hårdt arbejde, vil jeg meget gerne høre erfaringen. Jeg spørger fordi, at jeg i bund og grund frygter, at jeg ikke er klar, men jeg er på den anden side også klar på en udfordring. Jeg ved, at de får mange programmer stillet til rådighed, hvor de blot skal forstå resultatet, men synes også, at det er værd at kunne forstå det som resultatet udspringer af. Mvh.
--
#1
anped
Bruger Aspirant
17-10-2018 19:41

Rapporter til Admin
Jeg blev færdig som svagstrømsingeniør i 2012. Jeg er okay god til matematik, men et års sabat gjorde at jeg havde smistet en del af min matematiske skarphed, så jeg fortrød at jeg ikke tog matematik opfriskningskursus. En meget stor del af del af kurserne på uddannelsen er anvendt matematik hvor gode matematik kunskaber vil hjælpe dig. Derudover så er årsagen til at de fleste dropper ud, at matematiken er svær. Så jeg vil anblefale matematik opfriskning og så skal du nok klare det.
--
#2
fisk7aal
Supporter Aspirant
17-10-2018 19:42

Rapporter til Admin
Jeg brugte en sommerferie på www.khanacademy.com[...] Det gav mig en super start. Inden start kunne man tage et to ugers brush up kursus. Det var også godt.
--
#3
SimonOlsen8000
Bruger Aspirant
17-10-2018 20:31

Rapporter til Admin
#1-2 - Tak skal i have. Har kigget på academy siden, og har set, at der findes et brush-up kursus - på 5 dage (kan måske være nok), hvis man er optaget på en ingeniøruddannelse. Jeg ser om jeg kan få fat i nogle flere ingeniører, og folk må fortsat gerne dele erfaringer herinde.
--
#4
Haha001
Monsterbruger
17-10-2018 21:35

Rapporter til Admin
Læser ikke stærkstrømingeniør selv, men har taget næsten alle elektronikfag med sammen med E- og EE-ingeniørerne i løbet af de første par semestre. Alle matematiske formler og beviser bliver beskrevet i fin detalje under kurserne, og det er på skolen ikke nødvendigt at kunne bevise matematiske formler, men derimod kun benytte dem til regning. Der var en meget kort gen-introduktion til differentialregning, summering og lignende, men det er forventet at du kender det meste af matematik B (og lidt A-niveau) nogenlunde udenad. Når du dog siger, at du ikke er "klog", vil jeg ligesom de andre anbefale at du tager top-op kurset, især når det er 7 år siden du færdiggjorde din studentereksamen. Især i de senere semestre på E og EE skal du dog forvente at have din matematik i orden, da det bliver meget regnetungt. Forhåbentligvis har matematikken dog sat sig ordenligt fast i dit hoved på det tidspunkt.
--
Jeg skriver ikke altid noget, men jeg er altid til stede :)
--
Sidst redigeret 17-10-2018 21:37
#5
SimonOlsen8000
Bruger Aspirant
24-10-2018 12:20

Rapporter til Admin
I skal have tak for besvarelserne! Jeg har spurgt et par på studiet, og selvom de havde lige haft matematik A, havde haft grundkursus eller hvad det end var, var matematikken svær. De fik "heldigvis" alle programmer, og skulle mest af alt tolke resultater og ikke nødvendigvis forstå matematikken bag. Jeg er måske heldig at komme ind til vinterstart, og tager chancen og må måske ende med at arbejde forfærdelig hårdt, men sådan er det bare. Tak skal i have.
--

Opret svar til indlægget: Ingeniør - Stærkstrøm

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning