Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Tømrer læreplads kontrakt hjælp

Af Gæst Tømrereleven | 15-03-2019 15:59 | 1065 visninger | 17 svar, hop til seneste
Hej hol Jeg har fået tilbudt en læreplad som tømrer efter jeg var ude og snakke med en mester. Han sagde at han har en lærling som går på skole snart og mangler en anden. Han fortæller mig så at han vil kontakte skolen og høre vi kan lave en kontrakt, men... den vil kun gælde indtil 1 hovedforløb som bliver i januar. Så kontrakten vil være fra 1 juli 2019 -> 2 januar 2020 Lyder dette rigtigt og burde jeg være bange for han smider mig på porten efterfølgende? ?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
triedset
Supporter
15-03-2019 16:01

Rapporter til Admin
Altså, det bliver mere og mere normalt at man laver en dele kontrakt i dag desværre. Men det er jo en måde du kan komme videre med din uddannelse. Chancen er der at når det bliver d. 2 Januar at du får lov at blive eller at du skal finde ny lærerplads. Det bedste ville være at finde en lærerplads som vil skrive kontrakt for hele din lærerperiode.
--
Har nogle Windows 10 Pro licenser. PM for pris
#2
Jimminez
Semi Supporter
15-03-2019 16:09

Rapporter til Admin
firmaer gør det for at spare penge og det er meget svært at finde et firma som vil give dig en hel kontrakt
--
#3
Tømrereleven
Gæst
15-03-2019 16:11

Rapporter til Admin
Tænker lidt at jeg sagtens kan takke ja til denne kontrakt jeg har fået tilbudt deltids. Skal nok gøre noget rigtig slemt hvis han ikke vil forlænge den og han ved jeg vil arbejde og ikke bare kigge.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
Trapper
Gæst
15-03-2019 16:21

Rapporter til Admin
#2 De gør det da overhovedet ikke for at spare penge. Jeg vil påstå at 95% af dem bruger delkontrakten, fordi det netop er for svært at komme ud af en lærling kontrakt igen hvis virksomheden og lærlingen ikke er et match. Hvilket det derfor er bedste i bund og grund for begge parter at der indgås en delkontrakt. Virksomheden har stort set ikke nogen rettigheder medmindre der bliver lavet decideret ulovligheder eller groft misvedligehold af kontrakten fra lærlingens side. Såsom hvis virksomheden har fået stukket et socialt tilfælde på hånden som ikke vil dagens gode gerning, men møder hver dag. Så det bare bad luck. De må ikke fyre en lærling fordi han er doven skid uden et gran af selvopofrelse.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Lars
Giga Nørd
15-03-2019 16:51

Rapporter til Admin
Jeg har mødt et par dygtige og flinke elektrikerlærlinge som ikke fik deres kontrakter forlænget, fordi projektet de var på var slut. De kunne heller ikke få at vide hvorfor den ikke blev forlænget. Og de er idag uden faguddannelse. Så jeg vil påstå at det ikke altid er til fordel for lærlingen med den type kontrakter. Og jeg mener at i den her situation blev de lærlinge benyttet som billige vikarer, hvilket jeg finder yderst skummelt. Og det minder meget om den der med at en mester fyrer en svend, og får ham tilbage igen en måned senere fra jobcentret med løntilskud. Når prøveperioden med løntilskud er ovre, bliver svenden fyret en gang til af samme mester. Det trick gør mester for at spare penge. Og det sker rigtig tit. Og del kontrakter for lærlinge kan være ligeledes skumle. Den type kontrakter kan og bliver udnyttet.
--
Sidst redigeret 15-03-2019 16:53
#6
visitkort500
Super Supporter
15-03-2019 19:19

Rapporter til Admin
#5 Nederen stil :o
--
Everyone becomes a story, be a good story.
#7
Veldrejet bæver
Semibruger
15-03-2019 19:30

Rapporter til Admin
Deltids kontrakter for lærlinge er på både godt og ondt. Man kan sige; hvis ens elevplads ikke vil forlænge, er man nok ikke et godt match alligevel (kan jo både være lærlingen eller arbejdspladsen) og man slipper for at bruge 3-4 år på en træls arbejdsgiver. Det kan også være sundt for ens uddannelse forløb at komme ud og prøve kræfter med andre kollegaer og branche områder. Tænker ikke du skal lade dig skræmme. Sådan er det bare pt med kontrakter.
--
#8
camper_kurt
Bruger
15-03-2019 19:55

Rapporter til Admin
lærlinge i vores firma, får kun 1 årig kontrakter, det holder dem til ilden. Så længe de passer deres arbejde så bliver de også forlænget, selv om vi ikke har meget at lave. Vi vil nemlig gøre alt for at få flere håndværker uddannet. vi har desværre haft 1 lærlinge som var skyld i det. Kom ikke til tiden, lavede ikke noget, brokkede sig, syg ca 110-115 dage om året(der skal 120 til før han kunne fyres og det var altid meste man-tirsdags syge, fortalte løgne konstant. Han skrev heldigvis selv under på en opsigelse da vi fangede ham i at lave sort arbejde for nogle af vores kunder. Som vi måtte ud og lave om da de brokkede sige over det lort han havde lavet.
--
#9
jesperkbh
Super Supporter
15-03-2019 20:50

Rapporter til Admin
#8 nu ved jeg ikke hvilken arbejdsplads du er på men det e altså rigtig længe siden 120 dages reglen er udfaser så det er næppe den der bliver navigeret efter. 110 sygedage om åre er et meget meget voldsomt fravær og medmindre der ligger alvorlig sygdom/hospital bag, er der nok ikke mange arb3jdsgivere der vil aceepetere det.
--
#10
Jepperdepper
Giga Supporter
15-03-2019 21:11

Rapporter til Admin
Er der ikke mangel på arbejdskraft i den branche og derved rigeligt af firmaer at vælge imellem? I så fald gør en indsats for at finde et firma, der vil have dig på en fuld kontrakt. Det andet lyder lidt for risky.
--
#11
Veldrejet bæver
Semibruger
15-03-2019 21:54

Rapporter til Admin
#10 Håbdværkerbranchen er desværre dårlige til at optage nye lærlinge (og derved også sin egen eksistens grundlag for fremtiden) Under og efter krisen skulle man føle sig “heldig” hvis man fik en elevplads i stedet for det elendige skolepraktik. Tilskuddet faldt og så blev håndværksmestrene knap så glade for at tage folk ind. Det lider de så under nu.
--
#12
saifullah
Mega Supporter
15-03-2019 21:58

Rapporter til Admin
det er helt normalt.
--
ærlighed er vigtigt !
#13
Jim Night
Guru
15-03-2019 22:18

Rapporter til Admin
Arbejdsmarkedet er desværre generelt i gang med at lave korttidskontrakter. Fastansættelse er på vej ud. Vi har lov til at have en holdning til det, men det ændrer bare ikke ret meget... Har du kontaktet din fagforening?
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#14
hr.thrane
Monsterbruger
16-03-2019 09:36

Rapporter til Admin
For 1½ år siden kom min søn hjem med sådan et tilbud. Jeg blev også meget forundret og undersøgte det i vennekredsen hvor der er flere selvstændige. Del kontrakter er ikke unormal indefor flere fag i dag. På sønnens lærerplads som har 6-8 afdelinger fordelt over hele landet samt uddannelser indenfor 7 fagretninger gives der kun delkontrakter. Dels giver det virksomheden mulighed for at lade et uddannelse forløb ophøre hvis kemien ikke passer sammen, men det giver også eleven mulighed for at komme ud og prøve en anden virksomhed og dermed selv kan skræddersy uddannelses forløbet. Jeg tror at så snart det første år i gennemført bliver det også nemmere for eleven at komme videre da man nu har en god grundviden. Ps min søn fik forlænget kontakten for 1 år mere.
--
#15
mrKayne
Nørd Aspirant
16-03-2019 15:25

Rapporter til Admin
Det er normalt i håndværksbranchen. Jeg tvivler meget stærkt på at det er til andres fordel end mesteren, så de kan komme af med uduelige og ubrugelige unge mennesker. For dem er der desværre en del af. Eller hvis der bliver nedgang i ordrebogen i firmaet. Så er det måske rarere for begge parter at splitte, fremfor at lærlingen skal feje gulvet på lageret hver dag. Det er næsten umuligt for en virksomhed at fyre en lærling, men en lærling kan uden problemer sige op, hvorfor jeg siger, at den slags kontrakter kun er til mesters fordel. Jeg er selv udlært elektriker, og startede ligeledes på en 1 års kontrakt, men blebleh forlænget til resten af læretiden efter det år. Man skal bare vise at man kan og vil, så er der ingen problemer.
--
#16
DeathKnight
Giga Supporter
16-03-2019 21:19

Rapporter til Admin
det er bare som det er, se det som en mulighed for og komme ud og prøve flere steder af. Hvis dit lærested ikke er med en solid mængde ansatte med massere erfaring kan det være lige meget om du er det ene eller det andet sted. *EDIT og så er det heller ikke værre end og møde op et nyt firma efter ens kontrakt er udløbet. De vil spørge hvorfor du ikke blev forlænget og det er det
--
Sidst redigeret 16-03-2019 21:21
#17
Veldrejet bæver
Semibruger
16-03-2019 21:42

Rapporter til Admin
#16 Nu synes jeg generelt ikke håndværksmestre hænger sig i fortiden. Jeg har kun oplevet en enkelt gang st en lærling ikke fik forlænget (virkelig en slasket type, konstant forsent og sover på jobbet) I sådan tilfælde var man jo røget ud efter endt uddannelse. Hvilket kun er fair. Møder man til tiden og passer sit job har man altså intet at frygte
--

Opret svar til indlægget: Tømrer læreplads kontrakt hjælp

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning