Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Privat salg "defekt vare" regler?

Af Gæst PrivatSalg | 03-04-2019 20:30 | 2865 visninger | 52 svar, hop til seneste
Hej DBA, Jeg har solgt en Macbook Pro fra '12 i en privathandel, og alt forløb som det skulle. Jeg gendannede computeren, og køber kom og hentede den hos mig. Da han hentede den, så kiggede han på den, men ikke dybdegående - Blot hurtigt. Han ringer så her - et par dage efter - og påstår den bliver meget, meget varm, og at han slet ikke kan holde ved den, da han brænder sig. Jeg forklarer ham, at jeg aldrig har oplevet problemet, og at jeg har brugt den flittigt i skolesammenhæng, men også til tungere opgaver såsom Photoshop, uden at opleve den blev SÅ varm. Han kommer så ind på hvordan købeloven m.v. er, og påstår desuden han er jurist. Jeg forsøger selvfølgelig at hjælpe, men jeg bliver alligevel i tvivl - Såfremt han/jeg ikke kan løse det - hvordan står jeg så som sælger? Har jeg pligt til noget? Jeg vil nemlig nødigt stå både uden penge, og med en ødelagt Macbook, som fungerede fint ved salg.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
PrivatSalg
Gæst
03-04-2019 20:31

Rapporter til Admin
Jeg mener selvfølgelig "Hej HOL" - brainfart....
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
HvidtfeldtD
Super Supporter
03-04-2019 20:37

Rapporter til Admin
Alle kan være alt over internettet ;) Det er en privat handel og købt som beset, så der er ikke meget at komme efter. Prøv og hjælp personen, men ikke giv efter for nogen krav eller trusler, personen har sikkert fortrudt, ødelagt den selv eller prøver at få nogen penge ud af dig. Alt det her forudsætter selvfølgelig at du har rent mel i posen :)
--
#3
PrivatSalg
Gæst
03-04-2019 20:39

Rapporter til Admin
#2 Jeg kan med ro i maven sige jeg har rent mel i posen. Dog er "købt som beset" jo aldrig blevet skrevet eller sagt, den er blot blevet afhentet. Jeg formoder ikke det gælder automatisk ved face2face handler?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
PrivatSalg
Gæst
03-04-2019 20:51

Rapporter til Admin
#4 Tak, jeg har læst den. Såfremt jeg nægter, og han så vil i retten (han virker som typen), hvor ligger bevisbyrden så? Hvordan skulle man bevise at den intet fejlede før? Øjenvidner?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
thomsen48
Supporter
03-04-2019 21:18

Rapporter til Admin
Der er da intet at komme efter, det er en privat handel. Der er ingen som kan bevise noget?
--
i7-8700k @ 5Ghz, H115i | ASUS 1080ti Strix | Corsair 32GB 3200MHz | Samsung 960 Pro + 2 x 850 Pro | Asus 27" G-Sync PG278Q
#7
AndersRose
Supporter Aspirant
03-04-2019 21:19

Rapporter til Admin
Jeg ser intet at komme efter.
--
Sidst redigeret 03-04-2019 21:19
#8
disc
Ultra Supporter
03-04-2019 22:05

Rapporter til Admin
Som andre siger.. Købt som beset. Hvis han bliver rigtig sur kan du jo altid komme nogen gode ideer, f.eks kunne han benytte den som kogeplade i tilfælde af strømafbrydelse. ;)
--
Gi' nu rygeheroin en chance!
#9
Sven Bent
Nørd
03-04-2019 23:03

Rapporter til Admin
Jeg ville onske at folk ville stoppe med at komem med hjemmbrygget teorier som fakta. ALT HANDEL HAR 2 AARS REKLaMATIONSRET. Forskellen er at ved privat til privat slag eller bussines til bussines kan man aftale sig anderledes. men som udgangs punkt er de 2 aars reklamationsret rent lovmaessigt gaeldende. Hvis op ikke har lavet nogen saer aftale skal hans altsa efter dansk lovgivning give 2 aars reklamationsret ligesom en butik. #4 Tak Købelovens almindelige regler gælder for handel mellem private, men reglerne om forbrugerkøb gælder ikke. Det betyder, at det som udgangspunkt er aftalen mellem de private, der indeholder de vilkår, der gælder for det pågældende køb, fx at en vare er købt som beset eller med diverse mangler. Eller sagt på anden vis, så kan private udmærket aftale noget andet end det, der fremgår af købelovens almindelige regler, for de gælder kun, såfremt parterne ikke har aftalt noget andet. eller praecist hvad jeg skrev foroven #5 Eftersom der er en 6maaneds formodnings regler hvor bevis byrdne ligger paa saelger. saa er det dig der har bevis byrden for at den virkede ved salget. igen rent lovmaessigt set. Der kan I begge tilfaelde debatte om hvorvidt kotyme vil tage ind og danne sin egen forudsaetning for sagen. men som udgangs punk skal OP altsaa lever samme services som hvis han var en butik.
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
--
Sidst redigeret 03-04-2019 23:05
#10
Clegg
Giga Supporter
03-04-2019 23:07

Rapporter til Admin
#9 hvor står det med de 2 års reklamationsret?
--
#11
ice_hiboy
Monsterbruger
03-04-2019 23:13

Rapporter til Admin
Du køber varen af en privatperson: Når du handler med en privatperson på et loppemarked, på portaler på nettet eller de sociale medier, gælder de forbrugerbeskyttende regler ikke. De gælder kun, når du handler med en virksomhed. Hvis både du og sælgeren er privatpersoner, kan I selv bestemme, hvilke regler der skal gælde for handlen, fx om du skal have mulighed for at returnere varen, hvis du fortryder dit køb. I private handler er det også meget almindeligt, at en vare sælges som beset og uden reklamationsret. Der er ingen lov der gælder ved privat køb. Som udgangspunkt ja så er der 2 års reklamations ret. MEN da loven om forbrugskøb kun gælder Hvis du er forbruger (altså privat der køber af forhandler) er der ingen lov der gælder. Hvis han endelig vil hive dig i retten, skal han lave et civil søgsmål og bevise at du har lovet ham dit og dat. Han kan ikke lave en sag ved forbrugerklagenævnet da han ikke er forbruger. https://www.forbrug.dk[...] Handel med privatperson: Hvis du køber brugte varer af en anden privatperson fx på et loppemarked eller de sociale medier, kan I selv aftale reglerne. I kan fx godt aftale, at der ikke er reklamationsret på varen. Klager over brugte varer: Er den egentlige sælger en privatperson, kan Center for Klageløsning og andre godkendte ankenævn ikke hjælpe dig, da de kun kan behandle klager over en virksomhed. I stedet må du kontakte en advokat eller gå til domstolene. Læs evt denne kendelse: https://www.forbrug.dk[...] Kort fortalt, ham fyren er ikke jurist og hvis han er så aner han intet om forbrugerloven da han så burde vide du ikke er forhandler. Han har bare fortrudt og vil nu true dig til at tage den tilbage.
--
i7- 5820K | X99A MPOWER | EVGA 980TI SC+ | 32gb HyperX ram | 500gb Samsung 960 EVO | 4tb Seagate SSHD | Corsair RM750 | Meshify C.
#12
ice_hiboy
Monsterbruger
03-04-2019 23:17

Rapporter til Admin
#9 Jeg tror han henviser til: Når du handler med en anden privatperson, afhænger dine rettigheder af, hvad I har aftalt. Har I ikke aftalt noget, har du også her to års reklamationsret – de forbrugerbeskyttende regler for nethandel gælder dog ikke, og du kan ikke gå til Center for Klageløsning, hvis noget går galt. Du har heller ikke fortrydelsesret – medmindre du har aftalt det med sælgeren. https://www.forbrug.dk[...] Men som de selv skriver kan du frit skrive i dit opslag "købt som beset og ingen reklamationsret" så har du ikke det. Samt at ingen vil hjælpe dig med sådan en sag. Han vil derfor skulle lave civilt søgsmål.
--
i7- 5820K | X99A MPOWER | EVGA 980TI SC+ | 32gb HyperX ram | 500gb Samsung 960 EVO | 4tb Seagate SSHD | Corsair RM750 | Meshify C.
#13
Dragonheart
Elite Nørd
03-04-2019 23:45

Rapporter til Admin
Jeg vil ikke kloge mig på gældende lovgivning og nedenstående er derfor egen erfaring. Men er selv blevet vejledt i det samme som Sven Bent skriver af en bekendt der er advokat. Dog også med den krølle at jeg skal anlægge civilt søgsmål da ingen offentlige instanser kan hjælpe mig. Og det er jo rimelig dyrt. Derfor bestræber jag mig på altid at understrege at varer jeg sælger er købt som beset. Men har også flere gange købt brugt med en kvittering hvor der tydeligt står. "der er ikke aftalt andet end det i købeloven gældende" og så fået sælger til at skrive under. (det er altså ikke nok at skrive det i et evt. opslag - det skal tydeligt frem af af beviset for købet/salget) Så rent juridisk ser det ud til han har ret til at reklamere. Og med de 6 månedes formodningsregel ligger bevisbyrden his dig. Om det så rent faktisk betyder han vælger at lægge sag an hvis du ikke anerkender de forhold.. Er jo en hel anden sag. Det tvivler jeg på der er ret mange der gør.
--
#14
Charly
Nørd Aspirant
04-04-2019 09:36

Rapporter til Admin
Lige et par ting: Købt som beset gælder KUN, hvis I har aftalt det. Hvis ikke, er varen ikke købt som beset. i en privat handel, kan man selv aftale reglerne. Men hvis man IKKE aftaler noget, gælder købeloven, dog ikke de forbrugerbeskyttelse regler ved onlinekøb som fx fortrydelsesret. Det betyder, at der er 2 års reklamationsret. Husk derfor at aftal reglerne for handlen, for ellers gælder købeloven. Når det så er sagt, så er hans eneste løsning en retssag, fordi det er en privat handel.
--
Sidst redigeret 04-04-2019 09:39
#15
NikoB
Elitebruger
04-04-2019 09:52

Rapporter til Admin
#9 og #14 har ret. Købeloven finder anvendelse og hvis den ikke er fraveget ved aftale eller sædvane så gælder købelovens bestemmelser. Formodningsreglen §77a stk. 3 (omvendt bevisbyrde i de første 6 måneder) finder dog ikke anvendelse, da den kun gælder i forbrugerkøb. Dermed sagt er det jo ikke entydigt at fejlen har været der på leveringstidspunktet, faktisk har han jo testet den, hvor fejlen ikke var tilstede. Så det ender med en diskussion om, hvorvidt fejlen har været der fra starten samt om det er en mangel i købelovens forstand og det er det kun hvis man ikke kan forvente det givet varens alder og stand. Nu er jeg selv jurist og ville helt sikkert lade ham sagsøge mig da processrisikoen (det beløb jeg kunne risikere at tabe inkl. retsomkostninger formentlig er under 10.000). Omvendt ville jeg ikke selv føre en sag imod nogen, hvor der kun var en nogenlunde chance for at vinde, når beløbet er så lille.
--
#16
ToFFo
Guru
04-04-2019 10:09

Rapporter til Admin
Det er korrekt der er 2 års reklamationsret på handler mellem private, med mindre andet er aftalt. Sælger kan skrive at varen sælges uden reklamationsret og så er der ingen reklamationsret. Hvis ikke det skrives, er der 2 års reklamationsret. Men lad os lige forholde os til virkeligheden. Virkeligheden er at man ikke slæber folk for retten ret ofte ved brugtsalg. Det sker nærmest aldrig. Jeg kan forstå det hvis man har købt en vare til 100.000kr, men ved en vare til for eksempel 2000kr kan det vel sidestilles med en svindelsag. Og det ved vi jo alle hvad der bliver gjort ved. Ikke en skid... Så ja, der ER 2 års reklamationsret med mindre sælger fraskriver sig retten i salgsopslaget. Men du kan ikke få meget hjælp af forbrugerstyrelsen, og du skal køre en civil retssag mod sælger, hvilket kan blive meget dyrt og trække i langdrag. Igen... Vi lever i virkeligheden, så glem alt om at bruge din "reklamationsret" ved brugthandel, med mindre du har masser af tid, penge og tålmodighed.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 04-04-2019 10:10
#17
Mattii
Ultra Nørd
04-04-2019 10:23

Rapporter til Admin
Held og lykke til køber til at vinde i retten over at den bliver "varm". Jeg tror ikke du har noget at frygte - på trods af han har ret til at reklamere. #16 +1
--

--
Sidst redigeret 04-04-2019 10:27
#18
7430
Nørd
04-04-2019 10:32

Rapporter til Admin
hvisig han bare kan trække dig i retten og afvent, kommer i i retten har han ikke en jordisk chance, hverken beviser eller lign, og du vinder sagen og blir betalt for din tid,
--
jep jep
#19
PrivatSalg
Gæst
04-04-2019 11:31

Rapporter til Admin
Hej alle, Tak for jeres indspark, det er super godt. Jeg forsøger at hjælpe ham med at afhjælpe problemet, og ellers må jeg sige, at jeg desværre ikke kan gøre mere, og at han må gå rettens vej, hvis han fortsat kræver pengene tilbage. Det virker som om at det ville blive ord mod ord.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#20
JodaMaaske
Maxibruger
04-04-2019 11:49

Rapporter til Admin
Hold kæft en klovn, undskyld mig mit franske. Der burde være et eller andet globalt rating-system, for forbyder visse typer at handle brugt. Når man spejder markedet og ender med at købe en brugt bærbar computer med 7 år på bagen, så forpligter det fandme også, at man ved bare en smule om det man begiver sig ud i, eller i det mindste undersøger det inden. Deriblandt, at en del ældre Macbooks, har det med at blive forbandede varme - og sådan er det.
--
AMD all the way!
#21
PrivatSalg
Gæst
04-04-2019 12:31

Rapporter til Admin
#15 Opfølgende spørgsmål til en RIGTIG jurist ;) Dvs. der ikke gælder 14 dages fortrydelsesret? Det har vi i hvert fald aldrig aftalt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#22
Pico
Super Nørd
04-04-2019 12:39

Rapporter til Admin
#19 Hvis han bliver ved, så må du jo bede ham om at komme retur med den så han kan bevise sin påstand. Hvis det så er korrekt, så må i finde en løsning derfra; afslag i pris, lade handlen gå retur osv.
--
i7 4790K|Noctua NH-D15|ASUS Z97-WS|16GB Kingston 1866mhz|1080 ASUS STRIX|160GB Intel SSD|240GB Corsair SSD|500GB EVO SSD|3TB Seagate|750W CM
#23
PrivatSalg
Gæst
04-04-2019 12:42

Rapporter til Admin
#22 Hej Pico, Selvom fejlen skulle være der, så kan jeg jo konstatere, at jeg sad med den hele dagen på salgsdagen, og der oplevede jeg absolut intet. Så kan fejlen vel stadig være sket mens han har haft den?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#24
Hitrate
Junior Supporter
04-04-2019 12:54

Rapporter til Admin
Det er nok sandt hvad køber siger. Han må igang med at skifte kølerpasta og rense eller udskifte blæserne. Bare fordi den ikke blev varm når du surfede eller brugte lidt Photoshop betyder ikke den yder optimalt ved intense opgaver, da de jo throttler ned når de bliver varme. Ærgerligt for køber men ikke noget du som sælger kan gøre for, det er hans egen skyld det ikke er undersøgt eller skrevet kød betingelser i forbindelse med handlen.
--
#25
PrivatSalg
Gæst
04-04-2019 12:55

Rapporter til Admin
#24 Han påstår det sker når han bruger den til Office pakken og Word. Mit bud var SMC-reset, men nu må vi se om det virker - Han kan først teste i morgen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#26
Hitrate
Junior Supporter
04-04-2019 12:59

Rapporter til Admin
#25 mystisk. Jeg ville bare glemme ham, du har intet forkert gjort og han må selv bøvle med sin maskine, held og lykke til ham :D
--
#27
TGB
Bruger Aspirant
04-04-2019 15:55

Rapporter til Admin
Jeg undskylder lige på forhånd, hvis jeg gør #0 - trådholders tråd til en overordnet principiel tråd om handel mellem to privatpersoner - dog vil du også kunne drage nytte af mit indspark, vil jeg mene. Jeg undskylder også lige, hvis jeg har overset noget skriv; - men så vidt jeg kan se, er der ingen som henviser til lovtekst i deres argumentation Nogle af de hidtidige påstande er f.eks.: 1. Ved privatkøb gælder det (også), at der 2 års reklamationsret ("garanti" de første 6 mdr.) (evt. med mindre andet er aftalt) 2: Ved privatkøb gælder de forbrugerbeskyttende regler ikke (som overhovedet ikke eller at blot nogle regler er sat ud af kraft) 3: Ved privatkøb kan sælger og køber selv aftale regler for handlen (evt. også dårligere vilkår end dem, der ellers gælder ved forbrugerkøb) 4: Ved privatkøb er der ingen udenomsretslige offentlige instanser, som man kan få hjælp fra Det kunne være super - f.eks. af "juristen" i #15 - hvis nogle kunne henvise til rigtig lovtekst bare for nogle af de ovenstående påstande - for så er der vel ikke så meget mere at diskutere?? På forhånd tak ;) PS #13 Får du virkelig nogen til at skrive under på "der er ikke aftalt andet end det i købeloven gældende"??
--
#28
Clegg
Giga Supporter
04-04-2019 16:24

Rapporter til Admin
#27 1. Nej, i civilkøb skal der reklameres uden ugrundet ophold, medmindre andet er aftalt - og senest inden for 2 år 2. Korrekt, forbruger beskyttelsen i købeloven omfatter kun forbeugerkøb 3. Korrekt 4. Forstår ikke hvad der menes her Nu har du fået de rigtige svar, så kan du selv sætte paragraffer på
--
Sidst redigeret 04-04-2019 16:26
#29
Hans
Guru
04-04-2019 16:30

Rapporter til Admin
STOP, STANDS ULYKKEN!!!! At handle privat er ikke lige med "købt som beset"!!! Aftaleloven/købeloven giver aftalefrihed i B2B og C2C (privat handel), hvilket betyder, at man kan aftale nærmest, hvad man vil... MEN aftaler man ikke noget specifikt, så er man fanget af aftaleloven og købeloven. Derfor er ting KUN "købt som beset", hvis dette er skrevet i handelsaftalen...
--
http://www.NoteBookWorld.dk[...] - RIP, 22/3-2007... Useriøse sælgere: se profil
#30
TGB
Bruger Aspirant
04-04-2019 16:34

Rapporter til Admin
#28 "Svar" og påstande er der rigeligt af i tråden i forvejen ;) Det nye var netop hvis de kunne ledsages af noget lovtekst dokumentation - i øjeblikket kan man jo bare plukke den påstand man bedst kan lide eller som der er flest, som agiterer for - men det holder jo ikke i byretten om jeg så må sige MHT #4 - Lidt dårlig formulering, ok ;) - Men altså du kan ikke få hjælp af forbrugerrådet m.m.. SES
--
#31
Clegg
Giga Supporter
04-04-2019 16:39

Rapporter til Admin
#30 1. 52+54 2. 4a 3. 1
--
#32
ClumsyWizard
Juniorbruger
04-04-2019 17:27

Rapporter til Admin
De her tråde om sælgers eller købers ret ved handel er rendyrket underholdning, folk tror de ved noget, men ved ikke en skid. Jeg ved heller ikke en skid, men dog det, at du bare skal sige til ham, at varen er købt som beset og, at han i øvrigt har undersøgelsespligt ved denne type salg. Det er sgu hans ansvar at tjekke den vare han køber inden han betaler og går med den. Der kan så også argumenteres for eller imod om du har handlet svigagtigt i forbindelse med salget, ved evt. at undlade at computeren havde evt. defekter. Sædvanen ved handel mellem to private er sgu, at man tjekker sit lort inden man skrider – for det er stort set umuligt at løfte bevisbyrden og kræve erstatning efterfølgende. I sidste ende handler det heller ikke om hvem der HAR ret, men hvem der rent faktisk kan bevise sin ret med hjemmel i loven. Købelovens § 47
--
#33
Dragonheart
Elite Nørd
04-04-2019 17:33

Rapporter til Admin
#13 Ja. Men det er oftest kun når det er varer der overstiger et større beløb. Har også flere gange fået sælgere til at identicifere sig enten med kørekortnr. eller pasnr. på kvitteringen. Så er man bedre sikret. Specielt hvis man fx ender med at have købt en cykel der viser at at være stjålet. Så er det væsentligt nemmere at sandsynliggøre at man er i god tro. Det er dog kun i situationer hvor oprindelig kvittering ikke forefindes. Her går jeg jo bare til butikken hvis produktet pludselig ikke virker.
--
#34
Torben67
Monsterbruger
04-04-2019 21:28

Rapporter til Admin
Enig med mange: Han har intet at komme efter. Har prøvet at sælge et batteri til Lenovo T60 - altså et brugt og med billede på dba.dk. Køber forlangte handlen gået tilbage, fordi jeg som sælger burde have fortalt/rådgivet ham, at der var to Lenovo T61 modeller........ Jeg anede det ikke, men ville have spurgt ham, hvis jeg vidste det. Køber endte med at opføre sig som idiot og jeg bad ham selv finde ud af det. At opføre sig som idiot, når man har en umulig "sag-i-retten" er altid dumt, når man skal bruge hjælp. #0: Hvis du vil give køber et gratis råd: Har oplevet identisk problem med ca. samme generation. Apple bruger kvali batterier og de holder længe. Men når de klapper sammen, bliver den rigtig, rigtig varm. Prøv at spørge, hvor den bliver varm. At skifte er let og kræver kun en special skruetrækker (tjek ifixit for vejledning). Batteribyen sælger kvali batterier og mener at der følger skruetrækker med.
--
#35
Hans
Guru
04-04-2019 22:42

Rapporter til Admin
Tænker, at der ved kommentering på spørgsmål vedr. handler, SKAL skrives om man har haft noget jura vedr. aftaleloven, købeloven og de resterende relevante love - f eks. HHS, Erhversret på videregående uddannelser eller om man har taget en egentlig juridisk uddannelse :) Tænker at man nok kan se et generelt mønster i besvarelserne ;) Jura handler ikke om, hvad man TROR, MENER eller SYNES ER FAIR... Håber virkeligt, at mange af Jer, spørger professionel rådgivning, hvis I ender I en juridisk tvist...
--
http://www.NoteBookWorld.dk[...] - RIP, 22/3-2007... Useriøse sælgere: se profil
#36
Charly
Nørd Aspirant
04-04-2019 23:03

Rapporter til Admin
#30 Det er bare at læse købeloven.
--
#37
epps8000
Gigabruger
05-04-2019 00:20

Rapporter til Admin
Troede sku lige jeg var kommet til at logge ind på "Nationen" med alle de modstridende svar... #0 Du kan gå efter alle de ovenstående svar eller erkende at den virkelige verden fungerer anderledes end hvad der står i loven. Hvis du personligt mener varen var ok og køber yderlig har afprøvet inden handel, så glem alt om ham, det er sådan jeg sælger. Folk kan teste mine ting i timevis hvis de vil, men når de er kørt med varen så er der ikke mere at komme efter fra min side.
--
#38
Veldrejet bæver
Bruger
05-04-2019 00:28

Rapporter til Admin
Læs nu bare hvad #16 skriver. bekræfter mig endnu engang i hvor mange tosser der findes på brugtmarkedet, hvis nogen vitterlig render rundt med fantasier om 2 års reklamation på brugte varer.
--
#39
PrivatSalg
Gæst
05-04-2019 08:29

Rapporter til Admin
Hej alle, Tak for svar. Jeg gir' en update når det er "løst", på den ene eller anden måde :) God weekend.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#40
ToFFo
Guru
05-04-2019 08:50

Rapporter til Admin
#38 - Ja det er vanvittigt. Jeg fraskriver mig ikke 2 års reklamationsret når jeg handler brugt. Ej heller gør dem jeg køber brugt af. Man er vel vestjyde, så jeg har en tendens til at stole på folk, hvis min mavefornemmelse ikke siger mig imod. Hvis nogen fraskriver sig reklamationsretten ved brugthandel, som de jo sagtens, og lovligt. kan gøre, så siger min mavefornemmelse mig med det samme der er noget i gærde. For hvorfor er det nødvendigt at skrive, hvis det man sælger intet fejler? Det er der jo ingen der gør :D Men ja, du og jeg lever i virkeligheden. Mange herinde er bare en flok paragrafryttere.
--
- Indsæt signatur -
#41
Hans
Guru
05-04-2019 09:06

Rapporter til Admin
Det er netop derfor, at jeg har en fin standardkontrakt, når jeg handler brugt, der går på følgende: - Køber har 24 timer fra modtagelse til at gøre indsigelser. - Gør køber indsigelse, skal køber/sælger forsøge at finde en tilfredsstillende løsning for begge parter. Kan dette ikke opnås, så skal sælger betale for returporto. - Gør køber ikke indsigelse, betragtes varen at være i orden, og der er ikke yderligere muligheder for at gøre indsigelse. - Betalingen falde inden for 48 timer efter modtagelse, såfremt der ikke er indsigelser. Ovenstående har reddet mig to gange. I det ene tilfælde, havde varen en fejl, der ikke var oplyst om, hvilket gjorde, at jeg ikke kunne bruge produktet som tiltænkt. Fejlen kunne desværre ikke løses, så jeg sendte varen tilbage - Godt nok på egen regning, da jeg vurderede, at sælger ikke skulle lægges til last for fejlen, da denne ikke kunne have været kendt på forhånd... I det andet tilfælde, nægtede sælger ovenstående vilkår, hvilket gjorde, at jeg sprang fra - Og SJOVT nok, endte salget med en tråd her på hol ;) Jeg synes, at ovenstående vilkår er fair, både for sælger OG køber, da begge nyder beskyttelse og der er ingen tvivl om, hvad der skal ske, hvis noget går galt :)
--
http://www.NoteBookWorld.dk[...] - RIP, 22/3-2007... Useriøse sælgere: se profil
#42
ToFFo
Guru
05-04-2019 09:28

Rapporter til Admin
#41 - Godt skrevet. Det tror jeg kan hjælpe i rigtig mange brugthandler! :)
--
- Indsæt signatur -
#43
Hans
Guru
05-04-2019 09:38

Rapporter til Admin
#42 Takker - Den har som sagt reddet mig to gange (eller i hvert fald den ene gang, hvor sælger sprang fra), og når først modparten får forklaret, at den faktisk beskytter BEGGE parter, da man som sælger hænger på væsentlig mere, hvis der ikke laves en aftale, så er alle glæde :)
--
http://www.NoteBookWorld.dk[...] - RIP, 22/3-2007... Useriøse sælgere: se profil
#44
NikoB
Elitebruger
05-04-2019 09:44

Rapporter til Admin
#21 som udgangspunkt ingen 14 dages fortrydelsesfrist. Fortrydelsesfristen er reguleret i Forbrugeraftaleloven, der ikke finder anvendelse udover i forhold mellem erhvervsdrivende og forbrugere
--
#45
Clegg
Giga Supporter
05-04-2019 09:47

Rapporter til Admin
#41 Hvilke indsigelser kan køber gøre? Hvem vurderer hvad der er en tilfredsstillende løsning?
--
#46
Hans
Guru
05-04-2019 10:04

Rapporter til Admin
#45 Køber kan gøre indsigelser i forhold til, at varen ikke er som beskrevet. - En mobil, der er solgt med "brugsspor", der har en kæmpe ridse i skærmen. - En mobil, der er solgt "som ny", der har en masse små ridser. - Et gfx, der crasher, hvis det ikke underclockes. - I mit tilfælde, en HTPC der crashede pga varme (sælger kørte Linux, jeg skulle køre Windows, hvilket sælger var gjort opmærksom på) - Og en masse andre ting, men som udgangspunkt defekter og stand der ikke svarer til det beskrevne... "forsøge at finde en tilfredsstillende løsning for begge parter" - Begge parter som nævnt :)
--
http://www.NoteBookWorld.dk[...] - RIP, 22/3-2007... Useriøse sælgere: se profil
#47
NickHansen
Mega Supporter
05-04-2019 10:13

Rapporter til Admin
#41 Det er også en meget fin skrivelse, men aldrig noget jeg ville skrive under på som sælger. Forleden dag solgte jeg et grafikkort på facebook. Jeg skrev i teksten at jeg ikke havde en anti-statisk pose så køberen selv skulle have kasse eller anden transport mulighed med. Der var mange henvendelser og jeg fandt en køber. 2 håndværker lignende typer møder så op og køber har en ganske almindelig netto pose med som han vil fragte det i. Han ser grafikkortet i brug, hvorefter jeg piller det ud og lader ham inspicere det. Han siger at det er fint og at han gerne vil købe det, hvorefter han trækker et hjemmelavede papir frem hvor der står at han har ret til at returnere grafikkortet hvis det ikke virker når han sætter det i og starter hans computer når han kommer hjem. Jeg fortæller ham så at det har jeg ingen interesse i at skrive under på og at jeg har rigeligt andre købere som står på tæerne for at købe kortet. Han insistere meget på at der skal skrives under, men ender med at acceptere at jeg ikke gør det og køber grafikkortet. Mine tanker var nemlig: 1. Han har ikke korrekt fragtmulighed hvilket kan skade kortet. 2. Manden kan tabe det på vej hjem. 3. Manden fatter dadl af at montere det og brænder det af. alle 3 ting ville han kunne komme tilbage til mig med uden at jeg ville se det på koret ( - punkt 2.) og så ville jeg hænge på den. Som jeg ser brugt handel, så er det vigtigt at man som sælger altig skriver "købt som beset" for det er sådan brugthandel fungere.
--
CPU: Intel I7 2600K Bundkort: ASUS Sabertooth P67 RAM: 2x2 GB DDR Corsair Dominator
#48
Ice
Gæst
05-04-2019 10:46

Rapporter til Admin
Ville heller ikke underskrive de vilkår, folk må teste se alt de vil på enheden og så beslutte sig nær de står over ved mig, virker enheden som den skal og er beskrevet, vil jeg ikke have mere udestående med enheden bagefter. netop hvordan folk behandler evt hardware i forhold til transport/fejl montering osv. Er jeg ikke herre over.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#49
Hans
Guru
05-04-2019 11:08

Rapporter til Admin
#47/48I og med, at han ikke har en antistatisk pose med, og du harskrevet, at køber skal medbringe det, så har køber allerede brudt sig mod Jeres aftale…Det er jo så dit valg, om du vil bruge den aftale, derbeskytter begge parter, eller om du vil lave din egen. Ideen i mit oplæg er, at det beskytter begge parter, især hvis alternativet er den generelle opfattelse af lovgivningen, der i den grad er skæv…Mit oplæg er lavet i forbindelse med forsendelse, og ikkeafhentning. Ved afhentning, kan man jo teste kortet sammen, og derved lave en reel ”købt og beset ved test i sælges maskine”. Man kan altid tænke ting op, men mit oplæg dækker de mest gængse tilfælde :)
--
http://www.NoteBookWorld.dk[...] - RIP, 22/3-2007... Useriøse sælgere: se profil
#50
Ice
Gæst
06-04-2019 08:06

Rapporter til Admin
#49 det er også fint, men den beskytter da ikke sælger på nogen måde som jeg ser det ? sælger skal betale retur Porto, og først betaling efter 48 timer når modtager har set tingen i drift Det er jo også fint fra købers synspunkt da den kun er i hans favør? hvis køber ikke vil afhente varen hos mig. Bliver den personligt først afsendt når det fulde beløb+porto er overført
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#51
Hans
Guru
06-04-2019 10:01

Rapporter til Admin
#50 Du skal nok læse en smule op på købeloven :) Hvis der ikke er andet aftalt, så er det som udgangspunkt købeloven, der er gældende for handlen. Dvs at du som sælger i teorien skal påvise, at produktet ikke var defekt på handelstidspunktet i de første seks måneder efter handlen... Så jo, sælger bliver også beskyttet :) Og en af de ting, der ofte går galt i privathandler er, at der ikke er aftalt noget i "hvis nu"-tilfælde, og at langt fra alle, kender OG forstår købeloven - F eks i dit tilfælde... Det er som sagt et oplagt, og man kan ændrer det som man vil - Personligt har jeg som nævnt tidligere gode erfaringer med oplægget. Man kan f eks også dele risikoen ved 50% betaling i forskud, og resten efter standard oplægget. En anden fordel er, at oplægget er klart i sin beskrivelse af "hvis-nu", således at der ikke er behov for en lang diskussion om juraen, men blot handling i forhold til oplægget :)
--
http://www.NoteBookWorld.dk[...] - RIP, 22/3-2007... Useriøse sælgere: se profil
#52
PrivatSalg
Gæst
07-04-2019 16:57

Rapporter til Admin
#51 ".. Hvis der ikke er andet aftalt, så er det som udgangspunkt købeloven, der er gældende for handlen. Dvs at du som sælger i teorien skal påvise, at produktet ikke var defekt på handelstidspunktet i de første seks måneder efter handlen... Så jo, sælger bliver også beskyttet :)" Som nævnt i #15, så gælder formodningsreglen ikke i privatkøb: "Formodningsreglen §77a stk. 3 (omvendt bevisbyrde i de første 6 måneder) finder dog ikke anvendelse, da den kun gælder i forbrugerkøb."
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Privat salg "defekt vare" regler?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning