Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Vedligeholdelse af min bil?

Af Ny på siden Intettalent | 28-04-2019 19:06 | 1350 visninger | 9 svar, hop til seneste
Som mit navn hentyder, så er jeg talentløs. Og står lige nu i en stresssituation... Jeg har en bil, som er købt fra ny og er fra 2018. Den er undervogns behandlet og har fået lakforsegling. Jeg vasker og støvsuger den 1 gang om ugen. Men jeg forstår mig slet ikke på vedligeholdelsen. Jeg er autist, og kan slet ikke forholde mig til noget som ikke er skrevet op til punkt og prikke. Jeg hører mange snakke om at man skal give bilen voks, polere den, give den lakforsegler osv osv.... Men hvordan er de her punkter sat op? Skal man give den voks først, skal den have lakforsegler først, jeg fatter intet af det. Og hvor ofte skal man gøre det her? Er her nogen som ved noget om det, og som kan skrive det op, step by step.
--
Øh, jeg er talentløs.
#1
MOAAA
Semibruger
28-04-2019 19:11

Rapporter til Admin
1) Smid den i vaskehallen, støvsug den og så brug lidt interiør rens, det er vigtigt du får en god klud du kan tørre bilen efter med inde i dørfalserne og bagklappen når du har vasket den, det er her skidt og rust dannes på nye biler. Ditto med motorrummet. Den klud jeg har fundet der er bedst, er den blå her fra ditte kit som Thansen har, de sælger dem også særskilt: http://www.thansen.dk[...] Bare køb en masse af dem og brug den til vinduerne også. 2) Husk at smid den til service til de foreskrevne kilometer. 3) Tjek dæktryk og olie i ny og næ, især når temperaturen skifter. Der er ikke så meget mere man kan gøre udover at spilde penge på de lortebiler :-)
--
Sidst redigeret 28-04-2019 19:12
#2
Kruse
Super Supporter
28-04-2019 19:16

Rapporter til Admin
Du får lige min bilvask i hurtig punkt form :) 1. skum bilen til med "snowfoam" / pre wash foam 2. fælg rens og vask alle 4 dæk + fælg 3. skyld hele bilen da du lige har skummet den til, det hjælper med at fjerne meget skidt og andet snavs. 4. jeg skummer den så igen, da jeg nu skal igang med at handvaske med en handske. 5. skyld bilen efter vask 6. tør bilen med enten en mikrofiber håndklæde eller en løvblæser hvis man har det :) 7. brug en "quick detailer" det er en spray der hjælper med at fjerne de sidste vanddråber så det kommer pletter. en quick detailer giver også rettig god shine og voks agtig udseensende. Tænker ikke jeg skal uddybe hvad man bruger i hvert punkt, ellers må du sige til :)
--
#3
ramos
Giga Supporter
28-04-2019 21:58

Rapporter til Admin
Husk på, at en dårlig polering af lak skader mere end det gavner. Nu ved jeg ikke hvad det er for en bil du har købt og derfor om det kan betale sig, men hvis du virkelig er seriøs omkring at beskytte lakken, så overvej en PPF behandling (Paint Protection Film).
--
#4
Monze
Gigabruger
28-04-2019 23:00

Rapporter til Admin
Lol det minder mig om at jeg ikke har fået undervognsbehandlet min skoda fra 2018. Det kommer jeg sku nok heller ikke til oh well.
--
#5
Martin.v.r
Ultra Nørd
28-04-2019 23:09

Rapporter til Admin
4 kommer an på vilke bilmærke der er,nogle er godt i gang med at rust før de forlader forhandleren :D Selv Skoda gør det ,når den står på havn i fredericia,før den kommer ud til forhandleren
--
Vandkølet I7 [email protected]+GHZ asus p67 maximus iv extreme 2x4GB Samsung [email protected] 1.4v AMD HD 7970 bios mod 1200/1650
--
Sidst redigeret 28-04-2019 23:11
#6
Thomas
BOFH
29-04-2019 01:07

Rapporter til Admin
Inden folk kommer med en masse ting som du SKAL gøre ved din bil, så tag lige og træd at skridt tilbage og spørg dig selv om du er tilfreds. Hvis Ja så stop nu og lad være med at bekymre dog over hvad andre siger. Men hvis du gerne vil gøre mere, så er #2's løsning rigtigt god. En bil der håndvaskes ordenligt, er pæn i længere tid og hvis du ikke køre den i vaskehallen, så undgår du også de små ridser som du kan se næsten alle biler her når soles skinner. Jeg har selv haft meget glæde af disse guides https://shop.bilvask.nu[...] og mange af de produkter sælger (men jeg har ingen tilknytning til dem) Når det konkret gælder dine spørgsmål, så plejer man at først vaske bilen godt, så polerer man den og herefter påfører man lakforsegler. Oven på lakforsegleren giver man den så voks. I den optimale verden polerer man og giver lakforsegler hvert forår og så giver den en god omgang voks hver anden til 3 måned. Jeg synes at jeg passer godt på min bil og håndvasker altid, men skal være ærlig og sige at ikke giver min voks mere end maks et par gange om året. det tager simpelthen for lang tid hvis det skal gøres ordenligt til at jeg får det gjort i en travl hverdag. Men for pokker hvor den ser godt ud når jeg får det gjort (hvis man ser bort fra alle de stenslag 255.000 efterhånden har påført min bil).
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#8
Intettalent
Ny på siden
17-05-2019 13:28

Rapporter til Admin
Hej. Undskyld at jeg ikke har givet en respons. Efter jeg oprettede tråden, der forsvandt den. Og jeg troede derfor at Admin havde slettet tråden. Men jeg benytter mig kun af vaskehal, da jeg ikke har andre muligheder, medmindre at jeg tager fat i en bekendt, som efter sigende også har en Polermaskine. Det lader til at man ikke bør bruge vaskehal så ofte. Jeg har ikke givet den lakforsegler eller voks endnu. Men jeg får at vide, at man umildbart ikke behøver at vokse hele bilen på samme tid, men man kan tage de forskellige dele af bilen af gangen, det skulle gøre det mere overskueligt. # 1. Tak for tippet, jeg benytter mig nu kun af mikrofiberklude. Bilen er af mærket BMW X1 og er sort. Den er dog ikke købt fra ny, som skrevet. Den havde gået 2.000 km. Men det tæller vel som det samme. Det eneste som bare er træls, det er undervognen, nogen siger nej til undervogns vask, da det kan skade diverse ting og andre siger "gør det".
--
Talentløs.
--
Sidst redigeret 17-05-2019 13:30
#9
NitroBlast
Guru
17-05-2019 13:46

Rapporter til Admin
Der er ingen problemer i at benytte vaskehal, og det er langt mere miljøvenligt end at vaske bilen med hånden, hvor spildevandet (som regel) ryger direkte ud i naturen. En håndvask der er udført "forkert", ridser mindst lige så meget som en tur i vaskehallen. Personligt har jeg en forstøver, der indeholder sprinklervæske, og en opvaskebørste med, når jeg kører i vaskehal hver 3-5 uge. Jeg ved hvilke steder vaskehallen ikke kan nå, og dem gør jeg rent med sprinklervæske og opvaskebørste, inden jeg kører bilen ind i vaskeanlægget, og ud kommer en helt ren bil. Jeg benytter derudover en god lakforsegler / voks (Sonax Xtreme Polish + Wax 3, købes eks. i Bilka) to gange i året - inden vinter og inden sommer. Voksen udfylder alle de fine vaskeridser og beskytter samtidig mod nye, og på den måde er min bil altid nogenlunde fin. Se også: https://fdm.dk[...]
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-X68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
#10
Jim Night
Guru
17-05-2019 15:20

Rapporter til Admin
#0 Det er rigtig godt at vaske den med jævne mellemrum, men den egentlige vedligehold skal du overlade til professionelle på et værksted. Den skal formentlig til service (vedligehold) på værksted en gang om året eller for hver 15-20.000 km. Din bil vil helt sikkert selv fortælle dig det en måned eller to i forvejen, så du kan nå at bestille tid på værkstedet. Om du så vælger at bruge et autoriseret værksted eller ej er en smagssag. Der kan være noget at spare, men det kan måske også give problemer i forhold til garantien, hvis du vælger et uautoriseret værksted.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs

Opret svar til indlægget: Vedligeholdelse af min bil?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning