Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

droner til under 5000

Af Semibruger coppsen | 12-05-2019 23:18 | 1169 visninger | 20 svar, hop til seneste
Hej Hol :) Jeg overvejer lidt at investerer i en drone, da jeg godt kan lide at flyve rund og tage lidt billeder/film. Jeg vil derfor hører om nogen af jer kender til gode mærker til under 5000. dronen må meget gerne have et udemærket kamera, samt en god evne til at ligge stille i luften :) Mvh Jacob
--
#1
Mr. WoLF
Guru
12-05-2019 23:22

Rapporter til Admin
Inden du ser efter drone er du så obs. på reglerne for at flyve med den?
--
#2
mrKayne
Nørd Aspirant
12-05-2019 23:24

Rapporter til Admin
Til den pris bør du hæve budgettet lidt og gå efter en dji Mavic air. Men som #1 spørger om, er du klar over de regler der findes? Du må fx ikke flyve indenfor byskiltene, I parker, på fodboldbaner, etc.
--
#3
Duckman
Mega Nørd
12-05-2019 23:29

Rapporter til Admin
Enig med #2. Mavic Air er den du skal gå efter i den prisklasse. Jeg har den selv. Jeg kan ikke komme på noget andet der kommer bare i nærheden af den, med mindre du går væsentligt op i prisleje. Jeg gav 5300 kr for min Mavic Air, så det er ikke meget over dit budget. Og ja, du skal selvfølgelig læse op på lovgivningen. der er en del regler for hvor der må flyves.
--
Whatever
#4
coppsen
Semibruger
13-05-2019 00:04

Rapporter til Admin
tak for svar allesammen. Jeg er helt klar over reglerne, har nemmelig i forvejen en lille begynder drone, som jeg leger lidt med:) Mavic air ligner noget af det som jeg leder efter (har lige set nogle anmeldelser) så tak for det :)
--
#5
Kim2770
Supporter Aspirant
13-05-2019 09:16

Rapporter til Admin
Evt kan Mavic Pro fåes brugt til 5000 for det meste... Der får du en del mere drone for pengene i forhold til Air..
--
Engineered To Be Feared!!!
#6
Duckman
Mega Nørd
13-05-2019 12:10

Rapporter til Admin
#5: Ikke på alle fronter. Kameraet i Mavic Air optager i 100Mbit/s, hvor Pro ligger på 60. Air er nyere og har mere avancerede funktioner. Pro er mere støjsvag og har længere flyvetid, og bedre rækkevidde. Det er ikke en no brainer at tage en Pro over en Air.
--
Whatever
#7
Hagman
Guru
13-05-2019 13:52

Rapporter til Admin
En DJI Spark er også værd at kigge efter. Det er en 1080p drone med masser af muligheder, ligesom Mavic. Jeg har selv en Air og en Spark - jeg bruger mest Spark, da den er lille og handy. Jeg har optaget denne video sidste år på ferie med min Spark: https://www.youtube.com[...] Ellers er en Air en kanon drone, men dens 4k-kamera og video-redigering er for meget for hvad min PC kan klare :) Min Spark kan flyve i omkring 14 miniutter, og har fløjet 3 km væk - så distancen er kanon (hvis du sætter den i FCC-mode).
--
Revenge is the single most satisfying feeling in the world ! You'll Never Walk Alone !
#8
thechillum
Elitebruger
13-05-2019 16:55

Rapporter til Admin
#1 - #2 - #3 - Det er sjovt så snart der nævnes drone, så går internet politiet igang med regler. Hader det.... #0 - Jeg har selv for et/to år siden købt en DJI Mavic Pro (Pakke) med Ekstra-batterier, taske og hvad der måtte høre med, det var elgiganten som havde tilbud til 5999kr for den pakke (som kostede 10.000kr dengang) Så var jeg så heldig de havde en som de havde fået tilbage og efter at have kigget på den, så var den kun åbnet men aldrig brugt til at flyve med, så fik jeg yderligere 20% rabat, så kom af med 4800kr for en "DJI Mavic Pro Platinum Fly More kombinationspakken" Det er fanme en god solid drone, den overraskede mig godt nok positivt og den er jeg glad for. Min nabo i baghaven er så mindre glad for den, så for at bevare god ro og fred, så bruges den ikke direkte i hjemmet længere og sætter af fra nærliggende mark. Og ja der er regler for man ikke må flyve visse steder og afstand osv, men der er også regler for hastighed, belysning, tilbygninger osv osv, regler er ikke altid kun til for at blive overholdt, men brudt med lidt sund fornuft og velvidende man kan få en bøde, så må man jo selv vurdere hvorvidt man vil overholde de regler. (Overvej evt. at anskaffe den brugt..? Der er ekstremt mange som flyver 2-3-4-5-10 gange og så beslutter sig for at sælge, men produktet er fejlfrit og der stadig er garanti på...)
--
#9
Slæden
Junior Supporter
13-05-2019 17:03

Rapporter til Admin
#8 +1 det er lidt træls at pegefingrene altid starter med at ryge op
--
6800K/Z370F/2080/
#10
DeXTer_DK
Super Supporter
14-05-2019 00:29

Rapporter til Admin
tja syntes egentligt det er fint der kommer lidt løftede pegefingre, man kan i dag købe en hvilken som helst drone uden at stille nogen form for garanti for ens egne færdigheder, selvom de er enormt nemme at flyve fordi 95% af styringen fortages af flight controlleren. så er der stadig en risiko for noget går galt. Det er langt fra alle der laver de nødvendige kontroller af deres grej inden de banker dem 100 meter op over bebyggede områder. så jeg er glad for der er regler, for de er til for at sikre man ikke får droner ned i hovedet, eller ned i trafikken. jeg bor midt i en større by og har på et tidpunkt fundet en drone i min hæk. så der er tydeligvis nogle der ikke overholder reglerne. Så selvom jeg selv elsker droner og flyver quads , så skal man have respekt for de regler der er også selvfølgelig bruge sin sunde fornuft altid. :) i forhold til køb, kan du især få noget godt brugt dji billigt ved at kigge brugt, Du kan melde dig ind i div drone grupper på fb eller kigge på dba, der er ufattelig mange der bare køber og hurtigt finder udad de vil af med dem igen fordi de ikke får brugt dem nok.
--
"Always bear in mind that your own resolution to succeed, is more important than any other one thing."
--
Sidst redigeret 14-05-2019 00:35
#11
mrKayne
Nørd Aspirant
14-05-2019 01:36

Rapporter til Admin
#8 Der er sku en grund til at der findes de regler. Har du set skader en drone kan lave? Det er jo en blender du flyver rundt med over folks hoveder, hvis du flyver i byen. Så ja, jeg gjorde opmærksom på at der selvfølgelig var regler, men derudover så svarede jeg ham på hans spørgsmål, ikke sandt? Men du har ret - man bestemmer hundrede procent selv hvilke love og regler man vælger at følge, men der er nu nogen der immervæk er fornuftige nok til at vi alle bør overholde dem. Som fx ikke at køre 100 km/t i en 50'er zone i byen. Eller flyve rundt med en blender inde i byen. #0 Jeg kan yderligere nævne at det vil være en god idé hvis du læser op på de begrænsninger din kommende drone har og ikke har. Især hvilken max vindhastighed den er opgivet til, og det punkt der omhandler hvilken hastighed den drosle ned til når du kalder den hjem til automatisk landing. Hvis det er 10m/s og det blæser 13m/s, jamen så ser du ikke din drone igen, medmindre du er heldig at se hvor den bliver taget hen af vinden :)
--
Sidst redigeret 14-05-2019 01:37
#12
Hagman
Guru
14-05-2019 03:30

Rapporter til Admin
#11 Nu er det ikke en blender man flyver med, men en enhed på 300-400 gram hård plastik. En blenders blad er lavet af rustfrit stål. Desuden vil dronens propeller stoppe med at rotere hvis den skulle styrte, eller hvis den tilter. Jeg er fan af drone-regler - det gør højst sandsynligt ondt at få en drone i hoved, hvis batteriet popper af mens dronen er 500 meter oppe i luften. Det er dog ikke alle drone-regler jeg er fan af (især CE kontra FCC-mode) Anyway - en fantastisk begynder drone er en DJI Spark. Den vejer 350 gram, og er nok den *bedste til prisen* . Men igen - en Air er sgu også en dejlig drone. Altså - alle droner fra DJI er sgu lækre :) Hvis du gerne vil spendere lidt over dit budget - så tag en Air. Ellers kan du spare lidt penge, og købe en Spark. Flyve-egenskaberne er mere eller mindre den samme - dog har Air lidt nyere automatiske flights end Spark'en - men hvis du køber appen "Litci", så får du det hele med :) Held og lykke med det.
--
Revenge is the single most satisfying feeling in the world ! You'll Never Walk Alone !
#13
krykoli
Ny på siden
14-05-2019 03:33

Rapporter til Admin
#8 "men brudt med lidt sund fornuft og velvidende man kan få en bøde, så må man jo selv vurdere hvorvidt man vil overholde de regler." Udover en bøde så tager politiet også dronen. :)
--
#14
mrKayne
Nørd Aspirant
14-05-2019 12:18

Rapporter til Admin
#12 Overdrivelse fremmer forståelse. https://www.google.com[...] Forestil dig så et lille barn, en hund eller andet.
--
#15
Hagman
Guru
14-05-2019 15:18

Rapporter til Admin
#14 Måske - men ikke desto mindre vil dronens propeller ikke rotere, hvis den falder. De drone-skader du linker billeder af, af dumme folk der enten har fløjet direkte ind i andre, eller ikke har haft kontrol. Prøv at finde billeder af skader i trafikken, og så selv forstil dig det var et 'barn, en hund eller andet'. Eller find billeder af personer der har fået storetåen i klemme i en elevator, og så forstil dig det var et 'barn, en hund eller andet' . Jeg prøver bare at sige, at man skal passe på hvad man laver - uanset hvad man laver. Droner kan være farlige i de forkerte hænder, men det kan en bil, en cykel - ja sågar en blender også - hvis de vel og mærke betjenes af de forkerte mennesker. Folk må stå til ansvar for hvad de laver, og evt. skade - på materielle ting såvel som personskade. Nøjagtig som en billist en søndag morgen, der skal købe en pakke Prince Light henne i den lokale kiosk. Dronens pilot skal selvfølgelig passe lige så meget på. Same same. Laver man en skade, så må man stå til ansvar. Anyway... #0 Du er i rimelige sikre hænder hvis du holder dig til DJI droner. En Air er en fantastisk drone med masser af muligheder. Det er en Spark også, især hvis du bruger appen Lichi, som selvfølgelig også virker til en Air. Edit: jeg skrev af Spark'en vejede 350 gram - den vejer 300 gram :)
--
Revenge is the single most satisfying feeling in the world ! You'll Never Walk Alone !
#16
thechillum
Elitebruger
14-05-2019 16:39

Rapporter til Admin
#13 - Det kommer helt an på situationen. 1. Mand fra bornholm flyver indover militær område, som er strengt-forbudt og bliver opfattet som nationel-sikkerhed. Bøde på 5000kr + de tog hans drone. 2. Mand fra vejle fik en bøde på 3500kr og beholdte hans drone. 3. Mand fra Varde/Esbjerg fik en bøde på 1750kr og beholdte hans drone. - Så det er vidst lidt forskelligt alt efter hvordan og hvorledes, men det må man jo tage med i tankerne - Som sagt har jeg et par anmeldelser på min adresse for ulovlig flyvning af droner, så måske kan jeg fortælle mere om det om et par år..? :D (Naaah, jeg er som sagt rykket væk fra eget område når jeg vil lave ballade, det er jo dumt at skide i egen baghave, især når ens bag-nabo er en sur stodder...) :D
--
#17
MartinStrandloe
Ny på siden
15-05-2019 06:06

Rapporter til Admin
Plus en på Mavic Air. Nem, lille og handy. Plus en på at der er fuldstændig vildt mange regler ( ikke at de ikke er til for noget godt ) Det er bare besværligt.
--
Tekniknørd med hang til at finde ny viden rundt omkring på nettet.
#18
the688
Guru
15-05-2019 08:54

Rapporter til Admin
#8 Måske er folk venlige og gør opmærksom på at noget så pisseirriterende ikke bare kan drønes rundt med inde i byen? Eller er alternativet at hvis nogen gør det alligevel, så finder man ham og banker ham invalid, og så "må man jo tage den voldsdom hvis man bliver opdaget" ? Fuck nu af med jeres tuden over "internet politiet", alle jer der er vokset op uden opdragelse - der er en grund til vi har nogle regler - måske passer de ikke lige dig - men så er det *dig* der er problemet.
--
"ORK SATME!"
#19
Duckman
Mega Nørd
15-05-2019 19:04

Rapporter til Admin
+1 til #18 Vi er også nogen der flyver modelfly, i klubber på godkendte modelflyvepladser. Det er under præcis samme regelsæt som droner. Man kunne jo overveje hvilken indvirkning det har på vores muligheder for at udøve vores hobby, hvis tilfældige drone ejere skider på reglerne? Eller endnu bedre, når de flyver ulovligt fra vores plads, og dem der anmelder tror det et af vores medlemmer?
--
Whatever
#20
coppsen
Semibruger
16-05-2019 02:49

Rapporter til Admin
wow, var ikke klar over at der ville være så meget drama omkring emnet :D Dronen skal bruges til at filme nogle flotte billedere af natur som jeg skal bruge i diverse film. altså ikke i byen. Jeg er skam klar over reglerne :) Kan i alle have det godt, tror jeg har fået den hjælp jeg skal bruge :)
--

Opret svar til indlægget: droner til under 5000

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning