Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Forberede mundtlige eksamener?

Af Gæst Sebastian | 20-05-2019 15:21 | 724 visninger | 9 svar, hop til seneste
Hej hol Så er det ved, at være eksamensperiode. Jeg skal til nogle mundtlige eksamener og jeg kunne godt tænke mig, at høre fra nogle af jer om i læste op til jeres mundtlig eksamener? Er det en myte, at man skal læse op? Er det bare spild af tid?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
efilNET
Super Nørd
20-05-2019 15:30

Rapporter til Admin
Er jo forskelligt fra person til person, men svaret for de fleste vil nok være at de skal læse op og forbedrede sig bedst muligt.
--
#2
Mess
Giga Supporter
20-05-2019 15:38

Rapporter til Admin
#0 Kan du hele pensum udenad? Hvis ikke, så læs op.
--
hej
#3
nen
Ultrabruger
20-05-2019 15:41

Rapporter til Admin
Ja, det er sgu bare en myte. Der er ingen grund til at forberede sig overhovedet eller endsige åbne en bog. Viden og kunnen kommer til dig uden nogen form for indsats. Ironi kan forekomme.
--
#4
Dragonheart
Elite Nørd
20-05-2019 16:18

Rapporter til Admin
Jeg ville klart foreslå at læse op til eksamener. Men hvor meget har afhængt af faget/kurset. Og det er ikke alle der gavner lige meget af at terpe op til en eksamen. Og slet ikke dagen inden. Hvis det har været fag med meget udenadslære der ikke har været rationel eller logisk/deduktiv såsom samfundsvidenskabelige eller humanistiske fag, historie osv. så ja - så vil jeg foreslå at læse meget op. Er det derimod fag som matematik, fysik, kemi og teknologiske/tekniske fag, hvor forståelse for og anvendelse af rationelle eller logisk/deduktive teorier og systematisk problemløsning er i fokus ville jeg ikke mene det at læse meget op giver ligeså meget. Medmindre der er teorier eller principper i materialet man ikke forstår. Så er det selvfølgelig vigtigt at få læst op på.
--
#5
bobson
Giga Supporter
20-05-2019 16:23

Rapporter til Admin
Altså jeg har været vant til at gå til eksamen på baggrund af en skriftlig opgave, som man så går ind og"forsvarer", men det er måske ikke sådan du skal til eksamen? Så læste jeg jo ikke som sådan op på noget..
--
#6
Juusuhako
Monster Nørd
20-05-2019 16:41

Rapporter til Admin
Jeg vil mene, at det i den grad kommer an på personen. Da jeg gik på HHX i 2009-2012, var det meget forskelligt hvem fra klassen der læste op. Nogle var kloge og kunne det bare, andre valgte at læse op fordi det selvfølgelig er det mest sikre - og så der dem der ikke læste op og blot tog det som det nu kom - og det behøver ikke være pga. dovenskab, nogle har det blot sværere ved at tage viden til sig, hvis der er tale om et fag der ikke siger dem noget. Er det så spild af tid for dem? Til dels er det nok, hvis man alligevel har glemt det dagen efter... Personligt læste jeg sjældent op, og kan da heller ikke prale med at alle mine karakterer fra den gang er i top. I de fag som jeg var selvsikker i - og glade for - står der derimod både 10 og 12. Jeg er selv uddannet multimediedesigner, så de mange økonomifag jeg havde på HHX bruger jeg ikke rigtig idag. Dette skal selvfølgelig ikke misforstås som en dårlig undskyldning hvor man siger, "jeg skal alligevel ikke bruge dette fag til noget, til det, som jeg ønsker at videreuddanne mig til, derfor er jeg også ligeglad med karakteren" - netop fordi, at et højere gennemsnit jo giver adgang til flere uddannelser, hvis du nu skulle ende med at ændre mening og vælge en anden videregående uddannelse. Hvis du ikke har en videregående uddannelse i sigt endnu, er det jo kun fint med et højt gennemsnit så der er flere muligheder. Jeg vidste ikke jeg ville ende med en multimediedesigner uddannelse i sin tid og føler da også idag jeg var noget heldig, at jeg havde de nødvendige krav fra min HHX uddannelse. Så, afhængig af dine mål for efter uddannelse, hvilket fag der er tale om ift. dine interesserer inden for dine fag, er du den kloge der bare kan det hele eller føler du dig på bar bund ift. faget... Jamen så er det næsten kun dig selv der kan svare på dit eget spørgsmål, men kort og godt skal du selvfølgelig gøre hvad du kan, for at opnå det bedste gennemsnit.
--
Gigabyte Z77X-D3H i5 3570k @ 4.3GHz - Corsair H100i 8GB Corsair Vengeance Asus RX580 4GB
#7
ClumsyWizard
Juniorbruger
21-05-2019 09:03

Rapporter til Admin
Ja du skal, altid! det vil komme dig til gode, hvis du skal læse videre på uni eller andetsteds. Mennesker er selvfølgelig forskellige, men jeg fik så meget ud af at lave dispositioner til alle eksamensspørgsmål, og derefter også øve dem på en tavle, nogle gange også foran mine medstuderende. 1: Lav dine dispositioner selv, maks 1 A4 side pr. spørgsmål. 2: Sørg for, at du har en slags mini agenda, for det materiale du vil gennemgå, og præsenter den for dine eksaminatorer. 3: Husk ALTID at øve dine dispositioner før du skal til eksamen, det hjælper så meget at høre en selv tale om det emne/fag man skal op i. Jeg gjorde det for det meste i gym, og ALTID på uni.
--
#8
JesperKL
Ny på siden
21-05-2019 14:48

Rapporter til Admin
Jeg kan ikke forestille mig, at jeg skulle tage til en eksamen uden at læse op. Jeg tror ikke rigtigt på, at dem der er seriøse omkring deres studie, ikke læser op inden de ind foran lærer og censor.
--
#9
bphhm
Monsterbruger
21-05-2019 22:46

Rapporter til Admin
Jeg brugte altid en uges tid per fag hvor det var muligt og læste hele pensum igennem samt lavede alle de opgaver jeg kunne løbende til pensum. For mig gav det et super overblik og selvtillid der var godt for mig til eksamen. Alle der siger det er spild af tid at læse til eksamen har heller ikke brug for det, fordi de ganske kort efter vil være gået ud af skolen. Klø på!
--

Opret svar til indlægget: Forberede mundtlige eksamener?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning