Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Stævnet af Njord?!

Af Monster Nørd DeeKay | 09-06-2019 15:33 | 11752 visninger | 109 svar, hop til seneste
Jeg er mildt sagt RASENDE over dette "lettere" bagholdsangreb som Njord Law Firm har lavet på mig. Jeg har i går (lørdag) aftes fået smidt en konvolut i postkassen indeholdende stævningen i papirsform. (Postnord bringer sgu da ikke breve ud lørdag aftener, gør de?!). Efter at have kigget det igennem, har jeg også været en tur i min e-boks og finder her også et elektronisk brev fra Københavns Byret omkring sagen ligeså og dertil at min tidsfrist for at give bekræftelse på at det er modtaget er udløbet. Dette er til dels hvorfor jeg føler at denne stævning er et bagholdsangreb, i og med at jeg først opdateres om sagens eksistens EFTER min tidsfrist for at svare på hvorvidt det er modtaget er udløbet! Den hovedsagelige årsag til at jeg føler det som et angreb, er dog at jeg indtil dette brev er modtaget, intet har hørt om sagen! Jeg ved ærlig talt ikke hoved og hale i denne sag, da det er første gang jeg hører omkring den (jeg har læst om Njord og Opus Law herinde i et par tråde, i forbindelse med deres "trusselsbreve"), men ellers har jeg aldrig hørt fra Njord af selv, hverken telefonisk, pr. SMS, mail eller på anden hvis hørt om denne sag vedrørende ulovlig downloading af en film kaldet "Survivor". Har her i eftermiddag været lidt rundt her på forummet for at se de andre tråde igennem om lignende tråde (om end de fleste blot omhandler "trusselsbrevene" og ikke direkte stævninger), men fandt da frem til denne: https://www.hardwareonline.dk[...] Der er tale om identisk indhold, dog er der også vedlagt bilag, heriblandt "Vilkår for Yousee Bredbånd" (ekstra fyld for at gøre det mere faretruende?). Dertil fandt jeg også frem til denne tråd: https://www.hardwareonline.dk[...] Hvoraf jeg nu her lige straks smider en PB efter TS for at høre hvordan og hvorledes med det hele Hvordan fanden er jeg stillet nu når svarfristen er overskredet? Er det "bare" at gribe knoglen på tirsdag (da det jo er helligdag i morgen, medmindre byretten ikke kører på helligdage) og så ringe til byretten og høre dem om what the actual fuck der forgår?! Skal jeg have egen advokat på hånden, der kan hjælpe mig med at losse denne stævning så langt op i røven på Njord, at de er nødsaget til at bruge kæften som papirs-shredder? (om end jeg ikke er en gut med uanede mængder af gryn på kontoen, men forsatan hvor det her virkelig rammer "Fuck Dig" nerven!). Andet man kan / burde gøre?
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.

--
Sidst redigeret 09-06-2019 15:34
#1
GhostHuntr
Junior Nørd
09-06-2019 15:40

Rapporter til Admin
Hvis ikke de kan bevise at du har fået overdraget krav personlingt, som i et anbefalet brev, så vil du kunne afvise kravet som ikke værende givet rettidigt. Dette skal du kontakte Njord om. Men hvornår er brevet fra Byretten sendt til dig?
--
Puls er en bonus!
#2
Bjorno
Nørd Aspirant
09-06-2019 15:55

Rapporter til Admin
#0 byretten har forsøgt at forkynde stævningen for dig via e-Boks - det er rimeligt almindeligt. Stævningen er som udgangspunkt først forkyndt, når modtager åbner den og svarer. Du har så ikke læst og besvaret den (det er mig en gåde hvordan alle overser det), og derfor er stævningen ikke forkyndt. Byretten vil derfor typisk benytte en anden metode fx stævningsmand eller brevforkyndelse. Ved brevforkyndelse vil du skulle signere for modtagelsen. Det forklarer jo også, hvorfor fristen for at besvare det brev du har i den e-Boks er overskredet. Hvem har afleveret brevet i din postkasse? Njord lyder det næsten som om, idet retten altid vil kunne dokumentere forkyndelse.
--
Det er noget værre noget!
--
Sidst redigeret 09-06-2019 15:57
#3
ToFFo
Guru
09-06-2019 15:58

Rapporter til Admin
First off... Du skal aldeles IKKE ringe til dem. I sager som disse skal du have alt på skrift, ellers er du ude i noget rod med ord mod ord, og det har du ikke lyst til. Men jeg skal lige være sikker her... Det var brevet der fik dig til at checke din e-boks?`Du checker ikke din e-boks bare en gang om ugen? E-boksen er ligesom postkassen. Der kan ligge vigtige breve som du skal reagere på, så det skal du huske fremover. Idet du ikke har svaret er du nu blevet stævnet. Men slaget er ikke tabt af den grund. De skal bare have en skrivelse tilbage fra en advokat der basically siger "go fuck yourselves, Njord" og jeg er sikker på at den gratis juridiske bistand man kan få har en skabelon til det. De har sikkert haft masser af de sager før. Søg på google efter gratis retshjælp og hør hvad dit næste skridt bør være. Jeg synes ikke du skal bruge HOL som rådgiver i dette tilfæde, da du kan ende med at gøre det værre for sig selv, ved at stole på fremmede DIY advokater på et hardware forum. Lad sagen ligge indtil det er hverdag igen, så du kan tale med en reel advokat. Dem kan du godt ringe til og få råd. Det går noget hurtigere end at skrive til dem i hvert fald. Men du skal ikke kontakte Njord uden at have talt med en advokat, det får du intet ud af. Jeg har fået brev fra både Njord og Opus. Jeg skrev et anbefalet brev til Opus, mens Njord måtte nøjes med en email. I begge tilfælde frafaldt de alle tiltaler. Fucking assholes.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 09-06-2019 16:00
#4
kikophil
Ultra Supporter
09-06-2019 16:01

Rapporter til Admin
Som #1 også skriver, er et brev i postkassen intet værd. Det skal afleveres som R - rekommanderet med din underskrift for at være gældende. Det er sikkert sendt med kurèr, da de så har en bedre garanti end ved postnord, at du har fået brevet i p kassen - men om dette så er gældende, ved jeg ikke helt. Men ellers er E boks breve gældende, medmindre du er fritaget for dette (div. handicaps) Nå men de er så atter ude med riven de drønnerter. De smider helt forsætligt brevet i din postkasse på et tidspunkt hvor mange så enten ikke er hjemme, eller kan bruge pinsedagene til først at blive forskrækkede, så gale, nervøse, samt til sidst (for nogles vedkommende) evt. lægger sig ned med maven opad og betaler. De første 3 ting virker altid :( Man tør sku snart end ikke at hente film fra hbo eller netflix sådan som de tèr sig efterhånden :) Håber du får vredet armene godt rundt på dem, og lad os høre om resultatet, når du har overskud til det. P/S - Nå men Toffo kom ind med noget erfaring, hvilket jo altid er godt :)
--
Sidst redigeret 09-06-2019 16:03
#5
Bjorno
Nørd Aspirant
09-06-2019 16:05

Rapporter til Admin
#0 ...og for lige at svare på dine andre spørgsmål. Byretten holder lukket i morgen, så de kan kontaktes tirsdag. Vedr. advokat er det vel som udgangspunkt er det vel en god ide at kontakte en, med mindre du gerne selv vil køre det. Du har muligvis en retshjælpsforsikring som dækker. Hvad er deres krav på? De sædvanlige 7.500 kr. som hos de andre modtagere?
--
Det er noget værre noget!
#6
DeeKay
Monster Nørd
09-06-2019 16:45

Rapporter til Admin
#1 Der er et eksempel på brevet vedlagt i konvolutten, dette er første og eneste gang jeg ser et eksempel på brevet. Brevet fra byretten er modtaget pr. e-boks d. 6 Juni og i følgeskab af dette er der modtaget endnu et om "nyt i sagen / overskredet frist" - Og tænker at dette efterfølgende brev er sendt med, da fristen for at svare er overskredet. #2 Jeg er ikke dagligt i min e-boks og tjekke den op, da jeg som regel får mails om når der er nyt at finde i den, sådan en mail har jeg ikke modtaget (har også luret spammappen igennem), hvorfor jeg først tjekker op på om der skulle være nyt i e-boks og her finder, at der er brev fra byretten i går aftes efter modtagelse af stævningen. Ellers tjekker jeg normalt e-boks en 14-dages tid (omkring d. 1 og midt på måneden), men måske det blot skal gøres dagligt fremadrettet, så har men da også noget at brænde sine nem-ID logins af på. Der var godt nok postnord-anmærkning på konvolutten, men igen, de bringer sgu da ikke breve ud lørdage aftener? (vi snakker efter kl. 21 her!). #3 Så alt korrespondance med Byretten/Njord og hele baduljen klares pr. mail? (så jeg har alt på skrift), got it! Jeg tjekker som regel e-boks hver 14-dages tid, netop for at følge op på eventuelle "smuttere" såfremt jeg ikke modtager mails om nyt i e-boks, dog mindes jeg ikke andre gange ikke at have modtaget mail om at der er nyt i min e-boks. Mht. at bruge hol som rådgivningsbase, er tråden her mere oprettet for at få afsat lidt af raseriet, du ved når man får skrevet eventuelt shit ned og lige læst det igennem et par gange, så kan man finde lidt ro i sindet igen - Medmindre der er nogen af jer der er jurister/advokater, så kan korrespondancen med sådan en bruger fortsættes over PB (også derfor jeg har smidt NasserAjine en PB). Og ellers må jeg ty til googling efter retshjælp og se hvad/hvem jeg finder frem til og hvordan sagen skal køres fremadrettet. Jeg har også selv fået breve fra Opus Law, disse svarede jeg også på (pr. mail) og så hørte jeg ikke mere, hvorfor det også pisser mig af at jeg pludselig hører fra Njord med en stævning i fjæset! (filmen "Survivor" var dog for i øvrigt ikke nævnt i de breve jeg har modtaget fra Opus Law). #4 Og her sidder man med intet mindre end TV/internet-abonnement, Netflix, HBO og Viaplay (så der bliver "smidt" rigeligt med penge afsted på mediebrug, om end der ikke bruges så meget af det), og så er der selvfølgelig også regelmæssige biografture - Men downloading af film/serie/whatever er ikke noget jeg har gjort mig i siden mine teenageår med mp3-filer via. Napster (og hvad de mp3-programmer nu end hed), nu om dage betaler jeg for tingene. Gid jeg havde en ordentlig stak gryn til virkelig at skabe røre om det her og tryne Njord godt og grundigt i jorden, ville jeg fandme godt, i særdeleshed ovenpå det de har gang i her! #5 Jamen så mailer jeg (pr. #3's forslag om at have alt på skrift) i så fald byretten tirsdag og forhører mig om hvordan og hvorledes. Jeg ser på at finde frem til noget gratis retshjælp, har aldrig været ude for sådan noget her før, så føler ikke at det er noget jeg kan stå alene med (og så vil jeg også godt se muligheden an for sagsøgning grundet injurier eller et eller andet i den dur, syntes virkelig ikke de skal slippe afsted med sådan noget pis her!). Kravet er, som nævnt i den først-linkede tråd, også på de 7500,- ja.
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.
#7
kikophil
Ultra Supporter
09-06-2019 17:58

Rapporter til Admin
Ja ingen tvivl om, at de forulemper en masse uforstående mennesker, der så efterfølgende også skal til, at bruge en masse tid til undersøgelse af div. muligheder for forsvar af anklage. Dette burde Nord sku` stå til regnskab for HVER GANG de taber en sag, og helst nærmest pr. automatik, da den omgang skydning med spredehagl garanteret også er generende for seriøse dommere (hvilket de selvf. er) da "rigtige" sager med mere hår i sagsmapperne, ikke burde holdes tilbage grunden aktuelle former for bevidst manipulerende chikane! Faktisk burde lovgiverne selv træde til, og få sat en stopper for den slags indirekte kriminelle surrogatadvokater. Og nu da "stemningen" er ved at smitte lidt, så burde deres eget "advokatsamfundet" gå ind og stævne dem for bevidst chikanerende adfærd overfor uskyldige, da disse jo sjældent på forhånd ved, om anklagen er berettiget eller ej. Og det er da også en stor sort plet for samtlige advokaters ry - uanset de er medlem eller ej. Så lad dem få så mange økonomiske modkrav, at det på "karrusellen" langt overgår hvad de får hevet ind på "gyngerne" - sku så hehe.. Og ja - der findes gratis advokathjælp, men de holder nok også fri i pinsen. Hvis/når du får fat i dem, må de ku` sætte en tid til de evt. har kontaktet Nord med benægtigelse - eller/og efterfølgende har forberedt sig til en evt. retssag.. Det skal nok gå fino - yes yes :)
--
#8
Gæst
Gæst
14-06-2019 08:38

Rapporter til Admin
#3 "Jeg har fået brev fra både Njord og Opus. Jeg skrev et anbefalet brev til Opus, mens Njord måtte nøjes med en email. I begge tilfælde frafaldt de alle tiltaler. Fucking assholes." Var det i forbindelse med de alm breve eller en stævning ?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
ToFFo
Guru
14-06-2019 09:43

Rapporter til Admin
#8 - Almindelige breve. Man får først et brev, som man skal reagere på, og reagerer man ikke så risikerer man at blive stævnet. Det er ikke nødvendigt at sende et anbefalet brev. Det er også ret dyrt. Men på den måde kan du dokumentere at din skrivelse er blevet modtaget hos dem.
--
- Indsæt signatur -
#10
mrKayne
Nørd Aspirant
14-06-2019 09:46

Rapporter til Admin
Er der sket yderligere I sagen? :)
--
#11
Wut
Mega Supporter
14-06-2019 11:32

Rapporter til Admin
#0 Vi lever i en retsstat. Hvis de har sendt et brev med en frist, så kan du bare afvise fristen med den begrundelse, at du ikke har modtaget brevet i tide. Det er vel dem, der skal bevise, at du har modtaget brevet... Så vidt jeg ved, så tæller det også som "modtaget", hvis du har fået det i e-boks, da det er din pligt at følge op på e-boks løbende. Men... det ændrer nok ikke meget på sagen. Har du kopieret ulovligt materiale? Det er jo det, sagen til slut kommer til at handle om. Resten er bare formalia. Muligvis kan du afvise det hele med de der datoer osv, men det forhindrer dem jo ikke i at stævne dig forfra igen.
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
#12
johanzon
Elitebruger
14-06-2019 11:44

Rapporter til Admin
Sig at du har haft åbent wifi i en længere periode og hvem som helst kunne have downloadet filmen på dit internet.
--
#13
Tibsun
Ny på siden
14-06-2019 14:41

Rapporter til Admin
Du har selvfølgelig ikke haft kode på din trådløse router, også er den skid slået. Jeg har selv været igennem et forløb med dem også. Skriv hvis du har brug for hjælp
--
#14
DeeKay
Monster Nørd
14-06-2019 14:41

Rapporter til Admin
En lille opdatering herfra. Det viser sig at jeg faktisk har været på e-boks og reagere på stævningen (i.e. sagt "ok" for at have modtaget den), og har til d. 23 Juni at afgive mit svarskrift for sagen (så nu har jeg i det mindste et par dages "pusterum" til hvordan og hvorledes det skal formuleres). (Hurra for vrede der fjerner ens overblik over ting!...) Har haft fat i gratis retshjælp, som også var uforstående over at jeg er blevet stævnet uden at have hørt fra Njord på anden vis inden da (i.e. ikke modtaget brev om indgåelse af forlig / "trusselsbrev"). De har så ført mig lidt videre i sagen i og med at jeg har haft fat i retshjælps-afdelingen for min forsikring, og herved blevet informeret om at på nuværende tidspunkt skal der "bare" svares på svarskriften og så se om hvorvidt sagen tages til retten (i første omgang skal jeg igennem sagen med byretten og sagsøger pr. telefon, som indskydende proces for sagen). Dertil har den gratis retshjælp ført mig til en advokat der har haft med sager som disse at gøre før og derfor har erfaring indenfor det, som jeg på nuværende tidspunkt afventer svar fra mht. vurdering af sagen. // #8 Og det er bla. det der pisser mig virkelig af, at de ikke har sendt brev om indgåelse af forlig (ikke fordi jeg ville indgå i forliget, det ville blive afvist pr. e-mail da jeg ikke downloader film!), men istedet for bombarderer mig med stævningen som første og eneste ting. #11 Brevet er/var blot en kopi af hvad jeg har modtaget pr. e-boks, og det forgår netop med at retten kan se når/hvis man har åbnet det på e-boks (dette tæller samtidigt som rekommanderet brev, da det er røget ind på ens e-boks). Men nej, jeg (eller kæresten) har ikke downloadet film på noget som helst plan og har heller ikke kendskab til hvem der kunne gøre det, mht. afvisning på datoerne, så kan jeg ærlig talt ikke huske specifikt hvad jeg lavede på den og den dag i 2015 (hvor filmen skulle være downloadet). #13 Den med at man ikke har haft kode på sit WiFi er der en finsk gut der har tabt stort på, så hvorvidt sådan noget holder i danmark nu om dage ved jeg ikke, men det er, for mit vedkommende, heller ikke relevant, da jeg ikke downloader film.
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.
--
Sidst redigeret 14-06-2019 14:43
#15
kikophil
Ultra Supporter
14-06-2019 18:14

Rapporter til Admin
Well godt at høre, at du nu har fået en form for medhold via "gratis retshjælp" Da du imidlertid flere gange nævner, at du ikke downloader film bør du nok lige indse, at det netop er dette, du er anklaget for, og det er her, du vil blive angrebet via ord/beviser - mod evt. modbeviser/fejl i samme. Tror så udfra dine udtalelser, at de vil frafalde anklagen frem for, at skulle betale div. sagsanlæg/omkostninger.
--
#16
Flagg
Ultrabruger
15-06-2019 00:55

Rapporter til Admin
Selvfølgelig har du downloadet film ulovligt. Hvor skulle de ellers have din adresse fra? Betragt det ligesom en fartbøde: Betal & kom videre....
--
#17
LunD^
Ultrabruger
15-06-2019 08:50

Rapporter til Admin
Har du fået et krav på en film som du skulle have downloadet for FIRE år siden? Det kan man sgu da ikke.
--
#18
Jim Night
Guru
15-06-2019 08:57

Rapporter til Admin
#16 Private firmaer kan ikke udstede bøder. Det er IKKE ligesom en fartbøde.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#19
JustOne
Super Supporter
15-06-2019 11:16

Rapporter til Admin
Tror sq snart halvdelen af befolkningen har fået det pis selv gamle moster erna på 95år har sikkert også fået et brev Muhahahaha. De sender breve ud til hvem som helst efter hånden og håber på at folk er dumme nok til at betale selv om de ikke har gjort noget ulovligt!.
--
ASUS Crosshair IV Formula Republic of Gamers,Phenom II X6 1090T 6 MB,Asus R280,8GB Corsair Vengeance,2XSM245b plus.
#20
M.Mikkel
Maxi Nørd
15-06-2019 12:37

Rapporter til Admin
#19 ikke enig mon ikke 90% lyver og i alle de tråde der har været her har ingen hentet noget tvivler jeg sku meget på
--
Imac 27 ipad pro Iphone xs max og en Hyawai x pro win Bærbar
#21
Mr. WoLF
Guru
15-06-2019 12:46

Rapporter til Admin
#20 Jeg så dig med for høj hastighed i bil for 4 år tilbage, det skriver jeg en bøde til dig på 7500 kr. for, vil du betale?
--
#22
Bjorno
Nørd Aspirant
15-06-2019 13:09

Rapporter til Admin
#21 Jeg tror du har misforstået lovgivningen. Du er ikke påtaleberettiget i forhold til færdselsloven...og Njord sender jo heller ikke en bøde til nogen.
--
Det er noget værre noget!
#23
RaGe_22
Semi Nørd
15-06-2019 13:19

Rapporter til Admin
Njord er til grin og de har stort set ingen sag hvis man benægter alt fra starten, desværre aner mange ikke at de let kan slippe for deres trusselsbreve og vælger at krybe til korset og betale. Og sjovt nok er det film der har klaret sig kommercielt dårligt de sender breve ud for ^^
--
Better to reign in Hell, than serve in Heaven
--
Sidst redigeret 15-06-2019 13:21
#24
kikophil
Ultra Supporter
15-06-2019 18:43

Rapporter til Admin
Njord bør/skal fjernes på den ene eller den anden måde. Ikke fordi de vil straffe folk der har hentet ulovlige film, men pga. deres metoder, og disses konsekvenser for langt flere mennesker, end dem der faktisk har haft kontakt med evt. ulovlige hentninger. Hvordan man gør det, er så et spørgsmål, da de der faktisk kan gøre noget ved det, også i forvejen kender til dem - men vælger at læne sig tilbage og vente på, at andre gør noget ved det! Sådan er danmark desværre ofte trukket bagud af! (tænker på Olsen Bandens Egon Olsens populære udtryk) Og så er man omgivet af hundehoveder og hængerøve, lusede amatører, elendige klamphuggere, latterlige skidesprællere. Talentløse skiderikker, impotente grødbønder, og Socialdemokrater... Hæ...
--
Sidst redigeret 15-06-2019 18:46
#25
A.ndersen
Maxi Supporter
15-06-2019 20:49

Rapporter til Admin
Njord Law firm har stævnet mig efter at jeg kom tilbage til DK - De mener at jeg i 2016 har downloaded "Klassefesten 3". Jeg meldte pr brev at jeg i 2016 ikke var herboende samt at min gamle YouSee IP, velsagtens havde fået ny ejer og jeg udbad Njord Law en redegørelse overfor mig samt retten i Lyngby. De frafaldte alle anklager uden at fremvise nogle beviser eller komme med en redegørelse. Derfor mener jeg at Njord Law firm burde komme under KRAFTIG administrering da de grænser sig til at operere som en regulær svindelvirksomhed.
--
Tro kan flytte bjerge - Men almindelig sund fornuft kan få folk til at gå udenom.
#26
retlaw
Mega Supporter
16-06-2019 02:25

Rapporter til Admin
#25 Yousee har vel heller ikke haft styr på hvem der ejede ip´en på det givne tidspunkt Teleudbyderne er iøvrigt ikke længere forpligtet til at udleverer oplysninger til advokaterne længere, nu skal det ske gennem politi myndighed og dommerkendelse....så mon ikke de her breve snart ophører ?
--
#27
ToFFo
Guru
16-06-2019 09:49

Rapporter til Admin
#26 - Njord stopper først når det ikke længere er rentabelt at gøre. De gør det for profit, ikke for at beskytte ophavsretten. Det er utroligt de kan få lov at fortsætte.
--
- Indsæt signatur -
#28
Comicsdk
Junior Supporter
16-06-2019 10:36

Rapporter til Admin
Rent moralsk gør Njord intet forkert ved at udsende stævninger eller forligsbreve. Njord/Opus er fuldt ud klar over at pirater vil gøre hvad de kan for at slippe for at stå til ansvar for tyverierne, de er med andre ord fuldt ud opmærksomme på at langt de fleste de stævner, vil lyve om forholdet. Den høje hest er blevet skamredet af "uskyldige" pirater, der mener at Njords forsøg på at beskytte deres klienters ophavsrettigheder, er et udtryk for manglende moral. Hykleriet vil ingen ende tage.
--
#29
Jim Night
Guru
16-06-2019 11:06

Rapporter til Admin
#28 Hold lige styr på forskellen mellem tyveri og kopiering. :)
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#30
Veldrejet bæver
Gigabruger
16-06-2019 11:10

Rapporter til Admin
#29 Det vigtige her er ikke din eller min fortolkning af loven. Men hvad retten siger. Om vi vil det eller ej så er det stadig strafbart
--
i7-7700k, RTX 2080, Asus PG278QR 27” 165Hz
#31
Comicsdk
Junior Supporter
16-06-2019 11:21

Rapporter til Admin
29 Det er rigtigt nok, rent definitionsmæssigt, er der vel groft sagt ikke tale om tyveri. Psykologisk set, har de fleste det nok bedre med at nappe et par filer hist og her, end at stjæle fysiske genstande. Min pointe er heller ikke at udvande begreber, jeg udstiller bare hykleriet, fordi jeg synes det er tragikomisk at så mange personer trækker det støvede moralkodeks frem fra kosteskabet, når hammeren falder.
--
#32
A.ndersen
Maxi Supporter
16-06-2019 11:22

Rapporter til Admin
#28 og #29 - Forklar mig lige det strafbare i at flytte 1200KM væk i 2014 for at vende tilbage i 2019 - For så at blive stævnet for noget som skete i 2016 mens jeg ikke var herboede og ikke ejede en given IP. Se, det de gør er nedrigt, svigagtigt, amoralsk og DET burde være strafbart og koste dem licensen. Jeg har intet til overs for dem, for det der spredhagl de skyder med, det burde ikke være lovligt i et advokatfirma. Jeg har i sinde at holde på, jeg VIL have den redegørelse for den stævning, så med lidt held kan jeg via min advokat få dette - Håber at kunne dele det med jer når jeg får den. :)
--
Tro kan flytte bjerge - Men almindelig sund fornuft kan få folk til at gå udenom.
#33
Jim Night
Guru
16-06-2019 11:26

Rapporter til Admin
#32 De kan ikke gøre andet end at spørge internetudbyderen om hvem der betaler for en given forbindelse/IP. At internetudbyderen så ikke har styr på tingene er deres fejl - ikke Njords. #31 Der er intet tyveri over at lave en kopi af en vare - lige meget om det er en fysisk kopi eller ikke. Det er ikke tyveri, men det er stadig forbudt i Danmark. #30 Retten kan ikke definere det som tyveri.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
--
Sidst redigeret 16-06-2019 11:27
#34
Comicsdk
Junior Supporter
16-06-2019 11:36

Rapporter til Admin
32 Jeg gider ikke forholde mig til dine forklaringer, helt alvorligt talt. Hvis du ikke er pirat, har du ikke noget problem. Hvis du er pirat, og bare snakker for din syge moster, er det op til retten at tage stilling til om Njords beviser holder vand, hvilket de temmelig sikkert ikke gør. Det er årsagen til at de (Njord) i så mange tilfælde forsøger med frivillige forlig. Du er beskyttet af loven, og loven siger at en IP-adresse ikke er bevis nok for pirateri i langt de fleste tilfælde. 33 Jeg gider heller ikke diskutere definitioner. Det er brud på opretshavsloven, om du kalder det tyveri eller piratkopiering, rager mig en høstblomst.
--
#35
ToFFo
Guru
16-06-2019 12:05

Rapporter til Admin
#34 - Mit problem med deres metoder er, at det gøres på så vagt grundlag. Det er sådan en "går den så går den" fremgangsmetode. Man kan selvfølgelig også bare give regningen videre til en anden person i husstanden hvis man mener den person har gjort det, men det ændrer jo ikke på at man selv er den stævnede part. For hvis den person man giver reningen til, ikke betaler, er det stadig dig der har ansvaret. Så kan man nægte sig skyldig til Njord, og sladre om den person som man mener har gjort det på ens internetforbindelse. Så må Njord jo vurdere om de vil sende en regning til den person, hvilket de nok ikke gør. Dit navn på regningen = din røv på komedie. Hvis min bil blev stjålet og taget i en fotofælde med så høj hastighed at det koster kørekortet, ville jeg godt nok blive ked af det, hvis det gik ud over mig og jeg mistede kørekortet på det. Det er jo min bil/internetforbindelse og dermed mit ansvar. Right? Lad os sige du får en regning på 2500kr fra et advokatfirma, som mener du har krydset en vej, uden at bruge et fodgængerfelt som var indenfor rimelig afstand, og det vurderes at du burde have brugt det. Men eftersom du ikke gjorde, er det fumlegængeri og de foreslår et forlig. Det er ikke sikkert det var dig, men advokatfirmaet formoder det var dig. Det var i hvert fald en person, som har en trøje magen til en du har, og så kunne det jo sagtens være dig. Ville du betale forliget eller risikere at det går ad rettens vej? Hvis flere og flere betaler disse forlig, bliver det mere og mere "acceptabelt" og rentabelt at gøre det på den måde. Det vil resultere i endnu mere overvågning, da der pludselig er en økonomisk fidus i at holde øje med hvad folk laver. Så vil flere advokatfirmaer måske begynde at gøre det samme. VPN udbyderne ville dog få kronede dage.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 16-06-2019 12:10
#36
Comicsdk
Junior Supporter
16-06-2019 13:08

Rapporter til Admin
35 Det er fint nok med kritisk sans. Jeg tvivler bare på at Njord stævner personer uden grund, medmindre de oplysninger de har fra udbyderne, er forkerte. Jeg kender godt til sammenligningerne med pirateri og biltyveri og den gode gamle licens og ophold på rastepladser. I min optik, er det totalt langt ude. Det er ikke så kompliceret. Er man ikke skyldig i pirateri, afviser man anklagen, takker nej til forliget og får resten afgjort i retten, skulle det komme så vidt. Det moralske snak er overflødigt. Njord bliver kontaktet af klienter der mener at deres ophavsret er krænket. Njord følger op på sagerne og forfølger de personer de mener at kunne bevise er skyldige i sagerne. Hele den klagesang med at deres fremgangsmåde er kritisabel, holder ikke en meter. Hvad skulle de ellers gøre.. Ringe til folk og modtage en sang fra de varme lande.. Jeg kan huske de Popcorntime-bølgen var på sit højeste, jeg kender stort set ingen der ikke benyttede sig af den tjeneste. Men når så stævningen rammer postkassen, er det totalt uretfærdigt, det grænser til forfølgelse - det er chikane! Snup en kiks, siger jeg bare.
--
#37
ToFFo
Guru
16-06-2019 15:36

Rapporter til Admin
#36 - Det er ikke kompliceret, men det er meget besværligt, og det skræmmer nok nogle individer mere end andre. Derudover, kan det give en masse besvær, hvis man eksempelvis er på ferie og ikke rettidigt kan reagere på skrivelsen fra advokatfirmaet. Det koster tid og somme tider penge, at få disse sager ud af verden. Dette gælder uanset om man er skyldig eller ej. Hvis du blev stævnet og skulle møde op i retten, uden at have gjort noget forkert, ville du sikkert også synes det var pisse irriterende at skulle tage fri fra arbejde, for at køre tværs over landet for at deltage i et retsmøde, som er fuldstændig irrelevant. Dette er selvfølgelig en ekstremitet, men i teorien kan det komme så vidt. Jeg har fået brev fra både OPUS og Njord med opkrævninger. Første gang sendte jeg et anbefalet brev, det var til OPUS. Anede ikke den film eksisterede som de påstod jeg havde hentet. Jeg har ikke brugt torrents i årevis, jeg benytter udelukkende streaming. Har aldrig brugt popcorntime. Selvfølgelig bliver man busted når man bruger en så tåbelig service. Jeg spidte tid på at: Læse deres brev Skrive et svar Købe konvolut Finde en postkasse Jeg brugte penge på at: Købe et rekommanderet brev Købe en konvolut Købe papir og toner Køre til den nærmeste postkasse Får jeg kompensation af OPUS? Fuck no. Jeg har brugt over 100kr på at svare på en trussel, som jeg intet har med at gøre. Mit Wifi er godt beskyttet og jeg googlede da også den film de påstod jeg havde hentet. Det var en eller anden røvsyg Liam Neeson film jeg ikke anede eksisterede! Jeg er enig med dig langt hen ad vejen. Gør man noget ulovligt kan det få konsekvenser. Men det er på ingen måde i orden det de har gang i. Slet ikke når uskyldige stadig ender med at skulle betale penge for deres fejltagelser, uden nogen form for kompensation. Jeg skrev i øvrigt slutteligt i mit brev til dem, at jeg imødeser sagens frafald og kompensation for mine udgifter. En uge senere fik jeg et nyt brev fra dem, hvor de skriver at sagen frafaldes, men samtidig minder de mig lige om, at det er mig der er ansvarlig for mit wifi, min internetforbindelse og så videre. Altså en standard skrivelse. Det handler ikke om at være skyldig eller ej. Det handler om at kradse penge ind. Tænk hvis politiet begyndte at skrive bøder ud til alle der har kørekort fordi de MÅSKE har overtrådt fartgrænsen på et tidspunkt. Der skal nok være nogen der hopper på den, fordi de ved, de har overtrådt hastighedsgrænsen, bare en lillebitte smule ind imellem.
--
- Indsæt signatur -
#38
Comicsdk
Junior Supporter
16-06-2019 16:32

Rapporter til Admin
37 For rettighedsindehavere handler det i høj grad om skyldsspørgsmål, uanset hvor fornærmet modtageren af en stævning bliver. Hvis Njord har begrundet mistanke om krænkelse af ophavsretten på baggrund af informationer fra en internet-udbyder, kan det umuligt komme som en overraskelse for nogen, at Njord sætter skibet i vandet. Jeg nægter at tro at modtagerne af de breve de udsender, er tilfældigt udvalgt. Selvfølgelig er det da irriterende at blive anklaget for at have leget pirat, og man kan da sagtens mene at Njords metoder er moralsk forkastelige, men det tror jeg at Njord er fuldstændig ligeglade med, de er der for at tage sig af en klients sag, og det gør de så. Finder man det stort set uoverskueligt at besvare et brev og undgå en stævning, vil jeg vove den påstand at man har større problemer end dét. Edit.. Jeg læste din hundrede kroners udgift som 100K i første omgang, jeg var lige ved at spytte kaffen ud på bordet.
--
Sidst redigeret 16-06-2019 16:32
#39
ToFFo
Guru
16-06-2019 17:29

Rapporter til Admin
#38 - Det er en triviel udgift, men det er ikke pointen. Pointen er at der ER en udgift forbundet med det, som jeg, på trods af at være uskyldig, ikke bliver kompenseret for på nogen måde overhovedet. Jeg kunne jo have sendt dem en email. Så havde det kun kostet mig lidt tid. Men med disse ting, tager jeg ingen chancer. Dokumentationen skal være i orden. Deres metoder er selvfølgelig tvivlsomme, og jeg vil vove den påstand, at den IP filmen er hentet fra, ikke har været på mit modem i det tidsrum, for jeg kender som sagt intet til den film. Der er kun mig og min kæreste på Wifi og hun aner ikke hvad popcorn time og torrents er, så det er ikke der den ligger heller. Det irriterer mig ekstra meget at blive anklaget for den slags banalitet, når jeg betaler for alle de film og serier der bliver set her i huset..
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 16-06-2019 17:29
#40
Gæst
Gæst
16-06-2019 20:05

Rapporter til Admin
#39 har du noget imod at give os rettens sagsnummer ?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#41
Pendor
Super Supporter
16-06-2019 20:52

Rapporter til Admin
#39 Jeg kan sagtens forstå det er irriterende, men det er svært for Njord at gøre andet hvis internetudbyderen fortæller at det er dig der har haft den pågældende IP på det tidspunkt.
--
#42
Gæst
Gæst
16-06-2019 21:16

Rapporter til Admin
#41 ja det er synd for njord, det er altså også svært for folk at bevise at de ikke har gjort det når retten vender bevisbyrden om.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#43
ToFFo
Guru
16-06-2019 21:18

Rapporter til Admin
#40 - Rettens sagsnummer? Sagen blev ikke kørt i retten. Jeg forklarede blot hvordan jeg besvarede deres brev om forlig.
--
- Indsæt signatur -
#44
Pendor
Super Supporter
16-06-2019 21:33

Rapporter til Admin
#42 Men det er vel ikke Njord der gør noget galt?
--
#45
Kaasje
Guru
16-06-2019 21:38

Rapporter til Admin
For mig at se, er det værste ved alt det her, hvordan vores internet udbydere bare udlevere vores private informationer uden at blinke. Det er hvor lidt vi som kunder betyder, og så i de her GDPR dage. Det er kun Telia og Telenor som har haft nægtet at udlevere informationer på deres kunder til private firmaer, uden samtykke fra deres kunder..
--
*(Foreveralone face)* Ultimate goal: More bacon! And cola. Thats it. Oh, and Cocio. OOOH, and potato chips.
#46
Gæst
Gæst
16-06-2019 21:49

Rapporter til Admin
#39, min fejl det var #25 som skulle have haft den.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#47
Trapper
Gæst
16-06-2019 22:13

Rapporter til Admin
#45 Hvad er du prøver at hentyde til? Det er jo retten der har givet dem adgang til dumps de her OPUS/Njord bruger som materiale, efterfølgende har landsretten så sat en ny præcedens ved at nægte udleveringen på den baggrund den er blevet givet på før. Den præcedens der er nu holder kun så længe til der kommer en ny. Samt ISP må godt udlevere informationer så længe de ikke krænker persondata loven, der behøves ikke at være domstol der kræver dem udleveret. Hvis ISP selv har interesse i at udlevere informationer på en kunde eller flere. De har bare rettens ord på nu at de ikke skal gøre det på den baggrund de blevet krævet udleveret før.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#48
Hans
Guru
16-06-2019 22:23

Rapporter til Admin
1. Jeg har ikke læst hele tråden. 2. Du har ikke objektivt ansvar for andres brug af din internetforbindelse. 3. Jeg føler mig overbevidst om, at du vist holdt et lille lan-party, havde noget studiegruppe på besøg eller lignende. 4. Du gjorde selvfølgeligt alle opmærksomme på, at din internetforbindelse IKKE måtte benyttes til brud på ophavsrettigheder, eller andre ulovlige aktiviteter. 5. Held og lykke til sagsøgers advokat med at bevise, at DU har brudt lovgivningen...
--
http://www.NoteBookWorld.dk[...] - RIP, 22/3-2007... Useriøse sælgere: se profil
#49
Jackson3012
Junior Supporter
16-06-2019 23:15

Rapporter til Admin
#47. Nej. De må ikke udlevere det længere, jf. GDPR. Kun en myndighed kan kræve det udleveret. Persondataloven findes ikke længere, og er erstattet af GDPR. Fandme utroligt, at folk der ingen juridisk forstand har, giver ukorrekte oplysninger.
--
#50
Gæst
Gæst
16-06-2019 23:23

Rapporter til Admin
#48 de skal ikke bevise noget, kun sandsyneligegøre da det ikke er en straffesag. og som udgangspunkt er det jo sandsynligt at det er forbindelsens ejer som har gjort det.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#51
tjaa joow
Gæst
17-06-2019 00:19

Rapporter til Admin
Beløbet er under 50.000 kroner, så det er urimeligt at du skal bekoste advokat udgifter til næsten samme værdi. dvs en småretssag som tager 30 min og koster 100 kroner til tdc og du vil blive dømt skyldig fordi sådan en retssag der tror den ikke tekniske kyndige dommer på anklagerens forklaring. Såfremt du har en forsikring så er der mulighed for retshjælp. Det komiske er at du er blevet sporet af reklamebannere/logins og din faktiske forbrydelse er at du ikke har set reklamer hvert 20 minut på kabeltv, samt du ikke må få afvide hvordan sporingen er foregået. Det er derfor at du altid skal se reklamer på nettet, din gps position spores gennem vejr app, det er derfor der er et kammera i din bærbar og at du ikke kan købe uden, de apps du ikke kan afinstallere i windows 10 er dem som njord/opus har lov til at benytte. Du må aldrig glemme at software i dag er et "design" som er friheden til at røvrende os som consum brugere. En civil retssag er ikke et spørgsmål om du er skyldig eller ej, det er en kunstart i at få folk dømt for at opføre sig skyldigt. Denne kunst er njord og opus absolut mester i.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#52
A.ndersen
Maxi Supporter
17-06-2019 00:29

Rapporter til Admin
#40 - Både og, jeg afventer stadig svar i sagen, så umiddelbart ønsker jeg ikke at dele alt for meget. Du kunne jo for all we know være ansat ved føromtalte svindelvirksomhed som led i at rense et blakket ry og rydde op i deres fejlslagne "blackmailings"..?
--
Tro kan flytte bjerge - Men almindelig sund fornuft kan få folk til at gå udenom.
#53
Gæst
Gæst
17-06-2019 01:18

Rapporter til Admin
#52, fair nok, forstod det som om at det var afsluttet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#54
A.ndersen
Maxi Supporter
17-06-2019 01:44

Rapporter til Admin
#53 Det kan jeg godt forstå, det blev ej heller forklaret helt tydeligt. Njord har frafaldt det betalingspåkrav de har stævnet mig for, men inden de gjorde således, da har vi udbedt os noget information hvortil jeg tvivler på Njord vil spille med og udlevere dette. Sagen er derfor endnu ikke lukket. :)
--
Tro kan flytte bjerge - Men almindelig sund fornuft kan få folk til at gå udenom.
#55
Gæst
Gæst
17-06-2019 09:14

Rapporter til Admin
#54 lyder spændende, mest af alt hvor det ender med at stille "din" ISP´s informations troværdighed.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#56
Eall
Ny på siden
17-06-2019 09:43

Rapporter til Admin
Var der ikke et lignede firma det gjorde det samme for nogen år tilbage omkring popcorntime? Der kunne man da bare ignore det så skete der ikke mere der?
--
https://od.lk[...]
#57
ToFFo
Guru
17-06-2019 09:53

Rapporter til Admin
#56 - Yes, det var OPUS der gjorde det, men da Popcorn Time døde lidt ud herhjemme, måtte de skifte taktik, og så skrev de trusselsbreve om torrents i stedet. De skrev også om torrents før, men Popcorntime var vist bare lettere og mere udbredt og ofrene var lettere at skræmme, så flere penge i kassen.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 17-06-2019 09:54
#58
Troldæderen
Gæst
26-06-2019 18:50

Rapporter til Admin
Gem de trusselsbreve I har modtaget, kan godt være de bliver nyttige i en massesøgsmål mod NJORD. De har ingen direkte bevis på, at man har begået noget ulovligt. Bevismaterialet varierer fra sag til sag og beviset generelt består det af en torrent hash og navnet på torrent plus (Ikke ulovligt at dele dem) diverse tidspunkter altså har de ikke bevist, at man har delt indholdet, selvom det værktøj/legetøj de anvender angiveligt kan optage "beviset", så nægter de at fremlægge dette bevis, nok fordi de ikke har det eller det vil afsløre deres fupnummer. Læs stævningen grundigt igennem og undersøg påstandene, de er fyldt med fejl og være ikke bange for at udfordre deres påstande og kræve yderligere beviser. Advokater i Prenda sag har fået 14 til 10 års i fængsel, efter afsløring af svindel, samme kommer til at ske mod NJORD meget snart.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#59
Jegergrim
Giga Supporter
26-06-2019 20:54

Rapporter til Admin
#54 Skriv meget gerne en opdatering når det bliver aktuelt
--
Dont delay, be evil today!
#60
Charly
Junior Nørd
27-06-2019 10:37

Rapporter til Admin
#51 Kan du henvise til en sag, som er faldet ud til Njords fordel og hvor sagsøgte ikke erkendte forholdet?
--
#61
gæst
Gæst
27-06-2019 13:17

Rapporter til Admin
Dem er der mange! af
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#62
Jackson3012
Junior Supporter
27-06-2019 14:11

Rapporter til Admin
#61. Bla bla bla.. Troll lidt mere, eller kom med noget konkret.
--
#63
Charly
Junior Nørd
27-06-2019 14:13

Rapporter til Admin
#61 jamen så henvis til nogle
--
#64
gæst
Gæst
27-06-2019 15:07

Rapporter til Admin
#60 #63 #62 Der ligger noget information tilgængeligt på db bla.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#65
A.ndersen
Maxi Supporter
27-06-2019 15:15

Rapporter til Admin
#64 Er du bare elendig til Copy/paste eller røver du os? Altså, nu har jeg kigget og været deltagende i db forummet og jeg kan ikke se noget magen til det du beskriver?
--
Tro kan flytte bjerge - Men almindelig sund fornuft kan få folk til at gå udenom.
#66
gæst
Gæst
27-06-2019 15:33

Rapporter til Admin
#64 pas.. jeg så det ikke selv på db, jeg har ikke adgang, men på print og fik af vide at det kom der fra, det var anonymiseret afsagte domme.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#67
ToFFo
Guru
27-06-2019 16:19

Rapporter til Admin
#66 - Du gør godt nok ikke meget for at bevise din påstand :D
--
- Indsæt signatur -
#68
Charly
Junior Nørd
27-06-2019 16:42

Rapporter til Admin
#66 Så kan ikke henvise til nogle domme?
--
#69
Mion
Super Nørd
28-06-2019 08:53

Rapporter til Admin
#36 jeg bliver måske en smule arrig over din kommentar over at man bare kan være ligeglad. for man skal jo investere tid i sådan noget, selvom man er uskyldig, faktisk mere når man er uskyldig, pga. den spam metodik de har. Jeg havde på et tidspunkt inkasse rendede op og ned af min lejlighed, også politi.. grundet jeg har købt en lejlighed af banken, af en knægt som var gået nedeom og hjem, kendte ikke fyret.. købte bare lortet af ham, og var 100% sikret med advokat, men inkasso kunne ikke finde hans nye adresse, så mente de kunne presse på mig, fordi de mente jeg havde den, eller mente at jeg måske havde ham boende.. kan seriøst sige dig, den lille brede fyr der kom på min trappe, fik forskrevet, også politiet, da de ville forhøre, om "han boede her endnu".. gider sgu heller ikke have dem rendende, for folk i sådan en ejendom tror sgu man laver lyssky ting.. Njord, skyder bare med spredhagl, og profitere både på piraterne, men også på kunstnerne, for en kunstner får sgu praktisk talt intet af de penge, de ryger rent i Njords kasse, også derfor de bruger så lang tid på at sige at de "IKKE" tjener penge på det, JO DE tjener, men kunstnerne gør ikke. det er en ren forretningsmodel. men du kan da få en indkaldelse til et retsmøde, om at nogle har anklaget dig for pædofili, så kan du jo bare være ligeglad, fordi du jo selvfølgeligt ikke har gjort det, så det skal NOK løse sig. problemet er bare, at det gør det sjældent, med mindre man tager en aggresiv indgang til det.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#70
Advokat Henrik Hein
Gæst
03-07-2019 14:46

Rapporter til Admin
Jeg er advokat, og fører for tiden en række sager for personer, som er blevet stævnet i lignende sager af Njord Advokatfirma. Jeg har netop vundet en sag (Njord valgte at hæve sagen mod at min klient - pr kulance - betalte 56 kr.). Det er muligt at få såvel fri proces som retshjælpsforsikringsdækning til at føre sagerne. Så advokatomkostninger betales enten af staten eller et forsikringsselskab. Hvis der er nogen i dette fora, der ønsker min bistand, er I velkommen til at sende en mail på [email protected]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#71
Alexandra
Gæst
05-07-2019 14:16

Rapporter til Admin
Toffo : do you think you can help me a bit? If its possible to talk english?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#72
ToFFo
Guru
05-07-2019 14:55

Rapporter til Admin
#71 - I'm not a lawyer by any means, but #70 is a lawyer. At least thats what it looks like. Try contacting him about your case, he might be able to help.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 05-07-2019 14:56
#73
Dd27
Gæst
26-07-2019 23:19

Rapporter til Admin
Er der stadig ikke nogen som har været en hel sag igennem med njord og kan forklare forløbet og udfaldet?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#74
gæst
Gæst
29-07-2019 16:00

Rapporter til Admin
#73 https://www.berlingske.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#82
Advokat Henrik Hein
Gæst
20-08-2019 16:21

Rapporter til Admin
Jeg slog i juli måned et opslag op på denne tråd. Jeg er advokat og fører en række sager for de stakkels mennesker som bliver stævnet af NJORD med påstand om ulovlig fildeling. Jeg kan oplyse, at der nu er afsagt en række domme, som frifinder de stakler, der er blevet stævnet. Retten i Århus, Kolding, Aalborg, København og Frederiksberg har afsagt frifindende domme. Det er min vurdering, at i de sager, hvor en advokat præsenterer sagen optimalt for retterne, da bliver der afsagt frifindende domme. Jeg har stadig kapacitet til at hjælpe flere der er blevet stævnet af NJORD. Advokat(H) Henrik Hein Vestagervej 3 2100 København Ø Mail: [email protected] Tlf.: 27 14 01 78 (hvis du lægger en besked, så send også lige SMS - jeg modtager således mange henvendelser)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#83
zulink
Gigabruger
20-08-2019 16:22

Rapporter til Admin
#82 du skulle lave en bruger for at virke mere legit m.m
--
#84
gæst
Gæst
21-08-2019 09:10

Rapporter til Admin
#82 godt at høre #83 hvis man følger med andre steder er det tydeligt at #82 taler folks sag.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#85
ToFFo
Guru
21-08-2019 09:28

Rapporter til Admin
#82 - Du kæmper den gode kamp. Bruger eller ej. Alt respekt herfra!
--
- Indsæt signatur -
#86
ronny
Mega Nørd
21-08-2019 09:35

Rapporter til Admin
Hej Henrik #82 Rart at se at der er muligt for at få lidt hjælp fra dem som er involveret i sager fra Njord. Jeg er ikke selv stævnet eller håber at se en sag, da jeg ikke støtter ulovlig downloading. Men en lille ting kunne måske være at oplyse hvad det koster for folk at få hjælp evt. via dig. Har du erfaringer med at de evt. kan få økonomisk dækning til at forsvar sig i en sag via deres indboforsikring/retshjælpsdækning ?
--
#87
Bjarne_Gaest
Gæst
26-08-2019 14:21

Rapporter til Admin
LÆS HER : https://www.ret-raad.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#88
Andreas
Gæst
05-09-2019 01:24

Rapporter til Admin
I lørdags modtog min samlever en stævning fra MIRCOM og Njord Law Firm. De aner ikke jeg er advokat. Glæder mig til at møde dem i retten.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#89
Clegg
Giga Supporter
05-09-2019 07:31

Rapporter til Admin
#88 det er jo en fordel at have overskuddet/kompetencen til at håndtere det selv, når retshjælpsforsikringen kun dækker hovedforhandlingen.
--
#90
Ros3nlund
Ultra Supporter
05-09-2019 13:14

Rapporter til Admin
Nu undrer jeg mig faktisk over noget. Godt nok har jeg ikke modtaget nogle af disse breve, og det skulle også være ret mærkeligt hvis jeg gjorde, da jeg ikke har foretaget noget fildeling på nogen måde på mit netværk. Desuden sidder jeg på et boligforeningsnetværk, hvor man i stor stil deler samme IP, med mindre man har tilkøbt en fast. Men hvordan finder de adresserne? Jeg går ud fra at de finder nogle IP-adresser igennem en torrent klient af en art, og derfra slår udbyderen op. Så enten udleverer udebyderen adressen, eller også skyder de totalt med spredehagl og sender blot breve ud med tilfældige IP adresser til folk? Hvis IP-adressen rent faktisk passer, så må en eller anden enhed vel, have udeleveret adressen til dem?
--
i9 9900K | MSI RTX 2080Ti | 32GB Corsair Vengeance Pro @ 3200Mhz |FD Meshify C| MBPr Mid 2017
#91
jespert
Guru
05-09-2019 13:38

Rapporter til Admin
#90. Det er tilfældig hvem de sender ud til. I mange af de tråde hvor folk har fået erstatningskrav, er der aldrig nogle der har gjort det de bliver sagsøgt for.
--
#92
pederlk
Guru
05-09-2019 13:51

Rapporter til Admin
#90 De bruger det meget omdiskuteret program MaverickMonitor til finde og overvåge ip'er https://torrentfreak.com[...]
--
ASUS P8Z77-V LE Plus | Intel i7 3770k 3,[email protected],5GHz | Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 16GB(4x4) | MSI GTX 1070 ARMOR 8G OC | Samsung 860 Evo MZ-76E250B
#93
ToFFo
Guru
05-09-2019 14:45

Rapporter til Admin
Nu har jeg ikke beskæftiget mig med MaverickMonitor, men jeg antager at den kun virker ved at analysere tekst og ikke det reelle indhold i den torrent der hentes. Altså det eneste retten har er en formodning om at en film er blevet hentet, fordi der var en strimmel tekst på den torrent der blev hentet, som hed det samme som filmen. Det er jo latterligt. De kan hverken identificere personen eller indholdet. Det eneste de har er tekst! Så kan jeg jo sende en kasse til hvem som helst hvor der står udenpå at kassen indeholder hash, mens indholdet faktisk er et grafikkort. Bliver jeg så sagsøgt for distribution af narko? Det er jo latterligt. Alt ved deres metoder er til grin.
--
- Indsæt signatur -
#94
matthi321
Monsterbruger
05-09-2019 15:25

Rapporter til Admin
sikke nogle røvhuller. kunne være spændedne at få noget data om vad den gennemsligtige alder er for dem bliver stævnet. noget siger mig at den nok vil være ret højt oppe
--
#95
Clegg
Giga Supporter
05-09-2019 16:03

Rapporter til Admin
#93 Deler de ikke også den pågældende torrent, så de ved hvad der deles/hentes?
--
Sidst redigeret 05-09-2019 16:04
#96
Charly
Junior Nørd
05-09-2019 16:22

Rapporter til Admin
#95 Jo, og alle bidderne er hashet, så der er ingen tvivl, hvis programmet fungerer som de siger.
--
#97
Clegg
Giga Supporter
05-09-2019 16:43

Rapporter til Admin
Er der egentlig også nogen VPN brugere der er blevet kontaktet?
--
#98
ToFFo
Guru
05-09-2019 20:10

Rapporter til Admin
#96 - Men hvis de kun kan registrere at man henter en bid af en fil, så kan man vel næppe stævnes for at hente hele produktet? Der skal jo alligevel hentes mange dele, før man får et samlet produkt, der kan bruges til noget som helst.
--
- Indsæt signatur -
#99
Charly
Junior Nørd
05-09-2019 23:39

Rapporter til Admin
#98 En lille del af et ophavsbeskyttet værk nyder som udgangspunkt samme beskyttelse som hele værket. Men det ville give mening (og været mest retfærdigt), hvis de kan gik efter dem, der havde hentet hele filen, og gerne fulgt det op med en undersøgelse af sagsøgtes computer for at bekræfte mistanken. Hvis ikke, vil jeg mene, at det bør føre til frifindelse ved en retssag.
--
Sidst redigeret 05-09-2019 23:39
#100
ToFFo
Guru
06-09-2019 08:04

Rapporter til Admin
#99 - Naturligvis, men at hente et lille stykke af den samlede fil, vil vel resultere i at den del man henter, er fuldstændig ubrugelig. Man skal alligevel hente en del før man overhovedet kan åbne den med en afspiller og se/høre hvad der sker. Så det er vel endnu en pind i deres hjul. Nu kan man jo godt hente en film, uden at dele den (ret meget) via torrents. Altså man kan sætte upload hastigheden til fx. 1kbs, og download til fuld skrald. Så man kan hente 100% og kun dele måske 0,01% og det kan man næppe stævnes for. Dertil kommer, at man velsagtens blot kan købe filmen og sige, at det hentede blot er en backup. Det ville være urimeligt at kræve, at man fremviser kvittering for køb af en dvd i bilka for at kunne dokumentere tidspunktet. På den måde kan man vel også slippe udenom, hvis man ikke har rent mel i posen. Either way, er deres metoder til grin, og latterliggør det danske retssystem... Yay indlæg #100!
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 06-09-2019 08:05
#102
Charly
Junior Nørd
06-09-2019 10:26

Rapporter til Admin
#100 Ja, det er i hvert fald et validt synspunkt i civile sager.
--
#103
pederlk
Guru
06-09-2019 16:24

Rapporter til Admin
Lidt lys forenden af tunnellen: https://www.bt.dk[...]
--
ASUS P8Z77-V LE Plus | Intel i7 3770k 3,[email protected],5GHz | Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 16GB(4x4) | MSI GTX 1070 ARMOR 8G OC | Samsung 860 Evo MZ-76E250B
#104
Kaasje
Guru
06-09-2019 16:48

Rapporter til Admin
#103 Det får en til at tænke lidt.. Får filmselskaberne overhovedet noget af de 7500kr? Ved de overhovedet at der er et advokatfirma i danmark der kræver penge på deres vegne? Jeg tror sgu' at jeg bliver jurist. Det er kraftedeme nemme penge..
--
*(Foreveralone face)* Ultimate goal: More bacon! And cola. Thats it. Oh, and Cocio. OOOH, and potato chips.
#105
ToFFo
Guru
06-09-2019 17:28

Rapporter til Admin
#104 - Jeg tror bestemt ikke rettighedshaverne får en bid af kagen i disse sager. Når man tager 2500kr, eller hvad det nu er, i "forlig" i sådan en sag, så tvivler jeg på der er noget af det der går til de egentlige rettighedshavere. Hvis man tager de 2500kr og fordeler ud på alle de udgifter der er i at drive sådan en lortevirksomhed som Njord er, og trækker alt det fra, løn, skat, husleje og så videre, så er der sgu ikke meget til overs til at give væk til rettighedshaverne, hvis advokaterne bag også skal have noget for det. Det værste er de har gjort det her siden Limewire og Kazaa var en ting... Altså ikke lige Njord specifikt, men advokatfirmaer der tilsyneladende bare dukker op out of fucking nowhere og begynder at opkræve. Min bror blev engang ringet op af et advokatfirma hvor han lige fik at vide at han havde gang i noget ulovligt. Der var jeg heldigvis i nærheden så jeg kunne forklare dem hvor skabet skulle stå, men stadig rimelig skræmmende fremgangsmetode. Især når han boede hos de gamle dengang og ikke engang figurerede på internet regningen.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 06-09-2019 17:30
#106
kikophil
Ultra Supporter
06-09-2019 17:36

Rapporter til Admin
#104 - ja det lyder jo som om, det er ret nemt bare at ku smide trusselsregninger ud til højre og venstre, og så se pengene nærmest komme ind af sig selv - især fra de svagere mentalt/økonomisk stillede :) Gad nok vide, hvor mange der rent faktisk bare betaler uden modstand - ud af den sammenlagte mængde af udsendte anklager!. Desværre nok så stor en del, at det fortsat kan betale sig for disse gravadvokater til fortsat at køre derudad. Lovgivningen er jo desværre ramt af nærmest handlingslammelse, når man ser hvordan disse - samt lignende økonomiske oportunister uden sociale/etiske begrænsninger konstant søger "kontanter" mellem de huller vores lovgivning jo aldrig helt kan lukke!.. Dette koster os alle/samfundet milliarder om året, så en anden fremadrettet lovmæssig linje, der fjerner det meste af dette - ville være en/et økonomisk gode for andre langt bedre formål end lige skarns-advokater...
--
#107
Andreas
Gæst
09-09-2019 07:02

Rapporter til Admin
Dette her er vigtig: http://www.domstol.dk[...] Njord advokaterne har på det sidste tæppebombet uskyldige mennesker med stævninger vel vidende, at de sager de fører mod de påståede pirater behandles som småsager, og, at sagsøgte ikke har mulighed for at afprøve sagen i Landsretten. Nu har Procesbevillingsnævnet afgjort, at sagerne om ulovlig download er principielle sager, og flere af de dømte har nu fået muligheden for at anke sagen til Landsretten. Derfor vil jeg opfordre alle der er blevet indstævnet af Njord til at søge om udsættelsen af deres sager i byretten indtil ankesagerne er blevet afgort i Landsretten.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#108
retlaw
Mega Supporter
09-09-2019 10:10

Rapporter til Admin
#107 Så nu taber folk rent faktisk de her sager og skal betale, der skal ikke yderligere beviser til fra hverken Njord eller andre
--
#109
Heylel
Super Supporter
09-09-2019 10:26

Rapporter til Admin
#108: Mon ikke der er tale om at byretterne - der efter min helt personlige mening ikke er specielt kompetente til andet end at diskutere teoretisk jura med ligesindede samt afgøre tvister om griseejerskab og kloakføringer - er ved at drukne i de lortesager som Njords adfærd afstedkommer og dermed prøver at presse faste mønstre og retningslinier ned over behandlingen? Jeg tror ikke man skal lade sig forlede til at tro at skyldsspørgsmålet er afgjort på baggrund af kompetent og individuel vurdering. Mon ikke også det er en del af Njords strategi - dem der ikke betaler for at slippe for videre tiltale bliver kvalt i retsmaskineriet fordi der ikke er tid til den slags (i byrettens øjne) bagateller...
--
#110
ToFFo
Guru
09-09-2019 11:18

Rapporter til Admin
#108 - Sådan som jeg forstår det, så 'kunne' sagerne blive tabt før fordi det var småsager. Men nu hvor de er blevet "opgraderet" til principsager, kan man endelig få lov at lave en "rigtig" retssag, hvor Njords argumenter ikke holder en skid og de helt sikkert vil tabe. Så i stedet for det er auto-win, så får folk en chance for at give modstand. Det kan være en af advokaterne der har fulgt med i tråden her kan forklare entydigt hvad der er tale om.
--
- Indsæt signatur -
#111
kikophil
Ultra Supporter
09-09-2019 13:37

Rapporter til Admin
Hmm. Nu kan man vel også søge fri proces i forhold til før.. Gratis er godt :)
--
#112
Comicsdk
Junior Supporter
09-09-2019 14:37

Rapporter til Admin
107 Det er temmelig useriøst at påstå at samtlige stævnede er uskyldige. Lige så useriøst er det selvfølgelig at påstå at samtlige stævnede er skyldige, ikke desto mindre er det påfaldende hvor mange HOL-brugere der er forargede over at rettighedsindehavere forsøger at begrænse tyverierne. Det er næppe populært at pege på hykleriet. Det synes at være mere populært at have den holdning at tyveri er ok, så længe man ikke bliver snuppet. Anyway. Så vidt jeg er orienteret, er de fleste af de allerede afgjorte sager baseret på IP-informationer tilvejebragt inden det blev afgjort i Østre Landsret at udbydere ikke har pligt til at udlevere oplysninger, det bliver de sikkert ikke fejlbehæftede af, men mon ikke de sager bliver anket under alle omstændigheder, set i lyset af seneste udvikling.
--
Random dude on a random forum
#113
ToFFo
Guru
09-09-2019 14:45

Rapporter til Admin
#112 - Jeg tror ærlig talt ikke rettighedshaverne får noget som helst. Det er heller ikke indtægt de går glip af, da de film, så vidt jeg har hørt og erfaret, er noget værre lort som ellers aldrig ville blive set. Det betyder selvfølgelig ikke at det er i orden. Jeg husker damen fik det berygtede brev, da hun angiveligt havde hentet filmen "A walk among the tombstones" på en mac. For det første er der ikke en Mac i husstanden. Jeg skal ikke have det indenfor mine vægge! Derudover er filmen tilsyneladende temmelig dårlig. Så et er jeg ikke vidste den fandtes, en anden ting er at jeg aldrig ville se den, alene ud fra de dårlige ratings og at jeg er pisse træt af Liam Neeson. Så ja, useriøst på alle måder. Det er slet ikke den rigtige måde de griber det an på. De tuder bare, i stedet for at gøre noget ved problemet. Men det er jo bare endnu en fortaler for at få flere produkter på de streamingtjenester der findes.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 09-09-2019 14:45
#114
Comicsdk
Junior Supporter
09-09-2019 16:14

Rapporter til Admin
113 Jeg kan af indlysende årsager ikke tage stilling til hvorvidt du eller din kone er pirat. Om rettighedsindehaverne ser en del af mønten fra de vundne sager, tvivler jeg en anelse på, men mon ikke også det mere handler om at skabe opmærksomhed på at du ikke ustraffet negler småkager fra dåsen. Jeg er af den mening at rettighedsindehavere må gøre hvad de kan inden for lovens rammer, og de gør de så. Det er jeg på det seneste blevet kritiseret en del for, jeg har endda fået karantæne for at svare grimt på grimme kommentarer, det ændrer bare ikke at Njord i flere tilfælde har haft held med at bruge dokumenteret IP-trafik som et led i bevisførelsen og har vundet flere sager. Uanset hvordan man vender og drejer det, er det lykkedes for dem at komme meget tæt på at ændre praksis i byretten, det kan man mene om hvad man vil - min personlige holdning er at det underminerer retssikkerheden for den enkelte. Om dit netværk er lukket eller ej; det er for usikkert at kunne pege på en enkelt person på det grundlag. Men det er stadig underholdende at følge sagen fra alle vinkler, fra den uskyldige pirat over den ondskabsfulde advokat.
--
Random dude on a random forum
#115
Henrik Hein
Gæst
17-09-2019 15:16

Rapporter til Admin
Jeg er advokat, og fører p.t. sager for mere end 70 personer, der er stævnet af NJORD. Der har i den seneste tid været en udvikling i sagerne. Der er afsagt 5 frifindende domme, og Retten på Frederiksberg har den 6. September 2019 afvist en sag med den begrundelse at selskabet CMS slet ikke havde ret til at anlægge sagen. Der er 4 sager der nu er anket til Øster Landsret, og jeg har fået tilladelse til at indbringe en sag for landsretten vedr. spørgsmålet om sagen skal forblive i småsagsprocessen med deraf følgende begrænsede muligheder for at få fri proces/retshjælpsforsikring. Jeg har stadig luft til at hjælpe flere der er kommet i klemme. Min mail er fortsat [email protected] og mobilen er 27 14 01 78. Henrik Hein, advokat
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#116
thechillum
Supporter Aspirant
17-09-2019 15:44

Rapporter til Admin
#115 - Fedt du lige kommer forbi vores forum! Personligt så jeg gerne du kom med lidt opdateringer som processen skrider fremad :)
--
#117
kikophil
Ultra Supporter
17-09-2019 16:47

Rapporter til Admin
#115 Hej - Altid godt med en kyndig mand (mænd) bag roret :) Tænker at de, der er blevet stævnet også godt ku` tænke sig at vide, hvor mange frifindelser i forhold til indbragte sager, det så er kommet til? Men måske du ikke har disse oplysninger? Lidt svært at overskue for menigmand, da èt jo er, at ku`køre sagen uden en evt. forsikrings dækket proces/retshjælpsforsikring - eller at sku` "opad" i retsinstanserne med hvad dertil hører - udover div./evt. dækning. De fleste tænker vel udover at de tænker sig uskyldige - også hvor meget det vil koste dem i kroner og ører, for bare at slippe ud af - og komme videre. Hvis jeg spørger lidt dumt, er det fordi jeg ikke selv har været i situationen, men det ku` jo lyde som om, at vi alle ku` blive ramt uagtet egen "vidende" deltagelse :)
--
Sidst redigeret 17-09-2019 16:52

Opret svar til indlægget: Stævnet af Njord?!

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning