Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

er RUC så skidt et uni som rygterne siger?

Af Gæst Uni | 15-07-2019 21:04 | 1276 visninger | 9 svar, hop til seneste
Hej HOL beklager OT, men jeg ved der sidder en masse begavet hoveder herinde, så håber i vil give jeres besyv med. Jeg skal til og læse HA-almen og havde lige akkurat ikke snittet til CBS, så har valgt at søge ind på RUC i stedet. Jeg er dog efterfølgende blevet helt i tvivl om jeg skal vente til næste år og søge kvote 2 på CBS i stedet. Dette skyldes at RUC ligger flere hundrede pladser under CBS på ranglisterne, og jeg er bange for at undervisningen er af ringer kvalitet, samt de mennesker man omgås er mindre ambitiøse. Jeg har læst rundt omkring på nettet, at det ligeledes kan være sværere og finde jobs efter endt udd, pga RUC er kendt for et “koger” universitet. Er der nogle som har begået sig på RUC, eller sidder med ansættelser i branchen der har noget input? fortsat god aften :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
fisk7aal
Supporter Aspirant
15-07-2019 21:28

Rapporter til Admin
Hej Uni, For det første vil jeg sige at rygter ikke opstår af sig selv. RUC leverer adskillige kurser med Marx på pensum. Marx' ideologi har genne de sidste hundrede år vist hvad den er værd; men nok om det. Hvis du vil forbedre dine chancer på kvote 2, så er det nok en god ide at tage nogle fag på RUC allerede nu for så at få merit senere. Hvis du består et helt år med 60 ECTS viser du, at du er studieegnet, og jeg vil tro at det øger dine chancer for senere at blive optaget på CBS.
--
#2
DanielH
Gæst
15-07-2019 21:29

Rapporter til Admin
Hvis du møder op til dine forlæsninger, forbereder dig ordentligt og generelt tager dit studie seriøst, så kan RUC tilbyde dig virkelig gode uddannelser, med perspektiver som de andre universiteter ikke kan tilbyde. Men hvis du derimod bare vil slacke igennem det hele, så består du stadigvæk. Det er derfor RUC har det rygte som RUC har. Studiemiljøet er rigtig godt på RUC, men du skal kunne lide gruppearbejde, da de har mere af den slags end de andre universiteter. Folk fra RUC skal som reelt "vise" lidt mere ved jobsamtaler og ved ansøgninger, men ellers er der ikke den store forskelsbehandling mere. Dette er dog kun anekdotisk fra omtrent 20-30 personer jeg kender. Vær dog lige opmærksom på ledigheden efter endt uddannelse på den studieretning du gerne vil læse. Jeg kender flere som stadig arbejder i eksempelvis en børnehave eller som receptionist, flere år efter endt kandidat, da det ikke har lykkedes dem at blive ansat i et relevant arbejde endnu.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Zeatrix
Superbruger
15-07-2019 22:22

Rapporter til Admin
#1 Nu er marxistisk teori jo ikke nødvendigvis et spørgsmål om anvendte løsninger i mikroorienteret erhvervsliv. Det handler også om den kontekstuelle udvikling der historisk set har fundet sted mellem samfundets klasser og heraf opstanden af fagbevægelsen. Overenskomster og specialiseret arbejdskraft i et marxistisk perspektiv kan sagtens være betydningsfuld indsigt i et dansk erhvervsøkonomisk paradigme, især i et land med så væsentlig en offentlig sektor.
--
#4
zulink
Juniorbruger
15-07-2019 23:17

Rapporter til Admin
ellers kunne du overveje at søge ind på polit eller oecon og søge kvote 2 til cbs efter ?
--
#8
Ros3nlund
Ultra Supporter
16-07-2019 11:04

Rapporter til Admin
Umiddelbart kender jeg intet til RUC, men har selv som et led af min uddannelse haft kurser på CBS. Her er undervisningskvaliteten ifølge mig helt ude at skide, i forhold til DTU. Af hvad jeg har hørt om RUC, skulle det være et ganske fint uni, omend man ofte hører at det er sådan nogle langhårede abekatte der er lidt virkelighedsfjerne. Men dem findes der skam alle steder - Stort set hele mit studie på DTU var bare druk, så det vigtige er måske mere om det sociale på RUC rent faktisk fungerer. Det gør det ihvertfald både på DTU og CBS.
--
i9 9900K | MSI RTX 2080Ti | 32GB Corsair Vengeance Pro @ 3200Mhz |FD Meshify C| MBPr Mid 2017
#9
Dragonheart
Elite Nørd
16-07-2019 13:04

Rapporter til Admin
Jeg har gennem mit arbejdsliv erfaret at der der har deres kandidater fra RUC typisk finder ansættelse i det offentlige - oftere end det private erhvervsliv. Måske det har noget med studierne og miljøet at gøre. Tanken med meget gruppearbejde er egentlig fin nok. Men jeg har erfaret at i det private erhvervsliv afhænger din succes udelukkende af dig selv. Du kan ikke forvente eller regne med andre hjælper dig hvis noget går galt. Kommer nok meget an på branche og stilling. Ved ikke om du kan bruge det til noget :-)
--
Sidst redigeret 16-07-2019 14:57 af Ronson
#10
Thomas S
Ultrabruger
16-07-2019 13:10

Rapporter til Admin
Nu ved vi jo ikke hvad du kunne tænke dig at arbejde med på sigt. Men jeg vil give dig et råd, jeg havde ønsket jeg selv havde fået, da jeg læste min HA.almen på SDU: Tag kandidaten på CBS, gør ALT hvad du kan for at komme derind. I det private arbejdsliv er CBS ofte langt mere velanset end både RUC og SDU, uden jeg forstår hvorfor. Selvom jeg jo ikke kan sige noget repræsentativt, vil jeg mene, at jeg kender langt flere skarpe hoveder fra SDU end fra CBS. Men da jeg selv blev færdig med min cand.merc. fra SDU, og boede i København, fik jeg afslag på jobansøgninger alene fordi jeg ikke havde CBS - simpelthen for hovedløst hvis du spørger mig. Jeg kender desuden også flere der har gjort som jeg foreslår, tag bacheloren hvor du kan, og så undersøg hvordan du giver dig selv bedst mulighed for at komme ind på kandidaten på CBS, hvad enten det er via summer school, valgfag på CBS eller whatever.
--
#11
Kanser
Supporter Aspirant
16-07-2019 13:18

Rapporter til Admin
Valgte du simpelthen at undlade at søge ind på CBS pga. dit snit? Du siger du lige akkurat ikke har snittet, men det ved du jo faktisk først når fordelingen af ansøgninger er på plads for i år. Der er færre ansøgere til de videregående uddannelser i år end der var sidste år, så kvotienten på kvote 1 kan meget vel blive lavere i år end den var sidste år. Det du skulle have gjort var at have CBS som 1. prioritet og RUC som 2. prioritet, og så set om du skulle være heldig at komme ind på CBS. :)
--
Ovenstående er UDELUKKENDE et udtryk for min PERSONLIGE holdning, også selvom det ikke eksplicit står i indlægget.
#12
ChristianL
Ultra Supporter
16-07-2019 13:20

Rapporter til Admin
#10 Er BSS/Aarhus Universitet helt ude af spillet? I min erfaring er især cand.merc.fin fra BSS ret velanset indenfor capital markets-sektoren, fordi den er baseret enormt meget på hard skills. Og så er der vist garanteret optag på kandidat prio #1 på BSS, hvis du har en adgangsgivende bachelor - også fra BSS. CBS: https://www.cbs.dk[...] eller https://www.cbs.dk[...] BSS: http://kandidat.au.dk[...]
--

Opret svar til indlægget: er RUC så skidt et uni som rygterne siger?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning