Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Vedr. sygeeksaminer på gymnasiet

Af Gæst Christian | 19-08-2019 22:27 | 682 visninger | 9 svar, hop til seneste
Hej HoL. Først og fremmest ved jeg godt, at det er en meget underlig tråd at komme med på en site som denne, men jeg ved ikke, hvor jeg ellers skulle skrive. Jeg ved, at der plejer at være mange natteravne herinde, og derfor håbede jeg på, at nogen ville kunne hjælpe. I har altid været gode til at hjælpe herinde. Jeg står i den forfærdelige situation, at min far er blevet meget syg. Han fik hjertestop dagen før, jeg skulle op til en eksamen lidt før sommerferien. Af den grund kunne jeg ikke komme til eksamen, og jeg blev derfor blevet tildelt en sygeeksamen. Han er kommet sig igen i løbet af sommerferien, men nu har han lige fået sit 2. hjertestop og ligger pt. i koma. Lægerne ved ikke, om han klarer den, og jeg er helt fra den, og alt det her sker SELVFØLGELIG IGEN lige før min nye, sygeeksamen. Jeg ved ikke, hvad skal jeg tænke i forhold til noget. Det eneste jeg ved er, at jeg ikke kan komme til den eksamen, jeg skal op til i morgen - jeg vil være der for min far, hvis disse er hans sidste dage. Mit spørgsmål: Er det overhovedet muligt at komme til en 2. sygeeksamen, eller får man så bare automatisk -3? Der er tale om en C-niveau eksamen på STX. Bedste hilsner Christian
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Sykezlol
Supporter Aspirant
19-08-2019 23:51

Rapporter til Admin
Hej! Skolens ledelse er også mennesker. Forklar dem situationen, jeg er sikker på de sagtens kan forstå det. Du er ikke blot 'syg', men har en speciel grund hvilket bliver taget med i overvejelserne fra ledelsen. God bedring til din far
--
#2
Jan
Gæst
19-08-2019 23:53

Rapporter til Admin
Du skal ringe til din skole hurtigst muligt. Forvent at skolen vil have en lægeerklæring, fordi dit mentale overskud er nedsat på grund af en alvorlig sygdom i nærmeste familie.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Christian
Gæst
20-08-2019 00:03

Rapporter til Admin
Hej igen, Tusind tak for jeres svar samt forståelse. Jeg tænker ikke, at jeg kan nå at skaffe en lægeerklæring, da jeg jo skal op i morgen. Mine tanker kører rundt, og jeg ved ikke helt, hvad jeg skal gøre. Jeg kan jo heller ikke ringe ind til skolen nu. Jeg tænker, at jeg skriver en besked til dem omkring situationen, som de kan læse i morgen tidligt. Jeg ved ikke hvad andet, der er at gøre. Jeg oprettede egentlig mest tråden for at spørge om, hvorvidt jeg 'bare' ville få -3, idet jeg ikke har tænkt mig at komme. Jeg informerer dem selvfølgelig om hele situationen, men det er bare noget rod, fordi det i forvejen allerede ER en sygeeksamen. God aften til jer allesammen. Bedste hilsner Christian
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
Zeatrix
Superbruger
20-08-2019 00:46

Rapporter til Admin
Du kan godt melde dig syg i morgen (godt råd: ring) og så tage til lægen for at få en lægeerklæring på din mentale situation. Hvornår du kan få lov at tage reeksamen ved kun dit gymnasium, men med en lægerklæring har du ret til at tage eksamen om således den ikke udløser -3 ved fravær.
--
#5
Kristina
Korrekturlæser
20-08-2019 00:52

Rapporter til Admin
Som #4 siger.
--
Nuff' said: http://xkcd.com[...]
#6
morpfVE
Junior Supporter
20-08-2019 04:01

Rapporter til Admin
Mig bekendt får man ikke -3 ved at udeblive. En karakter vil altid kræve en egentlig bedømmelse af et afleveret materiale vurderet af 2 eksterne censorer. Eksamensvagterne noterer blot “ikke mødt”.
--
#7
morpfVE
Junior Supporter
20-08-2019 04:08

Rapporter til Admin
Så længe dit C niveau fag ikke er matematik så kan du roligt springe den eksamen over uden det vil volde dig problemer, bare så længe du har nok valgfag som bekendtgørelsen kræver. Jeg droppede fx Idræt C til fordel for Historie A og det var absolut intet problem.
--
#8
KristianSlot
Mega Nørd
20-08-2019 07:46

Rapporter til Admin
6# Det er ikke korrekt hvis ikke der er en sygemelding. På universiteter kan der i karaktererne noteres "UB" for udeblevet, men i de gymnasier jeg kender, så udløser en ubegrundet udeblivelse -3.
--
#9
Enoxe
Monsterbruger
20-08-2019 08:00

Rapporter til Admin
#0 Du vil sikkert ikke kunne få en sygeeksamen mere pt. da perioden for sygeeksaminer ender d. 30-08-2019, og det er ikke realistisk at planlægge en ny eksamen inden for den periode, medmindre man allerede har en eksamen undervejs, som er identisk med den du skal op i. Du vil højest sandsynligt blive tilbudt at gå op til reeksamen i december måned så frem din STX kører med forskudte halvårs hold, så frem dette ikke er tilfældet så vil du nok blive tilbudt en plads på sommer holdets eksamen, og med en plads som selvstuderende på holdet så du har mulighed for at holde dig opsummeret på pensum. #8 udebliver man en eksamen er det altid IM altså ikke møde/ UB altså udeblivelse, dette udløser IKKE en -3 karakter da denne karakter ikke skal med i eksamensdatabase poolen, Hvis en skole giver -3 på baggrund af en udeblivelse så er det skolen som praktisere noget forkert. Der er dog helt klare retningslinjer for hvad der tæller som en udeblivelse, og hvis man nu dukker op til trækning til sin eksamen og får et emne, men så ikke dukker op til selve eksamen eller forlader rummet derefter, så udløser det -3 da eksamen er påbegyndt, men hvis man blot bliver væk fra sin eksamen så udløser det en udeblivelse og ikke en -3. #8 ps. hvis der er tale om en sygemelding udløser det karakteren S som står for syg, hvis andet gives, er det igen en fejl praksis fra skolens side, og man er derfor i sin fulde ret til at klage over den karakter som er givet, hvis altså man har overholdt skolens praksis for sygemelding før eksamen. Alt dette kan også læses i den offentliggjorte eksamensbekendtgørelse for gymnasialeuddannelser og almen voksen uddannelse.
--
Sidst redigeret 20-08-2019 08:02

Opret svar til indlægget: Vedr. sygeeksaminer på gymnasiet

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning