Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Død vaskemaskine, forslag til ny? (har set nærmere på kombimaskine).

Af Monster Nørd DeeKay | 30-08-2019 23:29 | 1258 visninger | 15 svar, hop til seneste
Hej Hol'ere! Så skete det sgu, min 8 år gamle billige vaskemaskine har sunget på sidste vers, dvs. tromlen er knækket af (mistænker jeg i al fald, eftersom at tromlen sidder løst og er til at ruske rundt i nu, yderligere kører den heller ikke rundt ved forsøg på eksempelvis slyngefunktion). Nå...sagen er så nu den at jeg påtænker at købe noget nyt hjem, ikke noget der behøves koste en båndegård - Tænker i al fald selv at en vaskemaskine man gav 1700kr for tilbage i 2011 og har holdt til nu, har været et fint køb. Da der ikke er uanede mængder af plads i lejligheden (typisk københavner der er småbesværlig mht. indretning osv.), forslog kæresten om ikke der skulle investeres i en kombi-maskine, og dette syntes jeg ikke selv lyder som en dum idé. Bikser derfor denne lille tråd sammen for at høre med erfaring indenfor sådanne maskiner, også om nogen har erfaring med følgende maskine: https://www.elgiganten.dk[...] Vedlinkede maskine er, som i kan se, på weekendstilbud til næsten halv pris (og har været på gentagende tilbud hos dem), den ser heller ikke helt dum ud ifølge trustedreviews review af den: https://www.trustedreviews.com[...] Så ja, denne tråd er nok bare for at høre om hvorvidt du/i mener at ovenstående maskine vil være et godt køb, eller om i eventuelt har forslag til anden (bedre?) maskine i samme prisklasse. //Daniel
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.

--
Sidst redigeret 30-08-2019 23:34
#1
LeetDonkey
Junior Nørd
31-08-2019 01:27

Rapporter til Admin
Der er et ankepunkt ved kombimaskinerne: Vaskekapaciteten og tørrekapaciteten er sjældent den samme. På den specifikke maskine er vaskekapaciteten 7kg og tørrekapaciteten 4kg, så du skal teknisk set hive noget af tøjet ud inden du tørrer hvis du altså har fyldt vaskemaskinen inden en vask. Derudover er vaskemaskinen ikke super til at centrifugere tøjet, så tørretumbleren skal bruge ekstra energi på at tørre tøjet efterfølgende. De rer sikkert andre der har meget bedre styr på det end mig, men jeg synes det var et par punkter der lige skulle overvejes inden at du investerer.
--
#2
jensjens
Gæst
31-08-2019 06:55

Rapporter til Admin
Har også kikket på dem, men er nået til samme konklusion som #1. Vakse/tørre kapacitet er et turnoff, og så skal du have halvdelen ud, tørre, halvdelen ud og den anden halvdel ind. Du ender med næsten lige så meget arbejdstid som hvis du hænger tøjet op. Dog kan det være rart hvis man hurtigt mangler et par tørre bukser... Men om det er 3000 kr værd, nok jeg ikke.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Gicls
Super Nørd
31-08-2019 07:28

Rapporter til Admin
Overvejede også kombi sidst for at spare plads, men gik fra dels grundet det de andre siger også også at tøjet kun bliver 70 % tørt og så skal det alligevel op og hænge
--
#4
Torben67
Monsterbruger
31-08-2019 08:36

Rapporter til Admin
Der er flere ulemper: - Dyrere i energi - Lille kapacitet - reelt 4 kg - Dobbelt så lang tid (ikke muligt at køre en vask og tørring simultant Men og det er et stort men: Det kan være fint til det lille behov. Min mor havde en i 10 år og den virkede upåklageligt. Det er også nemt bare at smide ind og så er det helt færdigt 4 timer senere. Overvej dog at gå op til 25% større kapacitet og lavere forbrug: https://www.elgiganten.dk[...] Derfor: Vurder jeres behov. Hvis I tidligere kun kørte 2 maskiner om ugen, så fint. Hvis I som os har aktive børn - så glem det - den vil ikke have kapacitet og vil være svinedyr i energi og uanset hvad blive slidt op.
--
#5
xrozhija
Bruger Aspirant
31-08-2019 08:36

Rapporter til Admin
Der findes nogle vaske/tørremaskiner med en tørrekapacitet på 7-8kg, men så er prisen også den samme som et godt sæt 9kg vaske og tørre i hver sin maskine. Derudover har jeg selv lige købt en LG maskine, og er IKKE fan af deres kontrolpanel. Det er ekstremt besværlig, da man ikke kan se på forhånd på programmerne hvor lang tid de tager, eller hvilke "tilvalg" der er på programmerne man kan vælge imellem, der skal man bare prøve sig frem med knapperne og se om man må vælge det til på det aktuelle program. Og så er de preset til 40 graders vask, så man skal trykke på Temp knappen 4-5 gange for at komme på 30 grader, da den går opad i temperatur først.
--
#6
søndergård
Supporter Aspirant
31-08-2019 09:57

Rapporter til Admin
Jeg var i samme situation i starten af ugen. Endte med at køre ned og købe den AEG Elgiganten har på forsiden denne uge (2444 kr). Den er glimrende! https://www.elgiganten.dk[...] (kom fra en væsentlig dyrere LG) Nb. Lavede dog rookie fejlen ved at glemme transportboltene (husk at fjerne dem) :) :)
--
#7
LinxDK
Gæst
31-08-2019 10:59

Rapporter til Admin
Hej, Jeg ville tage den her. AEG L6FPN145G-VASKEMASKINE - 2888kr https://www.power.dk[...] 10KG, 1400 rpm, og ellers A+++ Det skal lige siges at den vejer vaskemængden og tilretter vandmægde osv efter hvor meget der er i. Ganske fin maskine. det er sådan en jeg ville tage hvis jeg skulle bruge en i dag.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
DeeKay
Monster Nørd
31-08-2019 18:52

Rapporter til Admin
Takker for jeres input. Skulle have været med at det ikke ville blive alt vasketøj der også skulle tørres i maskinen, dette ville hovedsageligt blive sengetøj. Kæresten fandt også frem til den #4 linker til, og vi er nu i overvejelserne om at snuppe den istedet for.
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.
#9
RainbowAuto
Semibruger
31-08-2019 23:15

Rapporter til Admin
Jeg vil også sige at det kommer helt an på ens behov. Da jeg boede alene havde jeg en kombi-maskine og jeg elskede den! Når man lige havde glemt at vaske og var ved at løbe tør for rene underdrenge eller arbejdstøj, var det bare ind med lortet og så var der rent tøj dagen efter :) Men i dag med kone og barn har vi skiftet den ud til fordel for vaskesøjle, ellers var vi aldrig kommet igennem den mængde vasketøj det genererer xD
--
i5 [email protected] / Prime Z370-P / Asus GTX 1070 8 gb / 4x4 gb Ballistix 2400 MHz / 240 gb 840 Pro / be quiet Silent Loop 240 / Acer XB240H [email protected]
#10
DeeKay
Monster Nørd
11-09-2019 22:51

Rapporter til Admin
Lige en afsluttende opfølgning herfra. Vi endte ud med at bestille en LG F4J6TM0W fra whiteaway.com til 4000kr. Der er tale om den samme som #4 linker til, men Elgiganten havde den ikke længere på tilbud. Så må vi lige rende på vaskeri indtil d. 18 hvorved den leveres, skulle dog være til at overkomme :] Takker for jeres inputs/forslag. Tråd lukket.
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.
#11
dgaa1991
Semi Nørd
11-09-2019 23:45

Rapporter til Admin
#10 Nej tråd kan da ikke være lukket! Har fulgt med i tråden siden den startede da jeg selv overvejer en kombi læsning, har dog selv to "aktive" børn. Men hvis et vaskeri er alternativet hvor det koster 1 kr. I minuttet ( har kun plads til vaskemaskine) så er en kombi måske stadig en meget god løsning. Men det ville være fedt at få lidt feedback på maskine. Fra din side af.
--
#12
DeeKay
Monster Nørd
12-09-2019 00:10

Rapporter til Admin
#11 Så dét mener du simpelthen at du skal styre?! ;p Jeg gi'r gerne lidt feedback på den når den er kommet hjem og har kørt et par maskiner (inklusiv noget tørretumbling, om end dette ikke bliver almen tøj formålet hertil vil være). Det er dog måske lidt længe for dig at vente, nu når du har to børn rendende - Kan forstå på det hele at børn er gode til at "producere" vasketøj ;)
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.
#13
7430
Nørd
12-09-2019 09:18

Rapporter til Admin
Endnu ulempe ved kombi maskine ryger tørre funktionen kan i ikke vaske tøj da i kun har denne maskine
--
jep jep
#14
DeeKay
Monster Nørd
23-09-2019 15:27

Rapporter til Admin
#11 Så har maskinen fået lov til at køre et par vaske og tørretumblinger. Vær dog lidt påpasselig med hvor meget man smider i til tørretumbling, men smides der ikke lidt for meget i, kan den sagtens tørre vasketøjet. Man kan også hente en APP på telefonen og lave egne vaske/tørre programmer herigennem (dette har jeg dog ikke rodet med endnu). Jeg er i al fald fint tilfreds med maskinen, den opfylder de stillede krav fornuftigt, så til prisen jeg købte den til vil jeg mene at den er købet værd. Bare hver opmærksom på hvor meget du smider i til tørretumbling, og ellers så kan man give det fra 30 minutter og opefter ekstra tørretid. Må jeg oplyse tråden som værende lukket/løst nu? :p
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.
--
Sidst redigeret 23-09-2019 15:28
#15
NamrepuS
Super Supporter
23-09-2019 15:55

Rapporter til Admin
Vil også lige gøre et indspark på tråden selvom OP har købt en maskine. NEJ, man skal ikke købe en maskine medmindre man simpelthen ikke har plads til 2 maskiner. Tørre funktionen skal betragtes som en "nice-to-have" nødløsning. Jeg har selv en LG kombi maskine, og i de 4 år jeg har haft den har jeg brugt tørreprogrammet 3 gange. Det fungerer simpelthen ikke for mit "vaske mønster/forbrug". Tørre funktionen har 3 væsentlige ulemper som delvist er afdækket i ovenstående indlæg: - Tørre kapaciteten er væsentlig mindre end vaskekapaciteten - Tørre tiden er væsentlig længere! - Tøjet tager mere skade af tørre funktionen i en kombi maskine, dels fordi temperaturen er nød til at være højere før det bliver tørt, men også pga. den øgede tørretid Altså er vaske/tørretiden ikke bare det dobbelte af 2 separate maskiner, men MEGET højere... Eksempelvis: 8kg vask giver 2 gange 4kg tørring, som nemt kan tage 1½+ time. Altså 3 timer kun for tørre, mod 45min i en god tørretumbler for alle 8kg. Dertil kommer at 4kg vådt tøj der venter 1½+ time på at blive tørret godt kan begynde at lugte... Så kan man self vaske 4kg og tørre 4kg, men så tillægger du én ekstra vasketid.
--

Opret svar til indlægget: Død vaskemaskine, forslag til ny? (har set nærmere på kombimaskine).

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning