Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Boliglån - Erfaringer

Af Gæst Dennis | 11-09-2019 11:29 | 987 visninger | 15 svar, hop til seneste
På trods af at der er hardware relateret forum kan jeg forestille mig flere herinde kan drille af deres erfaringer ift. boliglån. - Hos hvem har i spurgt efter lån og hvor endte i med at tage lån? - Hvilken type lån valgte i og hvorfor? - Hvad ligger jeres rente på og var det noget i kunne få forhandlet jer frem til? - Har i muligheden for at betale lånet ud før tid og/eller betale af på lånet uden gebyr når i vil?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Freak13
Semibruger
11-09-2019 11:34

Rapporter til Admin
Taler vi i realkreditten eller boliglån i banken? Har selv Realkredit ved Totalkredit. Har valgt et F3 lån siden dag 1. Har sparet en del penge. Dog ville jeg gå efter fastforrentet lån når jeg skal købe hus nu her. Min bank er Frøs - Har banklån på omkring 4%. Har ikke indhentet andre tilbud, da jeg ikke har kunne spare så meget igen. Jeg betaler ekstra af hver måned, og det koster ikke noget.
--
#2
Wut
Mega Supporter
11-09-2019 12:04

Rapporter til Admin
- Hos hvem har i spurgt efter lån og hvor endte i med at tage lån? Jeg fandt listen over bidragssatser på nettet. Jyske Bank er billig med bidragssats, og vi har dem allerede, så vi tegnede lån dér. Muligvis kan man spare lidt på gebyrer osv ved at skifte bank, men vi regner med at vores lån løber mindst 10 år, så de penge er en dråbe i havet i forhold til at finde en bank/realkreditinstitut med lav bidragssats. - Hvilken type lån valgte i og hvorfor? 1% fast rente, 30 år, uden afdrag. Fordi vi har betalt huset ned til 60% belåning, så vi vil hellere låse renten og spare op til to nye biler de næste 10 år. Dertil vil vi omlægge lånet engang i fremtiden og høvle af gælden "gratis". - Hvad ligger jeres rente på og var det noget i kunne få forhandlet jer frem til? Fast rente 1%. Vi har intet banklån at forhandle om. - Har i muligheden for at betale lånet ud før tid og/eller betale af på lånet uden gebyr når i vil? Det koster et gebyr på... øh... 500 kr eller 1000 kr hvis vi vil afdrage ekstraordinært. Hvis det er banklån, du efterspørger, så synes jeg du skulle overveje muligheden for en boligkredit, som fungerer som en slags kassekredit i boligen. Så propper du bare alt din overskydende kapital ind i lånet, og du sparer renter. Og skal du bruge pengene, så trækker du dem bare ud uden at spørge banken. Så er der heller ingen gebyrer for at "afdrage" eller "øge lånet" undervejs, som du tager penge ind/ud.
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
#3
Gicls
Super Nørd
11-09-2019 12:10

Rapporter til Admin
Vi har et boliglån i banken som er betalt ud næste år regner vi med til 4,5 % mener jeg den hedder nu. Så har vi Totalkredit fastforrentet 30 år til 2% ingen afdragsfrihed, så vi betaler af på det hele. Vi har Sparekassen Sjælland som bank.
--
#4
Peter.
Maxibruger
11-09-2019 12:26

Rapporter til Admin
Realkredit danmark (danske bank) her, 1% lån fast ,ingen bank lån ved siden af. - Valgt pga. jeg vil være sikker på renten ikke pludselig stiger (bidrags satsen kan så stige, men still), havde 3% fast lån før, gik fra ca 8K til 6K per måned med 1%, det koster 750 kr at betale ekstra af før tid. De var ikke specielt til at forhandle med, kunne have gået et andet sted hen og sparet lidt, men det var ikke rigtigt gevinsten værd for mig, med alt det bøvl der ville være.
--
#5
SimonFRB
Maxibruger
11-09-2019 12:31

Rapporter til Admin
- Hos hvem har i spurgt efter lån og hvor endte i med at tage lån? Flere forskellige. Danske Bank var klar værst. Vi endte med en boliglånsrente på ca. 3,5% - og det fik vi tilbudt i to banker. - Hvilken type lån valgte i og hvorfor? Vi valgte et F-kort, så vi kunne afdrage boliglånet på 6 år. Efter 1 år fik vi dog kreditvurderet vores lejlighed og kunne derfor smide hele lånet i realkredit, som var i 2% dengang. Derfor gjort vi det, men burde nok have taget et F5, F-kort eller lign. - men det kan man jo ikke vide. Nu er vi igen ved at omlægge lån, men nåede ikke 0,5% til en god kurs, så vi venter lige lidt. Bliver nok 0,5% eller 1% afhængig af kurs. - Hvad ligger jeres rente på og var det noget i kunne få forhandlet jer frem til? Har kun realkredit. - Har i muligheden for at betale lånet ud før tid og/eller betale af på lånet uden gebyr når i vil? Har kun realkredit.
--
#6
Jepperdepper
Ultra Supporter
11-09-2019 14:13

Rapporter til Admin
#5 Kan det godt svare sig at omlægge fra 2%? Der er jo en del omkostninger forbundet med at omlægge, så det tager nok en del år før det har betalt sig selv. Det kommer selvfølgelig helt an på lånets størrelse.
--
#7
Cris
Giga Supporter
11-09-2019 14:17

Rapporter til Admin
Hej #0. Jeg har lige købt en bolig og været igennem hele processen. Jeg talte med Danske bank, Nordea, Jyske bank og Lån & Spar Bank. Jeg fortalte dem alle, at jeg kontakter flere banker for at se, hvem der giver det bedste tilbud. (Jeg havde fundet en for dyr bolig ~2mio) Alle de fire banker sagde dog præcis samme beløb som jeg må købe for ~1,7 mio, hvilket ikke var nok for at købe boligen. Jeg forhandlede med sælgeren, som accepterede at gå lidt ned i pris, og jeg kontaktede derfor alle 4 banker igen. 3 af bankerne fastholdt deres første bud, og Nordea var de eneste som accepterede at give mig højere lån, så jeg kunne købe boligen. Jeg er derfor kunde i Nordea nu. Jeg har en 1% fastforrentet realkreditlån over 30år. Renten er så lav, at den kan direkte konkurrere med de kortere flex-lån. Du skal være opmærksom på dette. Selvom du vælger et variabelt lån på kun 5-10 år med en lavere rente end 1%, så skal du betale højere % årlige biddrag ved disse lån end ved den 30 årige fastforrentet lån. Altså, 1% rente (over 30 år) vs 0,5% rente (over 10år) eller lavere betyder i sidste ende ikke særlig meget, da man skal betale mere biddrag til banken årligt ved de "billigere lån", som så gør dem næsten lige så dyre som den 30 årige fastforrentede, -bare uden sikkerheden. 30 årig fastforrentet er derfor det bedste lige nu. Du kan selv bestemme hvordan du vil afdrage på bank og realkreditlån, f.eks. afdragsfrihed på det ene og ikke på det andet samt tidsperioden. Du kan betale banklånet ud når du vil. Der er kun et lille engangsgebyr på cirka 800kr for at omlægge (eller færdigbetale) banklånet. Den kan du altid betale når du har råd til det, det koster næsten ikke noget. Realkreditlånet kræver dog en større omlægning af lånet, som koster mange penge. Konklusionen er, du kan altid nemt ændre hvad som helst omkring din banklån, men ikke din realkreditlån. Håber det hjalp
--
i5 3570k @4,5GHz - Corsair h100i - Asus 670 TOP - Fractal R3 - Asus Z77-V - Samsung 120GB SSD - 1TB HDD - 8GB RAM - Silver power 750W
#8
Lomme
Semibruger
11-09-2019 14:20

Rapporter til Admin
#3. Hvis I sidder med en to-procenter, så skal I nok have konvertering for øje, da 0.5 er inden for rækkevidde, mener jeg.
--
#9
Wut
Mega Supporter
11-09-2019 14:24

Rapporter til Admin
#6 Få lavet en beregning i banken. Det behøver ikke være så sindssygt dyrt at omlægge. Husk, at hvis du regner med at omlægge lånet engang i fremtiden for at høvle af gælden, så vil du vinde en del procenter af den samlede gæld ved at konvertere fra 1% eller måske 0,5% fremfor fra 2%. Er det afdragsfrit lån, du går efter? Kursen pt er ikke særligt attraktiv, så jeg vil ikke anbefale det, men hvis renten falder, så 0,5% afdragsfri kommer nær kurs 100, så er det bare om at omlægge. Alternativt hvis renten stiger en anelse, så der bliver åbnet op for 1% afdragsfrit igen, så vil en konvertering også kunne være en mulighed. Igen, snak med banken. ;)
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
#10
Satter
Giga Supporter
11-09-2019 15:02

Rapporter til Admin
#7 Renten er så lav, at den kan direkte konkurrere med de kortere flex-lån. Sikke da noget vrøvl? F5 renten er pt. -0,5%, og bidragssatsen (hos Nordea) på dette lån ved 80% belåning er 0,85%. Til sammenligning er den 0,675% på et fastforrentet lån, altså en forskel på 0,175% - til gengæld har du så også (typisk) et kurstab ved optagelse af et fastforrentet lån, så du starter allerede i minus der. Den eneste grund til, at tage fastforrentet lån i dag, er hvis du tror på, at renten vil stige til 3-5% igen, fordi så kan du hente en stor kursgevinst, ved at konvertere. Jeg argumenterer ikke FOR eller IMOD fastforrentede lån - jeg synes bare ikke, at at en forskel på 1,325% (fast vs. flex, inkl. bidrag) skal affærdiges som ubetydelig (I flexlånets favør).
--
Don't let your mouth write checks your ass can't cash!
--
Sidst redigeret 11-09-2019 15:03
#11
Wut
Mega Supporter
11-09-2019 15:18

Rapporter til Admin
#10 Sikke da noget vrøvl? F5 renten er pt. -0,5%, og bidragssatsen (hos Nordea) på dette lån ved 80% belåning er 0,85%. Til sammenligning er den 0,675% på et fastforrentet lån, altså en forskel på 0,175% - Hvis du låner 500.000 (80% belåning), koster det efter skat: Fast rente uden afdrag: 488,- Fast rente med afdrag: 1.737,- F1 uden afdrag: 415,- F1 med afdrag: 1.606,- https://www.jyskebank.dk[...] Det er da ikke meget galt, at et kort F-lån koster nogenlunde det samme som et langt fastforrentet. Dertil kommer, at du med et fastforrentet får sikring mod rentestigninger og muligheden for at omlægge lånet. til gengæld har du så også (typisk) et kurstab ved optagelse af et fastforrentet lån, så du starter allerede i minus der. Kurstabet betyder to ting: 1: Du kommer til at betale rente af de ekstra penge, du skal låne, for at udbetalingen dækker dit lånebehov, og 2: Du kommer til at betale kurstabet af over tid. Men, langt de fleste fastforrentede lån omlægges indenfor 5-7 år, så du kommer jo nok ikke til at afdrage ret meget af kurstabet. Normalt optager man jo ikke lån til kurs under 98, så det er reelt kun 2%, som du vil komme til at betale kuponrenten af (dvs 2% kurstab, bliver til en effektiv rente på 1,02% på et 1%-lån). Så det er ret misvisende at sige, at man starter med et tab/minus. Den eneste grund til, at tage fastforrentet lån i dag, er hvis du tror på, at renten vil stige til 3-5% igen, fordi så kan du hente en stor kursgevinst, ved at konvertere. Varigheden af lånene pt ligger omkring 4-5, dvs hvis renten stiger 1% så vil kurserne falde 4-5 points. Dvs hvis bare renten hopper en enkelt procent, så har du sakset 4-5% af din gæld. Så nej renten behøver slet ikke hoppe helt op på 3-5%. Det ville i øvrigt være tosset at vente så længe. Det vil være smartere at konvertere op i rente ved f.eks. 2% og nedbringe gælden allerede der, for så igen at konvertere. Du kan ikke forvente, at kursen falder 4-5 points per % hele vejen op til 5%. Udover muligheden for at lægge om, så får du også en fast rente. Dvs ro omkring din økonomi. Det er jo derfor, at fastrentelån typisk er dyrere (langt større forskel end lige pt), fordi du tilkøber dig den sikkerhed. Vi har selv valgt et 1% fastrentelån for at lade det løbe helt til enden (med mindre renten stiger helt vildt), netop for at have ro i økonomien, og en fast lav rente resten af vores tid i huset :)
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
--
Sidst redigeret 11-09-2019 15:20
#12
SimonFRB
Maxibruger
11-09-2019 15:58

Rapporter til Admin
#6 Ja, det kan det godt, hvis man rammer en ok kurs. Tror vi var break-even efter 2-3 år, hvis vi ramte en kurs 99. Men lige nu er kursen for 0,5% ringe, så måske nupper vi 1% til kurs 99,99%-ish. Så er vi stadig break-even efter måske 1 år, og ligger bedre, hvis vi skal omlægge med en kursgevinst. 0,5% ville dog være endnu mere attraktivt, da den er endnu mere følsom end 1%-lånet - og dermed mulighed for en endnu højere kursgevinst. Samtidig vil vi gerne rive 200.000,- ud i friværdien til forbedringer, så vi skal alligevel lægge om ;)
--
#13
bphhm
Elitebruger
11-09-2019 16:22

Rapporter til Admin
Hvorfor er det lige en gæstebruger stiller sådan et spørgsmål?
--
Ghost S1, Asrock X470 itx, R7 2700, Corsair H100i m 2 x NF-A12x25, Corsair 16 GB DDR4-3200, EVGA RTX2070, Corsair SF600, Samsung EVO 970 1TB NVMe
#14
Gicls
Super Nørd
11-09-2019 17:35

Rapporter til Admin
#13 Hvorfor ikke. Fortæl mig hvad der gør det bedre at det er en oprettet bruger end en gæstebruger der opretter tråden.
--
#15
Dare_Devil
Supporter
11-09-2019 19:38

Rapporter til Admin
Vi tog lån sidste år (førstegangskøbere). Vi endte med 0-60% - 2% fastforrentet afdragsfrit realkredit (+ knap 1% i bidrag) 60-80% - 1.5% banklån 80-95% - 3.0% banklån og så de sidste 5% i udbetaling. Begge banklån er kassekreditter, så vi kan afdrage så meget vi vil uden at det koster ekstra (og også trække pengene ud igen, hvis vi skulle få lyst). Renten var ikke til forhandling, den var fast jævnfør deres prisliste. Vi valgte en stor del som banklån pga. fleksibiliteten.
--

Opret svar til indlægget: Boliglån - Erfaringer

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning