Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Gør penge os lykkelige ?

Af Maxi Supporter jhc9817 | 16-09-2019 08:34 | 2384 visninger | 64 svar, hop til seneste
Hej Det korte spørgsmål er - gør penge os lykkelige ?. Jeg er ekstern konsulent - har en god indtægt og kan ligge en hel del penge til side om måneden. Har villa, villa og vov hund. Har en større opsparing og mangler virkelig ikke noget. Jeg har sparet op til min pension og "kun" 42 år gammel. Nu sidder jeg så lige siddet og læst at en af mine gamle kollegaer har en bygget en virksomhed han har fået mange millioner for. Fedt tænker jeg så - men efterfølgende tænker så Hvorfor var det ikke mig ?. Efterfølgende tænker jeg det var meget egoistisk tænkt - men er vores samfund virklige kommet så langt ud at det som vi tænker på og som gør os "lykkelige" er penge og materielle ting ?.
--
#1
JunkDeLuxeful
Elitebruger
16-09-2019 08:42

Rapporter til Admin
Kort svar på dit spørgsmål: Det er meget individuelt. Personligt gør penge mig lykkeligere, forstået på den måde at det gør livet nemmere. Det har dog ikke første prioritet. Min kæreste og søn vil altid være min første prioritet.
--
#2
fransfrakker
Junior Supporter
16-09-2019 08:44

Rapporter til Admin
Så lige navnet på tråden, og troede med det samme det var beer. Nu er jeg skuffet :-/
--
#3
TheMoller
Super Supporter
16-09-2019 08:45

Rapporter til Admin
Direkte lykkelig af penge - nej. Indirekte - Ja, fordi penge gør mig i stand til at gøre de ting, der gør mig lykkelig. Når det så er sagt så er lykke ikke lig med en ting, men summen af flere ting. Bliver jeg lykkeligere af at eje en Ferrari - næh det tror jeg nu ikke, men det kunne da være en fed ting. Ville aldrig bytte familie og de ting som gør mig glad for 10 mio. kroner.
--
#4
Ronson
HOL Moderator
16-09-2019 08:50

Rapporter til Admin
Hvis din indtægt stiger og stiger - så ja, måske. Hvis du tjener godt, men tjener det samme hver måned, så vil din "pengetolerance" stige. På et eller andet tidspunkt bliver de mange penge hverdag.
--
Klik her for evig lykke: http://chipsguiden.dk[...] Klik her for HOL Bladet: http://chipsguiden.dk[...]
#5
TheJ0ks
Elitebruger
16-09-2019 08:52

Rapporter til Admin
Lykkeligere? hmm nej. Livet nemmere? nok ja... Jeg har en del venner, som kun tænker på hvad de tjener om måneden, og gerne vil prale med det. Jeg får selv en super fin indkomst, men jeg praler ikke med det, da jeg ikke føler det kommer andre ved. Det der gør mig lykkelig, hvor pengene hjælper er at hjælpe og give andre.. lyder lidt for flødeagtigt. Men det med at købe eller invitere min kæreste ud og spise, eller invitere hende til Paris som jeg har gjort med alt betalt, er hvad som gør mig lykkelig. Det med at kunne se hende i øjnene og se hvor glad hun bliver! det er der pengene gør mig lykkelig da det har hjulpet mig til at gøre hende glad. Men som #3 nævner til sidst. Jeg vil aldrig bytte min kæreste, venner eller familie ud for 10 mio. kroner og heller ikke 100 mio. kroner. De er dem som former mig som person, og uden familie og venner vil jeg være ulykkelig..
--
#6
ToFFo
Guru
16-09-2019 08:54

Rapporter til Admin
Når folk siger "Penge er ikke alt" svarer jeg altid "Det er noget rige mennesker siger!". Nu behøver rigdom jo ikke have noget med penge at gøre. Man kan være rig på familie, venner, oplevelser, men for enkelthedens skyld er det penge i dette tilfælde. Hvis man har masser af penge, så bliver man vant til altid at have penge. Så giver det jo sig selv, at der går lidt af lykken af det. Var det ikke Twilight Zone der på et tidspunkt havde en episode med en mand, der ikke kunne tabe? Hvor han altid vandt uanset hvad han spillede? I starten var han glad, men så blev han sindssyg fordi han vidste han altid vandt, og dermed gav det ingen lykke at spille overhovedet, fordi han ikke kunne andet end at vinde. Det er det samme når man har mange penge. I hvert fald efter min mening. Forestil dig en god ribeye steak. Det er lækkert og man bliver glad i låget af at æde den. Men hvis man æder ribeye 6 gange om dagen, hver dag, så bliver man træt af det, og dermed ikke længere "lykkelig" af det. Det er det samme med penge tror jeg. Here's an idea!! Sælg alt hvad du ejer, giv dine penge væk til velgørenhed, og se om du bliver lykkelig. Så får du hurtigt svar på dit spørgsmål. For dit eget vedkommende i hvert fald :D Er jeg lykkelig? Meh... Jeg klarer mig. Ville flere penge gøre mig mere lykkelig. Ja for helvede! #3 rammer hovedet på sømmet ved at sige indirekte. I hvert fald i min situation. Jeg bruger størstedelen af mine penge på rejser og oplevelser. "materielle ting" er da rare, men jeg vil gerne opleve så meget af verden jeg kan, og møde så mange mennesker som muligt, inden jeg dør.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 16-09-2019 08:57
#7
Jepperdepper
Ultra Supporter
16-09-2019 08:55

Rapporter til Admin
Gør penge os lykkelige? Ja. At vende hver en krone hver eneste dag er stressende, bekymrende og begrænser ens frihed. Det er hårdt at være pengestresset og skulle få enderne til at gå op. Ikke bare for sig selv men også sin eventuelle familie. Gør mange penge os lykkeligere? Måske. Kommer an på hvordan de bruges. Men mange penge er nok ikke ligefrem proportionalt med lykke.
--
Sidst redigeret 16-09-2019 08:56
#8
TheJ0ks
Elitebruger
16-09-2019 08:57

Rapporter til Admin
#6 lyder sindssyg spændende den dokumentar! skal lige se om jeg ikke kan finde den :-). Godt fortalt omkring ribeye steak! btw, jeg er sulten nu :D
--
#9
ToFFo
Guru
16-09-2019 08:59

Rapporter til Admin
#8 - Det var ikke en dokumentar. Twilight Zone er en gammel serie (som blev forsøgt genoplivet, men det blev lort). Det var denne episode jeg huskede: https://www.imdb.com[...] Twilight Zone og Outer Limits freakede mig fucking ud som barn :D
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 16-09-2019 08:59
#10
zipn
Mega Supporter
16-09-2019 09:00

Rapporter til Admin
Det er ekstremt individuelt. For mig er lykke en blanding af at have et arbejde jeg er glad for at møde op til og samtidig have nok fri til at kunne hygge og lave hvad jeg har lyst til. Så mit livs princip er bare at tjene det jeg har brug for, plus lidt ekstra for at dække interesser, uden at arbejde mig selv ihjel. Hvor imod min bror finder lykke i at arbejde op mod 60-70timer om ugen, nogen gange mere, for at tjene så mange penge han overhovedet kan.
--
[email protected]@TC14PE- 16GB(2x8)LP [email protected] - EVGA 980Ti Hybrid - z97 Ranger- 3x240GB FSeries3- 2x XL2411t - QF TK Red - EC2-A - G930
#11
bphhm
Supporter Aspirant
16-09-2019 09:00

Rapporter til Admin
#0 Ja da, og så kan man bruge dem til at give sine børn en tryg opvækst og sikre de får et godt udgangspunkt for deres egen uddannelse og etablering. Men mange vælger også et dårligere betalt job der giver mere fritid og med din alder er du jo netop der hvor man gør sine prioriteter op :-).
--
Ghost S1, Asrock X470 itx, R7 2700, Corsair H100i m 2 x NF-A12x25, Corsair 16 GB DDR4-3200, EVGA RTX2070, Corsair SF600, Samsung EVO 970 1TB NVMe
#12
Snakesen
Gæst
16-09-2019 09:02

Rapporter til Admin
Personligt gør penge mig ikke lykkelig, men som andre skriver, så ville det gøre livet meget nemmere! Deraf kan man blive mere lykkelig. Jeg har en ven, som har levet hele livet med en hulens masse penge. Altså virkelig mange. Men han har stadig mange "hverdagsproblemer", som alle os andre. Han går ikke ligefrem og ser lykkelig ud dag ud og dag ind.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
Casper2600
Ny på siden
16-09-2019 09:08

Rapporter til Admin
Halvtungt spørgsmål sådan en mandag morgen. Men jeg vil sige både og. Du kan godt være lykkelig som "fattig" og ulykkelig som "rig". Det er ihvertfald min holdning. Samtidig så skaber penge ofte frihed på mange områder, frihed er for rigtigt mange mennesker lig med mere "lykke". Så til dels og med forbehold. Så ja.
--
#14
ramos
Ultra Supporter
16-09-2019 09:14

Rapporter til Admin
Isoleret set, nej. Men mangel på penge, kan bestemt gøre en ulykkelig. I min opfattelse faciliterer penge muligheden for at øge den livsglæde der udspringer af de ting som oprigtigt giver livsglæde, eksempelvis familie og fritidsinteresser: - Er man familiemand, kan man give familien nogle gode oplevelser, rejser og et dejligt, trygt sted for børnene at vokse op - Er man bilentusiast, kan man have et værksted, en bilsamling og køre classic car race et par gange om året - Er man tiltrukket af frihed og fritid, kan man gå ned i tid, tage orlov, eller måske endda gå på pension tidligere Man bør måske i virkeligheden vende spørgsmålet om og spørge, hvor mange penge skal der til før det ikke længere øger ens livskvalitet/livsglæde. For mit vedkommende, er der et godt stykke vej endnu :)
--
#15
Wut
Giga Supporter
16-09-2019 11:03

Rapporter til Admin
Man kan ikke købe sig lykkelig for penge. Man kan undgå en masse problemer, så dermed kan livet blive nemmere. Men penge er ikke en garanti for lykke overhovedet. Jeg har en kammerat, som har ret godt med penge. Han købte et ur til 5.000 kr efter han havde læst ufatteligt meget om det, og uret skulle bare være helt perfekt. Så var han alligevel utilfreds med det, og købte et andet til 10.000. Igen fandt han et eller andet mikroskopisk, som var galt, og nu kigger han på ure til 20.000 kr. Sådan er han generelt: Han har utroligt høje forventninger til ting, og er næsten altid utilfreds. Hvis han vinder 500 mio i Lotto, så bliver han stensikkert ikke lykkelig. Han bliver bare endnu mere krævende og utilfreds. Jeg har et ur til 1.500 kr jeg fik af mine døtre til min runde fødselsdag, og jeg er vildt glad for det, fordi deres navne er ingraveret bag på uret. Jeg skal aldrig nogensinde bytte det. Det handler ikke om at købe noget bedre - det bliver man ikke lykkelig af. Det handler om at værdsætte det, man har. Ellers ender man med altid at være utilfreds, altid at føle sig snydt fordi andre har ure til 50.000 kr, eller whatever. Det bliver en evig jagt, som aldrig stopper, og man bliver aldrig lykkelig. Lykke handler ikke om ting, men om værdier, mindset, og at arbejde en smule med sig selv :-) En anden ting ved penge er, at man har så travlt med at skaffe dem, at man helt mister overblik over ens prioriteter. Jeg har venner i Kbh som har købt villahus til 5 mio kr, og begge knokler for at holde sammen på økonomien og familien, med lange arbejdsdage, lang transport, stress osv. Jeg foreslog dem (sådan lidt henkastet), at hvis de flytter til en mindre by, så ville de kunne købe det samme hus til 2 mio kr, og den ene kunne gå på deltid, og den anden kunne cykle på arbejde. Det ville give så meget mere overskud og glæde i deres hverdag. Men det afslog de. De har så travlt med karriere (primært for at få penge, så man kan vise sig), at de næsten brænder sig selv ud på det. Er det lykke? De har mange penge - men har det så skidt, at de også bruger masser af penge på random ferier, elektronik og shit, for at kompensere for det. Det er vel ikke lykke. Lykke handler også om prioriteringer.
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
#16
Visualize
Bruger Aspirant
16-09-2019 11:08

Rapporter til Admin
Om penge gør os lykkelige? I forhold til ikke at have nogen eller meget få penge? Ja. Jeg sidder i et gældshelvede lidt endnu (krydser fingre for gratis rådgivning any day now - ud over at blive ved at betale så er der andre løsninger jeg ser frem til at høre nærmere om) Når jeg er færdig med at betale hvad jeg skylder (hvilket nok ikke er overvældende meget i forhold til mange med millioner af kroner i gæld) så er jeg færdig med at optage gæld. Jeg er ved at nå en alder hvor jeg skal spare op til at jeg kan klare mig senere i livet - er allerede 41 år og har spildt 20 år på optagelse af gæld og tilbagebetaling. At have en del flere penge mellem hænderne er derfor noget jeg ser frem til. Derfor vil flere penge gøre mig lykkelig - i den grad. At kunne købe en gave i ny og næ til mine niecer og nevøer uden at sætte det hele over styr vil gøre mig lykkelig. Økonomiske frihed, under ansvar, vil jeg meget gerne være en del af. Jeg er den i min vennekreds som ikke har noget at gøre godt med og det er trist at være den person som altid må sige at jeg ikke kan deltage i et arrangement eller dele en regning for eksempel. Det her var bare sådan en tanke jeg følte måtte skrives her. Jeg føler at den passer meget godt ind her.
--
#17
krellef
Ultra Nørd
16-09-2019 11:10

Rapporter til Admin
Som andre har nævnt, kan penge gøre livet lettere. Jeg tror dog ikke på, at det er et universalt "lykkemiddel". Jeg har aldrig haft, har ikke, og kommer aldrig til, at have mange penge - og alligevel priser jeg mig lykkelig for at have mine skønne venner, en dejlig lejet 2-værelses lejlighed og at jeg ikke er blevet budt værre vilkår i livet. Jeg tror meget af det handler om perspektiv og hvad man har oplevet i livet. Hvis man har "sejlet gennem" livet på en bølge af penge og ikke ved, hvad modstand er, kan jeg godt se at man måske vil takke pengene for, at livet er dejligt og nemt. Det er ikke tilfældet for mig, og mit liv og mine oplevelser har lært mig at værdsætte "de små ting" - ja, det lyder som en kæmpe kliché, men det er ikke desto mindre sandt. Sure, hvis jeg vandt 200 millioner i Lotto ville jeg da nok tænke at det var fantastisk - men jeg ville vitterligt ikke ane, hvad jeg skulle med alle de penge - og når de første 2 millioner er brændt af på ligegyldige ting, og der er 198 millioner tilbage - så tror jeg det begynder at blive trivielt. Som én i min familie plejer at sige: Hvad skal man dog med en masse penge? Man kan stadig kun spise sig mæt, og man kan ikke tage pengene med herfra.
--
#18
nuxx
Guru
16-09-2019 11:14

Rapporter til Admin
#0 Ja... op til et vist niveau hvor almindelige luksusgoder er dækket (ca. 560.000 om året) - derefter aftager effekten af flere midler dramatisk: https://www.dr.dk[...] ...jeg har også engang læst noget sjov forskning om at "småmillionærer" (dvs op til 10-15 mio) generelt set er mindre lykkelige da de har tendens til at "snobbe opad" og omgås mangemillionærer (100 mio+) hvem de på ingen måde kan "konkurrere" med rent statusmæssigt/forbrugsmæssigt og derfor har en konstant følelse af mindreværd... virker dumt - men sikkert meget naturligt.
--
Play: i7-9700K, Z390i Strix, GTX1070 Gaming X, [email protected], Louqe Ghost S1, 1TB 970EVO, SF600, 34" AW3418DW [email protected] Work: 15.4" MBP Retina 2017
#19
Dragonheart
Elite Nørd
16-09-2019 11:44

Rapporter til Admin
Umiddelbart vil jeg sige, som andre har sagt, at penge kan give os mulighed for at gøre og købe de ting vi både har reelt brug for og som vi ellers ønsker. Det kan være medvirkende til at gøre det nemmere at være lykkelig. Skal man tage en darwinistisk/evolutionær approach så vil status i flokken. Tidligere som følge af fysisk overlegenhed, og derved mulighed for at parre sig med flere mager, nok være lykke. I DK i dag er evolutionens sat lidt ud af spil grundet velfærdssamfundet og etik/morale. Så i dag er lykke nok lidt sværere at kvantificere. Og jeg tør næsten vædde på at lykke i et krighærget land langt fra er det samme som lykke i DK. Vi er et land med en stor BNP. Per capita. Og med en meget bred fordeling af denne BNP. Således at mange føler at de "har nok". Er det medvirkende til at gøre os lykkelige?.. Jeg tænker det har noget af årsagen. Ang det sidste g din ven: Man må også huske på at millionærer er ikke blevet millionærer ved egen kraft. Enten er de født med penge eller også har de knoklet hårdt på det, hvilket står for en lille del. Resten er held, at være på det rigtige tidspunkt med den rigtige ide og de rigtige mennesker. Det er bla derfor at det hedder den amerikanske drøm" og ikke "den amerikanske virkelighed". Uden hårdt arbejde opnår du nok ikke det din ven gjorde med sin virksomhed. Men husk at det er ganske få proces der får den succes selvom der er mange flere der knokler ligeså hårdt. Det er helt naturligt at du tænker "hvorfor ikke mig". Materialisme er en meget naturlig del af mennesket. Helt tilbage fra dengang for den i hulen med flest frugter og mest kød (pga større muller) fik flere damer. ;-)
--
#20
Kaasje
Guru
16-09-2019 11:47

Rapporter til Admin
Jeg er en simpel mand. Penge gør mig møj' lykkelig. :-)
--
*(Foreveralone face)* Ultimate goal: More bacon! And cola. Thats it. Oh, and Cocio. OOOH, and potato chips.
#21
Clegg
Giga Supporter
16-09-2019 11:52

Rapporter til Admin
#0 Nej, penge gør os ikke lykkelige, men ingen penge kan gøre os ulykkelige.
--
#22
klinto75m
Super Supporter
16-09-2019 11:55

Rapporter til Admin
Jeg citere fra en sang af Ankerstjerne - "Alle vores helte" "Pengene gjorde mig ikke lykkelig, livet der fulgte med gjorde" Nu er jeg studerende og penge er ikke det jeg har mest af. Kunne da være lækkert at kunne have råd til bil + mad i kantinen hverdag. Ny bil ville da heller ikke være tosset. Materialisme er en normal tanke, og en jeg selv har en gang i mellem også.
--
MSI GTX 1070 - I7 7700k - MSI H110I Pro - 16GB DDR4 Vengence RGB - MasterLiquid Lite 120 - Cougar QBX
#23
elalso
Semibruger
16-09-2019 11:55

Rapporter til Admin
Med fare for at komme til at lyde lommefilosofisk her på en mandag formiddag, hvor weekenden knap nok har rystet sig ud af systemet endnu, så tror jeg ikke at penge gør dig lykkelig - Men manglende penge kan gøre dig ulykkelig. Ofte følger for mange bekymringer med det, at man ingen penge har. "Åh nej, kan jeg betale mine regninger?", "kan jeg deltage i dét og dét?" eller "Fuck, hvordan skal jeg få penge til både at sørge for ungernes tur med fodboldholdet og min rodbehandling - Nå, jeg nedprioriterer bare tandlægen; måske er der flere penge i næste måned". Jeg vil ikke gøre mig til dommer over, om man er mere lykkelig eller ej, da jeg tror det er meget individuelt, men for dem, der er afhængige af noget på kistebunden for at kunne leve op til de krav vedkommendes situation stiller, så tror jeg penge er en kæmpe stressfaktor.
--
Mvh. elalso
#24
VojenZ
Nørd Aspirant
16-09-2019 11:55

Rapporter til Admin
Afhænger af hvem man er. Kan man bruge sine penge på at vælge noget træls/lamt fra i livet så bliver man vel lykkeligere. Hvis man f.eks. hader sit arbejde og det hænger en ud af halsen, så bliver man vel lykkeligere af at vælge det fra. Men at være rig kommer også med mange udfordringer. Desuden er det ofte sådan at mere vil have mere. Så selvom du har meget vil du ofte have mere - de færreste kan nøjes. Har du en middelindtægt kan du drømme om en Volvo V90. Får du flere penge vil du have en Audi A8, og så vil du have en Bentley osv. osv.
--
4770K @ 4.5 ghz | 16 gb DDR3 1866 mhz | Asus Strix 1070 TI | Gigabyte Z87 | Noctua U12-S | Corsair 400Q | 3 x Samsung 500 GB SSD | 650W Antec |
--
Sidst redigeret 16-09-2019 12:00
#25
Thomas
BOFH
16-09-2019 12:00

Rapporter til Admin
Den med at penge ikke kan købe lykke er altså forkert, forjeg vil godt love jer for at hvis man ikke har nogle er man ikke lykkelig. Jeg er her for nyligt blevet gift med min Filippinske kone. Hun har oplevet et liv i fattigdom hvor der ikke altid var penge til mad og det hvor en tur til Danmark som aupair til 4300 kr om måneden er nok til at man kan senge penge hjem til at bygge hus og forsørge sin mor. Det giver altså et lidt andet perspektiv påtingene end det om jeg skal købe den nye Huawei Mate 30Pro til 6000 kr eller om jeg skal få min Mate 20Pro repareret for 2600 kr. Jeg tjener fint på mit arbejde og jeg mangler ikke noget, Jeg er ret overbevist om at den økonomiske sikkerhed jeg har bidrager stort til min lykkefølelse. Jeg kunne sagtens bruge mere så jeg kunne få mig en ny bil eller et par ekstra ferier og det tror jeg faktisk jeg ville blive lidt lykkeligere af, men jeg er også sikker på at man kan nå et tidspunkt hvor ekstra penge ikke betyder noget. Så med andre ord handler det af hvor man er økonomisk om man bliver mere lykkelig af flere penge.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#26
interstellar
Maxibruger
16-09-2019 12:05

Rapporter til Admin
Det kommer vel an på basale behov Hvis de er opfyldt er der mindre energi der bliver brugt på bekymringer. Hvis ikke de er, begynder bekymringerne sikkert at kredse omkring en og hver en krone gør sig gældende. Det kommer også an på huslejen og vennekredsen og priserne på sociale aktiviteter i de kredse. Bor man i kollektiv og er omgivet af naturelskere der samtidig ikke går meget op i det materielle så kan man nok sagtens være lykkelig uden meget. Det kommer nok også an på prioritet af fritid samt glæden ved det arbejde du har. Hvis du er super kreativ og ikke har et job der stimulere dig, kan det føles tungt at stå op hver dag. Så hvor meget fritid vil du ofre for et job der ikke gør dig glad for at du kan forkæle dig selv ved at købe ting og derved opnå økonomisk frihed? Eller kan du finde et job der gir mere glæde? Til sidst kommer det nok også an på din biokemi: spiser du en kost der giver energi og glæde? (der stimulere seritonin produktion fx) eller spiser du junk? har du råd til god kost? Så er der personlighed og fysik: Har du et job der giver dig smerter pga fysiske skavanker? smerter = mindre velvære = mindre lykke. Er det et job der passer til din personlighed? Er du fx introvert og har et job der stresser dig pga at dit hovede arbejder for meget når du er omkring folk eller keder dig fordi du hellere vil stå på en scene og synge mens du sidder og bygger CMS i php., Selv lever jeg ret fattigt lige pt, men det er fordi jeg ikke aner hvad jeg vil.
--
#27
stenergut
Supporter Aspirant
16-09-2019 14:27

Rapporter til Admin
Enhver der siger at penge ikke betyder noget, lyver. Hvis du har penge er du mange bekymringer foruden, og det åbner dørene for oplevelser og materielle goder, som folk uden penge må undvære. Men hvor mange penge man skal have for at nå denne 'ideal-tilstand', afhænger af dine livssituation. Hvis jeg tager udgangspunkt i mig selv, så tjener jeg en meh løn (30.000), hvilket er 6.000 mindre end en nyuddannet akademiker. Men jeg bor billigt og har ikke familie / børn. Så jeg kan spare mange penge op hver måned, og kom hurtigt op på at have et par 100 tusinde. Jeg har det fint med at bo til leje, så længe at det er billigt. Jeg mangler ikke noget. Jeg kan købe en ny computer, fladskærm, mobil whatever, når jeg har lyst. Til gengæld kommer jeg ikke til at eje et hus, eller bruge 400.000 kr på en lækker bil. Du skal have 2 indtægter for at blive husejer (eller en kæmpeindtægt selv). Og en biludgift på 400.000 ville betyde at jeg skulle låne pengene, og bilen taber hurtigt dens værdi. Hvis jeg havde millionerne, ville jeg nok købe en dyr bil, men det har jeg ikke, så jeg triller rundt i en koreanerkasse.
--
#28
Brianhenneberg
Monsterbruger
16-09-2019 15:42

Rapporter til Admin
Ligger man i bunden af Maslows behovspyramide, og kæmper for at skaffe mad, så kan flere penge give mere ro og måske mere lykke. Men for alle os herinde, som sandsynligvis ligger i toppen af pyramiden, så kan penge ikke gøre os mere lykkelige. Lige så snart de mest normale behov er tilfredsstillet, så aftager pengenes magt betragteligt, som også #18 er inde på. I studier, hvor man har undersøgt lykke har man set at de fleste af os har en 'grundtilstand' af lykke, som er ret svær at rykke. Nogle er glade fra naturens side, mens andre er mere mørke i sindet. Ting som at vinde i lotto, købe noget lækkert, tage på en fed rejse, blive gift og få børn, kan midlertidigt rykke os op eller ned med måske 8 %, men over tid vender vi tilbage til vores grundniveau. Det samme gælder den anden vej, hvor skilsmisse, dødsfald, konkurs osv. kan hive os nedad, men med tiden kommer vi op på vores grundniveau igen (en svær depression er måske undtagelsen). Derudover har man set at det at hjælpe andre, er noget af det som gør folk allermest lykkelige: hence dette forum, hvor folk gladeligt bruger timer af deres liv på at hjælpe andre, selvom vi tilsyneladende ikke selv får noget ud af det. Det gør vi så alligevel. Personligt kan jeg godt lide den buddhistiske tanke omkring at mere vil have mere og at vi derfor aldrig bliver tilfredse, og at der derfor kan være noget tilfredsstillende forbundet med at grine lidt af sine ønsker om dit eller dat. Min kone vil f.eks. gerne have et nyt køkken, men vores nuværende køkken fungerer fint, og jeg ved at de 200.000 jeg skal kaste efter et køkken, giver en midlertidig lykkefølelse, som forsvinder langt inden køkkenet er betalt af, og så kommer der nye 'græsset er grønnere på den anden side'-tanker, som også skal finansieres. Det er skruen uden ende, og de ting vi har lyst til at købe er midlertidige, småidiotiske behov, som aldrig leverer andet end midlertidig tilfredsstillelse.
--
#29
Ilwaz
Guru
16-09-2019 16:32

Rapporter til Admin
#0 Nej, fordi vi kan ikke være lykkelige til at starte med. Det en endeløs jagt, så simpelt er det.
--
Grafikkort oraklet! Oh, and don't mind the vase.
#30
Kina
Supporter
16-09-2019 16:43

Rapporter til Admin
Penge gør ikke mig lykkelig, men det gør mig fri... Og det gør mig lykkelig
--
#31
jmose
Ultra Supporter
16-09-2019 16:44

Rapporter til Admin
Mit svar: https://ibb.co[...]
--
Lenovo T420 - årg 2011.- RIP 13/5-18 - genoplivet 08-08-19 Lenovo T450s - nu med Linux Mint full-time
#32
jensjens
Gæst
16-09-2019 17:20

Rapporter til Admin
?#5 "Jeg har en del venner, som kun tænker på hvad de tjener om måneden, og gerne vil prale med det. Jeg får selv en super fin indkomst, men jeg praler ikke med det, da jeg ikke føler det kommer andre ved." Also #5:Men det med at købe eller invitere min kæreste ud og spise, eller invitere hende til Paris som jeg har gjort med alt betalt, er hvad som gør mig lykkelig. For mig er der en grænse. F.ex. vil du med stor sandsynlighed være mere lykkelige ved at tjene 600.000 end 300.000 kr/året - alene af den grund du får frihed om din økonomi. Forskellen i lykke fra 600.000 til 900.000 er nok marginal kontra mit andet eksempel. Jeg tror faktisk for mange penge kan have den omvendte virkning, flere mennesker i dag finder jo ekstrem lykke i minimalisme.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#33
Mhmt
Monsterbruger
16-09-2019 17:24

Rapporter til Admin
Det her er blev diskuteret i 100 år, måske mere endda. Tænk Jer godt om. Simpelt og enkelt. Nej
--
i7 7700k 4.2Ghz, 32GB DDR4 3000Mhz, MSI GTX 1080 TI 11 GB, 275 GB SSD, 1 TB SSD
#34
Commodore64
Ultrabruger
16-09-2019 21:48

Rapporter til Admin
når du engang mentalt er kommet ud af puberteten, så kan det være at du lærer at andre folk kan have helt andre værdier end dig. så dit spørgsmål er simpelthen for barnligt og naivt. desuden er de fleste folk så griske at selvom de har mange penge så føler de sig ikke rige! haha over 70% er klodens befolkning har en IK under 80! det er eet stort cirkus derude!
--
Trump 2020
#35
MisterNiceHands
Nørd
16-09-2019 21:54

Rapporter til Admin
Det kan godt være penge ikke gør en lykkelig, men jeg har aldrig set nogen græde over at sætte sig bag rattet i en Lamborghini.
--
i7-8086K | RTX 2080 Strix OC | Z390-E Gaming Strix | PC-O11DX Dynamic
#36
NitroBlast
Guru
16-09-2019 21:57

Rapporter til Admin
Penge er ikke lig med lykke, men lig med frihed. For de fleste er lykke ikke lig med frihed, men lig med velbehag i dagligdagen. Velbehag er ikke noget, man kan købe sig til, men derimod noget der kommer fra omgivelserne - det være venner, familie, kolleger osv. #35 Jo, hvis man ikke har penge til benzin! :-P
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-X68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
--
Sidst redigeret 16-09-2019 21:58
#37
Jens
Gæst
16-09-2019 22:11

Rapporter til Admin
#35 Aldrig hørt om rige mennesker der begår selvmord? Ensomhed får tåre til at løbe ned af kinderne.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#38
MisterNiceHands
Nørd
16-09-2019 22:16

Rapporter til Admin
#37 Man er kun ensom hvis man selv ønsker at være det.
--
i7-8086K | RTX 2080 Strix OC | Z390-E Gaming Strix | PC-O11DX Dynamic
#39
anonym
Gæst
16-09-2019 22:44

Rapporter til Admin
Er lige anonym til denne. Jeg har nok altid været i den tro, at finansielle problemstillinger gør dig ulykkelig, så har hele livet dekoblet mig at eje bolig eller låne penge, hvilket har gjort, nu hvor konene og jeg i de tidlige 40 ere har 2 rigtigt gode job. vi havde lavet en gigantisk opsparing, og valgte derfor at købe et stort hus, og en lille sportsvogn + min firmabil, har det gjort mig mere lykkelig. Nej faktisk ikke, jeg føler faktisk at jo mere jeg låser mig, jo mindre lykkelig er jeg. jeg har i de sidste 20 år ikke haft et eneste tidspunkt hvor jeg reelt følte jeg lige manglede lidt kontanter, så man bliver forvendt. ja vi gik aldrig lige ud og smed 100.000kr på noget ligegyldigt, men vi rejset når vi havde lyst til det, og købte hvad vi nu havde lyst til. og i dag higer jeg efter noget HELT andet.. higer efter frihed, det kan penge egentligt hjælpe langt med. Jeg personligt har nået et andet punkt hvor ja jeg har en høj stilling, men arbejder stadig for en virksomhed, det hader jeg... jeg er generelt træt af at arbejde for andre folk. Jeg hader egentligt også at investere timer om ugen på arbejde, selvom jeg kan komme igennem en fuld uge med 20 timer, og folk synes stadig jeg præstere, også derfor jeg er begyndt at køre fast hjem kl 12 fra arbejde, har jeg ikke møder, eller holde fri om fredagen... fritid betyder bare alt for mig.. nogle gange savner jeg egentligt også bare at være mig selv, uden hus, børn kone, bare have et værelse, et værksted, og intet mere, og så bare være fri for alt ansvar. jeg føler reelt alt man binder sig til, kan gøre en MEGA ulykkelig, og ja det gælder sgu også forhold og familie. jeg elsker min søn, men seriøst mit hjerte sagde egentligt jeg ikke havde lyst til villa kone og børn, men endte der af en eller anden grund alligevel, fordi jeg nok valgte at lytte lidt til andre istedet for mig selv. Jeg har haft en lang dialog med min kone om det, hvilket også gør jeg arbejder for tiden rigtigt hårdt på at kunne gå på pension om 5+ år. Vi har investeret en del i fast ejendom, vi solgte vores hus, valgte at købe et lidt billigere hus i en mindre landsby.. og vi sænker alt i at bygge lidt værdi op ved siden af... for jeg gider bare ikke være bundet af andre mere.. vil frigøre mig. så ja nu sætter jeg mig i VILD finansiel risiko, for at håbe på at det kan frigøre mig 100% senere.. + at i den næste periode foruden arbejde, der skal der smides MANGE timer i andre projekter, for at se om vi ikke kan komme i mål.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#40
MonkeyBoy
Junior Supporter
16-09-2019 22:44

Rapporter til Admin
Money is the fuel for choices - Dave Chappelle
--
@(^_^)@
#41
Dragonheart
Elite Nørd
16-09-2019 22:52

Rapporter til Admin
#34 & 38 LOL :-D
--
#42
Benjiii
Monster Nørd
16-09-2019 23:08

Rapporter til Admin
Har ikke læst alle opslag men de fleste er med at de klare den fint osv. min kæreste og jeg er begge studerende i en alder af 24 og 25. vi bor i en dyr 1 værelset lejelejlighed og ingen muligheder for at købe. vi har en billigere bil som skal ha lavet en masse arbejde men der ikke råd. vi har ikke det vilde til at bruge på tøj, sjov osv. her føler jeg virkelig ar vores liv bliver bedre når vi tjener mere og kan flytte i hus osv. Hvis ikke ville jeg ikke leve mere. Det er mega stressende at skulle gå i skole en uge med 37 timer og så arbejde ved siden af for at se alt gå til regninger. Så hvis jeg fik udbetalt 20.000 bare i stedet for de 8000 jeg får nu ville det være en del nemmere. Så for mig er lykken ikke penge men har du råd til en stabil levemåde og have de basale ting i livet uden stress om at have nok til alle regninger osv fint :)
--
+31/-0 Benjiii (#37, #243, #438, #452, #456, #766, #767, #973, #984, #998, #999, #1010, #1064) (plus flere)
#43
Mion
Super Nørd
16-09-2019 23:12

Rapporter til Admin
#42 det sjove, er jeg synes den bedste tid, var studie tiden, hvor jeg og konen boede i Odense i en lille 40kvm. og hvor pengene var små... selvom vi har haft rigtig sund økonomi siden, så må jeg indrømme at den periode, er den jeg ser tilbage til med glæde, selvom vi vendte hver en 10øre. havde 5 kasser hvor pengene blev delt op i. hvor cafe besøg, var noget man engang imellem kunne spare op til.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#44
vest-aalb-dk
Maxi Nørd
16-09-2019 23:24

Rapporter til Admin
Flere penge = råd til mere Fernet B, ergo ja man bliver mere lykkelig af flere penge.
--
!AMD HAS RYZEN
#45
anox
Gæst
16-09-2019 23:51

Rapporter til Admin
#0 de lykkeligste mennesker er de der får mest ud af deres penge, uanset hvor lidt eller mange der er ;)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#46
ali2500
Supporter Aspirant
17-09-2019 00:12

Rapporter til Admin
Syntes det ersvært at forholde sig til da både løkke og penge er ret individuelt men vil prøve at give det et skud. Mener at alle bliverløkkelig af penge til det punkt hvor de har til deres behov, hvorefter det så bliver individuelt om man bliver løkkelig af at tjene en masse penge eller de oplevelser der kan følge med. Derudover villejeg nok fokusere mere på hvor stabil ens indkomst er samt hvordan man trives på arbejdspladsen da det kan trække meget ned, selv med en høj indkomst. I forhold til mitforhold til penge, ville jeg ikke mener jeg bliver løkkelig af at tjene mange penge, men indirekte af den frihed som følger med, da jeg ikke skal bekymre mig om der er penge til resten af måneden hvis man lige tager en impulstur over grænsen med nogle kammerater eller køber noget til ens hobby
--
#47
elalso
Semibruger
17-09-2019 10:25

Rapporter til Admin
Penge ? Lykke Ingen penge = ulykke
--
Mvh. elalso
#48
Beer
Gæst
17-09-2019 10:56

Rapporter til Admin
Hvis man ikke tror penge vil give folk lykke så må I meget gerne overføre jeres penge til mig. Hvis I ikke vil det så må de bringe et eller anden form for lykke
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#49
TechnoMulen
Super Supporter
17-09-2019 10:58

Rapporter til Admin
kort svar.. ja Penge giver adgang til frihed og frihed er især muligheden for at gøre hvad man har lyst til. Også selv om man vælger den frihed hvor man ikke bruger mange penge.
--
jeg er ik så dum som jeg ser ud !!! I7 - 3820 - 16gb 16xx mhz ram x79 sabertooth - gtx 580 3gb
#50
Novice
Gæst
17-09-2019 12:02

Rapporter til Admin
Selvfølgelig giver penge ikke automatisk lykke i livet. Det gør indhold og menneskelige relationer derimod. Man får intet ud af million opsparing, hvis man bare sidder hjemme i sin et værelses, helt alene og kigger ud af vinduet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#51
ToFFo
Guru
17-09-2019 12:18

Rapporter til Admin
#50 - Men det koster jo også penge at sidde i sin etværelses og kigge ud af vinduet. Så hvis det er dét der gør en lykkelig, skal der penge til :P
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 17-09-2019 12:18
#52
7430
Nørd
17-09-2019 12:35

Rapporter til Admin
er lykkelig ligenu for har tag over hovedet imens det regner, så jo penge gir lykke
--
jep jep
#53
Novice
Gæst
17-09-2019 12:35

Rapporter til Admin
Bestemt ;-) men trods alt billigere end en stor villa
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#54
NitroBlast
Guru
17-09-2019 12:43

Rapporter til Admin
#38 Sikke en arrogant og snæversynet udmelding, du er helt galt på den.
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-X68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
#55
kikophil
Ultra Supporter
17-09-2019 14:49

Rapporter til Admin
Spørgsmålet burde nok være: Hvad er lykke for dig, og ville penge ku` enten gøre - eller hjælpe dig til den. Med penge følger andre problemer, så pengene i sig selv er ikke noget der gør folk lykkelige. De ændrer blot vores liv både positivt samt negativt, og jeg ser det mere som en ændring af livsstil, handlekraft, tryghed - hvilket for mig intet har med lykke at gøre. Lykke er for mig en partner, der kan holde alle mine små særheder/hobbies/indfald/humor osv. ud, ligesom jeg selvf. uden alt for stor "irritation" gerne sku`ku` det samme overfor hende :) Penge kan så udover dette hjælpe med til, at glatte noget af dette ud, hvis hun ikke kan leve uden dyre rejser, restaurantbesøg, fester etc. men bør ikke være nødvendigt for lykkens skyld. Selv de fattigste børn i nogle øv-lande render rundt med de største smil og masser af latter, selv om de har mistet de fleste af deres søskende og evt. forældre til sygdom, sult, krig - så det er nok mere et spørgsmål om, at stille sig tilfreds og være glad for at være nogenlunde raske og i live i deres situation - end at ha` penge. Problemerne med lykken/status quo kan så komme, når de får øje/hører om andre med penge, der har mange ting, samt folk til at arbejde for sig osv.. Så ændres deres livssynspunkt, og et mål ses pludselig tydeligt forude.
--
#56
MisterNiceHands
Nørd
17-09-2019 15:56

Rapporter til Admin
#54 Well, det er din holdning. Jeg kan ikke tale for dem med socialangst, men hvis man føler sig ensom bare fordi man er rig. Så er der nok noget galt på øverste etage.
--
i7-8086K | RTX 2080 Strix OC | Z390-E Gaming Strix | PC-O11DX Dynamic
#57
kikophil
Ultra Supporter
17-09-2019 17:02

Rapporter til Admin
#56 beklager min ven - men den har du tabt på forhånd :) Du bør nok tænke liiidt mere over problemstillingen, der jo ikke er "bare lige" :) Hvis du læser og forstår mit indlæg #55 - ville du ikke være i tvivl.... Fortsat go` dag til alle :)
--
Sidst redigeret 17-09-2019 17:04
#58
skum-cat
Maxibruger
17-09-2019 17:40

Rapporter til Admin
Vel flere penge = større computer. Vigtig glædes del for mig :D Helt ærlig, finder jeg størst lykke med dem omkring mig. Min kæreste er et og alt, og vi er rent Ying og Yang for hinanden. MEN, hobby gør mig også glad i låget. Har nu endelig fuldendt en drøm, om at eje en "high-end" computer, hvor økonomien IKKE skulle sætte en stopper for. Og har haft en del problemer med computeren i de sidste 3 uger, hvilket har gjord mig skide ulykkelig. At værdsatte sin hobby kan gør en virkelig glad - og hobby er en stor pengesluger. Vil dog tilføje, at blive langtidssygemeldt og får at vide, at alt former af stress skal undgåes (fleksjob eller førtidspension står jeg til nu). Det er nok mest ulykkeligs af alt i mit liv. Desværre, betyder penge utrolig meget på ens helbred. Vi har kun en krop at bruge. Den skal værdsættes!. Men penge har det med at stoppe det tit. Vores sundhedssystem er ødelagt af vore kroner, da alt skal spares væk. På en et mere globalt plan: Penge stopper for vores klima redning. Penge dræber vores planet.
--
#59
kikophil
Ultra Supporter
17-09-2019 18:31

Rapporter til Admin
#58 - Lykke har intet med penge/glæde V/S penge at gøre for de fleste!! Det er kun en af de mange ting, der bliver brugt til misinformation - og har været det i så lang tid, at folk pr. automatik tror, at penge er lig med lykke!!! Samtlige reklamer kører på samme tema, så folk ikke via andre reklamers modstand, kan forholde sig til realismen!!!. Dette har kørt over mange år, og har stedfæstet sig, i multible underordnede scenarier..
--
Sidst redigeret 17-09-2019 18:32
#60
NitroBlast
Guru
17-09-2019 19:19

Rapporter til Admin
#56 Hvis en soldat kommer hjem fra krig med PTSD, og pga dette ikke er i stand til at fungere normalt i sociale sammenhænge, men i stedet trækker sig og bliver enspænder, der finder roen i skoven eller på vejen - tror du så at en erstatning ville gøre denne person lykkelig? Rigdom i sig selv kan også gøre folk ensomme, fordi nogen velhavere er mistroiske overfor de mennesker de omgiver sig med. Er det rigtige venner, eller er de der bare for at have del i ens velstand? Nogen rige vil sortere flere mennesker fra og være skeptiske overfor nye bekendtskaber, og derfor ende med at have en yderst begrænset omgangskreds, som de rent faktisk har tillid til. På den måde kan man nærmest sige, at penge er lig med ensomhed og ulykke.
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-X68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
--
Sidst redigeret 17-09-2019 19:20
#61
MisterNiceHands
Nørd
17-09-2019 20:58

Rapporter til Admin
#60 - Du har skudt ved siden af ang din kommentar til mig, men lad det nu være det. Jeg har ikke tid til at skrive romaner om hvad lykke er for andre, da jeg skal bruge tid med min familie ;)
--
i7-8086K | RTX 2080 Strix OC | Z390-E Gaming Strix | PC-O11DX Dynamic
#62
NitroBlast
Guru
17-09-2019 21:06

Rapporter til Admin
#61 Jeg har ikke skudt ved siden af, og jeg ved mere om emnet end dig. At du ikke vil forklare dig (eller skrive en roman om hvad lykke er for andre, som du så arrogant kalder det), er et udtryk for overfladiskhed og mangel på empati. Hyg dig med familien :-)
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-X68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
#63
kikophil
Ultra Supporter
27-09-2019 18:22

Rapporter til Admin
Lyder dèt at være lykkelig - og det at opleve glæde - som værende det samme for jer? Well - så er der godt nok mange, der ikke har oplevet ret meget af livets nuancer, og burde ha` mega travlt med, at finde det andre steder end lige på hol/andet :) Hop hop - ud i livet og oplev det - inden det er for sent :))
--
#64
ToFFo
Guru
27-09-2019 19:03

Rapporter til Admin
#63 - Hop hop - ud i livet og oplev det - inden det er for sent. Det synes jeg at jeg gør. Men det koster! :D
--
- Indsæt signatur -

Opret svar til indlægget: Gør penge os lykkelige ?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning