Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Person brug for hjælp i Gram

Af Semi Nørd RaGe_22 | 23-09-2019 17:16 | 766 visninger | 11 svar, hop til seneste
Min far mener han skal redde hele verden og mener jeg er teknisk begavet og har derfor lovet en vildt fremmed person at jeg muligvis ville hjælpe ham. Han blev venner med ham igennem et sygehusophold og manden har brug for hjælp med at rode bod på noget mail halløj på hans telefon, hvor der er nogle vigtige dokumenter han skal tilgå men ikke kan. Vedkommende har været ude for et uheld, hvor han desværre brækker nakken og er permanent sengeliggende og da jeg overhovedet ikke har tid i nærmeste fremtid eller mulighed for at komme derop, så ville jeg høre om nogen kunne aflægge ham et visit og evt. prøve at hjælpe ham mod betaling selvfølgelig. Det er nogle vigtige mails han skal bruge i en sag mod kommunen. Manden er indlagt på et privat bosted i Gram, hvor han får noget pleje og genoptræning og jeg har selvfølgelig adressen til stedet. Hvis der er nogen der har interesse, så ville det være en kæmpe hjælp. Jeg er lidt "lost" hvilke andre muligheder der er, har i evt. nogle? Situationen er meget mærkelig for mig og stresser mig sgu lidt.
--
Better to reign in Hell, than serve in Heaven

--
Sidst redigeret 23-09-2019 17:17
#1
Mikevds
Mega Supporter
23-09-2019 17:25

Rapporter til Admin
#0 Du har sgu et godt hjerte når du overhovedet bekymre dig så meget om din far, at du ikke vil skuffe ham ved ikke at hjælpe han makker. Kan nemt sætte mig ind i situationen. Jeg bor desværre langt fra Gram så jeg kan ikke hjælpe, men min erfaring med sådanne problemer er, at personen garanteret har en gammel TDC mailadresse fra dengang de nærmest var de eneste udbydere (@post.tele.dk). Så det er sikkert noget med POP3 eller eller IMAP opsætning på telefonen, hvilket er nogenlunde ligetil, hvis man ved hvem udbyderen af mailkontoen er, samt kender adgangskoden (brugernavn er som regel altid = mailadressen). Håber nogen kan hjælpe.
--
#2
ToFFo
Guru
24-09-2019 09:55

Rapporter til Admin
Sig du ikke kan, eller ikke har lyst til at hjælpe. Ikke for at være ond, men fordi det starter en ond fucking cirkel. Jeg har selv været igennem det med familien. Det pissede mig helt vildt af og det endte med familien så sig sur på mig for en tid. Vi har smede, VVS'ere og mekanikere i familien, men jeg er afstikkeren med interesse for IT. Så jeg blev selvfølgelig IT manden i familien. Men på et tidspunkt får man nok. Min mor anbefalede mig kraftedeme til gud og hver mand fordi jeg hele tiden fiksede hendes maskine. Det var sådan det hele startede. Så forventede hun jeg lige kunne hjælpe hende med sin arbejdspc. Så havde hun lige en veninde der havde problemer med sin computer. Så fandme om ikke hun bad mig hjælpe ude på hendes arbejde, hvilket jeg sagde ja til, da jeg troede det bare var hendes maskine. Men nej, hun forventede jeg satte printere og mailserver op på ALLE maskiner hvor hun arbejder. Bevares der var kun 6 maskiner i alt men stadig irriterende. Indtil da havde jeg gjort alting gratis. Men når jeg skulle have lavet VVS arbejde, smedearbejde, eller mekaniker arbejde af familiemedlemmer, ville de have penge for det. Samtidig forventede alle jeg arbejdede fucking gratis!? Hvornår fanden er det blevet en "thing" at IT arbejde bare er gratis fordi det kan familiens IT hoved jo lige fikse. Det foregår jo bare på en computer. Det er sgu timer ud af min dag uanset hvad. Så jeg troppede troligt op på min mors arbejdsplads. Men jeg havde fået nok af alt det gratis hjælp, især når det er arbejde for hendes arbejdsplads. Så jeg sagde, at jeg tog 200kr pr. påbegyndt time. Og så startede det ellers bare en shitstorm... Jeg argumenterede for det med at jeg for det første havde fikset alt gratis i årevis, mens Keld, Erik, Mads og de andre altid tager penge for deres håndværk og at jeg har fikset deres lort gratis. Modargumentet var at de jo har taget en uddannelse indenfor deres fag. Ja fuck da det, det er da ligegyldigt, resultatet er sgu da det samme ffs. Held og lykke med at få en IT mand ud og gøre det til samme pris! Det endte selvfølgelig med jeg gjorde det. Det er 6 år siden nu, og jeg har kun hjulpet min mor begrænset med IT de seneste år. Vi er kommet på talefod igen som om intet var hændt, og hun spørger da engang imellem. Det er helt ok, men tror hele familien med den udmelding har fattet, at jeg ikke arbejder gratis for alle og enhver i hendes vennekreds. Jeg har da også kørt mange kilometer på den bekostning uden at få en skid for det. TL;DR - Lad være, og så må du bare lige æde din ære, ellers risikerer du at skulle bruge adskillige timer på det fremover, fordi du bliver den lokale IT-gut der arbejder gratis, og det tror jeg ikke du gider i længden. Nu ved jeg ikke hvad jer andres erfaring er. Men min erfaring har altid været at folk forventer computer-relateret arbejde mellem familie og venner gøres gratis, mens alle andre typer arbejde forventer folk betaling for...
--
- Indsæt signatur -
#3
Kasperkk
Monster Nørd
24-09-2019 10:15

Rapporter til Admin
#2 Jeg tænkte det, du skrev det. Jeg er rørende enig. Jeg ville i udgangspunktet slet ikke påtage mig opgaven som #0 gør, men det er så noget andet. Det er bare enormt dræbende på den lange bane altid at skulle stå til rådighed med ens ekspertise og hjælp for folk man dårligt kender uden at få noget særligt for det.
--
HO, HO, FUCKING HO!
#4
SniperKingDK
Semibruger
24-09-2019 10:41

Rapporter til Admin
det kunne mig der havde skrevet #2, det er nøjagtigt som jeg har været igennem :-) #0: lige i dit tilfælde håber jeg personen får hjælp, især da man allerede på forhånd får af vide man bliver betalt. Jeg bor desværre på Sjælland.
--
#5
ToFFo
Guru
24-09-2019 10:45

Rapporter til Admin
#3 - Altså jeg synes jeg er en meget hjælpsom person. Også overfor fremmede. Men jeg er samtidig dårlig til at sige fra. Så når nogen får færden af lidt gratis hjælp, bliver jeg bare malket til døde. Det er til dels min egen skyld fordi jeg ikke kan sige nej. Nu hvor familien kender min "løn" tænker de sig om før de spørger. Så de tænker "er det nødvendigt at spørge om hjælp" og prøver i stedet at løse de simple opgaver selv. Hvilket som oftest lykkes og de lærer noget. Win win :D
--
- Indsæt signatur -
#6
Pendor
Super Supporter
24-09-2019 10:46

Rapporter til Admin
#2 Jeg hjælper også kun den allernærmeste familie. Når min svigermor har problemer prøver jeg altid at tørre den af på min svoger, jeg har rigeligt at gøre med at hjælpe min egen mor :-)
--
#7
the688
Guru
24-09-2019 11:06

Rapporter til Admin
#2 - jeg kunne have skrevet det der for 20 år siden. Det er så rigtigt. Ikke at det ikke er skønt at hjælpe andre, og #0 er en all round good guy, men festen er nødt til at stoppe et sted. Hvor det er, bestemmer man selv. Jeg blev (for MANGE år siden) pludselig ringet op. Af en herre som kendte mig fordi hans barn var spejder, og barnets spejderleder var gift med en mand som var venner med min daværende kærestes mor. Are you FUCKING kidding me!?
--
"ORK SATME!"
#8
ToFFo
Guru
24-09-2019 11:11

Rapporter til Admin
#7 - Hahahaha det lyder så bekendt. Heldigvis fik jeg da i det mindste min mor til at administrere opkald, så tilfældige fremmede ikke ringede til mig. For den telefonliste med folk der ikke VIL lære at bruge en computer er lang som Odins skæg. Det synes jeg ofte jeg er ude for... Folk der ikke VIL lære. De siger de ikke kan, men det er i bund og grund viljen der mangler. Men når man så siger at det koster hvis det skal fikses, så er de pludselig villige til at klare det selv. Også selvom det bare er et museklik væk, så er det afregning pr. påbegyndt time :D
--
- Indsæt signatur -
#9
RaGe_22
Semi Nørd
24-09-2019 11:27

Rapporter til Admin
Dejligt befriende at mange andre har samme holdning til mit problem, dog kører det hele lidt på følelsesregisteret da manden er landet i en trist situation. Mit forslag til min far var, at han skulle aflægge ham et besøg og tage telefonen med og jeg derefter ville kigge på det og sende telefonen retur. Jeg ved desuden at han ikke har de store penge at gøre godt med, så det vil ikke koste ham noget fra min side. Og iflg. min far er han 100 % reel, det drejer sig om en ældre oberst, der ved et uheld vælter på en stige og brækker nakken da han rammer kanten til køkkenvasken og manden har stortset ingen venne- eller familiekreds udover hans kone. Men generelt har jeg brugt adskillige timer på at hjælpe andre med deres it-problemer og det har ofte været gratis pga. ren høflighed, men det har taget overhånd og åbenbart spredt sig som en steppebrand og er kommet til det punkt hvor jeg kraftigt overvejer at frabede mig alt kontakt fra venners venner osv. når de mangler hjælp. Synes ens tid bliver mere og mere kostbar specielt når man har kone, børn, hund og daglige pligter, så mangler jeg overskuddet til at fikse andres "problemer", jeg hjælper dog som regel allernærmeste familie og nære venner, det er bare en principsag for mig da mange i min familie ingen teknisk indsigt har eller interesserer sig for det.
--
Better to reign in Hell, than serve in Heaven
--
Sidst redigeret 24-09-2019 11:32
#10
RaGe_22
Semi Nørd
24-09-2019 11:40

Rapporter til Admin
#8 Jeg burde sgu være lidt mere kynisk og kræve monetas for min kostbare tid :P Som du nævner, så bunder det ofte i ren og skær dovenskab, de magter ikke engang at tjekke youtube som kan guide dem igennem alt mellem himmel og jord.
--
Better to reign in Hell, than serve in Heaven
#11
ToFFo
Guru
24-09-2019 12:25

Rapporter til Admin
#10 - God ide. Det er bare med at være up front med det. Det ændrede i hvert fald alt i min familie (og familiens omgangskreds) at tage en fast hyre. Jeg mener det var ReneSDK der på et tidspunkt skrev noget i retningen af "Der er ikke noget der hedder "det kan jeg ikke finde ud af" med computere i 2019". Something like that. Og det er så sandt.
--
- Indsæt signatur -

Opret svar til indlægget: Person brug for hjælp i Gram

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning