Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Fritidsjob til barn på 13 år

Af Bruger elalso | 25-09-2019 09:11 | 1412 visninger | 19 svar, hop til seneste
Hejsa, Jeg har en fantastisk datter på 13 år, der har fået sin første reklame og ugeavisrute. Jeg har været med hende på et par af de første ture og må konstatere, at det faktisk er noget af en opgave til et barn på 13 år. Hvad hun skal kunne klare på cirka en time, er ganske enkelt ikke muligt. Og så kommer hele problemet med den voldsomt tunge vogn oveni også. Jeg har brug for indspark til, hvad I mener vil være et bedre/mere passende job til en på 13, der gerne vil have lidt flere penge mellem hænderne - Jeg er faktisk næsten så langt i det, at jeg hellere vil sætte hende til flere huslige opgaver og så give hende de småører selv (5-600 kroner månedligt). Forslag modtages med kyshånd.
--
Mvh. elalso
#1
thechillum
Supporter Aspirant
25-09-2019 09:34

Rapporter til Admin
Jeg har selv gået med op til 9 avis-ruter på samme tid som knægt og det var satme en hård omgang til tider. Det har dog givet mig en ekstrem god start på arbejdslivet, at det forpligter, at man skal knokle for sine penge, i regn og slud og med flade-cykler osv. - Da jeg blev 15år og startede i den lokale Fakta, var det jo et "vildt-luksus-job" - Tørvejr, toilet, pause og kontakt med andre mennesker! Har du ikke en kammerat/venner som har et lille lokal kontor/virksomhed, hvor de har brug for noget rengøring hver 2. uge eller sådan noget, rengøring af deres biler (ude/inde?) Nogen ældre i omgangskredsen som har brug for lidt rengøring, slå græs, vindues-pudsning, hunde-træning/aktivering? Kender i nogen med forsamlingshus eller anden form for restaurant? (Rengøring, klargøring til onsdags banko, evt. opvasker ved store argenementer, opstilling af buffet, med henblik på tjener/fadservering?) Typisk, selvom de ikke direkte har brug for "hjælpen" - Hvis du nu kender dem godt, så snak med dem og typisk pjeler der at være en eller anden form for mulighed. - Min søster har faktisk samme problem, (hun er dog 15år - men svær ordblind, så arbejde i fakta/netto, bagkassen osv er svært for hende) - Hun kommer 2 gange om måneden i 2-4timer, og ordner alt fra græsset, fjerne ukrudt, vindues-pudseri (Praktik set, alt det lort jeg ikke selv magter) Derudover så hjælper hun i et forsamlingshus hver onsdag til banko. - Men jeg havde nok lige ladet hende fortsætte et halvt år endnu med de aviser, det er god erfaring at få - og så finde på noget efterfølgende. Held og lykke :D
--
#2
tjobit
Supporter Aspirant
25-09-2019 09:35

Rapporter til Admin
Problemet er at der ikke er ret meget de må lave, jeg havde også kort en avisrute for små 14 år siden, der var ikke noget afsat tid til den, men der var så mange aviser og reklamer at hele bagagerummet i min mors stationcar var fyldt(det var en køretur på 2 km fra hvor jeg boede til det nærmeste sted jeg skulle levere) Ingen af os forstod at det skulle kunne give mening at klare den opgave alene, så jeg fik hjælp af min familie, tror 2 uger med det gav i omegnen af 500 kr, men der var vi også 2-3 mand om at arbejde i flere timer hver lørdag med det. Derefter slog jeg græs, det var hurtigere overstået og de fleste folk giver gerne 50-100 kr for at få det overstået :), så det er næsten mit bedste råd, spørg naboer, familie, venner om de mangler en der kan slå græs etc.
--
Sapphire Vapor-x 7970 Ghz Version/i7 3770k m. Noctua NH-D14/16 GB Ram/P8Z77-V Deluxe/Samsung 830SSD 256 GB
#3
Freak13
Bruger
25-09-2019 10:05

Rapporter til Admin
Der er ikke mange jobs hun må varetage som 13 årig. Lad hende lave noget frivilligt arbejde 2 x om ugen, også kan du give hende de 500,- eller hvad hun nu skal have. Hun kan blive besøgsven på plejehjem, gå tur med naboens hund, hjælpe den lokale idrætforening med at dele flyers ud eller lign.
--
#4
RX
Maxi Supporter
25-09-2019 10:12

Rapporter til Admin
Hvad med babysitter for venners børn, som ikke er alt for små? Servering til privat arrangementer osv.
--
Sidst redigeret 25-09-2019 10:13
#5
ToFFo
Guru
25-09-2019 10:28

Rapporter til Admin
Reklamerute er et fucking mareridt. Jeg havde knapt 200 husstande på min reklame-rute. Men at køre ud med reklamerne var ikke den værste hovedpine. Det var alt det tid, og plads, man skulle bruge på at bundle reklamerne. Ofte var der 10 forskellige blade, som man skulle bundle sammen i en bunke, så de ligger sådan ind over hinanden, så man kan tage 1 stak og der var ofte ikke plads i brevsprækkerne alligevel, så man skulle dele dem op anyway. Det var sgu nærmest et fuldtidsjob til tider. Og den største løn jeg nåede at få var 7500kr. Der havde jeg sgu også knoklet... I alt slags vejr. Efter et et års tid med reklamer, kom der endelig en ledig avisrute! 0,38kr pr. leveret avis (Skjern Dagblad). Og jeg havde kun 80 adresser på min rute! Godt nok 6 dage om ugen, og alle skulle være leveret INDEN kl. 06.00 om lørdagen så skulle tidligt op hver lørdag. Men for fanden, jeg kunne tjene 26kr om dagen! 6 dage om ugen!! Det var pludselig mange penge for meget lidt arbejde :O Ahh the memories! Nåja, din datter... Hvis du bor på syddjurs, så betaler jeg gerne for at få skovlet sne og saltet i min indkørsel, samt på fortov. Hvis ikke, så er der vel folk i nærområdet der kunne bruge lidt hjælp med snerydning og saltning af indkørsler. Winter is coming. Hun har vel funktionelle arme og ben, og så bliver hun lidt hærdet fra starten. Når hun så selv skal ordne haven, skovle sne, salte, tømme tagrenden, vaske vinduer og så videre, er det intet problem :D
--
- Indsæt signatur -
#6
Casper2600
Bruger Aspirant
25-09-2019 10:34

Rapporter til Admin
Kørte selv både reklamer og lokalavisen i mine unge dage. Reklame tjansen var virkelig et mareridt mens lokalavis ruten var meget meget bedre. Maks 50 aviser (tynde) pp en fast rute. Så min anbefaling er prøve den lokale avis i stedet for reklamerne. Held og lykke
--
-Casper
#7
Thomas S
Ultrabruger
25-09-2019 10:43

Rapporter til Admin
Jeg gik selv med reklamer da jeg var 13-15 år, hvis ikke jeg først stoppede da jeg var 16. Da jeg startede med det, var man lige gået over til, at de var præ-pakket i bundter, og ikke som flere skriver her, at man selv skulle "lave" bundterne. Desuden blev man aflønnet pba. hvor mange reklamer der var med i den pågældende uge, og ikke pba anslået tid. Det betød at jeg om sommeren kunne have alt med i ét læs, men til gengæld fik jeg en timeløn på 20-30 kr., fordi selvom de var tynde, tager det stadig minimum x antal timer at gå ruten. Efter at have været der i 6-9 måneders tid, snakkede jeg med Jobpatruljen, som havde udgivet en lille folder med mindsteløn for en række ungdomsjob (den var noget højere end hvad jeg fik til tider). Jeg ringede til FK (Forbruger-Kontakt), talte med min områdechef/leder/whatever, forklarede ham sagen, så på mine lønsedler sammen og det endte så ud i, at jeg herfra blev garanteret en fair mindsteløn, pba. anvendte timer. Derudover skulle jeg hver weekend/måned efter omdelingerne skrive til ham, hvor længe jeg havde brugt på det hver gang, hvorefter lønnen blev udregnet pba. dette. TL;DR: Kontakt Jobpatruljen, snak om mindsteløn, prøv at køre ruten igennem alene, hurtigst muligt, og brug den tid som målestok. Jeg fik en vanvittig god anbefaling med da jeg stoppede (noget jeg tror de færreste har fra at gå med f*cking reklamer, men den var stærkt medvirkende til, at jeg landede mit næste fritidsjob :)
--
#8
Roy Munson
Maxi Supporter
25-09-2019 10:43

Rapporter til Admin
rengøring og husholdning i eget hjem!!
--
Det eneste tidspunkt en borgerlig tænker på andre end dem selv, er når de onanere..
#9
Weide
Nørd Aspirant
25-09-2019 11:26

Rapporter til Admin
Ville sende en uopfordret ansøgning, om det så er software udvikling, produktion osv... virksomhed. Jeg var så heldig at min mor fik på ind ude ved dem, det var en udviklings virksomhed så de havde en masse papir arbejde. arkivering, makulering, opsætning af reoler osv... (Som 14 årig) Dog så jeg cyklede 11 Km hver vej, 3 gange om ugen i godt 3-4 år. Men der var ikke meget tid til vennerne de dage jeg arbejde, direkte fra skole og på arbejdet. Nåede lige hjem til aftensmad.
--
I5 2500K 3.3 GH--P8P67 PRO--GTX 670--Samsung 840 500 GB--Western Digital Black 500GB-Seagate 2TB-Cool master 700 Watt--8GB 1600 Kingston Hyperx
#10
Thomas
BOFH
25-09-2019 12:10

Rapporter til Admin
Jeg mener at det er et fint job, ja lønnen er lav men det giver dem lektioner i at have ansvar og hvilken værdi pengene har. Løsningen med at blot give hende flere lommepenge er en rigtig curling handling.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#11
bphhm
Supporter Aspirant
25-09-2019 12:14

Rapporter til Admin
Drop den avisrute og så giv hende huslige opgaver istedet. Lægge tøj sammen f.eks. samt tømme opvaske maskine etc. Det gjorde vores den ældste datter et par år og fik penge for det. Så kan hun gå efter et job i Kvickly eller lignende når hun er gammel nok. De vil som regel gerne have ung arbejdere.
--
Ghost S1, Asrock X470 itx, R7 2700, Corsair H100i m 2 x NF-A12x25, Corsair 16 GB DDR4-3200, EVGA RTX2070, Corsair SF600, Samsung EVO 970 1TB NVMe
#12
FreZno
Monsterbruger
25-09-2019 12:43

Rapporter til Admin
Ahh, the good old days! Jeg startede med et lokalt blad som 11-årig (jeg er gammel, 13-års reglen kom først i 1996), 2 gange om ugen. Jeg synes selv det var super-hårdt, så var uendeligt skuffet da jeg så min første lønseddel. Skiftede til et ugeblad med reklamer 2 gange om ugen, og det gav noget mere i kassen. Jeg var avisbud fra jeg var 11 til jeg blev 16, og fik derefter job ved en lokal købmand. Det burde være lovligt for hende eksempelvis at ekspedere ved en bager eller lignende, men det at gå med aviser i pis-regnvejr bygger karakter :)
--
#13
MaxXX
Monster Supporter
25-09-2019 12:57

Rapporter til Admin
Har selv kørt med Aviser(Fyens stiftstidende, fair løn og ok arbejde) og Reklamer(Det var et helvede, fik også hjælp af mine forældre til at sortere). Uopfordrede ansøgninger virker som et rigtigt godt bud. Uanset hvad, så sender det er rigtig godt arbejdssignal til fremtidige arbejdsgivere.
--
Plz no lag
#14
RainbowAuto
Bruger
25-09-2019 13:18

Rapporter til Admin
Som de andre er inde på er mulighederne små i 13-14 års alderen - det fordeler sig mest på feje"dreng", piccoline og så avis/reklameomdeling :) Det kan godt være lønnen ikke er så god, men som de andre skriver er erfaring guld værd! Har ansat en del folk i 15-16 års alderen de sidste 6 år og der betyder det bare rigtig meget at de unge forstår hvilket ansvar der følger med et job - arbejdsopgaverne forsvinder ikke bare fordi du ikke lige magter at komme på arbejde den dag eller hellere vil til fest i weekenden ;) Så mit råd er at hun må på rundtur til de lokale firmaer, evt med en fin lille ansøgning og høre om de kan bruge hende :) Alternativt kan man gå på jagt efter folk der mangler hjælp til alt fra hundeluftning ugentligt til at samle nedfaldne blade sammen i den kommende tid - ser flere unge mennesker der har succes med at lande sådanne opgaver i den lokale Facebook-gruppe og i en lille by som den vi bor i kan man hurtig få et godt ry for at være arbejdsom og derved flere opgaver på sigt ;)
--
i5 [email protected] / Prime Z370-P / Asus GTX 1070 8 gb / 4x4 gb Ballistix 2400 MHz / 240 gb 840 Pro / be quiet Silent Loop 240 / Acer XB240H [email protected]
--
Sidst redigeret 25-09-2019 13:19
#15
SimonFRB
Megabruger
25-09-2019 13:28

Rapporter til Admin
Tror du ikke hun overlever 2-3 år med en avisrute inden hun kan starte i den lokale Føtex/Bilka/Netto? Jeg har selv haft det som #1 skriver i første afsnit; lad hende nu knokle. Hvis vognen er for tung, så må hun gå flere gange. Man lader jo ikke sine børn gå med aviser for pengenes skyld, men for at lære dem, hvordan det er at knokle og tjene sine egne penge. Største tjeneste du kan gøre for hende er at lade hende gå med de fucking aviser.
--
#16
Carnac
Supporter Aspirant
25-09-2019 13:46

Rapporter til Admin
Dengang jeg var lille var der stor forskel på hvor meget man kunne tjene på at køre med aviser. Jeg havde to avis-ruter på et tidspunkt. Den ene var for en lokal-avis. Det tog ca 1,5 time at køre den og for det fik jeg ca 35 kr. Den anden var for Bladkompagniet. Her uddelte jeg både Berlingske, Politiken, Børsen og Aktuelt dagligt om morgenen (ja det var dengang der var noget der hed Aktuelt). Ruten var estimeret til at tage 2 timer, og gav derfor ca 120 kr pr tur. Jeg kunne dog cykle den på 1 time, og havde således en timeløn på 120 kr hos Bladkompagniet. Det var ca samme timeløn som min far fik som smed på daværende tidspunkt :) Lokal-avisen gad jeg kun et års tid, så sagde jeg den op. Det var simpelthen for lav løn. Jeg fik i øvrigt mit første job som 9-årig. Er i øvrigt langt hen ad vejen enig med #15. Det er sundt for hende at lære, at penge er noget der knokles for, og ikke noget der hænger på træerne. Så det er faktisk en tjeneste i sig selv at lade hende gå med de aviser.
--
Intel: Maximus IX code, Strix GTX 1070, i5-7600k, Kraken X62, XB240H Amd: Ryzen 1600, GTX 1060, B350 Plus, G2460PF Laptop: Spectre X360, I7-7700
--
Sidst redigeret 25-09-2019 13:51
#17
StarF
Semi Nørd
25-09-2019 13:49

Rapporter til Admin
startede i sin tid også med en reklame route, 200 omdelinger alle sammen 4 etagers opgange, hvor man skal helt op i toppen, og ned igen. startede vist i 3 klasse, og efter et par år fik jeg også onsdags routen på samme sted, så efter skole ud med reklamer i 3 timer... i 7 klasse fik jeg en avis route, det var hverdag efter skole, og lørdag/søndag var det kl 7... men det tog kun 30/40 min og gav 4 gange så mange penge, så jeg var lykkelig... Hvad har det så givet mig? jo forståelsen for at penge er ikke noget der bare kommer, og røv arbejde nogle gange bare skal laves... Det danner karakter, frem for bare at man kommer let til tingene.
--
Shine on you crazy diamond! http://www.evilsun.dk[...]
#18
Kaasje
Guru
25-09-2019 15:49

Rapporter til Admin
#7 Damn, jeg havde 180 hustande fordelt på 2 ruter der skulle leveres til dagligt, 6 dage om ugen, Lørdage fra kl. 06.00. Der var afsat 45 minutter til hele turen, som på en god dag med medvind, tog halvanden time + den halve time man skulle bruge på at sortere hver avis til den pågældende adresse inden man begyndte ruten. På en dårlig dag med slem vind eller dårligt vejr, tog det minimum 2 timer. Hertil kom også alle dem som mente at de ville have en ekstra avis, hvorefter det var avisbudets ansvar at cykle gennem hele byen for at hente en enkelt avis, for at tage ud til en sur kunde som lige kan nå at tilsvine dig, for at han ikke selv havde set at avisen lå i bunden af postkassen. Jeg fik vidst regnet ud at jeg tjente omkring 12kr i timen, og der var ingen kære mor. Var man utilfreds, kunne man sige op. :-P Det var ikke just det sjoveste arbejde jeg har haft, men jeg er stadig glad for at jeg kæmpede mig igennem 2 år med regn, slud, blæst og overraskende mange snestorme i den periode. Det gjorde mig mere end klar til mit næste job som 15 årig, hvor det lige pludseligt var nemt at junglere 2 ungdomsjobs og stadig have mere tid mellem hænderne.
--
*(Foreveralone face)* Ultimate goal: More bacon! And cola. Thats it. Oh, and Cocio. OOOH, and potato chips.
--
Sidst redigeret 25-09-2019 15:50
#19
elalso
Bruger
01-10-2019 13:14

Rapporter til Admin
Kære allesammen, Tusind tak for de gode råd og indspark - Jeg har været længe om at svare, da der har været fuld fart på, siden jeg oprettede tråden. Hun har opsagt sin rute og har fået job ved min bror, hvor hun skal sætte varer på plads, samt prismærke og have lidt kundekontakt. Meget bedre, hvis I spørger mig, end at have kontakt med smalle postkasser og tunge reklamer. Jeg havde selv foreslået hende at tilbyde at slå græs for naboerne på vores vej til 50 kroner pr. husstand (26 huse ville give hende 1300 kroner), hvilket ville være helt genialt - Faktisk overvejer jeg selv at tilbyde det samme for at få lidt knaster ind til lommepenge, haha... Hun har allerede huslige pligter, som hun får sine lommepenge for, men synes også det er vigtigt at komme ud i samfundet og deltage i et reelt job.
--
Mvh. elalso

Opret svar til indlægget: Fritidsjob til barn på 13 år

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login