Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Fliser til bad

Af Megabruger SimonFRB | 22-10-2019 20:58 | 1467 visninger | 10 svar, hop til seneste
Hey fliseeksperter på HOL! Jeg er ude og shoppe hvide fliser til nyt badeværelse. Jeg tror vi nupper en almindelig hvid mat flise i 7,5x15 (ikke metro-look). Men der er så mange forskellige? Hvad skal jeg kigge efter? Eneste forskel jeg kan se er prisen: https://www.mosaikhjornet.dk[...] https://shop.flisestudiet.dk[...] https://www.tilesrus.dk[...] https://www.bauhaus.dk[...] https://www.vvs-eksperten.dk[...] Skal jeg bare vælge den billigste i Bauhaus eller??? Møs
--
#1
Memo85
Maxibruger
22-10-2019 21:33

Rapporter til Admin
De er blank og mat fliser i det du linker, så der er den første forskel. En anden ting du kan se efter er om kanten er lige eller har en skråning, hvis den er lige ( skarp ) så kan du få meget små fuger, hvilket ikke kan laves så nemt med skrå kant.
--
Sidst redigeret 22-10-2019 21:36
#2
Kasperkk
Monster Nørd
22-10-2019 21:46

Rapporter til Admin
#1 redegør fint for hvad du skal være opmærksom på Men har du været opmærksom på hvor mange fuger du får. Hvis det er i bruseområdet kan det afhænig af vandetshårdhed godt blive noget at et arbejde at holde pænt på sigt
--
HO, HO, FUCKING HO!
#3
SimonFRB
Megabruger
22-10-2019 22:19

Rapporter til Admin
#1 + #2: Tusind tak for svar. Problemet er nok lidt, at jeg ikke rigtig kan se hvor lige/skarp kanten er på fliserne uden at tage fysisk ud og se dem. Det er et småt badeværelse og de skal bruges i badområde, så små fuger ville være dejligt. Kan man få en hvid/lys fugemasse eller..?
--
#4
syncmarster
Junior Supporter
22-10-2019 22:20

Rapporter til Admin
Man kan få nogle med en speciel hård og glat overflade. Vælg dem så sætter sæbe og kalk sig ikke så nemt.
--
To stk. En stationær og en bærbar.
#5
Pendor
Super Supporter
23-10-2019 08:30

Rapporter til Admin
Hvorfor ikke nogle større fliser? Som #2 fremhæver kan det være noget bøvl at holde rent. Og er hvid ikke lidt kedeligt?
--
#6
SimonFRB
Megabruger
23-10-2019 09:39

Rapporter til Admin
#5 Badeværelset er måske 1,5 kvm, så større fliser er no-go. Gulvet er multifarvet, så vi holder væggen hvid ;)
--
#7
Wildmann
Elitebruger
23-10-2019 09:52

Rapporter til Admin
Du skal kigge på typen af ler de er brændt med. Italienske klinker laves med den bedste ler. Du skal kigge efter slidstyrke også, MEN: En tyrkisk klinke kan godt have slidstyrke 5 som en Italiensk klinke kan, men taber du noget på den er leren ikke så "kraftig" som en italiensk klinke. Det vil sige at hvis du taber noget på gulvet så er der chance for at der ryger en flig af klinken på den tyrkiske, hvor den italienske i 9/10 tilfælde bare vil grine af det. Hvis det er vægfliser er det mindre vigtigt med slidstyrken. MEN Det her gælder ALLE der skal have fliser: Sig til den murer der skal montere hvilken farve fuge i vil have, Ellers tager de ofte bare den "de lige har med". En hvid klinke med en hvid fuge går meget i ét, hvor at en hvid klinke med sort fuge får lidt et indrammet mønster. Det er ikke helt ligegyldigt. En hvid fuge er ofte ikke hvid efter 10 år, medmindre man er virkelig god til at passe dem. Spørg endelig hvis der er flere sørgsmål.
--
#8
SimonFRB
Megabruger
23-10-2019 12:37

Rapporter til Admin
#7 Vi har valgt nogle klinker fra Italien slidstyrk 4 til gulvet, så håber det går. Men jeg kan sgu ikke rigtig finde information omkring alle de har 7,5x15 hvide fliser, da de alle virker relativt standard. Der er fx brugt samme billede hos mosaikhjørnet og Bauhaus, selvom der er over 100 kr forskel. Jeg har bedt om en hvid fuge, men er der også forskel på massen? Kan jeg med fordel bede om epoxy-fuge eller hvordan?
--
#9
Langejan dk
Bruger Aspirant
23-10-2019 17:51

Rapporter til Admin
Jeg anbefaler kun epoxy Fuge de sidste 6 år, koster en del mere og mange murer hader det, da det er svære at arbejde med og kræver en ekstra dag med fugeslør nedvask, nok ikke særlig meget på en glat hvid flise, mere på en rug flise f. Eks. Fordel ved epoxy Fuge, er helt lukket så skidt eller kalk sætter sig ovenpå fugen,og kan derfor vaskes væk uden misfarvning. Normal murer Fuger er åben og får din Fuge misfarve, så er det ofte i fugen og ikke ovenpå, anbefaler det mest i køkken da man har meget med tendens til misfarvning af fugen, og ja de er godkendt til spise områder Man kan holde sin normale murer Fuge, men kræver meget mere pleje og mere nedvask efter madlavning, bad osv. Epoxy Fuge kan fåes i mange flere farver og fåes med effect i fugen, f. Eks sælger vi en del selvlysende efterhånden, ser fedt ud når lyset slukkes, men med lyset tændt er den bare hvid f. Eks. Ulempe ved epoxy Fuge, er prisen og for muren da det kræver lidt mere arbejde. Vægflise i hvid og i den du søger, godt nok ikke meget forskel om det er en dyr italiensk eller en billig spansk eller en helt tredje, har set dyre der dårligere kvali ens de billigste, skifter faktisk sådan en gang imellem, selv med samme mærke. Badogfliser.dk sælger alle salgs epoxy fuger ved jeg, også i deres forretninger.
--
#10
Angloamerikansk
Maxi Supporter
23-10-2019 18:05

Rapporter til Admin
Typen XAH er at foretrække
--

Opret svar til indlægget: Fliser til bad

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning